Joi, 10 Octombrie, 2019 - 13:51

O rulotă în care se prepara mâncare din zona Buzești din Capitală a luat foc, joi, oamenii aflați în aceasta reușind să se evacueze, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov.

Reprezentanții Inspectoratul pentru Situații de Urgență București Ilfov au anunțat că, în zona Buzești din Capitală, o rulotă în care se prepara mâncare a luat foc.

Personalul din rulotă s-a autoevacuat, nefiind înregistrate victime.

Pompierii intervin cu două autospeciale de stingere, un echipaj de descarcerare și o ambulanță.

Miercuri, 9 Octombrie, 2019 - 11:25
Dar muzeul se va deschide în trei ani

Începând de miercuri, 9 octombrie, viitorul Muzeu Naţional de Istorie a Evreilor din România are oficial un sediu. Pe Calea Victoriei, în Bucureşti. În cadrul unei ceremonii publice, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii, în prezenţa reprezentanţilor comunităţii evreieşti din România.

Viitorul Muzeu Naţional de Istorie al Evreilor şi al Holocaustului din România va avea sediul pe Calea Victoriei, la numărul 218.

Luni, 7 Octombrie, 2019 - 12:41

Conform legii, instituțiile, autoritățile și companiile din România care au cel puțin 50 de salariați sunt obligate să angajeze persoane cu handicap într-un procent de 4% din totalul angajaților. O companie de curierat din România, respectiv DPD Romania a reușit să ridice procentul angajaților cu deficiențe de auz la 15% din numărul personalului depozitului din București. Compania sprijină, astfel, încadrarea persoanelor cu handicap pe piața muncii.

Condiții speciale de muncă pentru persoanele cu deficiențe de auz

Luni, 7 Octombrie, 2019 - 12:19

Urmărire cu focuri de armă ca în filme, azi noapte în Capitală. Un șofer nu a oprit la semnalele polițiștilor și a încercat să scape de echipajul de poliție, pe Șoseaua Giurgiului. Oamenii legii au tras câteva focuri de avertisment pentru a-l opri pe fugar, dar acesta nu s-a oprit.

Într-o intersecție, a trecut pe culoarea roșie a semaforului și a lovit ușor o mașină care circula regulamentar. Până la urmă, șoferul a fost blocat de echipajele de poliție.

Marţi, 1 Octombrie, 2019 - 12:34

Un incendiu a izbucnit marți în centrul Capitalei, în spatele sediului Ministerului de Finanțe. În zonă se află instituții precum ANAF sau Ministerul Justiției.

Potrivit ISU,  incendiul a izbucnit la o clădire părăsită, parțial demolată, în strada Apolodor nr. 15. Focul este extins pe o suprafața de aproximativ 200 mp.

ISU informează că au fost luate măsuri pentru limitarea accesului de persoane în zonă, având în vedere că se produc explozii ale unor recipiente sub presiune.

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 14:29

România își va amplifica eforturile pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă până în 2030, unul dintre pași fiind acela de a accelera implementarea coaliției pentru dezvoltare durabilă, a transmis președintele Klaus Iohannis, într-un discurs susținut miercuri, la New York. 

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 14:21

Salariul nu mai este singurul criteriu în funcție de care un angajat alege sau nu să rămână într-o companie. Flexibilitatea acesteia, precum și preocuparea angajatorului pentru starea de bine a personalului ocupă un loc fruntaș în lista beneficiilor căutate la un job, conform unui studiu realizat de platforma ejobs. Astfel, pentru că românii își doresc mai mult timp liber, precum și posibilitatea de a se relaxa la serviciu, o nouă tendință în corporații este amenajarea unor spații de relaxare sau chiar organizarea de evenimente, după program, pentru angajați.

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 14:12

În perioada 27 septembrie 2019 – 6 octombrie 2019, se va desfășura la București, cea de-a III-a ediție a Concursului Internațional de DUO Suzana Szörenyi, un eveniment artistic care pune în valoare DUO-ul pianistic și care, anul acesta, comemorează 90 de ani de la nașterea reputatului artist şi pedagog român al cărui nume îl poartă. 

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 10:20

Arad/București, 27 septembrie 2019 – fARAD 6 anunță programul filmelor și al evenimentelor speciale, care vor transforma timp de o săptămână Aradul în locul de întâlnire al pasionaților de film documentar.

Joi, 26 Septembrie, 2019 - 12:51

Lidl continuă investițiile în România prin deschiderea unui nou magazin în București, pe data de 26 septembrie. Magazinul se află în complexul Piața Mureș, situat pe Str. Mureș, Nr. 18-24. Odată cu inaugurarea acestuia, se vor crea  25 de noi locuri de muncă. 

Joi, 26 Septembrie, 2019 - 12:05

Marți, 1 octombrie, ora 17.00, noul sediu al Goethe-Institut Bukarest (Calea Dorobanți 32, Pavilion 32) va găzdui o seară literară româno-germană dedicată împlinirii a 30 de ani de la Căderea Zidului.

Joi, 26 Septembrie, 2019 - 11:26

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, o întrevedere bilaterală cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, în marja segmentului de nivel înalt a celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, context în care a subliniat necesitatea remedierii corespunzătoare a problemelor provocate de Legea Educaţiei adoptată de această ţară, care a afectat drepturile persoanelor aparţinând minorităţii române.

Joi, 26 Septembrie, 2019 - 10:25

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o scurtă întrevedere la New York cu Igor Dodon şi i-a transmis acestuia că integrarea europeană a Republicii Moldova este o prioritate pentru el.

Întâlnirea cu preşedintele Republicii Moldova a avut loc, miercuri, în marja participării la segmentul de nivel înalt a celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

Joi, 26 Septembrie, 2019 - 09:04

Apelul lansat pentru cea de-a patra ediție a Film +, programul alternativ de susținere a producțiilor cinematografice independente cu buget redus, s-a încheiat cu 16 proiecte selectate din cele 73 înscrise: 7 lungmetraje, 5 producții de scurtmetraj și 4 documentare.

 

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 15:25
Summit-ul internațional al muzicii clasice din România, a captat atenția a peste un sfert de milion de iubitori ai muzicii

Ediția 2019 a Festivalului Internațional George Enescu - “…le rendez-vous de la planète musicale - s-a încheiat în acordurile Simfoniei nr.1, de Ceaikovski, cu viziunea copleșitoare a Orchestrei Regale Concertgebow din Amsterdam. Melomanii au petrecut aproape 200 de ore imersați în muzică interpretată la cel mai înalt nivel internațional.

Marţi, 24 Septembrie, 2019 - 15:27

Ziua de 1 martie ar putea deveni zi de sărbătoare națională. Propunerea legislativă a fost depusă deja la Senat.

Scopul e de a promova tradițiile legate de sărbătoarea Mărțișorului. România are, însă, această obligație încă din 2017, când Mărţişorul a intrat pe lista selectă a patrimoniului imaterial UNESCO.

De Ziua Mărțișorului ar urma să fie organizate manifestări educative, culturale și artistice, după cum scrie în propunerea legislativă. Toate evenimentele trebuie să respecte culorile tematice: alb și roșu.

Iată calendarul zilelor libere din 2019:

Marţi, 24 Septembrie, 2019 - 11:14

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu David Harris, preşedintele American Jewish Committee, în cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează în SUA, prilej cu care a reafirmat angajamentul României pentru combaterea antisemitismului, a xenofobiei şi a oricăror alte forme de manifestare a intoleranţei.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul convorbirilor care au avut loc luni, premierul a evidenţiat importanţa pe care Parteneriatul Strategic cu Statele Unite o are pentru România, precum şi ataşamentul ţării noastre pentru parteneriatul cu Statul Israel.

Marţi, 24 Septembrie, 2019 - 10:14

Procurorul general, Bogdan Licu, a declarat marţi că Parchetul General a preluat dosarul morţii Adrianei deoarece există suspiciuni potrivit cărora activitatea olandezului s-ar fi desfăşurat pe raza mai multor judeţe. 
„Începând de ieri (luni, n.r.) am dispus preluarea cauzei la Parchetul General pentru că există elemente, suspiciuni că activitatea infracţională a acestui individ s-a desfăşurat pe raza mai multor judeţe şi necesită o mobilizare mai amplă la nivelul ţării”, a declarat Bogdan Licu.

Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 19:04

O nouă ediție a Marșului Bicicliștilor va avea loc sâmbătă, 21 septembrie, în Capitală. Dacă în anii trecuți participanții cereau Primăriei Capitalei benzi pentru biciclete, eliberarea trotuarelor de mașini, îmbunătățirea transportului public și măsuri pentru reducerea poluării, anul acesta vor protesta ”împotriva administrației care a băgat Capitala în faliment și asupra efectelor nocive ale deciziilor greșite luate sistematic de actuala administrație”.
 

Miercuri, 18 Septembrie, 2019 - 20:00

Ediția cu numărul șase a festivalului DIPLOMA, un proiect inițiat de The Institute și inspirat de UniCredit Bank, prezintă în fața publicului larg noua generație de creativi români. Astfel, vizitatorii festivalului au ocazia să admire lucrările tinerilor artişti înainte ca acestea sa fie expuse în galerii sau muzee locale şi internaționale.

Miercuri, 18 Septembrie, 2019 - 18:19

Traficul rutier va fi restricţionat, joi, în zona Mătăsari - Pache Protopopescu, cu ocazia unor evenimente organizate de "Parohia Iancu Vechi - Mătăsari".

Brigada Rutieră informează că o procesiune religioasă va avea loc, între orele 19,00 - 19,30, pe traseul Biserica Iancu Vechi - strada Mătăsari - strada Agricultori - bulevardul Pache Protopopescu şi Biserica Iancu Vechi, iar deplasarea participanţilor se va face doar pe trotuar cu respectarea regulilor de circulaţie rutieră.

Marţi, 17 Septembrie, 2019 - 18:22
Adoptate de Consiliul General

Consiliul General a adoptat, marti, un proiect privind tarifele de exploatare a parcajelor publice de utilitate generala din Bucuresti, precum si organizarea pe zone a parcarilor.

"Noul proiect de hotarare stabileste proceduri mai eficiente de administrare a parcajelor publice de utilitate generala, cu moduri de incasare a tarifelor de exploatare ce acopera toate necesitatile utilizatorilor", se arata in referatul de aprobare privind aprobarea tarifelor, semnat de primarul Gabriela Firea.

Vineri, 13 Septembrie, 2019 - 09:50

Festivalul Teatrelor de Păpuşi Profesioniste Maghiare din Transilvania va aduce la Oradea, în perioada 1-5 octombrie, un număr de 17 trupe invitate din ţară şi Ungaria, care vor susţine 24 de spectacole, a anunţat, printr-un comunicat de presă, organizatorul evenimentului, Teatrul Szigligeti.

Vineri, 13 Septembrie, 2019 - 09:15

Activităţile dedicate aniversării Zilei Pompierilor vor debuta vineri la Monumentul "Eroilor Pompieri" din Capitală, cei mai merituoşi militari urmând să primească distincţiile anului.

Vineri, 13 Septembrie, 2019 - 09:02

In fiecare an, la data de 13 septembrie este aniversată Ziua pompierilor din România. Este data la care, în anul 1848, a avut loc Bătălia din Dealul Spirii, o luptă eroică purtată de pompierii militari, conduşi de locotenentul Pavel Zăgănescu, împotriva trupelor otomane, pentru apărarea Revoluţiei de la 1848.

Spiritul revoluţionar care a cuprins Franţa la începutul anului 1848 a declanşat fenomene similare în restul Europei, inclusiv în Principatele Române. În Ţara Românească, Revoluţia s-a declanşat în iunie 1848.

Marţi, 10 Septembrie, 2019 - 09:02
în a doua ediție a Ghidului Meseriilor Viitorului, lansată de INACO

 

Luni, 9 Septembrie, 2019 - 18:00

Primăria Capitalei anunţă că, din ordinul primarului general, Gabriela Firea, se desfăşoară o acţiune de spălare a străzilor din Bucureşti.

"Din dispoziţia primarului general, Gabriela Firea, operatorii de salubritate din toate sectoarele Capitalei desfăşoară, în această perioadă, un amplu program de spălare a arterelor din Bucureşti", se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de Primăria Municipiului Bucureşti.

Luni, 9 Septembrie, 2019 - 15:00

Cea de-a 10-a ediție a evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc va avea loc pe 20 septembrie, în București și în Cluj-Napoca, prezentând peste 35 de producții, unele în avanpremieră națională, potrivit unui comunicat.

În Capitală, filmele vor rula în spații precum Cinema Elvire Popesco, Amfiteatrul Teatrului Național București, Cinema Muzeul Țăranului - Open Air, J'ai Bistrot, Apollo 111, Pavilion 32 (Institutul Goethe), Rezidența Scena9, Fabrica Gastropub.

În Cluj-Napoca, proiecțiile sunt programate la Cinema Victoria.

Vineri, 6 Septembrie, 2019 - 10:30

Produsul Intern Brut al României a crescut în primele şase luni ale anului în curs cu 4,7%, pe seria brută, şi cu 4,8%, pe seria ajustată sezonier, raportat la primul semestru din 2018, în special pe baza consumului din gospodării, potrivit datelor provizorii (1) publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Comparativ cu trimestrul I 2019, PIB în trimestrul II 2019 a fost, în termeni reali, mai mare cu 1,0%, iar faţă de acelaşi trimestru din anul 2018 acesta a înregistrat o creştere cu 4,4% pe seria brută şi cu 4,6% pe seria ajustată sezonier.

Vineri, 6 Septembrie, 2019 - 10:05

Poliţia Locală Sector 6 va lua măsuri specifice pentru prevenirea evenimentelor negative şi pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice în zonele instituţiilor de învăţământ, odată cu deschiderea noului an şcolar, luni, 9 septembrie 2019.
    În acest sens, a fost decisă suplimentarea dispozitivelor de ordine şi siguranţă publică, iar polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier în zonele respective, pentru prevenirea accidentelor rutiere şi a ambuteiajelor.

Subscribe to România