Miercuri, 22 Iulie, 2020 - 17:17
Avem bani, mai avem nevoie doar de un plan,,,

Președintele Klaus Iohannis susține o declarație de presă după o ședință pe tema fondurilor europene care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Cele mai importante declarații ale președintelui

Joi, 9 Iulie, 2020 - 13:38

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut, joi, la Palatul Cotroceni, un apel la "colaborare loială între instituţiile fundamentale ale statului".

Marţi, 9 Iunie, 2020 - 12:08

Administraţia Prezidenţială marchează şi în acest an Ziua Conştientizării Bolii Batten

Administraţia Prezidenţială continuă demersul început anul trecut de a creşte nivelul de informare cu privire la Boala Batten şi de a aduce în atenţia autorităţilor responsabile problemele cu care copiii diagnosticaţi cu această boală se confruntă în ceea ce priveşte accesul la tratament.

Vineri, 8 Mai, 2020 - 11:10

Preşedintele Klaus Iohannis va avea, vineri, la Palatul Cotroceni, o şedinţă cu membri ai Guvernului şi guvernatorul BNR pentru evaluarea situaţiei economice în contextul crizei generate de epidemia de COVID-19.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, la această şedinţă, care va avea loc la ora 12,00, vor participa prim-ministrul Ludovic Orban, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu. 

 

Miercuri, 22 Aprilie, 2020 - 09:27

Preşedintele Klaus Iohannis va avea, miercuri, la Palatul Cotroceni, o nouă şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19.

La întâlnire participă prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. Sedinţa va avea loc la ora 12,00.

La finalul reuniunii, şeful statului va susţine o declaraţie de presă.

 

Marţi, 21 Aprilie, 2020 - 09:50

Preşedintele Klaus Iohannis va avea, marţi, la ora 12,30, la Palatul Cotroceni, o şedinţă cu membri ai Guvernului pentru evaluarea măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei de COVID-19.

Luni, 6 Aprilie, 2020 - 09:20

Preşedintele Klaus Iohannis va avea luni, la ora 12,00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de evaluare a măsurilor de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul şi cu membri ai Guvernului.

Vineri, 3 Aprilie, 2020 - 08:47

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut joi, 2 aprilie a.c., o convorbire telefonică cu Preşedintele Guvernului Regatului Spaniei, domnul Pedro Sanchez.

În cursul convorbirii, au fost abordate criza epidemiologică generată de noul coronavirus, precum şi modalităţile de cooperare pentru contracararea răspândirii pandemiei COVID-19, al cărei impact este vizibil la nivel global.

Cei doi lideri au transmis condoleanţe pentru pierderile de vieţi omeneşti înregistrate în Spania şi România, precum şi urări de însănătoşire grabnică celor infectaţi cu SARS-CoV-2.

Vineri, 13 Martie, 2020 - 09:05

În temeiul prevederilor art. 85 alin. (1) şi ale art. 103 alin. (1) din Constituţia României, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a invitat la Palatul Cotroceni reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice parlamentare pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

Consultările vor avea loc vineri, 13 martie a.c., după următorul program:

* Ora 13:00 - Partidul Naţional Liberal (PNL);

* Ora 13:30 - Partidul Social Democrat (PSD);

* Ora 14:00 - Uniunea Salvaţi România (USR);

Joi, 6 Februarie, 2020 - 12:05

Update: Propuneri pentru funcţia de premier: PNL – Ludovic Orban, PSD şi Pro România – Remus Pricopie, USR – Dacian Cioloş

Marţi, 30 Iulie, 2019 - 12:16

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut marţi, 30 iulie a.c., la Palatul Cotroceni, o alocuţiune în cadrul ceremoniei de decorare a Simonei Halep.

Vă prezentăm în continuare textul alocuţiunii:

"Doamnelor şi domnilor,

Avem în faţa noastră o mare campioană, care a oferit românilor nu doar momente de bucurie, ci şi un exemplu de nepreţuit.

Dragă Simona Halep,

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 17:03

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut marţi, 18 iunie a.c., la Palatul Cotroceni, o alocuţiune cu prilejul primirii echipei Special Olympics România.

Vă prezentăm în continuare textul alocuţiunii:

"Dragi sportivi,

Vă urez bun venit, aici, la Palatul Cotroceni şi mă bucur că suntem astăzi, aici, împreună, în Sala Unirii!

Voi aţi reuşit, datorită muncii şi dăruirii cu care abordaţi fiecare competiţie, să atingeţi excelenţa în activitatea voastră sportivă.

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 14:03

Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a primit marţi, 18 iunie a.c., la Palatul Cotroceni, pe Procurorul General al SUA, William Barr, cu ocazia vizitei pe care acesta o efectuează în România, în contextul participării la reuniunea ministerială UE-SUA în domeniul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), organizată de Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene.

Luni, 10 Iunie, 2019 - 17:10

Ana Birchall - ministrul Justiţiei, Roxana Mînzatu - ministrul Fondurilor Europene şi Natalia Intotero - ministrul pentru Românii de Pretutindeni au depus, luni, jurământul de învestitură, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

La ceremonie au mai participat premierul Viorica Dăncilă, preşedintele Camerei, Marcel Ciolacu şi alţi reprezentanţi ai Guvernului.

Joi, 6 Iunie, 2019 - 12:10

Asociația Rebeca Faith- Hope- Love lansează campania publică ”Cerem României să își primească acasă copiii!”, o inițiativă prin care părinții copiilor cu boala Batten solicită Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să introducă, de urgență, tratamentul pentru această afecțiune pe lista medicamentelor compensate.

Miercuri, 5 Iunie, 2019 - 09:44

Update: Călin Popescu Tăriceanu a declarat că i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis că ALDE este de acord cu ambele întrebări la referendum.

Marţi, 26 Martie, 2019 - 11:30
La o acțiune electorală oengistă sponsorizată de Bloomberg ( un fel de Soros) și găzduită de Palatul Cotroceni

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut marţi, 26 martie a.c., la Palatul Cotroceni, o alocuţiune în cadrul Forumului Global "Drepturile Omului şi o Lume fără Tutun".

 

"Domnule Comisar European,

Alteţa Voastră Regală,

Excelenţe,

Stimaţi organizatori,

Distinşi invitaţi,

Mă bucur să vă revăd după aproape 3 ani tot aici, în Sala Unirii, uniţi în jurul aceluiaşi obiectiv - să oferim generaţiilor prezente şi viitoare şansa unei alegeri informate privind menţinerea propriei sănătăţi şi evitarea factorilor de risc precum fumatul.

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 20:54
„Eu nu sunt de acord că se continue în acest circ care vrea să pară că duce la o performanță”

Președintele Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 5 decembrie a.c., la Palatul Cotroceni, o declarație de presă.

 

 Klaus Iohannis: Bună seara!

Marţi, 18 Septembrie, 2018 - 14:03
Organizat „pe datorie”, summit-ul ar fi avut „rezultate excelente” - consideră Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, la Palatul Cotroceni, că „am avut un summit excelent” și a anunțat că a fost adoptată o declarație comună. Președintele nu a ratat ocazia să atace voalat guvernarea PSD, făcând aluzie la bugetul alocat de Guvern summitului(care ar fi fost organizat „pe datorie”).

Miercuri, 18 Iulie, 2018 - 14:03

Surprinzătoarea invitație adresată de presedintele Iohannis premierului Dăncilă s-a consumat în această dimineață. O primă versiune asupra întâlnirii ne este oferită de la Palatul Victoria:

Azi, 18 iulie, Prim-ministrul României Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu Președintele Klaus Werner Iohannis, în cadrul căreia au fost abordate aspecte legate de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, atât în ceea ce privește stadiul pregătirii dosarelor și a temelor de interes, cât și referitor la aspectele tehnice, de infrastructură și program.

Subscribe to Palatul Cotroceni