Luni, 19 August, 2019 - 19:20

Un bărbat a căzut cu parapanta luni la amiază, în apropiere de Lacul Bâlea, la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, a anunţat şeful Salvamont Sibiu, Adrian David, care a precizat că victima nu prezintă leziuni grave.

"În apropiere de Lacul Balea s-a prăbuşit cu puţin timp în urmă un parapantist. La el a ajuns patrula Salvamont Bâlea. Victima este conştientă şi nu prezintă leziuni grave", a precizat David.

Potrivit acestuia, se aşteaptă un echipaj SMURD pentru transportul bărbatului la spital.

Marţi, 9 Iulie, 2019 - 15:19
Realizată prin abord minim invaziv cu ajutorul unui dispozitiv de ultimă generație

Particularitatea cazului constă în reconstrucția tridimensională a valvei mitrale, cu ajutorul dispozitivului revoluționar Memo 4D, utilizat doar de câteva centre de excelență din Europa de Vest

Miercuri, 3 Iulie, 2019 - 14:30

Înalta Curte de Casație și Justiție a României a dat dreptate Agenției Naționale de Integritate, ai cărei inspectori susțin că, pe vremea mandatului de viceprimar, Astrid Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate. Adela Muntean, prefect Sibiu, a declarat că a luat act de starea de incompatibilitate și că a semnat ordinul de încetare a mandatului de primar al lui Fodor.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 14:14
Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Peste 16000 de litri de sânge s-au recoltat în cadrul campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!”, în perioada 2013-aprilie 2019, pe parcursul a 16 ediții derulate de către Patriarhia Română, prin intermediul voluntarilor Paraclisului Mântuirii Neamului. Campania „Donează sânge, salvează o viaţă!” se desfăşoară la iniţiativa şi cu binecuvântarea Părintelui Patriarh Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române si sub coordonarea Parintelui Arhimandrit Ciprian Gradinaru de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 12:39
Eveniment din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu 2019

 UAPR filiala Sibiu, Teatrul Național Radu Stanca și Muzeul Național Brukenthal organizează Expoziția de arte plastice și decorative: Pictori sibieni și invitați în cadrul FITS 2019 / Eveniment din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu 2019

Artiști: membrii UAPR filialele Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Deva și invitați din țară

Coordonatori: Ioan Tămâian, președintele UAP Sibiu și Prof.univ.dr. Sabin Adrian Luca, Manager, Muzeul Național Brukenthal

Luni, 10 Iunie, 2019 - 14:00

Se va juca teatru în mod spectaculos la Sibiu unde pregătirile pentru Festivalul Internațional sunt în toi. De vineri vor fi spectacole de stradă, teatru, dans, muzică și câteva surprize inedite. Timp de zece zile, orașul va fi inundat de culoare, voie bună și peste 3.300 de tineri talentați vor pune în scenă sute de evenimente.

Pentru 10 zile Sibiul se va transforma într-o imensă scenă de spectacol.

Duminică, 2 Iunie, 2019 - 19:11

Sute de oameni l-au aşteaptat, duminică, pe Papa Francisc la ultima oprire a Sanctităţii Sale în România, pe Aeroportul din Sibiu. Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019” a anunţat că, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, traseul de deplasare al Sanctităţii Sale spre aeroportul din Sibiu s-a modificat, fiind ales planul de rezervă, pe cale rutieră. Schimbarea planului prin care s-a ales calea terestră, şi nu elicopterul, nu a afectat programul anunţat iniţial.

Joi, 9 Mai, 2019 - 17:11

Zeci de manifestanţi de la Greenpeace protestează la Sibiu, iar o parte dintre ei au reușit să pătrundă în Piaţa Mare, în faţa sediului Primăriei, unde are loc summitul liderilor europeni, cărora vor să le transmită că nu există niciun viitor dacă nu reuşim să protejăm clima.

Cei de la Greenpeace au transmis liderilor aflaţi în acel moment în Piaţa Mare mesajul lor pentru protejarea climei.

Joi, 9 Mai, 2019 - 16:01

Cei 27 de lideri ai Uniunii Europene prezenți la summitul informal găzduit de președintele Klaus Iohannis au adoptat Declarația de la Sibiu un angajament în zece puncte. "Uniunea de astăzi este mai puternică decât cea de ieri și dorim să continuăm să o facem tot mai puternică pentru ziua de mâine. Acesta este angajamentul nostru pentru generațiile viitoare. Acesta este spiritul de la Sibiu și spiritul unei noi Uniuni în 27 pregătită să își îmbrățișeze viitorul ca un corp unitar".

Declarația de la Sibiu:

Joi, 9 Mai, 2019 - 09:31

Şefii statelor şi guvernelor UE şi liderii PPE, precum şi Donald Tusk, Jean-Claude Juncker, Antonio Tajani şi Angela Merkel, participă joi la Summitul informal al şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană, eveniment la care sunt aşteptate decizii importante pentru viitorul UE.

Luni, 6 Mai, 2019 - 20:13

Miercuri, 8 mai, ora 18:00 (EET), președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, participă, la Sibiu, alături de președintele României, dl. Klaus Werner Iohannis, la o dezbatere despre viitorul Europei cu 300 de tineri din statele membre ale Uniunii Europene.

Dezbaterea încheie lucrările unui forum dedicat tinerilor din Uniunea Europeană – "Să modelăm viitorul Europei împreună!", organizat la Sibiu de Comisia Europeană.

 

Luni, 6 Mai, 2019 - 19:53

Aproximativ 50.000 de preşcolari şi elevi din municipiul Sibiu se află, începând de luni, în vacanţă, orele fiind recuperate anterior, o măsură luată pentru organizarea Summitului UE care va avea loc joi în oraş, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), profesorul Constantin Dincă.

Luni, 6 Mai, 2019 - 17:36

Ultimele 20 de zile înainte de alegerile europarlamentare şi de referendum se anunţă intense pentru Klaus Iohannis. Preşedintele urmează să participe la o serie de evenimente cu iz electoral.

Miercuri, 8 mai, preşedintele Klaus Iohannis va participa la şedinţa Biroului Executiv al PNL, care va avea loc la Sibiu.

Sâmbătă, 11 mai, Iohannis va fi prezent la mitingul PNL de la Iaşi. Preşedintele ar putea participa şi la mitingul PNL din Bucureşti, de pe 18 mai.

Vineri, 3 Mai, 2019 - 17:25

Sibiul se pregătește să găzduiască summitul din 9 mai, când acolo vor fi prezenți mii de invitați, printre care și 27 de șefi de stat și de guvern din Uniunea Europeană. Se vopsesc stâlpii, se instalează sistemul de supraveghere video, se amenajează birourile delegațiilor oficiale și corturile pentru ziariști. E cel mai mare eveniment desfășurat la Sibiu, după cele organizate atunci când orașul a fost capitala culturală europeană.

Vineri, 3 Mai, 2019 - 16:55

În cadrul Sezonului România - Franța, Arthur H., autor, compozitor și interpret, singular în peisajul muzical francez, vine în România, în luna mai, pentru prima dată pentru două evenimente excepționale ce îmbină literatura şi muzica: un performance literar și un concert inedit. Astfel, luni, la  ora 20:00, Arthur H. va susține un performance literar intitulat „Arthur H lit Gherasim Luca” în contextul expoziției „Gherasim Luca: Héros-limite/Erou-limită” care a fost inaugurată în deschiderea Sezonului România-Franța la Muzeul Național al Literaturii Române.

Vineri, 15 Martie, 2019 - 18:04

După săptămâni bune de călătorie au poposit în localitatea care, de câțiva ani, le atrage ca un magnet. Până acum au ajuns doar trei păsări, însă în total câteva zeci de cuiburi vor fi ocupate. La Cristian se află și unul dintre puținele adăposturi pentru berze din țară, unde păsările au fost îngrijite peste iarnă.

Prima barză a ajuns în Cristian acum două zile și s-a apucat deja să-și repare cuibul părăsit în toamnă.

Berzele sunt ocrotite prin lege și pot să trăiască peste 30 de ani. Pot să aibă până la 6-7 pui.

Vineri, 1 Martie, 2019 - 15:00
În urma măsurilor de securitate luate pentru organizarea Summit-ului UE

Toate gradinițele, şcolile şi liceele din municipiul Sibiu vor fi închise în a doua săptămână din luna mai. Anunţul a fost făcut de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu.

Măsura vine ca urmare a organizării în perioada 6 - 10 mai, a Summit-ului Uniunii Europene, eveniment la care vor participa 27 de şefi de stat şi de Guvern.

Cursurile vor fi recuperate în decursul mai multor zile de sâmbătă.

Joi, 21 Februarie, 2019 - 11:37

Documentarul "Distanţa dintre mine şi mine", despre poeta Nina Cassian, realizat de Mona Nicoară şi Dana Bunescu, după o idee a Adei Solomon, va avea două proiecţii speciale la Teatrul "Gong" din Sibiu, în datele de 8 şi 9 martie, de la orele 19:00. Proiecţia programată sâmbătă, 9 martie, va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri în prezenţa realizatoarelor.

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 18:28

Circulaţia rutieră a fost reluată pe A1, pe sensul spre Sibiu, rămânând în continuare închisă spre Sebeş, fiind deviată pe DN1, potrivit Poliţiei.

Marţi, 5 Februarie, 2019 - 08:48

Regiunea Sibiu va găzdui în perioada 11 - 14 februarie 2019 a 16-a întâlnire a platformei Regiunilor Gastronomice Europene. Toate regiunile europene care au purtat acest titlu începând cu anul 2016, precum şi cele care vor purta titlul până în 2021 vor lua parte la acest eveniment.

Tematica întâlnirii o reprezintă conexiunea urban - rural, pentru care regiunea noastră a fost aleasă ca un exemplu de bună practică. Invitaţii vor dezbate subiecte conexe legate de gastronomie şi vor descoperi în cele 4 zile câteva din exemplele de succes sibiene.

Sâmbătă, 26 Ianuarie, 2019 - 18:58

Fostul negociator-şef al României cu UE Vasile Puşcaş a declarat vineri, în cadrul conferinţei "Importanţa preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene", că ţara noastră are mai multe şanse pe care trebuie să le valorifice şi că un moment important pentru UE va fi reuniunea Consiliului de la Sibiu.

Joi, 17 Ianuarie, 2019 - 14:45

Festivalul ARTmania de la Sibiu a castigat trofeul categoriei „Best Small Festival” in cadrul competitiei European Festival Awards, fiind singurul festival romanesc care a obtinut o distinctie la aceasta editie, surclasand un numar impresionant de inscrieri si de voturi, potrivit organizatorilor evenimentului. In categoria „Best Small Festival” pot concura festivaluri care au o rata de participare pe zi de pana la 10.000 de persoane, inclusiv.
 

Miercuri, 16 Ianuarie, 2019 - 14:53

Circulaţia pe drumul judeţean DJ 106T, între localităţile Ocna Sibiului şi Topârcea din judeţul Sibiu, a fost reluată, miercuri, în jurul orei 14.00, după ce în cursul dimineţii a fost închisă ca urmare a viscolului, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu.

Autorităţile din Sibiu au dispus închiderea temporară a drumului, pentru efectuarea lucrărilor de deszăpezire.

Duminică, 9 Decembrie, 2018 - 11:04
De pe urma exploatării acestui imobil, soţii Iohannis au obţinut, ilicit și ilegal, 320.000 euro

Soţia preşedintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, a fost citată din nou de procurorii Parchetului General pentru data de 10 decembrie, în dosarul referitor la casele din Sibiu, după ce prima oară nu s-a prezentat..

Sâmbătă, 10 Noiembrie, 2018 - 15:34
Urmare a plângerii depuse de Lumea Justiţiei referitor la casele familiei

Carmen Iohannis, soţia preşedintelui Klaus Iohannis, a fost citată pentru a se prezenta joi, 15 noiembrie, la Parchetul General, în dosarul deschis ca urmare a plângerii depuse de Lumea Justiţiei referitor la casele familiei din Sibiu, au declarat reprezentanţi ai Parchetului.

Marţi, 23 Octombrie, 2018 - 17:00

Festivalul Internațional Astra Film Sibiu 2018 s-a încheiat duminică, 21 octombrie. A 25-a ediție Astra Film Festival a atras cifre impresionante de participare, reafirmându-și statutul de cel mai popular festival de film documentar din Europa Centrală și de Est. 

Peste 70.000 de oameni au participat la Astra Film Festival 2018, în creștere cu 5% față de 2017. Aproximativ 30% dintre acești pasionați ai filmului de non-ficțiune au venit la Festival din țară și din străinătate, restul provenind din Județul Sibiu.

Duminică, 21 Octombrie, 2018 - 11:25

Câștigătorii premiilor oferite în cele cinci secțiuni competiționale ale ediției a 25-a AFF au fost anunțați în cadrul Galei de Decernare a Premiilor Astra Film Festival 2018, care a avut loc sâmbătă, 20 octombrie, la ora 19.00, în Sala Thalia din Sibiu. Juriile competițiilor au decis câștigătorii premiilor puse în joc dintr-un total de 55 de producții din 30 de țări, selecționate din peste 3.000 de filme înscrise din 93 de țări.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 11:18

Traficul rutier este restricţionat, luni, pe Autostrada A1 Sibiu – Deva, până la orele 18:00, pe sensul Deva către Sibiu, în zona localităţii Miercurea Sibiului, pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii a carosabilului. De asemenea, au loc lucrări de plombare pe DN 7.

Marţi, 18 Septembrie, 2018 - 15:25

Circulaţia este restricţionată, marţi, pe Autostrada Sibiu - Orăştie pentru lucrări la carosabil care vor avea loc până la ora 18.00, dar şi pe Autostrada Soarelui unde se trasează marcaje rutiere.

Centrul Infotrafic anunţă că, marţi, până la ora 18:00, se vor executa lucrări de reparaţii asupra carosabilului pe Autostrada A1, pe sensul Sibiu către Deva, pe tronsonul kilometric 276+900 metri – 277+800 metri, fiind restricţionată circulaţia pe prima bandă şi pe cea de urgenţă.

Vineri, 17 August, 2018 - 20:00

Peste 250 de meşteri populari din România şi Republica Moldova vin în weekend la Muzeul ASTRA din Sibiu pentru a participa la cea de-a 35-a ediţie a Târgul Creatorilor Populari din România, cel mai mare târg de meşteşugari din ţară.

Pe lângă expozanţii cu produse tradiţionale din toată ţara, până duminică muzeul va găzdui şi concerte, dansuri populare, dar şi ateliere demonstrative de tors, ţesut, croit, cusut sau brodat ii şi cămăşi tradiţionale.

Subscribe to sibiu