Joi, 10 Octombrie, 2019 - 13:51

O rulotă în care se prepara mâncare din zona Buzești din Capitală a luat foc, joi, oamenii aflați în aceasta reușind să se evacueze, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov.

Reprezentanții Inspectoratul pentru Situații de Urgență București Ilfov au anunțat că, în zona Buzești din Capitală, o rulotă în care se prepara mâncare a luat foc.

Personalul din rulotă s-a autoevacuat, nefiind înregistrate victime.

Pompierii intervin cu două autospeciale de stingere, un echipaj de descarcerare și o ambulanță.

Miercuri, 9 Octombrie, 2019 - 11:25
Dar muzeul se va deschide în trei ani

Începând de miercuri, 9 octombrie, viitorul Muzeu Naţional de Istorie a Evreilor din România are oficial un sediu. Pe Calea Victoriei, în Bucureşti. În cadrul unei ceremonii publice, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii, în prezenţa reprezentanţilor comunităţii evreieşti din România.

Viitorul Muzeu Naţional de Istorie al Evreilor şi al Holocaustului din România va avea sediul pe Calea Victoriei, la numărul 218.

Luni, 7 Octombrie, 2019 - 12:41

Conform legii, instituțiile, autoritățile și companiile din România care au cel puțin 50 de salariați sunt obligate să angajeze persoane cu handicap într-un procent de 4% din totalul angajaților. O companie de curierat din România, respectiv DPD Romania a reușit să ridice procentul angajaților cu deficiențe de auz la 15% din numărul personalului depozitului din București. Compania sprijină, astfel, încadrarea persoanelor cu handicap pe piața muncii.

Condiții speciale de muncă pentru persoanele cu deficiențe de auz

Luni, 7 Octombrie, 2019 - 12:19

Urmărire cu focuri de armă ca în filme, azi noapte în Capitală. Un șofer nu a oprit la semnalele polițiștilor și a încercat să scape de echipajul de poliție, pe Șoseaua Giurgiului. Oamenii legii au tras câteva focuri de avertisment pentru a-l opri pe fugar, dar acesta nu s-a oprit.

Într-o intersecție, a trecut pe culoarea roșie a semaforului și a lovit ușor o mașină care circula regulamentar. Până la urmă, șoferul a fost blocat de echipajele de poliție.

Marţi, 1 Octombrie, 2019 - 12:34

Un incendiu a izbucnit marți în centrul Capitalei, în spatele sediului Ministerului de Finanțe. În zonă se află instituții precum ANAF sau Ministerul Justiției.

Potrivit ISU,  incendiul a izbucnit la o clădire părăsită, parțial demolată, în strada Apolodor nr. 15. Focul este extins pe o suprafața de aproximativ 200 mp.

ISU informează că au fost luate măsuri pentru limitarea accesului de persoane în zonă, având în vedere că se produc explozii ale unor recipiente sub presiune.

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 14:21

Salariul nu mai este singurul criteriu în funcție de care un angajat alege sau nu să rămână într-o companie. Flexibilitatea acesteia, precum și preocuparea angajatorului pentru starea de bine a personalului ocupă un loc fruntaș în lista beneficiilor căutate la un job, conform unui studiu realizat de platforma ejobs. Astfel, pentru că românii își doresc mai mult timp liber, precum și posibilitatea de a se relaxa la serviciu, o nouă tendință în corporații este amenajarea unor spații de relaxare sau chiar organizarea de evenimente, după program, pentru angajați.

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 14:12

În perioada 27 septembrie 2019 – 6 octombrie 2019, se va desfășura la București, cea de-a III-a ediție a Concursului Internațional de DUO Suzana Szörenyi, un eveniment artistic care pune în valoare DUO-ul pianistic și care, anul acesta, comemorează 90 de ani de la nașterea reputatului artist şi pedagog român al cărui nume îl poartă. 

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 10:20

Arad/București, 27 septembrie 2019 – fARAD 6 anunță programul filmelor și al evenimentelor speciale, care vor transforma timp de o săptămână Aradul în locul de întâlnire al pasionaților de film documentar.

Joi, 26 Septembrie, 2019 - 12:51

Lidl continuă investițiile în România prin deschiderea unui nou magazin în București, pe data de 26 septembrie. Magazinul se află în complexul Piața Mureș, situat pe Str. Mureș, Nr. 18-24. Odată cu inaugurarea acestuia, se vor crea  25 de noi locuri de muncă. 

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 15:25
Summit-ul internațional al muzicii clasice din România, a captat atenția a peste un sfert de milion de iubitori ai muzicii

Ediția 2019 a Festivalului Internațional George Enescu - “…le rendez-vous de la planète musicale - s-a încheiat în acordurile Simfoniei nr.1, de Ceaikovski, cu viziunea copleșitoare a Orchestrei Regale Concertgebow din Amsterdam. Melomanii au petrecut aproape 200 de ore imersați în muzică interpretată la cel mai înalt nivel internațional.

Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 19:04

O nouă ediție a Marșului Bicicliștilor va avea loc sâmbătă, 21 septembrie, în Capitală. Dacă în anii trecuți participanții cereau Primăriei Capitalei benzi pentru biciclete, eliberarea trotuarelor de mașini, îmbunătățirea transportului public și măsuri pentru reducerea poluării, anul acesta vor protesta ”împotriva administrației care a băgat Capitala în faliment și asupra efectelor nocive ale deciziilor greșite luate sistematic de actuala administrație”.
 

Miercuri, 18 Septembrie, 2019 - 20:00

Ediția cu numărul șase a festivalului DIPLOMA, un proiect inițiat de The Institute și inspirat de UniCredit Bank, prezintă în fața publicului larg noua generație de creativi români. Astfel, vizitatorii festivalului au ocazia să admire lucrările tinerilor artişti înainte ca acestea sa fie expuse în galerii sau muzee locale şi internaționale.

Miercuri, 18 Septembrie, 2019 - 18:19

Traficul rutier va fi restricţionat, joi, în zona Mătăsari - Pache Protopopescu, cu ocazia unor evenimente organizate de "Parohia Iancu Vechi - Mătăsari".

Brigada Rutieră informează că o procesiune religioasă va avea loc, între orele 19,00 - 19,30, pe traseul Biserica Iancu Vechi - strada Mătăsari - strada Agricultori - bulevardul Pache Protopopescu şi Biserica Iancu Vechi, iar deplasarea participanţilor se va face doar pe trotuar cu respectarea regulilor de circulaţie rutieră.

Marţi, 17 Septembrie, 2019 - 18:22
Adoptate de Consiliul General

Consiliul General a adoptat, marti, un proiect privind tarifele de exploatare a parcajelor publice de utilitate generala din Bucuresti, precum si organizarea pe zone a parcarilor.

"Noul proiect de hotarare stabileste proceduri mai eficiente de administrare a parcajelor publice de utilitate generala, cu moduri de incasare a tarifelor de exploatare ce acopera toate necesitatile utilizatorilor", se arata in referatul de aprobare privind aprobarea tarifelor, semnat de primarul Gabriela Firea.

Vineri, 13 Septembrie, 2019 - 09:15

Activităţile dedicate aniversării Zilei Pompierilor vor debuta vineri la Monumentul "Eroilor Pompieri" din Capitală, cei mai merituoşi militari urmând să primească distincţiile anului.

Marţi, 10 Septembrie, 2019 - 09:02
în a doua ediție a Ghidului Meseriilor Viitorului, lansată de INACO

 

Luni, 9 Septembrie, 2019 - 18:00

Primăria Capitalei anunţă că, din ordinul primarului general, Gabriela Firea, se desfăşoară o acţiune de spălare a străzilor din Bucureşti.

"Din dispoziţia primarului general, Gabriela Firea, operatorii de salubritate din toate sectoarele Capitalei desfăşoară, în această perioadă, un amplu program de spălare a arterelor din Bucureşti", se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de Primăria Municipiului Bucureşti.

Luni, 9 Septembrie, 2019 - 15:00

Cea de-a 10-a ediție a evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc va avea loc pe 20 septembrie, în București și în Cluj-Napoca, prezentând peste 35 de producții, unele în avanpremieră națională, potrivit unui comunicat.

În Capitală, filmele vor rula în spații precum Cinema Elvire Popesco, Amfiteatrul Teatrului Național București, Cinema Muzeul Țăranului - Open Air, J'ai Bistrot, Apollo 111, Pavilion 32 (Institutul Goethe), Rezidența Scena9, Fabrica Gastropub.

În Cluj-Napoca, proiecțiile sunt programate la Cinema Victoria.

Vineri, 6 Septembrie, 2019 - 10:05

Poliţia Locală Sector 6 va lua măsuri specifice pentru prevenirea evenimentelor negative şi pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice în zonele instituţiilor de învăţământ, odată cu deschiderea noului an şcolar, luni, 9 septembrie 2019.
    În acest sens, a fost decisă suplimentarea dispozitivelor de ordine şi siguranţă publică, iar polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier în zonele respective, pentru prevenirea accidentelor rutiere şi a ambuteiajelor.

Marţi, 3 Septembrie, 2019 - 13:41

În perioada 31 august – 22 septembrie, vizitatorii care vor intra în AFI Cotroceni vor accesa universul fascinant al Festivalului Internațional George Enescu. Peste 70 de coriști și  instrumentiști din Programul Național Cantus Mundi vor transforma muzica corală într-o experiență inedită. Proiectul muzical face parte din Orașul cântă, program asociat festivalului și derulat în premieră, menit să aduc muzica clasică și corală mai aproape de publicul larg.
Program Orașul cântă în AFI Cotroceni: 7 – 8 septembrie, 14 – 15 septembrie, 21– 22 septembrie 

Marţi, 3 Septembrie, 2019 - 12:11

București, 3 septembrie 2019. Interesul românilor pentru un nou loc de muncă e în creștere. În luna august, companiile au înregistrat cu 11% mai multe aplicări la joburi comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Cele mai căutate domenii sunt financiar - contabilitate, transport, inginerie, medical & pharma și IT

Marţi, 3 Septembrie, 2019 - 11:24

Meteorologii anunţă minime de 17 grade. 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o prognoză pentru Capitala tarii prin care au avertizat că bucureştenii vor avea parte de caniculă până miercuri dimineaţă, când vremea se va răci.

Potrivit ANM, de marţi până miercuri la ora 9.00, vremea va fi caniculară.

Marţi, 3 Septembrie, 2019 - 09:51

     În perioada următoare, Primăria Sectorului 2 va construi cinci parcări inteligente pe bază metalică, rotative, care vor maximiza spațiul utilizat pentru a crea cât mai multe locuri de parcare în locații ce în mod normal nu ar permite amenajarea de parcări supraterane sau subterane convenționale.

 Noile parcări moderne vor fi amplasate pe bd. Chișinău nr. 24, Şos. Pantelimon nr. 283 și nr. 330, str. Răscoala nr. 10 şi str. Făinări nr. 8. 
 Execuția lor va dura între 155 de zile și 220 de zile, în funcție de specificațiile tehnice ale fiecărui proiect în parte.

Vineri, 30 August, 2019 - 13:45

Un incendiu puternic are loc, vineri, în zona de nord a Capitalei. La această oră, pompierii intervin la fața locului cu 12 autospeciale. Fumul dens se poate observa de la distanță considerabilă în zona din Pipera în care se află mai multe companii.

Luni, 19 August, 2019 - 17:37

Ies la iveală informaţii cutremurătoare după ce o femeie din Bucureşti a fost ucisă de fiul ei, cu probleme psihice. Deşi poliţiştii, alertaţi de vecini, au ajuns la adresă când victima încă striga după ajutor, nu au reuşit să spargă în timp util uşa.

Fostă profesoara de limba italiană, femeia în vârstă de 74 de ani locuia cu fiul ei, în Sectorul 1 al Capitalei. Vecinii ştiau că bărbatul are probleme psihice, dar nu era internat într-un spital de specialitate.

Joi, 1 August, 2019 - 19:41

În perioadele 09 – 11 august și 16 – 18 august a.c., circulația tramvaielor de pe Șoseaua Giurgiului va fi suspedată, pentru montarea gazonului între șinele de tramvai.

Una dintre cele mai importamte căi de acces în Capitală, care face legătura atât cu localitățile din sudul țării cât și cu cele de la frontiera cu Bulgaria, va deveni prima arteră de circulație din Sectorul 4 care va avea un covor de iarbă pe ecartamentul liniilor de tramvai.

Joi, 1 August, 2019 - 17:40

Trafic restricționat în București, în urma executării unor lucrări de infrastructură. Poliția a avertizat șoferii din Capitală. 

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURA RUTIERĂ:

- Şos. Pantelimon - Cora;

- Şos. Panduri - Str. Dr. Bagdasar;

- Drumul Taberei - Str. Braşov;

- Drumul Taberei - Str. Romancierilor;

- Spl. Independenţei, mai multe puncte de lucru;

- Şos. Virtuţii;

- Str. Fabrica de Glucoză - lucrări de supralărgire;

Marţi, 30 Iulie, 2019 - 15:45

Proiect urbanistic gigant la Madrid, în valoare de peste 7 miliarde de euro. Planul primăriei prevede construirea unui cartier modern cu 10 mii de locuințe, spații verzi și spații comerciale.

După 25 de ani blocaj, consiliul local a aprobat proiectul imobiliar "Madrid Noul Nord", cunoscut și sub numele de Operațiunea Chamartin, un plan îndrăzneț care vrea să transforme total una din cele mai circulate zone ale Capitalei.

Joi, 25 Iulie, 2019 - 14:42

Clădirea Ciclop de pe bulevardul Magheru din București, retrocedată de către fostul primar general Traian Băsescu în 2001 către mai mulți descendenți ai familiei nobiliare Bragadiru, a fost scoasă din nou la vânzare, dar la un preț redus aproape la jumătate față de tentativa de tranzacție lansată în urmă cu doi ani.

În toamna anului 2017, clădirea era scoasă la vânzare cu 18 milioane de euro. Acum, imobilul este ofertat cu 10 milioane euro. Finalizată în 1930, clădirea - la acest moment închisă - are 6 etaje și 16.168 metri pătrați construiți.

Marţi, 23 Iulie, 2019 - 15:21

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Strada Armenească are loc anul acesta între 2 și 4 august și aduce în inima Cartierului Armenesc din București o serie de evenimente pentru întreaga familie. Expoziții și workshopuri, meșteșugari, tururi ghidate, delicii culinare, dansuri tradiționale și concerte de neuitat, toate vă așteaptă în cele trei zile de festival pe strada Armenească. Intrarea este liberă.

Subscribe to Muntenia