Joi, 20 Iunie, 2019 - 11:51
Petre Daea către către Jari Leppä: Este un moment extraordinar, de mare responsabilitate!

Marți, 18 iunie 2019, la finalul Consiliului AgriFish de la Luxemburg, în prezența reprezentanților statelor membre și a Comisarului european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Phil Hogan, ministrul Petre Daea a predat oficial ștafeta către Jari Leppä, ministrul Agriculturii din Finlanda, țara care va prelua președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene de la 1 iulie 2019. ”Momentul predării este un moment extraordinar, de mare responsabilitate. Acum când predau această misiune mă gândesc la munca comună pe care am desfășurat-o și pentru care vreau să vă mulțumesc.

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 13:11
Ultimul consiliu prezidat - cu unanim recunoscut succes - de ministrul român Petre Daea

UE depune eforturi pentru a îmbunătăți actualul Fond european pentru pescuit și afaceri maritime (FEPAM) în următorii ani, cu scopul de a stimula dezvoltarea unui sector al pescuitului dinamic, de a sprijini reînnoirea generațiilor și de a asigura un nivel de trai echitabil pentru comunitățile costiere.

Luni, 17 Iunie, 2019 - 21:56
Din semestrul președinției române

Marți 18 iunie 2019, ministrul Petre Daea conduce, la Luxemburg, lucrările reuniunii Consiliului Uniunii Europene Agricultură și Pescuit.

Luni, 27 Mai, 2019 - 12:46

Institutul Cultural Român din Londra vernisează, în seara zilei de 28 mai, expoziţia "Sfârşitul istoriei" a pictorului timişorean Gheorghe Fikl, unul dintre cei mai incitanţi artişti români ai momentului, cu lucrări în importante colecţii publice şi private din întreaga lume.

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 00:42

 Miniștrii agriculturii din Uniunea Europeană care au participat la Consiliul AgriFish din Luxemburg au avut o plăcută surpriză  găsind pe pupitrele din sala de conferințe câte un coșuleț cu trei ouă încondeiate după modelele din zonele folclorice ale României. A fost mesajul  pe care ministrul român al agriculturii Petre Daea a dorit să îl transmită din calitatea sa de președinte al sesiunii colegilor săi pentru sărbătorile pascale. Primitorii au fost impresionați nu doar de eleganța gestului ci și de arta și îndemânarea creatorilor populari din România.

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 10:26

Desfășurată la Luxemburg, sub președinția ministrului român al Agriculturii, Petre Daea, cea de-a treia ediție a Consiliului Agrifish din cadrul președinției rotative a abordat o serie de probleme esențiale ale viitoarei politici agricole.

Pachetul de reformă a politicii agricole comune (PAC) pentru perioada de după 2020

Luni, 15 Aprilie, 2019 - 15:36
Se analizează Pachetul de reformă a PAC post 2020

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, se află la Luxemburg, unde are loc Consiliuli AgriFish.ale cărui lucrări le va conducepentru a treia oară de la  preluarea  Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene.

Principalele teme aflate pe agenda Consiliului vizează Pachetul de reformă a PAC post 2020, Regulamentul privind planurile strategice în domeniul PAC - schimb de opinii cu privire la arhitectura verde, cercetarea și agricultura.

Trimisul special al Agenției Amos News a consemnat câteva secvențe grafice ale pregătitrilor sesiunii .

Duminică, 14 Aprilie, 2019 - 14:54
Principala temă aflată pe agenda reuniunii vizează Pachetul de reformă a PAC post 2020

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale,  participă luni, 15 aprilie 2019, la Luxemburg, la Consiliului AgriFish.ale cărui lucrări le va conduce. Este cel de-al treilea Consiliu prezidat de România de la preluarea  Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene.

Principalele teme aflate pe agenda Consiliului vizează Pachetul de reformă a PAC post 2020, Regulamentul privind planurile strategice în domeniul PAC - schimb de opinii cu privire la arhitectura verde, cercetarea și agricultura.

Miercuri, 10 Aprilie, 2019 - 09:09

Participarea ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, la conferința cu titlul ”10ème anniversaire du Partenariat oriental. Bilan et perspectives”, organizată de Ambasada României în Luxemburg în marja Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene

Marţi, 6 Noiembrie, 2018 - 20:12
Însemnări de călătorie

Călătoare neobosită pe meridiane, Marina Almășan rămâne fidelă crezului său: acela de a împărtăși aceste experiențe unice celor care (încă) nu le-au parcurs. De data aceasta reputata „femeie de televiziune” ( parcă nu prea merge să-i zici „om”) a explorat unul dintre cele mai mici teritorii statale ale Europei - Ducatul luxemburg.

Vineri, 31 August, 2018 - 11:27

Ignat în plină vară: țăranii din cele zece județe amenințate de spectrul porcinei își taie animalele pe capete pentru a le salva de la eutanasiere și pun carnea la borcan, în untură. O soluție, să recunoaștem, mai bună decât cea a autorităților STOP  În Polonia porcina bântuie din 2014, dar cu mult mai puține focare decât la noi, semn că este mai bine stăpânită STOP  Ambasadorul Klemm laudă guvernul! Nemaiauzit - până acum o lăuda doar pe Kovesi - lucru care nu poate să nu fie pus în legătură cu „speranțele” în modificarea legii Offshore pe placul EXXON.

Marţi, 5 Iunie, 2018 - 19:34

Secretarul de stat MAI, Daniel Robert MARIN, a participat la reuniunea Consiliului Justiție și Afaceri Interne, care s-a desfășurat la Luxemburg, în perioada 04-05.06.2018.

În prima zi a întrunirii a avut loc o sesiune comună justiție și afaceri interne în cadrul căreia au fost abordate aspecte referitoare la probele electronice (e-evidence) și victimele terorismului.

Subscribe to Luxemburg