Vineri, 2 Octombrie, 2020 - 17:18

​Compania aeriană rusă Aeroflot a început dresarea a 15 câini pentru detectarea în aeroporturi a pasagerilor infectaţi cu noul coronavirus, a anunţat vineri vicepremierul rus Tatiana Golikova, potrivit agenţiei EFE.

Consilierul delegat al Aeroflot, Vitali Saveliev, a precizat că primele rezultate ale dresajului canin sunt aşteptate în luna decembrie.

Deocamdată, cei 15 câini au început probele de identificare a diferitelor biomateriale, unii fiind deja dresaţi pentru detectarea persoanelor bolnave de cancer.

Marţi, 29 Septembrie, 2020 - 20:19

Acest lucru este raportat de TASS, cu referire la un studiu al serviciului de căutare a posturilor vacante și a personalului „Rabota.ru”.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 17:17

Rusia urmează să îşi consolideze poziţia de forţă pe piaţa mondială a grâului, în condiţiile în care în acest sezon ar urma să fie responsabilă pentru o cincime din comerţul mondial, transmite Bloomberg.

În ultimii 20 de ani, Rusia a trecut de la o ţară dependentă de importurile de grâu la una care este responsabilă pentru o cincime din vânzările mondiale, graţie solului fertil care produce recolte mari la preţuri atractive.

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 10:40
S-a înregistrat un „val” de 218.410 „cereri”

Atacurile cibernetice DDOS la adresa site-ului Agenției AMOS News au continuat în ultimele 24 ore cu o stranie concurență între hackeri americani și ruși 32.610 „cereri” necash-uite dinspre Statele Unite față de 24.756 din Rusia. Webmasterii agenției au avut de a face față unui volum excesiv de „cereri” - 218.410, dintre care 97.713 cached și 120.667 uncached. Au rezultat un număr de 5525 de vizitatori unici ai site-ului care au avut acces la flux și la arhive. Până în prezent nu a rezultat o explicație clară a acestor atacuri, în afară de unele supoziții.

Joi, 27 August, 2020 - 12:02

Cotidianul rus Izveztia a informat, pe 24.08.2020, citând surse din cadrul Serviciului federal pentru cooperare tehnico-militară (FSVTS), că, în scurt timp, partea rusă va încheia contracte cu o serie de state pentru livrarea noilor complexe de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S1M.

Marţi, 11 August, 2020 - 12:18

Rusia a reuşit să devină prima ţară din lume care înregistrează un vaccin împotriva noului coronavirus, a anunţat marţi preşedintele rus Vladimir Putin, conform Reuters, EFE şi AFP.

Duminică, 2 August, 2020 - 14:22

Potrivit liderului american, Washingtonul lucrează acum cu Moscova la acest document

"Acum lucrăm cu Rusia la un acord privind neproliferarea nucleară. Dacă am rezolva ceva de genul acesta, ar fi grozav", a spus liderul american. Șeful Statului american a vorbit despre aceasta tema, printre  altele, în apropiere de Tampa, la o întâlnire cu oficialii din Florida pentru a aborda modalitățile de răspuns ale autorităților locale la apropiatul sezon de uragane.

Sâmbătă, 1 August, 2020 - 11:54

Rusia pregăteşte începerea vaccinării în masă împotriva noului coronavirus în luna octombrie, a declarat sâmbătă ministrul rus al Sănătăţii, Mihail Muraşko, citat de agenţiile de presă RIA Novosti şi Reuters.

Gamaleia din Rusia a anunţat finalizarea unei noi etape a testelor clinice pentru un vaccin anti-Covid-19.

"Aşteptăm primirea a două licenţe în următoarele două luni (...)", a declarat ministrul rus al Sănătăţii.

"În primul rând vor fi vaccinaţi medicii şi profesorii (...)", a precizat Muraşko.

Luni, 6 Iulie, 2020 - 17:34

Constructorul rus de ultimă generație Aurus, cel mai cunoscut pentru producerea de limuzine pentru președintele rus, a lansat un videoclip în care arată sedanul său într-un test uimitor care a lăsat complet în umbră manevrele de acest fel cu mașini accidentate.

Filmările publicate duminică de Zvezda TV prezintă un sedan Aurus Senat. Mașina de lux - al cărei preț de piață pornește de la 18 milioane de ruble (254.000 de dolari) - poate fi văzut izbindu-se de un perete de beton din unul dintre hangarele companiei.

Joi, 2 Iulie, 2020 - 13:02
Reforma constitutionala îi permite lui Vladimir Putin sa ramana la Kremlin pana in 2036

Rusia a adoptat o reforma constitutionala care-i permite lui Vladimir Putin sa ramana la Kremlin pana in 2036, relateaza AFP.

Sâmbătă, 27 Iunie, 2020 - 17:02

Ministrul venezuelean de Externea declarat că Maduro vrea să viziteze Rusia cât mai curând posibil

După cum a subliniat Jorge Arreaza, președintele Venezuelei vrea să discute personal probleme de cooperare între cele două țări cu Vladimir Putin

Președintele venezuelean, Nicolas Maduro, dorește să viziteze Federația Rusă imediat ce situația o va permite, pentru a discuta personal cu Președintele rus, Vladimir Putin, despre problematica cooperării între cele două țări.

Miercuri, 24 Iunie, 2020 - 00:00

Pe măsură ce monumentele sunt demolate în Occident, statui de la Thomas Jefferson la George Washington, de la Winston Churchill la generali confederați precum Robert E. Lee, trecând prin diferite monumente de război, a fost ridicat un nou monument de dimensiuni fără precedent în Rusia cu prilejul sărbătoririi a 75 de ani de la „Ziua Victoriei”, care comemorează predarea Germaniei naziste în 1945.

Statuia Prințului Alexandru Nevsky în fața noii catedrale militare masive - modelul anterior al structurii completat acum prin hram.mil.ru și BBC
O mare paradă tradițională a Zilei Victoriei în Piața Roșie este planificată pentru 24 iunie, amânată de la data inițială din 9 mai, din cauza „pandemiei” coronavirusului. Pentru a marca ocazia, Rusia a inaugurat oficial o impunătoare catedrală pe tema militară.

Biserica Ortodoxă Rusă și forțele armate au inaugurat noua „catedrală a forțelor armate” la aproximativ 40 km de Moscova la începutul acestei săptămâni . De asemenea, este denumită oficial „Catedrala Învierii lui Hristos” și este considerată acum una dintre cele mai înalte biserici din Rusia.

Prezintă simboluri care sărbătorește lupta sovieticilor împotriva invadatorilor nazisti, care, după majoritatea estimărilor, au ucis 26 de milioane de trupe și cetățeni ruși.

Un reporter a descris designul și estetica noii catedrale drept „ca o strălucire a unei civilizații extraterestre”.

Ceremonia oficială de consacrare a acestei noi și înalte catedrale ortodoxe ruse a avut loc pe 14 iunie, sub conducerea Patriarhului Kirill al Moscovei, însoțită de ministrul Apărării, Serghei Shoigu.

În interiorul catedralei pentru „liturghia de consacrare” ortodoxă supravegheată de patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse:

Din unele unghiuri, noua catedrală arată ca ceva care fuzionează arhitectura futuristă sau aparent dreaptă din știința ficțiunii cu o notă antică și medievală, precum cupolele tradiționale rusești de aur și elementele bizantine.
Rapoartele anterioare din Occident au comparat-o cu clădirile și castelele „Game of Thrones”.

Jurnalistul Aris Roussinos a descris într-un mod colorat numeroasele moduri în care se prezintă ca un memorial îndrăzneț al înfrângerii ruse a celui de-al Doilea Război Mondial împotriva Germaniei naziste pe Frontul de Est:

Luni, 22 Iunie, 2020 - 06:54

Șomajul, în Rusia, a crescut la maximum din 2012. Peste un milion de ruși și-au pierdut locul de muncă din cauza coronavirusului, potrivit agenției Tass, care citează, la randul sau, Serviciul Federal de Statistică de la Moscova. Numărul șomerilor, în mai, a crescut la 4,5 milioane (cu 227 mii mai mult decât cifra din aprilie). Aceasta reprezintă 6,1% din totalul forței de muncă (5,8% în aprilie). Această valoare este cea mai mare din martie 2012, când rata șomajului a fost de 6,3%.

Joi, 28 Mai, 2020 - 11:37

Rusia a reluat exporturile de produse petroliere catre Coreea de Nord după un scurt hiatus din cauza asa-zisei “pandemii”.

Miercuri, 6 Mai, 2020 - 18:39

Ministrul rus al culturii, Olga Liubimova, este infectată cu noul coronavirus, relatează agenția TASS. Olga Liubimova are simptome uşoare şi continuă să lucreze de la distanţă.

Săptămâna trecută, și premierul rus, Mihail Mișustin, a fost confirmat pozitiv la COVID-19 în urma unui test periodic, la care sunt supuși oficialii de la Moscova.

Mihail Mișustin a intrat pentru două săptămâni în carantină.

Vineri, 1 Mai, 2020 - 09:10

Prim-ministrul rus Mikhail Mishustin a spus că a fost diagnosticat cu coronavirus .

Știrea a fost anunțată joi seară, în cadrul unei conferințe video cu președintele rus Vladimir Putin.

Marţi, 21 Aprilie, 2020 - 16:26

Numărul de contaminări cu noul tip de coronavirus a depăşit în Rusia pragul de 50.000, ajungând marţi la 52.700, o creştere cu peste 1.800% comparativ cu 1 aprilie, potrivit statisticilor oficiale zilnice, informează dpa.

Mai mult de 450 de oameni au murit în Rusia în urma complicaţiilor legate de COVID-19, cu circa 10% dintre decese înregistrate în ultimele 24 de ore, a informat serviciul federal de monitorizare.

"Vârful pandemiei este încă înainte", a declarat luni preşedintele rus Vladimir Putin, potrivit agenţiei de presă TASS.

Marţi, 14 Aprilie, 2020 - 20:00

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) transmite că norul de fum de la Cernobîl se va deplasa, marți, spre sud-vestul Ucrainei, zona Odesa, iar de miercuri, circulația aerului se va reorienta către Rusia.

Joi, 9 Aprilie, 2020 - 19:45

În Rusia s-au raportat joi 1.459 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, cel mai mare bilanţ zilnic de la începutul epidemiei de COVID-19, iar numărul total de cazuri a depăşit astfel 10.000, informează Reuters. S-au confirmat încă 13 decese, iar numărul morţilor a ajuns la 76, a anunţat centrul naţional pentru combaterea coronavirusului.

Miercuri, preşedintele Vladimir Putin avertizase că săptămânile următoare ar putea fi hotărâtoare pentru combaterea virusului.

Vineri, 3 Aprilie, 2020 - 20:45

Cetățenii ruși rămași în străinătate,ca și străinii care doresc să părăsească Rusia, nu se vor mai putea întoarce acasă în curând.

 

Conform rapoartelor agențiilor de știri ruse, Rusia va suspenda toate zborurile internaționale - fără NICI O excepție - începând cu 4 aprilie, în încercarea de a opri răspândirea epidemiilor COVID-19.

Măsura va intra în vigoare la miezul nopții de sâmbătă, au declarat surse din principalii transportatori aerieni din țară.

Luni, 23 Martie, 2020 - 23:48

Misiunea anti- coronavirus rusă , condusă de un general, a ajuns în Lombardia, Italia. La fel ca și o echipă de 52 de medici din Cuba.

Rușii sosesc,cu vigoare, pentru a lupta împotriva virusului în Lombardia, regiunea cea mai afectată de inamicul invizibil cu nouă avioane de marfă Iushin, 160 de medici și specialiști, vehicule și tone de material.

Luni, 23 Martie, 2020 - 10:28

Trei avioane de transport militar militar Ilyushin Il-76 care transportau materiale medicale și experți pentru a ajuta Italia să-și lupte cu devastatoarele COVID-19, au aterizat duminică la baza aeriană italiană Praktik de Mare.

Aeronava a adus din Rusia medici și specialiști în boli infecțioase, precum și echipamente necesare diagnosticării și dezinfectării.

Ajutorul de urgență a fost primit personal de șeful Statului Major al Apărării, generalul Enzo Vecciarelli, care a mulțumit poporului rus că a acordat o mână de ajutor.

Luni, 16 Martie, 2020 - 23:42

Rusia a anunțat că tuturor vizitatorilor străini li se va interzice intrarea în țară începând de miercuri, 18 martie 2020. Potrivit serviciului de presă al guvernului rus, măsura va rămâne în vigoare până la 1 mai.

 

Decizia de a restricționa temporar intrarea străinilor în țară a fost luată pentru a preveni răspândirea coronavirusului în Rusia.

Prim-ministrul rus Mikhail Mishustin a susținut o serie de conversații telefonice duminică și luni pentru a explica măsura liderilor statelor vecine.

Sâmbătă, 14 Martie, 2020 - 11:26

"Rusia are rezerve de forță pentru a face față impactului negativ al Coronavirusul COVID-19 în economia națională", a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Joi, 12 Martie, 2020 - 20:23

Testele sunt făcute la „Vector”, un centru statal de cercetari în domeniul virusologiei și biotehnologiilor.

Presă locala relatează, de asemenea, că Rusia,  la începutul acestei luni, a interzis exportul de măști chirurgicale, ventilatoare și izolete.

Surse din Ministerul Sănătății, au semnalat că Moscova a trimis zilele trecute circa 800 de truse de testare către state ex-sovietice, inclusiv în Uzbekistan și Azerbaidjan, precum și în Iran, Coreea de Nord și Mongolia, după ce, în februarie, transporturi similare s-au realizat către Armenia și Belarus.

Joi, 16 Ianuarie, 2020 - 10:15

Vladimir Putin l-a propus premier pe Mihail Mișustin, șeful Fiscului rus, și a înaintat propunerea către Parlament. Duma de Stat va aproba propunerea joi. Propunerea vine în urma demisiei Guvernului Federației Ruse, condus de Dmitri Medvedev, după un discurs al președintelui Vladimir Putin în fața Parlamentului. 

Vineri, 20 Decembrie, 2019 - 19:00

Rusia, Ucraina și Comisia Europeană au ajuns joi la un nou acord de principiu privind livrarea gazelor naturale, care urmează să intre în vigoare la 1 ianuarie 2020, a informat vicepreședintele Executivului UE, Maros Sefcovic, relatează Reuters.

"În urma unor discuții foarte intense, sunt încântat să anunț că am ajuns la un acord de principiu despre care cred că reprezintă o veste foarte bună pentru Europa, Rusia și Ucraina", a declarat Sefcovic.

Joi, 14 Noiembrie, 2019 - 17:41

Atac armat la o şcoală din estul Rusiei. Supectul este un tânar de 19 ani.

Un elev a fost ucis şi trei răniţi. Starea unuia dintre răniţi este gravă. Suspectul s-a sinucis când au apărut forţele de ordine. Nu se ştie exact motivaţia atacului.

Potrivit poliţiei locale, citate de agenţiile de presă ruse, ar putea fi vorba despre un conflict între elevi.  Localitatea unde s-a produs incidentul se află la graniţa cu China. Atacurile armate în şcolile publice din Rusia sunt rare, iar controlul asupra armelor de foc este strict.

Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 12:42

Pe 7 noiembrie, CCC a deschis un nou magazin în orașul Zalău, în centrul comercial Zalău Value Centre, urmând ca mâine, 14 noiembrie, să deschidă încă un magazin în Sibiu, în cadrul noului centru comercial Promenada Sibiu. Astfel, rețeaua națională CCC ajunge în prezent la 67 de unități.

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 19:00

Fumătorii ruşi vor rămâne fără un spaţiu clasic de fumat, după ce Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că fumatul pe balcoanele blocurilor va fi interzis în conformitate cu noile reglementări privind incendiile, informează BBC.

Potrivit noilor reguli, "aprinderea focului" este interzisă pe balcoanele apartamentelor, precum şi în zonele de living ale căminelor şi hotelurilor.

Aprinderea chibritelor şi fumatul intră şi ele în această categorie, conform oficialilor.

Subscribe to Rusia