Joi, 29 August, 2019 - 16:55

Insula Stromboli din sudul Italiei a fost zguduită de o puternică erupție vulcanică.  Din crater ies coloane de fum, iar cenușă incandescentă se așterne asupra vegetației uscate și a provocat deja câteva incendii.

S-au înregistrat și câteva mișcări telurice, dar nu au fost nici victime, nici pagube materiale.

Pe Stromboli, care face parte dintr-un arhipelag în nordul Siciliei, se află unul dintre cei mai activi vulcani din Italia. Pe insulă trăiesc circa 500 de locuitori permanenți, însă vara este plin de turiști.

Miercuri, 7 August, 2019 - 14:21

Proaspăt campion european de Mountain Bike, rutierul român a trecut primul linia de sosire în cursa de la Val di Sole, Italia.

Un român domină în această perioadă cursele de Mountain Bike. Vlad Dascălu, în vârstă de doar 21 de ani, recent încoronat campion european U23, a reușit să se impună din nou într-o etapă de Cupă Mondială. De această data în Italia, la Val di Sole.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 15:17

Inundațiile fac prăpăd în Italia, în regiunea Lombardia.

Din cauza ploilor torențiale, apele râurilor s-au umflat și au inundat localități întregi. Torente de apă și noroi au închis mai multe drumuri, iar așezări mai mici au fost izolate.

Autorităţile bulgare au decretat starea de urgenţă în nord-estul ţării din cauza inundațiilor.

Din cauza ploilor torenţiale câmpurile au fost inundate și fermierii se tem că, dacă vor mai fi precipitații, culturile vor fi compromise.

Vineri, 24 Mai, 2019 - 19:42

Un centru de testare a tehnologiei V2G, echipat cu mașini Nissan LEAF și infrastructură de încărcare dezvoltată de Enel X, a fost deschis la punctele RSE din Milano, în colaborare cu Nissan și Enel X

Joi, 9 Mai, 2019 - 13:47

Organizatorii Maratonului Internațional Brașov powered by Telekom Sport anunță că țintesc un număr record de 4.000 de pasionați de mișcare care urmeaza sa ia startul celei de-a cincea ediții. Pana in acest moment sunt deja inscrisi mai mult de 3.200 de participanti.

Joi, 9 Mai, 2019 - 08:48

Cu ocazia Zilei Europei, 21 de şefi de stat din Uniunea Europeană au semnat Apelul Comun pentru Europa înaintea alegerilor europene din mai 2019.

Vă redăm în continuare textul:

Europa este cea mai bună idee pe care am avut-o vreodată

Luni, 6 Mai, 2019 - 16:00

Un autoturism în care erau cinci români a căzut într-un râu, în nordul Italiei, una dintre persoane fiind dispărută, anunţă autorităţile italiene, care au lansat operaţiuni de căutare, informează presa italiană.

În contextul intemperiilor care afectează nordul Italiei, un autoturism în care erau cinci pescari români a căzut în Râul Mincio, în apropierea orăşelului Mantova şi a Lacului Garda, informează Radio Onda D'Urto şi MeteoWeb.eu.

Trei dintre persoanele aflate în vehicul au reuşit să înoate până la mal, iar încă una a fost salvată de alţi pescari.

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 20:00

Un imigrant african a incendiat un autobuz şcolar, miercuri, la periferia oraşului italian Milano, în semn de protest faţă de moartea extracomunitarilor în Marea Mediterană, mai mulţi elevi fiind intoxicaţi cu fum, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate italiene.

Un bărbat originar din Senegal în vârstă de 47 de ani, cetăţean italian, a oprit autobuzul şcolar pe care îl conducea, a dat jos 51 de elevi cu vârste între 11 şi 14 ani şi doi adulţi şi a incendiat vehiculul.

Luni, 18 Martie, 2019 - 13:23

„Strada cu îngeri”, un spectacol non-verbal de succes al Teatrul de Păpuși Puck din Cluj – Napoca, a ajuns pe scena festivalului „Izmir International Puppet Days” din Republica Turcia, cu sprijinul ICR Istanbul. 
Festivalul ”Izmir International Puppet Days” s-a desfășurat în perioada 28 februarie – 17 martie 2019, la Izmir, cel de-al cincilea oraș ca mărime din Turcia.

Marţi, 12 Martie, 2019 - 18:43

Legea a fost adoptată încă de acum doi ani, dar nu s-a putut aplica până pe 11 martie, când a fost termenul limită pentru depunerea contestațiilor din partea părinților.

Dacă aceștia nu vin cu certificat medical privind vaccinarea copiilor, grădinițele au dreptul să refuze să-i primească pe micuți.

Legea e valabilă doar pentru copiii până în 6 ani și nu vizează școlile primare și liceele.

Joi, 28 Februarie, 2019 - 11:07

Sunimprof Rottaprint, cea mai mare tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive și ambalaje flexibile din România, a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de circa 98,8 milioane de lei, în creștere cu 9 procente față de anul precedent. Pentru anul 2019, reprezentanții companiei estimează același ritm de creștere a afacerilor și investiții de peste un milion și jumătate de euro în infrastructură și tehnologie.

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 18:27

Premierul italian Giuseppe Conte se intalneşte marţi la Strasbourg, cu deputaţii europeni, în cadrul dezbaterii privind viitorul Europei.

Conte a afirmat înainte de a sosi la Strasbourg, că guvernul său anti-sistem vrea să 'zguduie' Europa, relatează dpa.

Vineri, 1 Februarie, 2019 - 20:47

Italia nu îl recunoaște pe "autoproclamatul" președinte Guaido, opinând că Venezuela este un stat suveran.

Guvernul italian se declară împotriva oricărei strategii care să ducă spre confruntări războinice în Venezuela, Roma susține principiul neintervenției și nu dorește "o altă Libie" în America de Sud.

Sâmbătă, 8 Decembrie, 2018 - 17:16

Pe 4 decembrie, în Italia a intrat în vigoare „Decretul cu privire la siguranţă”, care poartă numele vicepremierului Matteo Salvini. 

Miercuri, 21 Noiembrie, 2018 - 15:16

Arta erotică veche de peste două mii de ani a fost descoperită de arheologi în fostul oraș roman Pompeii. Este vorba de o frescă aproape intactă și care prezintă o cunoscută legendă din mitologia greacă, potrivit căreia Zeus, preschimbat într-o lebădă, o seduce pe Leda, regina Spartei.

Pictura a fost descoperită pe zidul unei case ce aparținea unei familii bogate.

Această frescă este cea mai bine păstrată dintre cele descoperite până acum la Pompeii.

Fostul oraș roman a fost îngropat sub lavă și cenușă în anul 79, după erupția vulcanului Vezuviu.

Vineri, 19 Octombrie, 2018 - 00:00
În rețeaua CATENA

Prin natura sa, omul tinde să introducă în viaţă frumosul! Pornind de la această afirmaţie, dincolo de frumuseţea demersului teoretic, te invităm să experimentezi alături de noi frumuseţea cu stil, oferită de RILASTIL, gama de cosmetice premium din Italia, care acum intră și pe piaţa din România! 

Evenimentul de lansare are loc vineri, 19 octombrie, la Athenee Palace Hilton,  şi este dedicat exclusiv frumuseţii şi sănătăţii pielii.

Joi, 18 Octombrie, 2018 - 21:56

Demonul turistic care îl domină l-a făcut pe președintele nostru să renunțe la o reuniune informală pe tema BREXIT-ului de la Bruxelles în favoarea unei vizite de plăcere - cu consoarta - la ruinele orașului antic Pompei, unde Vezuviul a făcut dovada „lucrului bine făcut” (Bușcu dixit)STOP  Odată ajuns însă la Consiliu și-a regăsit aplombul cu care desființează sistematic acțiunile Guvernului, făcând - în ciuda unui angajament anterior, cum că nu va mai discuta problemele interne în străinătate - un aspru rechizitoriu „acestei coaliții” care modifică „peste noapte” legile J

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 23:01

Ordonanța pe justiție își face efectele. În ciuda interpretărilor lui Codruț Olaru - care considera că nu trebuie să plece nici un procuror - de miercuri 48 de procurori promovați în ciuda lipsei de experiență la instanțele superioare se  întorc de unde au plecat. Asta nu înseamnă că parchetele dau faliment. Unii pleacă alții vin - nici neapărat mai buni și nici mai răi STOP  „A fost un succes, căci am identificat unele deficiențe” -  conchide Arafat la finalul exercițiului „Seism 2018”.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 09:55
Să mai zică ceva de Dăncilă...

Klaus Iohannis a făcut o gafă și la întâlnirea cu primarul Romei, Virginia Raggi, după ce la întrevederea de luni cu premierul Giuseppe Conte s-a încurcat în protocol. 

În timp ce gorniştii îi anunţau sosirea la sediul Primăriei Romei, preşedintele Klaus Iohannis nu s-a oprit să salute, conform ceremonialului, şi a vrut să urce pe scări spre intrarea în clădire. Atenţionat de o persoană din mulţimea care a întâmpinat cuplul prezidenţial, Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, s-au oprit şi au dat onorul.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 09:06

Modificările aduse legilor Justiției au fost publicate în Monitorul Oficial, iar efectele se manifestă practic din acel moment. Lazăr îi plânge cu lacrimi amare pe cei vreo 80 de procurori de la DNA și DIICOT care vor trebui să se întoarcă la parchetele de la care au fost aduși să lucreze dosare grele, chiar dacă nu aveau experiența necesară STOP   Asta chiar e culmea: eternul critic al Guvernului salută în Italia creșterea economică din acest an de patru - cinci la sută.

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 14:28
A decorat-o pe fiica președintelui Matarella!

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat următoarele decrete de decorare, cu ocazia vizitei de stat în Italia:

Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia excepţională avută la dezvoltarea relaţiilor de colaborare şi prietenie româno-italiene, Preşedintele României a conferit Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Mare Cruce doamnei Laura Mattarella şi domnului Ugo Zampetti, secretar general al Preşedinţiei Republicii.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 08:29

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, efectuează, în perioada 14-17 octombrie a.c., o vizită de stat în Republica Italiană.

Prima zi a inclus o vizită la sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei și o întrevedere cu reprezentanții cultelor religioase ortodox, greco-catolic şi romano-catolic. Cu acest prilej, Președintele României l-a felicitat pe Preasfințitul Părinte Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei pentru activitatea desfãșurată. 

Duminică, 14 Octombrie, 2018 - 21:31

Weekendul a fost dominat de activitățile desfășurate în cadrul exercițiului „Seism 2018”. În așteptarea marelui cutremur încercăm să ne pregătim cum putem și cu ce avem. Simularea a avut însă darul să dea peste cap serviciile medicale reale și transporturile STOP La Hramul Cuvioasei Parascheva de la Iași s-au înghesuit peste 20.000 de credincioși a căror ultimă speranță a mai rămas doar Sfânta STOP  Iohannis a plecat în vizită oficială în Italia.

Marţi, 14 August, 2018 - 14:31
MAE anunţă că nu are informaţii despre români implicaţi

Update 16,30 - Au fost gasite 22 de cadavre. Căutările continuă

Un pod rutier pe de autostrada A10 s-a prăbușit în apropiere de orașul Genova, a anunțat poliția italiană, relatează postul BBC News.

Se pare că sunt zeci de morți. 

Podul, parte a autostrăzii A10, are o înălțime de aproximativ 100 de metri, potrivit presei italiene, care relatează că mai multe vehicule ar fi afectate de incident.

La locul incidentului se pot vedea bucăți mari din pod căzute în valea de sub secțiunea de mijloc a podului.

Vineri, 6 Iulie, 2018 - 17:48

O romanca, in varsta de 44 de ani, care lucra in Italia ca asistenta, este in coma dupa ce si-a dat foc si a ars ca o torta. Starea femeii este foarte grava.

Rudele femeii au sunat la salvare, cand au descoperit ce se intampla. In data de 2 iulie, in jurul orei 19:00, au ajuns la fata locului mai multe ambulante, insa medicii au cerut ajutorul unui elicopter, pentru ca starea femeii era una foarte grava.

Vineri, 29 Iunie, 2018 - 14:54

Un român de 24 de ani, a fost împușcat în fața unui bar din Roma. Incidentul a avut loc într-un cartier lăturalnic al capitalei italiene, vineri dimineață în jurul orei 7.  Tânărul a fost transportat de urgență la spital, scrie La Reppublica.

Românul a fost împușcat, vineri dimineață, în fața unui bar din cartierul La Rustica, situat la periferia est a capitalei italiene.

Autorul gestului avea fața acoperită și a fugit de la locul atacului.

Subscribe to Italia