Vineri, 12 Iunie, 2020 - 13:20

Premierul Ludovic Orban a spus, vineri, că măştile de protecţie sanitară trebuie purtate, în mod obligatoriu, în spaţii închise precum mijloacele de transport în comun sau magazine, precizând că persoanele care nu respectă această regulă pot fi amendate.

Miercuri, 20 Mai, 2020 - 15:18

Procurorii DIICOT din Oradea au reţinut un bărbat pentru 24 de ore, după ce în maşina lui au fost descoperite droguri, la un control efectuat de poliţiştii de frontieră în Vama Borş.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, inculpatul J.Ş. a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară, fără drept, de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept.

În cauză s-a stabilit că bărbatul s-a prezentat marţi în Punctul de trecere a frontierei Borş, pe sensul de intrare în România din Ungaria.

Luni, 20 Ianuarie, 2020 - 18:00

Prima expoziţie permanentă dedicată discotecilor din anii comunismului, o expoziţie inedită şi unică în România, va fi inaugurată miercuri, 22 ianuarie, la Muzeul oraşului Oradea (MoO), potrivit muzeografului Cristina Puşcaş.

Orădenii sunt invitaţi la vernisajul acestei expoziţii numite "Discoteca anilor '70-'80", ce va fi urmat şi de o petrecere cu muzica specifică perioadei, la care participanţii sunt îndemnaţi să se îmbrace adecvat pentru a dansa pe muzica celor de la ABBA, Queen sau The Beatles.

Joi, 19 Decembrie, 2019 - 12:06

Pentru perioada Sărbătorilor de iarnă de anul acesta, foodpanda.ro, cea mai mare platformă de food ordering din România, estimează o creștere cu 150% a comenzilor online de mâncare, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. 
Potrivit estimărilor companiei, valoarea medie pe care o vor cheltui clienții foodpanda pentru o comandă realizată de Sărbători va fi de circa 70 lei, cu 15% mai mare decât comanda medie anuală. Din experiența anilor anteriori, comenzile efectuate în această perioadă a anului conțin în medie trei tipuri de preparate.

Joi, 7 Noiembrie, 2019 - 09:46
cu tematici pentru public specializat, dar și pentru întreaga familie

Vernisajul celor mai bune proiecte înscrise în concursul de arhitectură pe pietonala din Unirii, ateliere de făcut turtă dulce pentru copii, dezbateri și prezentări pe teme de implicare socială precum ”Ambulanța pentru Monumente”, sau Via Transilvanica. Acestea sunt doar câteva dintre evenimentele primei săptămâni din cadrul BATRA 2019.  A patra ediție a Bienalei începe astăzi, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, de la ora 17.00, cu Vernisajul Expoziției-Concurs a lucrărilor înscrise la Premiile BATRA. Ele vor putea fi vizualizate public până la finalul Bienalei, pe 25 noiembrie. 

Miercuri, 6 Noiembrie, 2019 - 11:58

Ești student sau masterand și ești pasionat de lumea energiei? Ai prieteni sau colegi alături de care ai dezbătut o idee sau un proiect pe teme de eficiență energetică, energie verde sau digitalizare? Dacă ai răspuns pozitiv la aceste întrebări, îți lansăm o provocare: înscrie-ți proiectul sau ideea la Energy Challenge, fiindcă a început ediția a șasea! Ai la dispoziție o lună și jumătate pentru asta, termenul final fiind 20 decembrie, înscrierile fiind făcute pe echipe formate din 2-4 persoane.

Joi, 31 Octombrie, 2019 - 11:39

Eduard Novak vrea ca ciclismul românesc să aibă, pentru prima dată în istorie, un reprezentant la Jocurile Olimpice în proba de velodrom. 
Președintele Federației Române de Ciclism a apelat la Kyleigh Manners, antrenorul galez care va pregăti, în următorii ani, loturile naționale de velodrom. Singurul velodrom din România se va construi în București, Timișoara, Cluj sau Oradea.

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 18:00

​​​​Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bihor, Pásztor Sándor a anunţat vineri, în conferinţă de presă, că la recomandarea sa, în urma comisiei de anchetă, Aeroportul Oradea va organiza un nou concurs pentru funcţia de director general al regiei autonome, din cauza "unui viciu de procedură."

Vineri, 13 Septembrie, 2019 - 09:50

Festivalul Teatrelor de Păpuşi Profesioniste Maghiare din Transilvania va aduce la Oradea, în perioada 1-5 octombrie, un număr de 17 trupe invitate din ţară şi Ungaria, care vor susţine 24 de spectacole, a anunţat, printr-un comunicat de presă, organizatorul evenimentului, Teatrul Szigligeti.

Luni, 2 Septembrie, 2019 - 11:46

Cluj Napoca, 2 septembrie 2019 – Târgul de Cariere, cel mai mare organizator de evenimente de recrutare din România și Republica Moldova, anunță începerea unui nou sezon de evenimente destinate atât celor ce își caută un loc de muncă, cât și companiilor dornice să angajeze. În perioada octombrie-noiembrie 2019 vor avea loc opt evenimente de recrutare în șapte orașe din România și Republica Moldova: Cluj Napoca, Iași, Chișinău, Sibiu, Brașov, Târgu Mureș și Oradea.

 

Marţi, 30 Iulie, 2019 - 16:37

Un incendiu violent a mistuit, în cursul dimineţii, o hală a unei fabrici de mobilă din Oradea. Paznicul a încercat să stingă focul cu un extinctor şi a suferit arsuri la mâini. A fost transportat la spital, unde a primit îngrijiri medicale şi a rămas internat. La fabrică lucrează 120 de muncitori, care produc cadre de lemn pentru fotolii şi canapele.

Înainte de ora şase, la fabrică au ajuns autobuzele cu schimbul întâi. Muncitorii nu ştiau nimic de nenorocirea care s-a petrecut la locul lor de muncă.

Joi, 20 Iunie, 2019 - 09:40

FIJET a acordat trofeul “Mărul de Aur” oraşului Oradea, în cursul unei ceremonii organizate în cetatea medievală. În Sala cu grifoni, animale înaripate din mitologie greacă, președintele Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism, Tijani Haddad, a oferit trofeul directorului executiv al Asociației pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune, Mihai Jurca. La această ceremonie au participat membri FIJET din Bulgaria, Croația, Franța, Italia, Serbia, Tunisia și România.

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 09:08

Conform înscrierilor la zi, la prima etapă a Campionatului Naţional de Sprint-Urban şi a Cupei Sepsi şi-au anunţat intenţia de participare un număr de 172 de sportivi, număr ce a depăşit cu mult aşteptările cele mai optimiste ale organizatorilor. Amintim că la conferinţa de presă de săptămâna trecută ce a avut loc la sediul Primăriei din Sfântu Gheorghe s-a vehiculat cifra estimativă de o sută douăzeci de persoane. Parcurgând lista de start regăsim cu precădere sportivi din Transilvania, dar alături de aceştia aproape toate regiunile istorice îşi au proprii reprezentanţi.

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 13:03

Turneul DUELUL VIORILOR - „colecţia de primăvară” 2019, a ajuns la final, după ce a entuziasmat spectatorii din Alba Iulia, Oradea, Cluj Napoca și Bistrița. Violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail au încheiat cu succes cea de-a noua ediţie a turneului, desfășurată între 31 martie şi 3 aprilie. 

Joi, 21 Februarie, 2019 - 19:00

Nou caz de medic fals. De data aceasta s-a întâmplat la Oradea, unde o femeie de 39 de ani a efectuat mai multe acte medicale estetice faciale, fără a avea calitatea de medic.

Femeia a injectat mai multor paciente acid hialuronic în buze și cearcăne.

Poliţiştii bihoreni au făcut mai multe percheziții aseară la domiciliul femeii și la un salon cosmetic din Oradea.

Ei au ridicat agende cu programarea pacientelor, facturi de achiziție a acidului hialuronic, bilete de tratament, seringi sigilate cu acid hialuronic, precum şi seringi cu acid hialuronic folosite.

Luni, 28 Ianuarie, 2019 - 19:53

Procurorul şef interimar al DNA, Călin Nistor, a solicitat revocarea din funcţie a procurorilor Ciprian Man şi Cristian Marius Ardelean, de la DNA Oradea, în urma înregistrării privind judecătorii. Solicitările actualului şef DNA vor fi discutate în şedinţa Secţiei pentru procurori din 30 ianuarie.

Pe ordinea de zi a şedinţei Secţiei pentru procurori din 30 ianuarie se află următoarele puncte:

Joi, 4 Octombrie, 2018 - 16:00

Vito Bigione, unul dintre cei mai căutați mafioți din lume a fost prins, joi, la Oradea. Bărbatul este supranumit Contabilul, fiind cel care intermedia legăturile între Cosa Nostra, ‘Ndrangheta și cartelurile columbiene. El apare pe lista celor mai căutați fugari din lume.

Luni, 1 Octombrie, 2018 - 10:30

Ediția a VI-a a Festivalului Internațional de Teatru Oradea a ajuns la final. Unul dintre cele mai așteptate momente ale festivalului este decernarea premiilor Festivalului de Teatru Scurt – secțiunea concurs, care se află la cea de XXIV-a ediție.

Selecția FESTIVALULUI DE TEATRU SCURT a fost realizată anul acesta de către Victoria Balint – șef birou proiecte culturale și relații cu publicul la Teatrul Regina Maria. În concurs au intrat următoarele spectacole:

1. BEZNĂ DE MINĂ – Teatrul Szigligeti, Oradea

Vineri, 7 Septembrie, 2018 - 19:56

Ministrul Ioan Deneș a inspectat, joi și vineri, lucrările derulate de Ministerul Apelor și Pădurilor,în județul Bihor. Acțiunea s-a desfășurat la invitația autorităților locale.

Joi, 9 August, 2018 - 14:22

O fetiță în vârstă de 13 ani și-a înjunghiat bunica, cu mai multe lovituri de cuțit. Femeia a fost operată de urgenţă şi, din fericire, este în afara oricărui pericol.

Agresiunea s-a întâmplat ieri seară, în apartamentul bunicii din Oradea. Fata era în vizită la bunică şi era singură cu bătrâna, când, se pare că a izbucnit un conflict. Fata a pus mâna pe un cuţit şi s-a năpustit asupra femeii, lovind-o de mai multe ori.

Subscribe to Oradea