Joi, 20 Septembrie, 2018 - 22:16
Trei zile de show-uri multimedia, videomapping, concerte si spectacole de exceptie

Primaria Capitalei, prin creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti - organizeaza, in acest sfarsit de saptamana, Zilele Bucurestiului, eveniment care celebreaza 559 de ani de la prima atestare documentara a Bucurestiului, precum si implinirea a 100 de ani de la Marea Unire.

 

Evenimentele dedicate Bucurestiului au debutat astazi, 20 septembrie, odata cu spectacolul multimedia si concertul extraordinar al Orchestrei Simfonice Bucuresti, care marcheaza redeschiderea fantanilor arteziene din Piata Unirii.

Miercuri, 19 Septembrie, 2018 - 15:55

Un lift al maternităţii din Ploieşti a căzut în gol, marţi, în timp ce transporta mai mute paciente de la etajul cinci. La nivelul unităţii sanitare se fac verificări şi au fost cerute explicaţii de la firma care asigură mentenanţa ascensoarelor.

Incidentul s-a produs, marţi, în timp ce ascensorul cobora cu mai multe paciente de la etajul cinci al clădirii, a declarat pentru News.ro Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, insituţie care are în administrare clădirea în care funcţionează Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploieşti.

Miercuri, 19 Septembrie, 2018 - 15:00

Traficul pe Bulevardul Unirii din Capitală va fi restricționat joi, între orele 16.00-23.00, din cauza spectacolului oferit de Primăria Capitalei cu ocazia redeschiderii fântânilor din Piața Unirii, anunță Brigada Rutieră a Capitalei.

Miercuri, 19 Septembrie, 2018 - 14:17

Pastrama fragedă de oaie si mustul dulce- vedetele culinare ale toamnei aşteaptă publicul în acest weekend, mai exact de mâine, joi, 20 septembrie si  pana duminica în PARCUL NAŢIONAL din Capitală.

Berbecuţi la proţap, tone de pastramă coaptă în jar, pusă pe grătar sau 
la tigaie dar şi fete mândre şi frumoase îmbrăcate în straie populare 
care vor zdrobi cu picioarele strugurii proaspeţi şi aromaţi vă aşteaptă 
la o  SĂRBĂTOARE DE GUSTURI ŞI AROME.

Marţi, 18 Septembrie, 2018 - 17:17

Noaptea Caselor, ediţia a cincea, un circuit prin 16 spaţii domestic-culturale din Bucureşti, va avea loc pe 29 septembrie.

Casele şi apartamentele alternative din Bucureşti îşi deschid porţile pentru a 5-a ediţie #noapteacaselor. Vizitatorii îi vor cunoaşte pe întreprinzătorii, artiştii, meşterii, jurnaliştii, inginerii sau activiştii care au făcut din casele lor mici centre social-culturale.

Luni, 17 Septembrie, 2018 - 10:12
Pledând pentru „progresul în sprijinirea diversificării energetice prin construcția de infrastructură pentru gazoducte”

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a transmis Președintelui României, Klaus Iohannis, în calitate de gazdă a Summitului „Inițiativa celor Trei Mări”, un mesaj adresat participanților la Summitul de la București:

„Le transmit salutări participanților la Forumul de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări 2018.

Duminică, 16 Septembrie, 2018 - 18:16
Participă noua sefi de stat, doi presedinti de Parlamente nationale, un prim-ministru si un ministru de Externe

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, noua sefi de stat, doi presedinti de Parlamente nationale, un prim-ministru si un ministru al Afacerilor Externe vor lua parte, in perioada 17-18 septembrie, la Bucuresti, la cel de-al treilea Summit al Initiativei celor Trei Mari, gazduit de presedintele Klaus Iohannis.

Sâmbătă, 8 Septembrie, 2018 - 11:52
Ca urmare a desfasurarii evenimentului sportiv "The Color Run Romania 2018".

Sambata, intre 17:00 si 22:30, se restrictioneaza traficul rutier pe traseul: Biblioteca Nationala, Bd. Mircea Voda, Bd. Unirii, Piata Alba Iulia, Bd. Unirii, cu intoarcere inainte de Piata Unirii, Bd. Unirii, Bd. Mircea Voda, parcarea Bibliotecii Nationale, anunta RATB pe Facebook.

RATB anunta ca circulatia mijloacelor de transport in comun se modifica astfel:

Vineri, 7 Septembrie, 2018 - 20:16
Riveranii la Marea Baltică, Adriatică și Neagră

Initiativa celor Trei Mari va reuni, in total, 12 state membre ale Uniunii Europene, aflate intre Marile Baltica, Adriatica si Marea Neagra: Austria, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia. Polonia, Slovacia, Slovenia si Romania, tara gazda.

Luni, 27 August, 2018 - 14:16

Festivalul "Bucureștii lui Caragiale" revine între 27 august și 2 septembrie cu o edițiune nouă în stabilimentul cunoscut, în grădină la Cișmigiu. Domni, domnițe și tineri marineri sunt invitați, timp de o săptămână, să descopere un program de comédii și muzici, mofturi și surprize care transpun universul surprins în opera lui I.L.Caragiale, reputat dramaturg și cronicar al Bucureștilor de altădată, pe aleile celui mai vechi parc din Capitală.

Miercuri, 22 August, 2018 - 18:16

Miercuri, 22.08.2018, la sediul Centrului de Îngrijire și Asistență Socială Persoane Adulte cu Handicap Liliești – Băicoi, județul Prahova un  grup format din șaisprezece  persoane private de libertate  selecționate în regim semideschis au avut posibilitatea să experimenteze concepte prosociale, precum „empatia” și „compasiunea”  într-un mediu comunitar (altul decât cel penitenciar), și au acordat sprijin emoțional  unor persoane care se confruntă cu situații problematice de viață (specifice celor care se află în sisteme de protecție) internate în centru.

Joi, 9 August, 2018 - 18:34

Patru persoane a fost rănite în urma unei explozii dintr-un bloc de pe bulevardul Basarabia din Capitală şi, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, explozia a fost urmată de incendiu. Primele verificări arată că explozia a pornit de la o butelie.

Miercuri, 8 August, 2018 - 14:38

Staţia Spaţială Internaţională (ISS) va putea fi urmărită, preţ de câteva minute, cu ochiul liber, miercuri şi vineri seara pe cerul capitalei, conform unui anunţ făcut de NASA pe site-ul dedicat traseului circumterestru al avanpostului orbital, spotthestation.nasa.gov. 

Vineri, 3 August, 2018 - 15:21

Cea de-a patra ediţie a Bucharest International Dance Film Festival va avea loc în perioada 6 - 9 septembrie, în şase spaţii din Capitală.

Tema ediţiei de anul acesta a singurului festival de gen din România o reprezintă „[re]tracing" - urmele pe care timpul le-a lăsat în vieţile oamenilor şi ale comunităţilor din care fac parte.

Marţi, 31 Iulie, 2018 - 21:17

Cea mai penibilă campanie de presă a sezonului este cea plăcuțelor cu numere de înmatriculare „anti PSD” care a făcut dintr-un șofer tembel o vedetă media. Este cea mai bună dovadă că nimic serios nu se poate dezbate cu adevărat într-o țară pe măsura șoferului „erou” STOP A început „bătaia” pentru europarlamentare, deși până la runda de vot mai sunt 10 luni.

Marţi, 31 Iulie, 2018 - 16:39

Procesul de înscriere pentru unităţile şcolare ai căror elevi vor participa la excursii culturale gratuite în Bucureşti, organizate în cadrul proiectului "ACCES: Porţi deschise. Minţi deschise", va avea loc în perioada 1-15 august.

Joi, 26 Iulie, 2018 - 14:37

Scene șocante s-au petrecut în urma cu puțin timp în Capitală.

O femeie a fost mușcată de față și de gât de un câine.

Incidentul a avut loc pe Bulevardul Eroilor din Sectorul 5.

Femeia în vârstă de 62 de ani a fost mușcată de gât și de față de animal. 

Îngroziți, oamenii din jur au sunat la 112. Femeia a mers singură la Spitalul Universitar, acolo unde va primi îngrijiri de la medici.

Sâmbătă, 14 Iulie, 2018 - 10:13
Restricții în trafic

S-a dat startul Festivalului "B-Fit in The Street", care va colora Bucurestii timp de patru week-end-uri, dar va inchide si cateva artere de circulatie.

Traficul rutier va fi restrictionat, sambata, intre orele 22:00 - 22:30, pe doua tronsoane de pe Calea Victoriei si bd. Regina Elisabeta, pentru buna desfasurare a Festivalului "B-Fit in The Street".

Sâmbătă, 14 Iulie, 2018 - 10:08

În ultima săptămână, au fost raportate încă 105 cazuri nou confirmate de rujeolă în 12 judeţe şi în Capitală, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Numarul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri este de 14.701, din care 59 de decese.

În perioada 9-13 iulie nu au fost înregistrate decese.

Cele mai multe cazuri noi au fost confirmate în Bucureşti (28), judeţul Iaşi (20), judeţul Buzău (18), judeţul Neamţ (14), judeţul Călăraşi (5).

Vineri, 13 Iulie, 2018 - 15:25

Polițiștii din București sunt în alertă după ce șoferul unei mașini care a lovit alte cinci mașini a fugit de la locul accidentului. Bărbatul a fost somat de polițiști să oprească, însă acesta a refuzat. În timp ce era urmărit de polițiști, șoferul a pierdut controlul volanului și a lovit 5 mașini. Pasagerul din dreapta a fost transportat la spital. O altă persoană rănită ușor a fost dusă la o unitate sanitară.

Joi, 12 Iulie, 2018 - 14:55

Primaria Municipiului Bucuresti a lansat  in dezbatere publica Regulamentul privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local al municipiului Bucuresti pentru activitati nonprofit de interes local in domeniile cultura, protectia mediului inconjurator, activitati de tineret, precum si Modelul de Contract Cadru de Finantare nerambursabila  a activitatilor nonprofit de interes local, potrivit Legii nr.350/2005. 

Joi, 21 Iunie, 2018 - 19:39

Poliţiştii au făcut joi percheziţii la Spitalul Universitar, Spitalul Colentina şi Spitalul Clinic 'Dr. Ion Cantacuzino' din București, precum şi la primăria comunei Izvoarele, din judeţul Giurgiu, şi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate din Giurgiu, într-un dosar în care câteva cadre medicale sunt suspectate că în perioada 2014-2017 ar fi decontat ilegal, cu documente false, servicii de îngrijiri medicale la domiciliul unor pacienţi. Cadrele medicale lucrau atât în spitale, cât şi la o firmă privată care oferea asistenţă medicală la domiciliu.

Joi, 21 Iunie, 2018 - 18:04

Au fost stabilite datele meciurilor de la EURO 2020 care se vor desfăşura la Bucureşti. Astfel, Arena Naţională va găzdui patru partide, la 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020, a anunţat FRF.

Dacă se califică, naţionala României va juca cel puţin două meciuri la Bucureşti.

Stadioanele stabilite pentru antrenamentele echipelor sunt Arcul de Triumf, Ghencea şi Giuleşti.

Marţi, 19 Iunie, 2018 - 16:17

Hotelul Ramada-Majestic din centrul Capitalei, deținut de grupul turc Ener Holding, a fost scos la vânzare cu peste 13 milioane euro. Construit înainte de Primul Război Mondial, gazdă pentru actorii și recuzita Teatrului Național după ce clădirea acestuia a fost bombardată de aviația americană în al Doilea Război Mondial, a devenit în anii '90 primul hotel din țară afiliat la brandul american Ramada.

Luni, 18 Iunie, 2018 - 19:39

 

ÎNTRERUPERI PROGRAMATE ÎN ALIMENTAREA CU ENERGIE ELECTRICĂ

 

Marţi, 19.06.2018

 

 

 

În Bucureşti

 

Între orele 07:30 – 12:00 în următoarele zone:

  • Strada Tache Ionescu, Bulevardul Gheorghe Magheru intre Strada George Enescu si Strada Biserica Amzei, Strada George Enescu
  •  

    Între orele 09:00 – 17:00 în următoarele zone:

Vineri, 8 Iunie, 2018 - 16:19

Managerul Spitalului ''Sfânta Maria'', Narcis Copcă, a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte extinderea unităţii medicale, precizând că, în urmă cu o zi, a fost semnat un acord pentru construirea unei noi clădiri.

Managerul Spitalului ''Sfânta Maria'', Narcis Copcă, a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte extinderea unităţii medicale, precizând că, în urmă cu o zi, a fost semnat un acord pentru construirea unei noi clădiri.

Marţi, 5 Iunie, 2018 - 16:56

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, că Municipalitatea ia în calcul instituirea unei taxe de centru, dar după o „consultare largă” şi ar putea fi implementată după modele europene.

„Avem în continuare poluare din cauza traficului. Nu ne-am gândit încă la o taxa de centru, deşi ea s-ar cere. Nu credem că Bucureştiul este pregătit şi nici cetăţenii, fără o consultare largă de a plăti taxa de a pătrunde în zona de patrimoniu, în zona central”, a declarat, marţi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, în cadrul unei conferinţe de presă.

Luni, 4 Iunie, 2018 - 10:40

Europuls - Centrul de Expertiză Europeană organizează ce-a de-a 6-a ediție a Forumului Eurosfat, cel mai mare forum anual de afaceri europene din România.

Evenimentul va avea loc vineri, 8 iunie la București, Hotel JW Marriott, începând cu ora 9.00.

Sâmbătă, 2 Iunie, 2018 - 11:25
Sâmbătă şi duminică, între orele 10.00 şi 21.00

Calea Victoriei redevine pietonală în acest weekend prin organizarea evenimentului „La pas pe Calea Victoriei”, unde se vor desfăşura, între strada Strada George Enescu şi Piaţa Victoriei, mai multe spectacole cu clovni, ateliere pentru pictat, de puzzle sau de modelaj.

Calea Victoriei redevine pietonală în weekend. Zeci de spectacole organizate pe această arteră, în cadrul "La pas pe Calea Victoriei"

Sâmbătă, 2 Iunie, 2018 - 11:13

Până duminică, traficul va fi restricţionat în unele zone din Capitală, în contextul desfăşurării mai multor evenimente publice,

Subscribe to Muntenia