Miercuri, 18 Martie, 2020 - 17:17

Concursul Eurovision 2020, care ar fi trebuit să aibă loc în luna mai în Olanda, a fost anulat din cauza pandemiei cauzate de noul coronavirus, au anunţat miercuri organizatorii evenimentului, citaţi de AFP şi Reuters.

"Cu un regret profund, vă anunţăm anularea concursului Eurovision 2020 de la Rotterdam", au precizat într-un comunicat organizatorii acestui eveniment, urmărit în fiecare an de milioane de telespectatori din lumea întreagă.

Joi, 16 Ianuarie, 2020 - 15:25
de catre European Festival Awards

Codruța Vulcu a fost desemnată câștigătoarea categoriei „The Award for Excellence and Passion” în cadrul competiției European Festival Awards, fiind prima persoană din România premiată în istoria de 11 ani a acestei competiții internaționale de prestigiu. Trofeul i-a fost înmânat în cadrul Galei de Premiere a European Festival Awards, ce a avut loc aseară la Groningen, Olanda.

Miercuri, 20 Noiembrie, 2019 - 19:00

Din nou au fost descoperiți migranți în containere frigorifice. De data aceasta în Olanda, și nu la bordul vreunui tir, ci pe un feribot. Erau acolo 25 de clandestini a căror origine încă nu a fost precizată.

Nava a fost interceptată de gărzile de coastă în timp ce plecase deja spre Marea Britanie. A fost somată să se întoarcă din drum.

La țărm, a fost verificată de câini polițiști, iar pasagerii debarcați au primit îngrijiri medicale. Nu se știe deocamdată câte zile petrecuseră oamenii pe vas, ascunși într-un container frigorific.

Marţi, 24 Septembrie, 2019 - 10:14

Procurorul general, Bogdan Licu, a declarat marţi că Parchetul General a preluat dosarul morţii Adrianei deoarece există suspiciuni potrivit cărora activitatea olandezului s-ar fi desfăşurat pe raza mai multor judeţe. 
„Începând de ieri (luni, n.r.) am dispus preluarea cauzei la Parchetul General pentru că există elemente, suspiciuni că activitatea infracţională a acestui individ s-a desfăşurat pe raza mai multor judeţe şi necesită o mobilizare mai amplă la nivelul ţării”, a declarat Bogdan Licu.

Marţi, 24 Septembrie, 2019 - 09:55

Fosta logodnică a cetăţeanului olandez bănuit în cazul crimei din Dâmboviţa susţine că individul a fost în trecut condamnat la închisoare şi internat pentru tratament psihiatric în legătură cu infracţiuni de natură sexuală.

Potrivit fostei logodnice a suspectului, care a preferat să rămână anonimă, suspectul în cazul crimei din Dâmboviţa, pe care l-a descris drept fermecător şi inteligent, călătorea regulat în România.

Bărbatul, identificat de autorităţi drept Johannes V, dar care folosea şi diminutivul Joop, lucra la o companie din domeniul IT, a precizat ea.

Luni, 23 Septembrie, 2019 - 17:40
A intrat cu mașina într-un TIR

Olandezul suspectat de uciderea fetei de 11 ani din Dâmbovița s-a sinucis, au declarat  surse din poliția română. Informația a fost transmisă autorităților române de cele din Olanda.

Politia olandeză a confirmat pentru autoritățile române ca acesta a intrat cu mașina într-un TIR. Acesta era născut în anul 1973, iar numele lui este Johannes Visscher și era profesor de literatură.

Vineri, 2 August, 2019 - 15:56

Interdicția se referă atât la tradiționalele burqa purtate de femeile musulmane care respectă strict normele islamice, cât și la cagule și eşarfe a intrat în vigoare în Olanda.

Măsura se va aplica în școli, spitale, clădiri și transportul public. Autoritățile le vor cere oamenilor să-și arate fețele, iar dar dacă aceștia refuză, le vor interzice accesul în spațiile publice și vor fi amendați cu 150 de euro.

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 08:39

Aflat la Haga în perioada 3-5 iunie, ministrul Ştefan-Radu Oprea a convenit cu omologii olandezi şi cu preşedintele Dutch-Romanian Network organizarea, în parteneriat, a unui forum economic dedicat României şi a unei misiuni economice româneşti în Olanda, în luna octombrie. Acţiunea pleacă de la constatarea că firmele românești au o prezență redusă pe piața din Olanda, precum şi de la nevoia echilibrării relației comerciale. Prin acţiunea agreată, se urmăresc informarea corectă, facilitarea contactelor directe între mediile de afaceri şi iniţierea de noi cooperări bilaterale.

Joi, 23 Mai, 2019 - 16:39

Birourile de vot s-au deschis joi dimineaţă în Olanda şi Regatul Unit, primele ţări unde alegătorii sunt chemaţi la urne în cadrul alegerilor pentru Parlamentul European, care se vor desfăşura în Uniunea Europeană până duminică seara, transmite AFP.

În Olanda, în fruntea sondajelor se află un partid eurosceptic şi antiimigraţie, un rezultat bun al acestuia putând da semnalul ascensiunii populiştilor, anticipată la aceste alegeri europarlamentare şi în alte state ale Uniunii Europene.

Duminică, 19 Mai, 2019 - 10:50

Reprezentantul Olandei, Duncan Laurence, cu piesa "Arcade", a câştigat finala concursului Eurovision 2019, care a avut loc sâmbătă seară, la Expo Tel Aviv (International Convention Center), din Israel.

De altfel, reprezentantul Olandei a fost, potrivit caselor de pariuri, marele favorit în finala Eurovision 2019.

Joi, 16 Mai, 2019 - 12:08

Așteptarea a luat sfârșit! Zilele au devenit ore, și doar câteva ne mai despart de a doua semifinală Eurovision 2019, cea în care românii de pretutindeni vor trăi emoția intrării în concurs a reprezentanților noștri. TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și TVR+ transmit în direct evenimentul de pe scena de la Expo Tel Aviv, în această seară, începând cu ora 22.00. 

Vineri, 3 Mai, 2019 - 18:56

Vehiculele și motocicletele pe benzină și motorină vor fi interzise în capitala Olandei, Amsterdam, începând cu 2030, în încercarea de a purifica aerul orașului, a declarat consiliul capitalei olandeze, citat de Reuters.

„Poluarea este, adesea, un ucigaș tăcut și totodată unul dintre cele mai mari amenințări la adresa sănătății locuitorilor orașului Amsterdam”, a declarat consilierul de trafic al orașsului, Sharon Dijksma.

Marţi, 19 Martie, 2019 - 17:24

Orașul olandez Utrecht este în doliu, după atacul din tramvai în care au murit 3 oameni și 5 au fost răniți. Suspectul este interogat de poliție. Numele lui este Gokmen Tanis, are 37 de ani și este născut în Turcia. Încă nu a dezvăluit motivele care au stat în spatele atacului.

Au fost necesare câteva ore pentru prinderea suspectului. Poliția l-a căutat prin aeroporturi, gări, moschei și alte obiective vulnerabile la atacuri.

Anchetatorii încă nu au aflat dacă a existat o motivație teroristă sau este vorba despre o afacere personală.

Luni, 18 Martie, 2019 - 13:23

„Strada cu îngeri”, un spectacol non-verbal de succes al Teatrul de Păpuși Puck din Cluj – Napoca, a ajuns pe scena festivalului „Izmir International Puppet Days” din Republica Turcia, cu sprijinul ICR Istanbul. 
Festivalul ”Izmir International Puppet Days” s-a desfășurat în perioada 28 februarie – 17 martie 2019, la Izmir, cel de-al cincilea oraș ca mărime din Turcia.

Luni, 18 Martie, 2019 - 11:46

Mai multe persoane au fost împuşcate un individ într-un tramvai din oraşul olandez Utrecht, conform site-ului postului Sky News.

Din primele informaţii rezulta ca atacatorul a fugit de la locul faptei. Există suspiciuni că ar fi vorba despre un atac terorist.

Autorităţile au intervenit rapid, dar circulaţia tramvaielor a fost oprită în tot oraşul, conform BBC News.

Joi, 28 Februarie, 2019 - 11:07

Sunimprof Rottaprint, cea mai mare tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive și ambalaje flexibile din România, a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de circa 98,8 milioane de lei, în creștere cu 9 procente față de anul precedent. Pentru anul 2019, reprezentanții companiei estimează același ritm de creștere a afacerilor și investiții de peste un milion și jumătate de euro în infrastructură și tehnologie.

Duminică, 28 Octombrie, 2018 - 19:04

Nici nu se încheiaseră bine consultările de la Cotroceni, că Iohannis a fost consultat el însuși de medicii de la Spitalul Militar Central (de stat), care au decis să intervină pe loc la umărul buclucaș, pus la încercare de eforturile de rezolva problemele Justiției. Dar și ale tenisului STOP  La fix o săptămână de la simulare a venit cutremurul cel adevărat.

Sâmbătă, 27 Octombrie, 2018 - 18:01
„Preacinstiții” olandezi Rutte și Timmermans fac presiuni pentru contractele firmei Damen

Traian Băsescu scrie pe Facebook că modul în care s-au derulat evenimentele arată că toate criticile pe care oficiali olandezi le-au lansat la adresa României nu ar fi întâmplătoare, menționând inclusiv raportul Comisiei LIBE și al Comsiei de la Veneția, ci o formă de presiune asupra autorităților de la București.  În ceea ce privește interesele financiare, Băsescu sugerează că firma Damen este cea care ar fi susținută de politicienii respectivi, firmă care este anchetată pentru corupție și care vrea să semneze un contract de 1,6 miliarde de euro cu guvernul român. 

Joi, 18 Octombrie, 2018 - 19:14

Ministrul Finanțelor din Franța, Bruno Le Maire, a declarat astăzi în contextu l unei conferințe de presă că și-a anulat participarea la un seminar de investiții ce urmează să se desfășoare la Riyadh săptămâna viitoare, spunând jurnalistilor prezenți ca  " în prezent, condițiile nu sunt prielnice desfășurării unei vizite".

Joi, 11 Octombrie, 2018 - 04:25

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului a organizat marți, 9 octombrie a.c., la Camera de Comerț și Industrie a României, Simpozionul pentru dezvoltare durabilă în industria textilă, un eveniment organizat în premieră.

Prin organizarea acestui eveniment, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și-a propus să atragă atenția asupra reutilizării și reciclării deșeurilor din industria textilă și, totodată, să transmită un mesaj public de conștientizare a importanței economiei circulare, aplicată în industria textilă din România. 

Luni, 1 Octombrie, 2018 - 17:08
Membrii Asociației Internaționale a Polițiștilor s-au reunit în Olanda

          Am avut privilegiul de a participa, în calitate de membu I.P.A., dar şi de Preşedinte fondator al OADO – ECOSOC – ONU, la una dintre cele mai selecte şi rafinate întruniri ale lumii, şi anume, la al 63-lea Congres Mondial I.P.A., organizat anual de către o ţară membră.

            A fost rândul Olandei să fie gazda evenimentului şi nu s-a făcut deloc de râs!

Luni, 18 Iunie, 2018 - 15:31

Incident de securitate în Olanda: o camionetă a intrat în mulțime, la un festival de muzică organizat in apropierea graniței cu Germania. Un om a murit, trei au fost grav răniți, iar șoferul a fugit de la locul faptei.

Martorii au descris vehiculul ca fiind "un microbuz de culoare albă" și au reținut numărul de înmatriculare. Poliția a reușit să găsească mașina cu putin timp în urmă, după ore întregi de căutări - și au anunțat ca au reținut un suspect.

Nu se știe deocamdată dacă este vorba despre un accident sau un act terorist.

Subscribe to Olanda