Joi, 19 Decembrie, 2019 - 08:38

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească pe teritoriul Regatului Norvegiei cu privire la decizia autorităţilor locale de a extinde, până la data de 12 mai 2020, a regimului de control la frontierele interne Schengen, respectiv la trecerea frontierei de stat pe rutele de transport maritim dinspre Regatul Danemarcei, Republica Federală Germania şi Regatul Suediei. Paşaportul valabil este singurul document de identitate acceptat la controlul trecerii frontierei norvegiene pentru intrările pe rutele maritime (ferryboat).

Miercuri, 6 Noiembrie, 2019 - 20:29
Al 11-lea volum al teleastei: Aventuri în Țara Trollilor

Un veritabil show cultural a pus la cale Marina Almășan cu prilejul lansării celei de-a 11-ea cărți: „Aventuri în Țara Trollilor. Jurnal de călătorie în Norvegia”. Lansarea și sesiunea de autografe au loc joi, 12 noiembrie, de la ora 16, la Institutul Cultural Român din Aleea Alexandru nr. !

Au fost invitați diplomati, oameni de cultură, jurnaliști și actori în compania cărora celebra realizatoare TV va alcătui o „emisiune” cu densă încărcătură culturală.

Sâmbătă, 8 Iunie, 2019 - 08:54
S-a spulberat și ultima șansă de calificare

Vorbăria goală a lui Contra despre vpocația ofensivă a echipei încropită de el cu rezervele de pe băncile unor echipe exotice a avut un final pe măsură. În Norvegia, unde ne jucam ultima șansă de calificare, cu prețul unei victorii, am reușit un egal norocos în ultimele secunde.Echipa naţională a României a remizat, vineri seară, pe terenul Norvegiei, scor 2-2, în preliminariile EURO 2020. Claudiu Keşeru a adus un punct naţionalei lui Contra cu un gol marcat la una dintre ultimele faze ale jocului.

Joi, 16 Mai, 2019 - 12:08

Așteptarea a luat sfârșit! Zilele au devenit ore, și doar câteva ne mai despart de a doua semifinală Eurovision 2019, cea în care românii de pretutindeni vor trăi emoția intrării în concurs a reprezentanților noștri. TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și TVR+ transmit în direct evenimentul de pe scena de la Expo Tel Aviv, în această seară, începând cu ora 22.00. 

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 18:00

"Under", primul restaurant subacvatic din Europa, a fost inaugurat în sudul Norvegiei şi, până în prezent, au fost făcute peste 7.000 de rezervări, relatează Reuters.

Clădirea a fost realizată de firma de arhitectură Snoehetta, care şi-a mai pus amprenta pe Opera din Oslo şi pe muzeul dedicat atacurilor de la 11 septembrie 2001 din New York.

Luni, 18 Martie, 2019 - 13:23

„Strada cu îngeri”, un spectacol non-verbal de succes al Teatrul de Păpuși Puck din Cluj – Napoca, a ajuns pe scena festivalului „Izmir International Puppet Days” din Republica Turcia, cu sprijinul ICR Istanbul. 
Festivalul ”Izmir International Puppet Days” s-a desfășurat în perioada 28 februarie – 17 martie 2019, la Izmir, cel de-al cincilea oraș ca mărime din Turcia.

Subscribe to Norvegia