Miercuri, 11 Decembrie, 2019 - 15:34

Cercetătorii de la Măgurele încep mai multe experimente revoluționare, inclusiv în domeniul medical, pentru diagnosticarea cancerului. Tot la Institutul de la Măgurele vor fi testate și echipamente NASA, înainte de a fi trimise în spațiu. Cea mai mare problemă rămâne însă lipsa personalului calificat.

Cancerul, cea mai de temut boală, ar urma să fie diagnosticat la Măgurele printr-o metodă revoluționară, cu ajutorul fizicii nucleare.

Laserul de la Măgurele, o investiție de peste 300 de milioane de euro, din bani europeni și de la buget, devine operațional din ianuarie.

Vineri, 23 August, 2019 - 13:44

Luni, 26 august 2019, dăm startul celei de-a doua ediții a Școlii de Vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele. Peste 50 de elevi și alți 50 de profesori și consilieri școlari sunt așteptați să treacă pragul institutelor de cercetare de pe platformă.

Deschiderea oficială a Școlii de Vară, secțiunea dedicată elevilor, va avea loc luni, 26 august 2019, în sala de festivități a IFIN-HH, începând cu ora 09:00. 

Duminică, 24 Martie, 2019 - 14:00

31 de femei au fost, sambata, beneficiarele investigarii gratuite prin testul Babes Papanicolau, in cadrul campaniei de "Prevenţie si depistare a cancerului de col uterin", derulata de catre voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului impreuna cu un grup de medici si asistente medicale, de la Institutul Oncologic Bucuresti, in orasul Magurele, judetul Ilfov.

Marţi, 12 Martie, 2019 - 20:21

 Premieră mondială în proiectul  Sistemul laser de mare putere (HPLS) din cadrul Centrului Extrem Light Infrastructure – Nuclear Physics, în data de 7 martie, a fost atinsă puterea de 10 PetaWatts.

Vineri, 30 Noiembrie, 2018 - 10:15

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, a prezentat astăzi Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Ilfov, în perioada 2014 – 2020.

Vineri, 23 Noiembrie, 2018 - 19:19

Elevii şi studenţii interesaţi de ştiinţă sunt invitaţi la un târg de ştiinţă şi educaţie dedicat lor de către profesioniştii de la institutele de pe platforma de la Măgurele. Târgul "Cu mic, cu mare... prin Univers" este organizat în perioada 23-25 noiembrie de Institutul de Ştiinţe Spaţiale, Parcul Ştiintific de la Măgurele, Universitatea din Bucureşti şi Asociaţia Studenţilor Fizicieni.

Sâmbătă, 15 Septembrie, 2018 - 10:56
Cu bilete de 1,30 și 3,50 lei

Doua noi linii de autobuz ale Societatii de Transport Bucuresti - STB (fosta RATB) vor circula incepand de luni in Capitala, una in centru, intre Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir" si Piata Victoriei, iar cealalta intre Gara Basarab si IFA Magurele.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 14:38

Laserul de la Măgurele, cel mai puternic din lume, a fost pus în funcţiune. Aparatul va ajuta la descoperirea unor izotopi radioactivi care pot trata cancerul, la identificarea conţinutului butoaielor cu deşeuri radioactive, fără a fi desfăcute, dar şi la testarea materialelor care se folosesc în misiunile spaţiale.

"Pentru început, fasciculul laser va avea o putere mai mică. Până se va ajunge la parametri maximi, de 10PW, va mai dura", spune directorul proiectului, profesorul Nicolae Zamfir.

Subscribe to Magurele