Duminică, 23 Iunie, 2019 - 20:53

Ekrem Imamoglu, candidatul Partidul Republican al Poporului (centru-stânga, secular, CHP), principala formaţiune de opoziţie, a câștigat scrutinul pentru funcția de primar a orașului Istanbul, obținând 53,9% din voturi, potrivit rezultatelor parțiale după numărarea a aproape 99% din sufragii, relatează mediafax

Pe locul al doilea se clasează candidatul Partidului Dreptate şi Dezvoltare (AKP), fostul premier Binali Yildirim, cu aproximativ 800.000 voturi mai puțin decât Ekrem Imamoglu.

Miercuri, 8 Mai, 2019 - 15:46

Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul împreună cu partenrii săi, Consulatul General al României la Istanbul și Küçük Mustafa Pașa Hamam, organizează o expoziție inedită cu titlul București – oraș în matricea otoman – orientală.

Cele 24 de colaje, pregătite special să fie prezentate în Turcia, vor fi dezvăluite publicului în data de 18 mai 2019, de la ora 16.00, în spațiul expozițional al Küçük Mustafa Pașa Hamamı, unde vor rămâne expuse până la finalul lunii mai a.c.

Marţi, 7 Mai, 2019 - 15:11

Consiliul suprem electoral din Turcia a invalidat, luni, rezultatele alegerilor municipale de la Istanbul şi a dispus ca acestea să fie reluate, după cum au solicitat partidul de la guvernare şi preşedintele Recep Tayyip Erdogan, relatează dpa şi AFP.

Pe 16 aprilie, formaţiunea preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, AKP, a înaintat o 'contestaţie extraordinară' la alegerile pentru primăria Istanbul, cerând anularea votului şi reluarea alegerilor, invocând 'nereguli' în votul de pe 31 martie.

Luni, 18 Martie, 2019 - 16:43

Aeroportul internaţional Ataturk din Istanbul, al cincilea ca mărime din Europa, îşi va închide porţile pentru zborurile de pasageri începând cu data de 3 martie 2019 şi va transfera ştafeta către noul Istanbul Airport, a confirmat luni un purtător de cuvânt al operatorului aeroportuar IGA, transmite EFE.

"Transferul va începe luni, 1 martie, şi începând din ziua de 3 martie toate zborurile de pasageri se vor efectua de pe noul aeroport, lăsând vechiului aeroport zborurile avioanelor de marfă", a declarat directorul de comunicare de la IGA, Gökhan Sengül.

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 20:17

Familia jurnalistului saudit Jamal Khasohggi a cerut "înființarea unei comisii internaționale independente și imparțiale" pentru a efectua o investigație asupra dispariției sale la consulatul saudit de la Istanbul, potrivit mai multor canale de televiziune din SUA.

 

Copiii lui Jamal Khashoogi au emis o declarație privind dispariția tatălui lor, un critic proeminent al Riyadhului, după ce a intrat în consulatul saudit acum două săptămâni.

 

Subscribe to Istanbul