Marţi, 31 Decembrie, 2019 - 14:49

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Florin Dobre, îi invită pe ploieşteni să petreacă trecerea dintre ani, în Centrul civic, unde, cu prilejul celebrării Anului Nou, va fi organizat un frumos spectacol de artificii.

La cumpăna dintre ani, municipalitatea a pregătit pentru ploieşteni spectaculoase focuri de artificii, care vor fi lansate din zona Parcului Toma Socolescu.

Joi, 19 Decembrie, 2019 - 12:06

Pentru perioada Sărbătorilor de iarnă de anul acesta, foodpanda.ro, cea mai mare platformă de food ordering din România, estimează o creștere cu 150% a comenzilor online de mâncare, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. 
Potrivit estimărilor companiei, valoarea medie pe care o vor cheltui clienții foodpanda pentru o comandă realizată de Sărbători va fi de circa 70 lei, cu 15% mai mare decât comanda medie anuală. Din experiența anilor anteriori, comenzile efectuate în această perioadă a anului conțin în medie trei tipuri de preparate.

Vineri, 22 Noiembrie, 2019 - 19:00

Ploieşti este primul şi singurul oraş din România care s-a alăturat programului internaţional Climate Reality Project -24 Hours of Reality: Truth in Action, se arată într-un comunicat al Primăriei Ploieşti, remis vineri.

Acţiunea face parte din iniţiativele de mediu ale grupului de lucru al Primăriei Municipiului Ploieşti, protocolul "Ploieşti Verde".

Miercuri, 6 Noiembrie, 2019 - 11:58

Ești student sau masterand și ești pasionat de lumea energiei? Ai prieteni sau colegi alături de care ai dezbătut o idee sau un proiect pe teme de eficiență energetică, energie verde sau digitalizare? Dacă ai răspuns pozitiv la aceste întrebări, îți lansăm o provocare: înscrie-ți proiectul sau ideea la Energy Challenge, fiindcă a început ediția a șasea! Ai la dispoziție o lună și jumătate pentru asta, termenul final fiind 20 decembrie, înscrierile fiind făcute pe echipe formate din 2-4 persoane.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 14:14
Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Peste 16000 de litri de sânge s-au recoltat în cadrul campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!”, în perioada 2013-aprilie 2019, pe parcursul a 16 ediții derulate de către Patriarhia Română, prin intermediul voluntarilor Paraclisului Mântuirii Neamului. Campania „Donează sânge, salvează o viaţă!” se desfăşoară la iniţiativa şi cu binecuvântarea Părintelui Patriarh Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române si sub coordonarea Parintelui Arhimandrit Ciprian Gradinaru de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului.

Luni, 3 Iunie, 2019 - 17:00

În urma controlului dispus de ministrul mediului la Rafinăria Vega ROMPETROL din Ploiești, în urma prejudiciilor aduse mediului și populației prin poluare cu reziduuri petroliere, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au stabilit următoarele sancțiuni și măsuri:

- Amendă în valoare de 100.000 lei,  pentru lipsa notificării în termen a poluării accidentale.

- Amendă de 100.000 lei pentru nerealizarea măsurii stabilite, printr-o notă de constatare anterioară, ca Rompetrol Vega să își asume un plan de intervenție eficient, prin care să evite apariția poluărilor accidentale.

Luni, 6 Mai, 2019 - 18:11

Penitenciarul Ploiești selecționează candidați pentru instituțiile de învățământ din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, care pregătesc personal pentru sistemul administrației penitenciare, sesiunea de admitere 2019, după cum urmează:

INSTITUȚII DE ÎNVĂȚĂMÂNT UNIVERSITAR

1. Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București (cursuri de zi, durata 3 ani):

 Facultatea de Poliție — specializarea:”Ordine și siguranță publică — „penitenciare” - 40 locuri ( B + F)

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 09:08

Conform înscrierilor la zi, la prima etapă a Campionatului Naţional de Sprint-Urban şi a Cupei Sepsi şi-au anunţat intenţia de participare un număr de 172 de sportivi, număr ce a depăşit cu mult aşteptările cele mai optimiste ale organizatorilor. Amintim că la conferinţa de presă de săptămâna trecută ce a avut loc la sediul Primăriei din Sfântu Gheorghe s-a vehiculat cifra estimativă de o sută douăzeci de persoane. Parcurgând lista de start regăsim cu precădere sportivi din Transilvania, dar alături de aceştia aproape toate regiunile istorice îşi au proprii reprezentanţi.

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 16:43

Miercuri, 20.03.2019, opt persoane private de libertate selecționate în regim semideschis au  participat  la  sediul  Centrului de Primire  în  Regim de Urgență „Cireșarii” situat  în Ploiești, strada Rariştei  nr. 62 C, la  marcarea “Zilei  Internaționale a Teatrului pentru Copii  și  Tineret”, organizată  de personalul Serviciului de Educație  și  Asistență  Psihosocială în  colaborare  cu  reprezentanții centrului.

Joi, 7 Martie, 2019 - 16:24

Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au revocat şi ultimul mandat de arestare emis pe numele lui Sebastian Ghiţă.

Astfel că omul de afaceri se poate întoarce oricând în România.

 

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 10:02

Primăria Municipiului Ploieşti informează cetăţenii că, operatorul, S.C. Veolia Energie Prahova, întrerupe furnizarea agentului termic, astăzi, până la ora 16.30, pe strada Maramureş, în vederea executării unor lucrări de remediere a avariei la conducta de agent termic primar, în zona Colegiului Naţional "Mihai Viteazul" (PT CNMV+PT ANAF).

Miercuri, 31 Octombrie, 2018 - 17:00

Cele 11 persoane de la centrul de plasament pentru copii cu handicap Sfântul Andrei, din Ploiești, sunt acuzate că utilizau un limbaj trivial, adresand copiilor expresii jignitoare si amenintari.

Unii dintre copii au fost loviti cu brutalitate, cu pumnii si picioarele, fiind lasati nesupravegheati, au declarat surse judiciare.

Persoanele suspectate sunt instructori si ingrijitori, fiind reținute pentru 24 de ore.

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 18:00

Mai mulţi castani de pe Bulevardul Castanilor din Ploieşti au înflorit, la jumătatea lunii octombrie.

Specialiştii atrag atenţia că temperaturile ridicate din această perioadă au determinat natura să revină la viaţă.

Luni, 24 Septembrie, 2018 - 19:55

Marți 25 septembrie, în jurul orei 09.30, la sediul Penitenciarului Ploiești, în clubul unității, la inițiativa Sindicatului Național al Lucrătorilor de Penitenciare, filiala Ploiești  cu aprobarea conducerii unității și în colaborare cu reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Ploiești, județul Prahova, aproximativ  cincizeci de funcționarii publici cu statut special, angajați ai  Penitenciarului Ploiești  vor dona sange pentru a ajuta pacienții din spitalele ploieștene,  alăturându-se  campaniei susținute de Ministerul Sănătății  “Donează o șansă la viață”.

Miercuri, 19 Septembrie, 2018 - 15:55

Un lift al maternităţii din Ploieşti a căzut în gol, marţi, în timp ce transporta mai mute paciente de la etajul cinci. La nivelul unităţii sanitare se fac verificări şi au fost cerute explicaţii de la firma care asigură mentenanţa ascensoarelor.

Incidentul s-a produs, marţi, în timp ce ascensorul cobora cu mai multe paciente de la etajul cinci al clădirii, a declarat pentru News.ro Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, insituţie care are în administrare clădirea în care funcţionează Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploieşti.

Miercuri, 22 August, 2018 - 18:16

Miercuri, 22.08.2018, la sediul Centrului de Îngrijire și Asistență Socială Persoane Adulte cu Handicap Liliești – Băicoi, județul Prahova un  grup format din șaisprezece  persoane private de libertate  selecționate în regim semideschis au avut posibilitatea să experimenteze concepte prosociale, precum „empatia” și „compasiunea”  într-un mediu comunitar (altul decât cel penitenciar), și au acordat sprijin emoțional  unor persoane care se confruntă cu situații problematice de viață (specifice celor care se află în sisteme de protecție) internate în centru.

Marţi, 31 Iulie, 2018 - 21:17

Cea mai penibilă campanie de presă a sezonului este cea plăcuțelor cu numere de înmatriculare „anti PSD” care a făcut dintr-un șofer tembel o vedetă media. Este cea mai bună dovadă că nimic serios nu se poate dezbate cu adevărat într-o țară pe măsura șoferului „erou” STOP A început „bătaia” pentru europarlamentare, deși până la runda de vot mai sunt 10 luni.

Joi, 3 Mai, 2018 - 18:21

Penitenciarul Ploiești selecționează candidați pentru instituțiile de învățământ din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, care pregătesc personal pentru sistemul administrației penitenciare, sesiunea de admitere 2018, după cum urmează:

INSTITUȚII DE ÎNVĂȚĂMÂNT UNIVERSITAR

1. Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București (cursuri de zi, durata 3 ani):

 Facultatea de Poliție — specializarea:”Ordine și siguranță publică — „penitenciare” - 40 locuri ( B + F)

Joi, 26 Aprilie, 2018 - 14:38

Primarul comunei dâmboviţene Vlădeni, Marin Călin, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Ploieşti la o pedeapsă de aproape doi ani de închisoare într-un dosar privind faptele de conflict de interese şi folosirea de informaţii care nu sunt destinate publicităţii.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 16:32
A câștigat la Curtea de Apel procesul intentat lui Gâdea &Comp

Iată minuta instanței în acest proces:

Joi, 1 Martie, 2018 - 19:00

Primăria Municipiului Ploieşti informează ploieştenii că beneficiarii de ajutor social şi de masă la cantină vor efectua orele în folosul comunităţii în această perioadă prin îndepărtarea stratului de zăpadă şi de gheaţă în diferite zone din oraş.

Beneficiarii de ajutor social, în funcţie de numărul membrilor aflaţi în dosar, au de efectuat între 16 ore şi 72 de ore de muncă lunar, iar beneficiarii de masă la cantină au de efectuat în funcţie de numărul de porţii între 32 de ore şi 96 de ore de muncă lunar.

Joi, 22 Februarie, 2018 - 12:20

​Trenurile au reinceput sa circule miercuri la pranz intre Ploiesti Vest si Brazi, dar in a doua parte a zilei de ieri trenurile care au plecat spre Ardeal au stationat mult din cauza lucrarilor pentru repararea instalatiilor electrice. De la ora 3.00 noaptea au reinceput sa circule locomotivele electrice in zona si marea majoritate a trenurilor de pe ruta Brasov - Bucuresti au sosit in statii fara intarziere. Reamintim ca miercuri dimineata o pasarela de intretinere a conductelor de termoficare a cazut peste linia de cale ferata, la cateva sute de metri de gara Ploiesti Vest.

Miercuri, 14 Februarie, 2018 - 09:32
Strict autentic

Teatrul de Stat Ploiești, nr. 1885/15 iulie 1971

ADEVERINȚĂ

Prin prezenta se adeverește de noi că tov. Ștefănescu Eusebiu este actor la Teatrul de Stat Ploiești.

Susnumitul este distribuit în piesa „Morișca”, iar personajul pe care-l interpretează îi impune să poarte părul lung.

Drept pentru care i s-a eliberat prezenta spre a-i servi ca justificare în fața organelor de control.

                                                                     Director (Indescifrabil)

Marţi, 13 Februarie, 2018 - 23:06

 Continuă controversele pe seama despre abuzurile procurorilor ploieșteni, făcute de cuplul Cosma-Ghiță.

Subscribe to Ploiești