Luni, 22 Februarie, 2021 - 17:00

Regiunea Lazio, a cărei capitală este Roma, a început luni să vaccineze profesorii cu vârste cuprinse între 45 şi 55 de ani la un centru care a fost deschis în instalaţiile aeroportului Fiumicino, relatează EFE.

Profesorii, care au avut posibilitatea să-şi rezerve vaccinul pe portalul de internet deschis de regiune, au început să fie vaccinaţi cu produsul de la AstraZeneca, pe care Italia l-a destinat unor categorii precum forţele de ordine sau profesorii cu vârste de sub 55 de ani.

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 13:57

Bucureştiul s-a poziţionat în penultimul loc în topul a 14 oraşe europene privind mobilitatea durabilă, arată datele Greenpeace România, publicate marţi, în cadrul raportului ''Mobilitate durabilă în Bucureşti. O evaluare bazată pe indicatori''.

Duminică, 23 Iunie, 2019 - 13:19

Presedinția Română a Consiliului Uniunii Europene, alături de Comisia Europeană, participă la Conferința Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), ce se desfășoară în perioada 22-29 iunie 2019, la Roma.

Sâmbătă, 22 Iunie, 2019 - 12:09

Ministrul Petre Daea a participat în data de 21 iunie 2019 la cea de-a treia Conferință ministerială Uniunea Africană – Uniunea Europeană, la sediul FAO din Roma.

Manifestarea s-a bucurat de prezența mai multor înalți oficiali: Josefa Leonel Correia Sacko, comisarul Uniunii Africane pentru agricultură și economie rurală, Phil Hogan, comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală, José Graziano da Silva, director general al FAO.

Joi, 16 Mai, 2019 - 18:18

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu s-a calificat, joi, în optimile de finală ale turneului WTA de la Roma, dotat cu premii totale de de 3.452.538 dolari, după ce germanca Julia Goerges a abandonat la scorul de 6-4, 3-6, 4-4. Simona Halep a pierdut, însă, în fața tinerei cehoaice Marketa Vondrousova, cu 6-2, 5-7, 3-6.

Goerges (30 ani, 18 WTA), cap de serie numărul 16, a renunţat să mai joace după două ore şi 35 de minute, din cauza unei accidentări.

Miercuri, 26 Decembrie, 2018 - 09:48

O demonstrație a autobuzelor turistice a avut loc într-una din zonele strategice de trafic din Roma, Piazza Venezia.

Aproximativ 200 de vehicule parcate sub Campidoglio au blocat centrul Romei pentru a protesta față de noua restricție a planului  care interzice accesul la centrul istoric începând cu 1 ianuarie 2019.

Miercuri, 24 Octombrie, 2018 - 20:00

24 de persoane au ajuns la spital, între care cel puțin una este în stare critică, după ce scara rulantă pe care se aflau s-a defectat, în stația de metrou Piazza Repubblica din Roma.

Potrivit autorităților, 15 dintre răniți sunt cetățeni ruși care veniseră la Roma pentru a susține ȚSK Moscova la un meci din Champions League. Totodată, printre cei răniți sunt și patru cetățeni ucraineni, dar și mai mulți italieni, informează DPA

Duminică, 20 Mai, 2018 - 18:51

Atât de puternic a fost suflul exploziei provocate de denunțul lui Orban privitor la „înalta trădare” a mignonei doamne Dăncilă încât politica parcă s-a oprit în loc și până la finalul săptămânii nu s-a mai întâmplat nimic notabil STOP  Singurul care a înfruntat „schijele” publicității negative cu binecunoscutu-i curaj a fost Băsescu, după a cărui părere Orban habar nu are ce scrie în denunț, pentru că, de fapt, acesta a fost compus în altă parte, de specialiști în domeniu.

Sâmbătă, 19 Mai, 2018 - 11:11
Simona s-a calificat în finală după o meritată victorie în fața Șarapovei

 

Update: Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Roma! În semifinala cu Maria Șarapova, Halep și-a luat o meritată revanșă pentru finala de la Roland Garros. Chiar dacă a pierdut primul set, 4-6, Halep s-a distrat în cel de-al doilea, pe care l-a câștigat cu 6-1. În cel de-al treilea, liderul mondial s-a impus cu 6-4.

 

Joi, 1 Martie, 2018 - 18:42

În data de 4 martie la Cernăuţi, Ucraina şi la Roma, Italia au loc două evenimente care marchează sărbătoarea mărţişorului românesc.

Luni, 26 Februarie, 2018 - 12:45
Măsuri similare şi în alte regiuni ale Italiei 

Autorităţile de la Roma au anunţat că scolile din capitală vor fi închise, luni, din cauza condiţiilor meteo, unde zăpada a ajuns deja la un strat de 4 centimetri, cel mai afectat fiind centrul oraşului, dar şi câteva periferii, relatează site-ul agenţiei de ştiri ANSA.

Autorităţile de la Roma au decis, de asemenea, să reducă liniile de circulaţie au autobuzelor la aproximativ 120 de linii strategice.

Vehiculele care au voie să circule luni sunt echipate cu roţi speciale, iar staţiile de metrou rămân deschise.

Subscribe to Roma