Duminică, 8 Septembrie, 2019 - 03:18
Româno-canadianca este noua stea a tenisului feminin, la doar 19 ani

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu (19 ani), locul 15 WTA, a învins-o sâmbătă pe Serena Williams (38 ani), locul 8 WTA, în finala turneului de grand slam US Open, =n doar două seturi: 6-3, 7-5, . impunându-se într-o oră și 42 minute, într-un meci în fața sextuplei campioane la Flushing Meadows . În primul set, Serena Williams, sextuplă campioană la Flushing Meadows, nu a reușit puncte câștigătoare, nu a pus în teren aproape deloc primul serviciu, iar Bianca Andreescu a profitat din plin de nereușitele americancei și a câștigat categoric, scor 6-3.

Sâmbătă, 31 August, 2019 - 14:29

Programul meciurilor de astăzi și analizele experților Eurosport 

 

Joi, 18 Iulie, 2019 - 16:22

László Borbély a coordonat delegația României care a participat săptămâna aceasta la Forumul Politic de Nivel Înalt (HLPF) privind Dezvoltarea Durabilă, organizat la New York sub egida Consiliului Economic şi Social al ONU (ECOSOC). Din delegație au mai făcut parte reprezentanți ai Ministerului de Externe, Ministerului Mediului și ai Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă. Conferința s-a desfășurat în perioada 9-18 iulie și a avut ca principal scop urmărirea procesului de implementare a Agendei 2030 și revizuirea acesteia.

Joi, 9 Mai, 2019 - 19:14

ICR New York prezintă premiera mondială a spectacolului „Astăzi mai bine nu m-aș fi întâlnit cu mine însămi”, dramatizare a cărții cu același nume a Hertei Müller, o descindere terifiantă în universul carceral, sufocant, al ultimilor ani ai dictaturii comuniste în România.

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 19:00

La trei zile după incendiul de la Notre Dame, a fost dejucată o tentativă de incendiere a catedralei Sfântul Patrick din New York.

Miercuri, 27 Martie, 2019 - 15:12

Epidemie de rujeolă de proporții în statul New York: sunt atât de multe cazuri, încât, într-o suburbie, copiii nevaccinați nu mai au voie în spații publice închise. Boala s-a răspândit rapid în ultimele luni, în rândul copiilor de școală, ai căror părinți refuză vaccinarea din motive religioase sau pentru că se tem de efectele adverse.

Rockland County se confruntă de 26 de săptămâni cu un număr în creștere de cazuri de rujeolă.

Marţi, 26 Martie, 2019 - 08:40

La iniţiativa Misiunii Permanente a României pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite şi a Institutului Cultural Român din New York, în perioada 25-29 martie 2019, se desfăşoară la sediul ONU din New York, expoziţia de fotografie "Atlasul Frumuseţii", a fotografei românce Mihaela Noroc. Expoziţia a fost inaugurată luni, 25 martie, de către reprezentantul permanent al României la Naţiunile Unite, ambasadorul Ion Jinga, împreună cu directorul Institutului Cultural Român din New York, Dorian Branea, în prezenţa reprezentanţilor corpului diplomatic acreditat la ONU.

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 08:32

ICR New York anunţă începerea programului de cursuri de limbă română pentru cei ce doresc să dobândească un vocabular esenţial şi construcţii gramaticale de bază, care să le permită să comunice eficient în limba română într-o serie de situaţii de viaţă cotidiene.

Duminică, 13 Ianuarie, 2019 - 07:00

Orchestra Naţională Simfonică a României se află la mijlocul turneului extraordinar în Statele Unite ale Americii, avându-l ca dirijor pe Cristian Măcelaru, în seara de 11 ianuarie susținând alături de Jazz at Lincoln Center Orchestra și Wynton Marsalis primul concert la  Rose Theater din New York în seria Jazz at Lincoln Center, reluat pe 12 ianuarie.

Miercuri, 14 Noiembrie, 2018 - 14:15

În perioada 26 Noiembrie – 5 Decembrie 2018, expoziția de bijuterie contemporană și mixed-media Camera Lucida va fi expusă la sediul Organizației Națiunilor Unite din New York. Proiectul se desfășoară în contextul Comemorării a 100 ani de la încheierea Primului Război Mondial și sărbătoririi Centenarului României și este organizat de Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană în colaborare cu Misiunea Permanentă a României la ONU, fiind finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și cu sprijinul Simplu.MakerShop și Mo

Vineri, 28 Septembrie, 2018 - 10:09

Neprietenii președintelui fac mare caz de faptul că la New York acesta a ținut o cuvântare în fața unei săli aproape goale, la adunarea generală ONU. N-a fost o excepție. Asta este soarta celor de pe banca „rezervelor”, sălile pline fiind rezervate titularilor care marchează pe scena internațională STOP  La fel și cu întâlnirile bilaterale. Te vezi cu cine poți și nu e ocupat.

Miercuri, 26 Septembrie, 2018 - 23:10

La mijlocul săptămânii România a trebuit să se descurce și fără președinte și fără premier. Șeful statului a fost la New York, unde i-a venit rândul să țină cuvântarea națională.

Miercuri, 26 Septembrie, 2018 - 22:01
...la votul pentru un mandat de membru nepermanent al Consiliului de Securitate

Intervenția națională a Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, susținută - în cea mai bună limbă engleză vorbită de un președinte român -în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite

„Honourable President of the General Assembly,

Mr. Secretary General,

Excellencies,

Ladies and gentlemen,

 

Luni, 10 Septembrie, 2018 - 04:00
Del Potro nu i-a putut ține piept și a încasat a 15-a înfrângere în fața sârbului

In marea finala a turneului de la Flushing Meadows, Djokovic l-a invins fără drept de apel pe argentinianul Juan Martin Del Potro (3 ATP), scor 6-3, 7-6 (4), 6-3. În ciuda pronosticurilor specialiștilor care estimau o luptă strânsă, mai ale pe fondul formei deosebite arătate de argentinian pe parcursul turneului, Djokovic a practicat o combinație tactică ofensiv-defensivă, cu accentul pus pe primul serviciu, care l-a obligat pe Del Potro să greșească mai des decât adversarul său.

Duminică, 9 Septembrie, 2018 - 01:09
Reeditarea atacului japonez de la Pearl Harbor în varianta Grand Slam

Celebrul semnal al atacului japonez asupra bazei americane Pearl Harbor din Hawaii a fost reeditat într-un mod original pe arena „portavionului” Arthur Ashe de la Flushing Meadows, în finala feminină a turneului de Grand Slam. Japoneza de 20 de ani Naomi Osaka a luat-o prin surprindere pe veterana americană Serena Williams, de 36 ani, și i-a aplicat o corecție categorică, în două seturi: 6 - 3, 6 - 4 !!!

Marţi, 4 Septembrie, 2018 - 10:21

 

Utimele partide din cadrul optimilor de finala feminine de la US Open 2018,  au adus surpriza eliminării Mariei Șarapova de către Carla Suarez Navarro și amânarea revenirii rusoaicei în prim planul grandșlemurilor pentru anul viitor.

Rezultatele:

Carla Suarez Navarro - Maria Sharapova 6-4, 6-3
Madison Keys - Dominica Cibulkova 6-1, 6-3
Aryna Sabalenta - Naomi Osaka 3-6, 6-2, 4-6
Marketa Vondrousova - Lesia Tsurenko 7-6, 5-7, 2-6

Sferturile de finala feminine de la US Open 2018 vor fi:

Duminică, 2 Septembrie, 2018 - 12:07

Ceea ce promitea să fie vedeta zilei - „optimea” dintre veteranul Federer și talentatul dar zurbagiul greco-australian Kyrgios - s-a dovedit o simplă formalitate pentru marele campion elvețian, aflat la cei 37 de ani ai săi într-o formă de zile mari. După cum glumea McEnroe înainte de meci, Nick a părut că se străduiește din nou să piardă și a reușit.

Luni, 27 August, 2018 - 21:23

După o săptămână de participări la sindrofii mondene în New York, Simona Halep a avut privilegiul de a inaugura noua arenă acoperită de la US Open în compania unei cvasi necunoscute, estoniana Kaia Kanepi, în fața căreia a capotat jenant pentru o deținătoare a primei poziții WTA. Este primul lider mondial al tenisului feminin eliminat în primul tur al turneului de Mare Şlem de la US Open, informează BBC, după ce românca a pierdut  în două seturi, 6-2, 6-4.

Miercuri, 16 Mai, 2018 - 18:49
Este vorba de sculptura semnată de Constantin Brâncuși

O sculptură unicat semnată de Constantin Brâncuşi s-a vândut aseară pentru o sumă record, 71 de milioane de dolari, în cadrul unei licitaţii organizate de casa Christie's la New York.

„Tânăra sofisticată” este din bronz lustruit și a fost realizată de maestrul român la Paris în 1932.

Sculptura este un portret stilizat al scriitoarei şi activistei anglo-americane Nancy Cunard.

Sculptura lui Brâncuși nu este singurul record înregistrat în lumea artei.

Duminică, 8 Aprilie, 2018 - 10:37
Deadly fire at Trump Tower New York: A sad day for America

Thank you to the amazing men and women of the NYFD who extinguished a fire in a residential apartment at @TrumpTower. The @FDNY and @NYPD are truly some of the most incredible people anywhere.

This is a tweet by Eric Trump on Saturday.  The FDNY said that six firefighters suffered injuries. Over 44 units and about 190 firefighters responded to a fire on the 50th floor of Trump Tower in Manhattan, New York.

Subscribe to New York