Vineri, 22 Ianuarie, 2021 - 15:27

Restaurantele și sălile de spectacole din București se redeschid „la interior” începând de luni, după ce rata de infectare a scăzut sub 3 cazuri la mia de locuitori, incidență raportată în ultimele trei zile. Decizia a fost luată de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Relaxarea se va produce cu condiția ca indicele să rămână sub 3, a precizat primarul Nicușor Dan.

Miercuri, 20 Ianuarie, 2021 - 18:00

Bucureștiul a intrat de miercuri în scenariul galben, cu o rată de infectare de 2,96 la mie. În scenariul roșu mai rămân județele Cluj, Ilfov și Timiș.

Conform bilanțului Covid publicat miercuri de GCS, Bucureștiul intră în scenariul galben. Rata de infectare a coborât sub 3 la mie, fiind acum de 2,96 la mia de locuitori.

 

21 de județe sunt în scenariul verde, cu sub 1,5 cazuri la mia de locuitori.

Luni, 18 Ianuarie, 2021 - 16:22

În timp ce afară temperaturile au scăzut sub zero grade Celsius, bucureștenii îngheață în case. Mai multe blocuri din sectoarele 1, 2, 4, 5 și 6 nu au caldură și apa caldă, din cauza unor noi avarii la rețeaua de termoficare.

În plus, în mai multe locuințe, termoficarea funcționează sub parametri pentru a nu se forța excesiv rețeaua. Anunțul a fost făcut chiar de primarul Capitalei.

Vineri, 8 Ianuarie, 2021 - 18:00

Regimul termic prognozat pentru Bucureşti se va schimba radical în următoarele zile, comparativ cu intervalul anterior, se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, iar maxima nu va mai depăşi zero grade Celsius, conform datelor publicate, vineri, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Joi, 7 Ianuarie, 2021 - 18:41

Vremea se va răci accentuat în Bucureşti, începând de joi seara, iar temperaturile maxime nu vor mai trece de 3 grade Celsius, arată prognoza publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Miercuri, 6 Ianuarie, 2021 - 15:10

​Rata de infectare cu noul coronavirus este în ușoară creștere în București. Incidența cumulată a cazurilor la mia de locuitori în ultimele 14 zile a ajuns în Capitală, miercuri, la 3,62, față 3,56 cu o zi înainte.

Alte trei județe sunt în „zona roșie”, Ilfovul având cea mai mare rată de infectare, respectiv 4,12. În top urmează Timiș cu 3,31 și Cluj cu 3,09.

23 de județe se află în „zona verde”, având o rată de infectare sub 1,5%, iar alte 15 în „zona galbenă” cu un indice al cazurilor la mia de locuitori sub 3.

Miercuri, 30 Decembrie, 2020 - 17:19

Bucureștiul și zonele limitrofe au înregistrat, din nou, cote alarmante ale indicatorilor de poluare. Marți seară, în mai multe zone indicele calității aerului a depășit 100.

De exemplu, pe o strada din Sectorul 4 măsurătorile arătau un indice de 110.

Și în zonele limitrofe ariei de nord-vest a Capitalei, precum Rudeni și Șoseaua Odăi, senzorii au indicat valori de 100.

Vineri, 11 Decembrie, 2020 - 16:00

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat vineri că o decizie de carantinare se ia în funcţie de mai mulţi indicatori, iar, în prezent, autorităţile din Bucureşti nu sunt în situaţia să discute despre această măsură.

"O decizie de carantinare se ia în funcţie de mai mulţi indicatori, la acest moment nu suntem în situaţia în care să discutăm de această măsură", a spus Traian Berbeceanu, după o întrevedere avută cu reprezentanţii marilor complexuri comerciale şi supermarketuri. 

Joi, 10 Decembrie, 2020 - 19:00

2020 a fost un an dificil din toate punctele de vedere. Pentru morile de apă din Caraș-Severin a fost însă unul destul de bun. 12 au fost renovate prin proiectul Salvăm Morile de Apă în trei comune din județ, unde au fost amenajate cu această ocazie și trasee turistice care pot genera venituri pentru comunitățile de acolo. Vizitatorii se bucura de o experiență inedită, iar localnicii le pot vinde turiștilor făină proaspăt măcinată la moară și produse derivate.

Miercuri, 9 Decembrie, 2020 - 18:30

Consumul de energie electrică al ţării a ajuns marţi la 9.389 MW. Este cel mai mare nivel din acest an, potrivit Transelectrica, operatorul de transport şi sistem.

La nivelul municipiului Bucureşti, consumul a atins 1.400 MW.

Valoarea înregistrată marţi la nivel naţional depăşeşte consumul maxim instantaneu din decembrie 2019, respectiv 9.154 MW.

Marţi, 8 Decembrie, 2020 - 13:16

​Rata de infectare cu noul coronavirus este în ușoară creștere în Bucureşti, ajungând marți la 6,56 cazuri la mia de locuitori față de 6,34 la precedenta raportare. Potrivit datelor Grupului de comunicare strategică, în județul Ilfov, indicele rămâne, marţi, la 7,32.

La Constanţa, rata de infectare a scăzut la 7,13 la mia de locuitori de la 7,21 cu o zi în urmă.

Incidenţă de peste 5 la mia de locuitori se înregistrează în continuare în judeţele Cluj - 5,59 şi Braşov - 5,05.

Marţi, 8 Decembrie, 2020 - 10:21

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, avertizări nowcasting Cod galben de ploaie şi polei, valabile în orele următoare în patru judeţe şi municipiul Bucureşti.

Potrivit meteorologilor, până la ora 11:00, în Capitală şi în judeţele Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi, se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie şi se va depune polei.

Marţi, 8 Decembrie, 2020 - 09:00

În Alba Iulia, carantina a fost prelungită cu şapte zile. Numărul infectărilor cu SARS COV2 se menţine la un nivel ridicat, de peste şapte cazuri la mia de locuitori. În Constanța Carantina se prelungește două săptămâni.

Aceeaşi decizie au luat-o și autorităţile locale din Sibiu, Mediaş, Cisnădie, Tălmaciu şi Avrig.

În Sibiu, rata îmbolnăvirilor depăşeşte şapte cazuri la mia de locuitori, dar s-a redus aproape la jumătate faţă de acum trei săptămâni, când au fost impuse restricţiile.

Luni, 7 Decembrie, 2020 - 16:22

Iluminatul festiv va fi pornit în Capitală luni seara, decoraţiunile urmând să fie, în linii mari, cele folosite anul trecut, după cum a anunţat primarul general Nicuşor Dan.

"Nu am vrut să interfereze cu campania electorală, să fie consemnat ca un gest electoral. Mâine, imediat după încheierea acestei campanii electorale, aprindem luminiţele, pentru că e firesc ca de sărbători să avem luminiţe, să avem bucurie pentru copii", a precizat, duminică, Dan.

Joi, 3 Decembrie, 2020 - 18:00

Toate pieţele din Sectorul 4 al Capitalei vor fi redeschise de vineri, astfel că producătorii de fructe şi legume îşi vor vinde marfa la tarabele amenajate în interiorul acestora, a anunțat joi administrația locală.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4, angajaţii Direcţiei de Administrare a Pieţelor vor lua măsuri astfel încât toate cele aproximativ 300 de tarabe mutate în urmă cu peste trei săptămâni să fie relocate în interiorul pieţelor.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 17:00

Incident grav în București. Un bărbat ar fi tras cu o armă asupra unui tramvai, sau cel puțin așa reiese din primele informații. Mai mulți martori au sunat speriați la 112, iar polițiștii au ajuns de urgență în zonă pentru cercetări. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Poliția nu a confirmat până acum că s-a tras cu o armă de foc.

Incidentul a avut loc în această dimineață, în sectorul 4 al Capitalei. Mai multe persoane au sunat la 112 și au anunțat că tramvaiul în care se află a fost lovit de un obiect ce pare să fi fost un glonț.

Vineri, 20 Noiembrie, 2020 - 15:44

Din această seară se închide și municipiul Constanța. Rata de infectare a depășit 9 la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Măsură intra în vigoare la ora 20.00. Și tot astăzi se analizează oportunitatea carantinării a încă 7 localități din județ.

Potrivit Prefecturii Constanța, „carantinarea municipiului Constanța a fost propusă și votată în CJSU, în urma unei analize de risc realizate de DSP Constanța, analiză avizată pozitiv și de Institutul Național de Sănătate Publică.

Constanța este al nouălea municipiu reședință de județ care intră în carantină.

Miercuri, 18 Noiembrie, 2020 - 18:21

Dragorul maritim Locotenent Lupu Dinescu a revenit în portul Constanța după o misiune de peste 500 de mile marine. Misiunea care a ținut trei săptămâni s-a desfășurat în Marea Neagră sub pavilion NATO.

Dragorul maritim Locotenent Lupu Dinescu s-a întors miercuri, în portul militar Constanța după finalizarea unei misiuni NATO din Marea Neagră. În timpul acesteia, nava a parcurs peste 500 de mile marine.

Dragorul face parte dintr-o grupare navală permanentă a NATO care luptă contra minelor SNMCMG-2(Standing NATO Mine Counter Measures Group Two - SNMCMG2).

Vineri, 13 Noiembrie, 2020 - 17:17

Aproape jumătate dintre membrii echipajului fregatei Regina Maria au fost diagnosticați cu Covid, în urma unei testări făcute luni, în Turcia. Fregata a acostat vineri în Portul militar Constanța și a încheiat astfel, mai repede decât era planificat, misiunea NATO din Marea Mediterană.

Starea primilor militari de pe fregata Regina Maria care au ajuns în Spitalul militar modular de la Constanța este foarte bună, doar patru dintre ei spunând că au simptome ușoare, spune comandantul Spitalului MIlitar Constanța, Aurel Trană.

Vineri, 13 Noiembrie, 2020 - 15:36

Comisia pentru cetatenie si azil propune presedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, respingerea cererii de azil politic inaintata de fostul deputat PSD Cristian Rizea, aflat in procedura de extradare si retinut deoarece fusese dat in urmarire internationala, in urma unei condamnari la patru ani si opt luni de inchisoare cu executare

Miercuri, 11 Noiembrie, 2020 - 17:22

În ciuda acestui tablou, în zilele de sărbătoare, oamenii uită de riscuri și se strâng în număr mare la biserici și mănăstiri. Azi, credincioșii îl prăznuiesc pe sfântul Mina, protectorul casei şi al celor păgubiți iar la biserica din Capitala cu acest hram era o mare de credincioşi.

Coada la moaștele Sfântului Mina, de la biserica cu același nume din sectorul 3 al Capitalei, se întinde pe sute de metri.

Mii de credincioși vor să se închine la moaștele Sf. Mina,  unul dintre cei mai cunoscuți sfinți egipteni din religia creștină.

Marţi, 10 Noiembrie, 2020 - 12:31

Ministerul Afacerilor Externe al României, în calitate de Preşedinţie-în-Exerciţiu Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră - OCEMN (1 ianuarie 2020 - 31 decembrie 2020), salută aderarea Republicii Macedonia de Nord la OCEMN, urmare ratificării, la 27 octombrie 2020, de către Parlamentul Republicii Macedonia de Nord a Cartei OCEMN şi a amendamentelor adiţionale la Cartă.

Sâmbătă, 7 Noiembrie, 2020 - 09:06
Decăderea SUA generează vremuri complicate în regiune

CAZUL REPUBLICA MOLDOVA.

Vineri, 6 Noiembrie, 2020 - 20:16
Dodon a semnat decretul de retragere a cetățeniei

Fostul parlamentar Cristian Rizea, condamnat in Romania la patru ani si opt luni de inchisoare cu executare, a fost arestat preventiv vineri, 6 noiembrie, printr-un mandat al Judecatoriei Chisinau.

Rizea este urmarit international de autoritatile romane, care au solicitat emiterea unui mandat international de arestare si extradarea acestuia in Romania.

Marţi, 3 Noiembrie, 2020 - 16:29
După ce i-a fost retrasă cetățenia

„Președintele Republicii Moldova decretează: ”Se retrage cetățenia Republicii Moldova a domnului Cristian MIHAI (n.red. – noua identitate a lui Cristian Rizea). Prezentul decret intră în vigoare la data publicării”, se arată în documentul oficial.

Luni, 2 Noiembrie, 2020 - 17:29
Prin care echipamentele firmei chineze nu pot fi utilizate pentru reţelele de telecomunicaţii 5G

Compania Huawei a contestat la Comisia Europeană semnarea de către România şi Polonia a unor memorandumuri cu Statele Unite prin care echipamentele firmei chineze nu pot fi utilizate pentru reţelele de telecomunicaţii 5G, arată un document oficial obţinut de site-ul Politico.eu.

Sâmbătă, 31 Octombrie, 2020 - 21:00

Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, anunta ca in curand va exista un bilet unic pentru mijloacele de transport public de suprafata din Capitala, aflate in subordinea Primariei Generale si pentru Metrou, aflat in subordinea Ministerului Transporturilor. Noul primar general sustine ca nu doreste in acest moment preluarea metroului la Primaria Capitalei pentru ca aceasta ar presupune plata unei subventii in plus.

Vineri, 30 Octombrie, 2020 - 16:10

Metereologii anunță pentru București ploi slabe în weekend, cu temperaturi minime de 5 - 6 grade. De duminică, vremea devine frumoasă și normală termic.

Joi, 29 Octombrie, 2020 - 17:36

O clădire monument părăsită s-a prăbuşit aseară în centrul Capitalei, în zona Pieţei Unirii.

Autoritățile au evacuat 6 persoane din corpul de clădire învecinat, lipit de clădirea prăbușită.

Locatarii au refuzat să fie adăpostiți în spațiile primăriei. Construcția care s-a prăbușit este monument istoric și era în paragină.

De foarte mulți ani, casa era părăsită și se află într-o stare deplorabilă.

Nimeni nu a fost rănit. Pompierii au delimitat zona pentru a nu există riscul unor accidente.

Luni, 26 Octombrie, 2020 - 17:25

Iubitorii de artă şi frumos din Capitală au deja în agendă ziua de miercuri, 28 octombrie 2020, ocupată. Între orele 12.00 şi 21.00, chiar în ziua în care împlineşte 100 de ani, pictorița Valentina Rusu Ciobanu va fi sărbătorită la Bucureşti, prin deschiderea expoziţiei „Valentina Rusu Ciobanu – Un veac de singurătate" (perioadă de vizitare: 28 octombrie – 29 noiembrie), care se va desfăşura în spaţiul expoziţional Arbor.art.room (str. Transilvaniei, nr.

Subscribe to România