Sâmbătă, 19 Septembrie, 2020 - 17:03

Câteva de persoane s-au adunat sambata in Piata Universitatii din Bucuresti pentru a protesta fata de masurile impuse de autoritati pentru a combate efectele produse de epidemia sanitara provocata de noul coronavirus.

Protestatarii, intre care si parinti, critica inclusiv deciziile privind purtarea mastilor de protectie in incinta scolilor de catre elevi. "Scoala nu trebuie sa fie un lagar", se striga in Piata Universitatii.

Sâmbătă, 16 Mai, 2020 - 08:37
Noi proteste au fost anunțate pentru sâmbătă și duminică

Poliția a intervenit în forță, vineri seara, după ce mai multe persoane au făcut o proiecție pe sediul MAI, unde au scris ”JOS aRAHAT, Infractorul delegat”. Cristian Dide, care și-a făcut „reputația” prin felul în care instigă poliția și jandarmeria, a refuzat să se legitimeze și a fost încătușat și dus la secție de către polițiști. Mai multe femei au încercat să îl apere, iar apoi s-au plâns că au fost bruscate de către forțele de ordine.

Vineri, 15 Mai, 2020 - 19:44
În „vidul legislativ” creat de incompetența lui Orban

Un miting de prostest la adresa PNL și a Guvernului României are loc, vineri seara, în Piața Victoriei. Oamenii sunt nemulțumiți de restricțiile impus de autorități și câteva mii s-au adunat în fața guvernului ca să își strige revendicările. Deși mitingurile sunt interzise în starea de alertă, jandarmii au decis, deocamdată, să nu intervină. La protest participă Adrian Severin, fost europarlamentar, și Bogdan Stanoevici, candidat la alegerile prezidenţiale.

Vineri, 25 Octombrie, 2019 - 09:06

Cu ocazia unei manifestaţii organizate în Piaţa Victoriei, la data de 25 octombrie a.c., în intervalul orar 11,00 - 14,00, Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri specifice din competenţă, în sensul restricţionării temporare a traficului rutier sau atunci când situaţia va impune acest lucru.

Astfel, vor fi instituite următoarele restricţii de circulaţie:

Vineri, 17 Mai, 2019 - 09:29

Jandarmeria București va asigura ordinea publică la evenimentele care vor avea loc în Piața Victoriei, din Capitală, în zilele de 18 și 19 mai a.c.
    Astfel, sâmbătă, 18 mai,  va avea loc un miting electoral, între orele 11.00 – 14.00, iar duminică, 19 mai, o adunare publică, între orele 17.00 – 22.00.     
    Măsurile de ordine,  la locul de desfășurare a celor două adunări publice, vor fi asigurate în scopul desfășurării în condiții de legalitate, prevenirii tulburării ordinii publice și protecției participanților.

Luni, 25 Februarie, 2019 - 14:17

A fost protest duminica seară în Piaţa Victoriei din Capitală şi în marile oraşe din ţară faţă de ordonanţa care a modificat legile Justiţiei. Manifestanţii şi-au exprimat susţinerea faţă de magistraţii nemulţumiţi, iar mesajul transmis guvernanţilor a fost “Abrogaţi şi apoi plecaţi!”.

Miercuri, 19 Decembrie, 2018 - 17:38

Se anunță un nou protest în Piața Victoriei! De această dată oamenii sunt chemați să iasă în stradă cu mașinile la Guvern, în urma măsurilor fiscal-bugetare anunțate de Eugen Teodorovici. De asemenea, nici legile justiției nu sunt ignorate de protestatari.

„Blocați cu mașinile Guvernul Dăncilă care susține hoția!

-  Vă convine să plece din România tinerii cei mai capabili ai țării și să rămână pramatiile care trăiesc pe banii furați de tăticu, ca politician?

- Vă convine să plătiți taxe și mai mari ca să aibă Dragnea cu ce-și răsplăti complicii din Parlament?

Vineri, 2 Noiembrie, 2018 - 15:16

Medicii veterinari au protestat în Piaţa Victoriei. Ei sunt nemulţumiţi de legislaţia care le reglementează profesia şi spun că sunt obligaţi să profeseze la limita malpraxisului.

Preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari, Viorel Andronie, se plânge că nu au primit bani de la ANSVSA pentru materialele de care au nevoie ca să facă inspecții în județele afectate de pesta porcină.

Marţi, 30 Octombrie, 2018 - 16:00

Pistolarul de la metrou care a ameninţat un bărbat în staţia Piaţa Victoriei a fost prins de poliţişti.

În seara de 24 octombrie, tânărul a ameninţat mai multe persoane cu un pistol pe peron, dar şi în metrou, după care a fugit. După ce l-au prins în cursul zilei de ieri, poliţiştii au găsit asupra băiatului un pistol cu aer comprimat, pentru care nu avea autorizaţie, dar şi un briceag. Tânărul a fost reţinut şi cel mai probabil, va fi acuzat de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi de folosirea unor obiecte periculoase fără autorizaţie.

Marţi, 4 Septembrie, 2018 - 10:12
În scopul pensionării

Ministerul Muncii precizează că, din primele verificări ale Corpului de Control, s-a constat că documentul referitor la un protestatar, publicat pe Facebook de consilierul premierului, Darius Vâlcov, nu este unul medical, ci o decizie de încadrare în grad de invaliditate, în vederea emiterii deciziei de pensionare.

Marţi, 21 August, 2018 - 10:56
Plângerea - proba participării ilegale la un miting neautorizat

Surse din interiorul Ministerului de Interne afirmă că se află în pregătire un proiect de răspuns la intensa campanie negativă declanșată după mitingul din 10 august la adresa forțelor de ordine. Juriștii ministerului, asistați de o importantă casă de avocatură, pun la un proiect de acțiune legală împotriva participanților la miting care au depus plângere la Parchet, pornind de la faptul că aceștia dovedesc în acest fel că au participat la o acțiune ilegală, mitingul nefiind autorizat. Iar plângerile constituie cea mai clarăprobă a infracțiunii comise de aceștia.

Marţi, 14 August, 2018 - 16:50

In Piata Victoriei se afla autospeciale de cercetare si decontaminare CBRN (Chimic-Biologic-Radiologic-Nuclear).

Aceste tipuri de autospeciale sunt destinate interventiilor in cazul unor accidente biologice, chimice si radiologice.

Nu se stie care este motivul pentru care autospecialele se afla in Piata Victoriei.

Vineri, 10 August, 2018 - 19:10

Circa 20.000 mii de oameni din diaspora, dar și din țară, s-au strâns vineri în Piaţa Victoriei, la mitingul „Diasporei”

În cursul după-amiezii, protestul nu a fost lipsit de incidente, astfel că 36 de persoane au primit îngrijiri medicale, după ciocniri între jandarmi și mai mulți protestatari care au încercat să pătrundă în curtea Guvernului.

Înainte să ajungă la Bucureşti, cei întorşi în ţară au protestat în mai multe oraşe. Chiar de la intrarea pe teritoriul României, ei au fluturat steaguri tricolore şi au afişat mesaje antiguvernamentale.

Vineri, 10 August, 2018 - 19:05
Forțele de ordine, atacate cu fecale!

Participanții la miting au blocat Bulevardul Kiseleff.

Manifestanții au ocupat și suprafața din fața guvernului. Jandarmii încearcă să îi impiedice pe participanți să intre în guvern.

Aproximativ 60 de jandarmi fac scut la intrarea în guvern. Circulația a fost deviată de polițiști.

Jandarmii au intervenit în forță cu gaze lacrimogene, după ce protestatarii au început să îi îmbrâncească. La acest moment aproximativ 2.000 de oameni sunt adunați în Piața Victoriei. Un protestatar a fost luat din zonă cu targa de un echipaj de la Ambulanță.

Marţi, 17 Iulie, 2018 - 09:00

Marţi dimineaţa, în Piaţa Victoriei din Capitală, jandarmii au intervenit pentru a înlătura un grup de protestatari care doreau să ridice, pe stâlpi, un banner.

În ziua în care Guvernul ar putea adopta o ordonanţă de urgenţă pentru amnistie şi greţiere (potrivit unor zvonuri apărute în presă, negate de liderii coaliţiei), un grup de protestatari doreau să afişeze un banner în faţa Guvernului. Jandarmii au intervenit şi l-au ridicat din piaţă pe Sandu Matei, protestatarul devenit celebru după ce a lovit un bătrân.

Duminică, 24 Iunie, 2018 - 09:04

 Emoționat de primirea pe care i-au făcut-o la Sibiu foștii colegi de liceu,  Iohannis le-a făcut un cadou: anunțul privitor la înscrierea în cursa pentru un nou mandat prezidențial STOP A mai declarat, cu același prilej, că nu se teme de o suspendare și că Dragnea „trebuie să dispară din viața publică” - demers derulat cu profesionalism, dealtfel, de către  DNA prin dosarul de instigare la abuz pe care i l-a făcut liderului PSD STOP  După ce și-a depus mandatele de șef de partid și de șef al Camerei pe masa BNP-ului, colegii lui Dragnea au avut eleganța să

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 09:48

Au răsunat urale în Piața Victoriei când a fost făcut anunțul condamnării lui Liviu Dragnea, participanții la mitingul de protest împotriva legilor Justiției considerând-o drept o victorie tefelistă STOP  La fel au reacționat și liderii opoziției – Orban, Cioloș, Băsescu și cei de la USR, care și-au văzut visul cu ochii deschiși de a scăpa de PSD STOP  Instanța de trei judecători de la Înalta Curte l-a condamnat pe liderul PSD la trei ani și jumătate închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu.

Duminică, 10 Iunie, 2018 - 12:18
Perimetrul a fost salubrizat în doar o oră!

Avand in vedere informatiile false  care circula in mediul online, care fac referire la salubrizarea Pietei Victoriei, Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:

 

Duminică, 13 Mai, 2018 - 11:30

Şase dintre protestatarii veniţi sâmbătă seară în Piaţa Victoriei au fost duşi de jandarmi la Poliţie.

Reprezentanţii Jandarmeriei Capitalei au anunţat că în timpul protestului din Piaţa Victoriei, şase persoane au fost conduse la secţia de poliţie, pentru audieri, ulterior fiind amendate cu o sumă totală de 9.100 de lei.

Amenzile au fost date pentru injurii, tulburarea ordinii publice, împiedicarea forţelor de ordine de a-şi îndeplini obligaţiile şi refuzul de a părăsi manifestaţia la solicitarea forţelor de ordine.

Sâmbătă, 12 Mai, 2018 - 19:52
Este importantă atitudinea civică a românilor!

Aflând - chipurile - absolut întâmplător despre protestul din Piața Victoriei, organizat „spontan”, după o intensă mobilizare pe rețelele sociale, preşedintele Klaus Iohannis a precizat că este importantă atitudinea civică a românilor pentru a-i "readuce pe guvernanţi cu picioarele pe pământ", adăugând că are de multe ori impresia că România se afundă într-o gaură de populism şi diletantism. 

"Bănuiesc că oamenii sunt în stradă fiindcă sunt nemulţumiţi şi mesajul meu pentru ei este unul foarte clar: e importantă atitudinea civică”.

Subscribe to Piața Victoriei