Joi, 5 Decembrie, 2019 - 16:04

Expoziţia: Salonul Școlii de fotografie, Ediția 2019

Locul de desfăşurare: Muzeul de Artă Contemporană, Str. Tribunei, Nr. 6, Sibiu.

Durata: 6 – 29.12.2019

Vernisaj: 6 Decembrie 2019, ora 17:00

Curator: Adrian Luca, curator Muzeul Național Brukenthal; Daniel Bălțat, Școala de fotografie Image Art, Sibiu

Organizator partener: Școala de fotografie Image Art, Sibiu

Parteneri: Epson; Deko Rame; Pixel Contrast, Photosetup

Luni, 2 Decembrie, 2019 - 14:00

Sibiu Magic Show va debuta, la Teatrul Gong, pe 5 decembrie și, timp de patru zile, va prezenta nouă spectacole create de artiști din România, Belgia, Lituania, Italia și Suedia.

Joi, 7 Noiembrie, 2019 - 13:12

O priză cu urme de fum, un întrerupător care face arc electric, un cablu ce trece pe sub un covor, un prelungitor improvizat pe o pardoseală de lemn, cumulat cu siguranţe necalibrate sunt doar câteva dintre situaţiile ce pot declanşa în orice moment un incendiu violent într-o locuinţă. 

Miercuri, 6 Noiembrie, 2019 - 11:58

Ești student sau masterand și ești pasionat de lumea energiei? Ai prieteni sau colegi alături de care ai dezbătut o idee sau un proiect pe teme de eficiență energetică, energie verde sau digitalizare? Dacă ai răspuns pozitiv la aceste întrebări, îți lansăm o provocare: înscrie-ți proiectul sau ideea la Energy Challenge, fiindcă a început ediția a șasea! Ai la dispoziție o lună și jumătate pentru asta, termenul final fiind 20 decembrie, înscrierile fiind făcute pe echipe formate din 2-4 persoane.

Miercuri, 6 Noiembrie, 2019 - 10:21

"Hrană gătită, hrană povestită", "Comunităţi minoritare", "Tradiţii şi Sărbători (re)inventate" sunt doar trei dintre cele 12 teme pe care 80 de etnologi, sociologi, antropologi, muzeografi din ţară şi din străinătate le dezbat în această perioadă la Muzeul ASTRA!

Vineri, 1 Noiembrie, 2019 - 13:41

Pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei Consiliului Local Sibiu din 31 octombrie a fost inclus şi aprobat un proiect de hotărâre prin care primarul Astrid Fodor a propus premierea sportivilor, antrenorilor şi echipelor sibiene care au obţinut rezultate deosebite la nivel internaţional şi naţional în anul 2019.

Joi, 31 Octombrie, 2019 - 12:00

Luna noiembrie începe în Sibiu cu aniversarea a 40 de ani de la prima editia a celui mai important concurs din România dedicat jazzului. Astfel, între 1 și 3 noiembrie, scena sălii Thalia din Sibiu va fi un spațiu în care formatii cu un parcurs surpinzător în lumea jazzului actual se vor întrece în măiestrie.

Miercuri, 30 Octombrie, 2019 - 09:10

În 24 - 25 octombrie 2019 a avut loc la Bruxelles reuniunea comitetului permanent pentru animale, alimente, plante si furaje (SCoPAFF), unde a fost luată în discuţie şi evoluţia pestei porcine africane (PPA) în ţara noastră.

Reprezentantul României a prezentat situaţia actualizată a pestei porcine africane, inclusiv informaţii privind focarele recent confirmate şi, în urma analizei, Comisia a propus modificarea regionalizării şi includerea judeţelor Sibiu, Neamţ, Caraş Severin şi Alba în partea III a anexei Deciziei 709/2014.

Luni, 21 Octombrie, 2019 - 17:17

Filmul "Teach" a fost desemnat cel mai bun documentar românesc la gala celei de-a XXVI-a ediţii a Festivalului Internațional Astra Film, care a avut loc sâmbătă seară, la Filarmonica de Stat din Sibiu, potrivit organizatorilor.

Marţi, 8 Octombrie, 2019 - 10:50
În prima zi s-au vândut produse în valoare de 6000 lei!

Casa de Comerț Agroalimentar Unirea, înființată de Ministerul Agriculturii în cadrul programului de guvernare, și-a făcut debutul prin deschiderea, luni, a primului magazin din rețeaua care se află în pregătire: o „brânzărie” la Sibiu, prin care 8 (deocamdată) producători din zonă își desfac preparatele tradiționale. La deschiderea brânzăriei a participat ministrul agriculturii Petre Daea, care a subliniat rolul pe care îl va juca Casa de Comerț pentru crearea unei legături directe, fără intermediarii tradiționali, între fermieri și consumatori.

Marţi, 1 Octombrie, 2019 - 17:11

Muzeul Naţional Brukenthal este închis miercuri pentru recuperarea zilei de 15 august, când a fost sărbătoare legală de Sfânta Maria, a anunţat Ramona Nica, din partea Secţiei de Comunicare a muzeului.

Astfel că miercuri, turiştii pot admira clădirile ce găzduiesc secţiile Muzeului Naţional Brukenthal doar din exterior.

De asemenea, tot miercuri, cei care doresc să vadă Palatul Brukenthal din Sibiu o pot face şi virtual, pe site-ul www.brukenthalmuseum.ro/360.htm

Luni, 2 Septembrie, 2019 - 11:46

Cluj Napoca, 2 septembrie 2019 – Târgul de Cariere, cel mai mare organizator de evenimente de recrutare din România și Republica Moldova, anunță începerea unui nou sezon de evenimente destinate atât celor ce își caută un loc de muncă, cât și companiilor dornice să angajeze. În perioada octombrie-noiembrie 2019 vor avea loc opt evenimente de recrutare în șapte orașe din România și Republica Moldova: Cluj Napoca, Iași, Chișinău, Sibiu, Brașov, Târgu Mureș și Oradea.

 

Luni, 19 August, 2019 - 19:20

Un bărbat a căzut cu parapanta luni la amiază, în apropiere de Lacul Bâlea, la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, a anunţat şeful Salvamont Sibiu, Adrian David, care a precizat că victima nu prezintă leziuni grave.

"În apropiere de Lacul Balea s-a prăbuşit cu puţin timp în urmă un parapantist. La el a ajuns patrula Salvamont Bâlea. Victima este conştientă şi nu prezintă leziuni grave", a precizat David.

Potrivit acestuia, se aşteaptă un echipaj SMURD pentru transportul bărbatului la spital.

Marţi, 9 Iulie, 2019 - 15:19
Realizată prin abord minim invaziv cu ajutorul unui dispozitiv de ultimă generație

Particularitatea cazului constă în reconstrucția tridimensională a valvei mitrale, cu ajutorul dispozitivului revoluționar Memo 4D, utilizat doar de câteva centre de excelență din Europa de Vest

Miercuri, 3 Iulie, 2019 - 14:30

Înalta Curte de Casație și Justiție a României a dat dreptate Agenției Naționale de Integritate, ai cărei inspectori susțin că, pe vremea mandatului de viceprimar, Astrid Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate. Adela Muntean, prefect Sibiu, a declarat că a luat act de starea de incompatibilitate și că a semnat ordinul de încetare a mandatului de primar al lui Fodor.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 14:14
Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Peste 16000 de litri de sânge s-au recoltat în cadrul campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!”, în perioada 2013-aprilie 2019, pe parcursul a 16 ediții derulate de către Patriarhia Română, prin intermediul voluntarilor Paraclisului Mântuirii Neamului. Campania „Donează sânge, salvează o viaţă!” se desfăşoară la iniţiativa şi cu binecuvântarea Părintelui Patriarh Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române si sub coordonarea Parintelui Arhimandrit Ciprian Gradinaru de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 12:39
Eveniment din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu 2019

 UAPR filiala Sibiu, Teatrul Național Radu Stanca și Muzeul Național Brukenthal organizează Expoziția de arte plastice și decorative: Pictori sibieni și invitați în cadrul FITS 2019 / Eveniment din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu 2019

Artiști: membrii UAPR filialele Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Deva și invitați din țară

Coordonatori: Ioan Tămâian, președintele UAP Sibiu și Prof.univ.dr. Sabin Adrian Luca, Manager, Muzeul Național Brukenthal

Luni, 10 Iunie, 2019 - 14:00

Se va juca teatru în mod spectaculos la Sibiu unde pregătirile pentru Festivalul Internațional sunt în toi. De vineri vor fi spectacole de stradă, teatru, dans, muzică și câteva surprize inedite. Timp de zece zile, orașul va fi inundat de culoare, voie bună și peste 3.300 de tineri talentați vor pune în scenă sute de evenimente.

Pentru 10 zile Sibiul se va transforma într-o imensă scenă de spectacol.

Duminică, 2 Iunie, 2019 - 19:11

Sute de oameni l-au aşteaptat, duminică, pe Papa Francisc la ultima oprire a Sanctităţii Sale în România, pe Aeroportul din Sibiu. Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019” a anunţat că, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, traseul de deplasare al Sanctităţii Sale spre aeroportul din Sibiu s-a modificat, fiind ales planul de rezervă, pe cale rutieră. Schimbarea planului prin care s-a ales calea terestră, şi nu elicopterul, nu a afectat programul anunţat iniţial.

Joi, 9 Mai, 2019 - 17:11

Zeci de manifestanţi de la Greenpeace protestează la Sibiu, iar o parte dintre ei au reușit să pătrundă în Piaţa Mare, în faţa sediului Primăriei, unde are loc summitul liderilor europeni, cărora vor să le transmită că nu există niciun viitor dacă nu reuşim să protejăm clima.

Cei de la Greenpeace au transmis liderilor aflaţi în acel moment în Piaţa Mare mesajul lor pentru protejarea climei.

Joi, 9 Mai, 2019 - 16:01

Cei 27 de lideri ai Uniunii Europene prezenți la summitul informal găzduit de președintele Klaus Iohannis au adoptat Declarația de la Sibiu un angajament în zece puncte. "Uniunea de astăzi este mai puternică decât cea de ieri și dorim să continuăm să o facem tot mai puternică pentru ziua de mâine. Acesta este angajamentul nostru pentru generațiile viitoare. Acesta este spiritul de la Sibiu și spiritul unei noi Uniuni în 27 pregătită să își îmbrățișeze viitorul ca un corp unitar".

Declarația de la Sibiu:

Joi, 9 Mai, 2019 - 09:31

Şefii statelor şi guvernelor UE şi liderii PPE, precum şi Donald Tusk, Jean-Claude Juncker, Antonio Tajani şi Angela Merkel, participă joi la Summitul informal al şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană, eveniment la care sunt aşteptate decizii importante pentru viitorul UE.

Luni, 6 Mai, 2019 - 20:13

Miercuri, 8 mai, ora 18:00 (EET), președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, participă, la Sibiu, alături de președintele României, dl. Klaus Werner Iohannis, la o dezbatere despre viitorul Europei cu 300 de tineri din statele membre ale Uniunii Europene.

Dezbaterea încheie lucrările unui forum dedicat tinerilor din Uniunea Europeană – "Să modelăm viitorul Europei împreună!", organizat la Sibiu de Comisia Europeană.

 

Luni, 6 Mai, 2019 - 19:53

Aproximativ 50.000 de preşcolari şi elevi din municipiul Sibiu se află, începând de luni, în vacanţă, orele fiind recuperate anterior, o măsură luată pentru organizarea Summitului UE care va avea loc joi în oraş, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), profesorul Constantin Dincă.

Luni, 6 Mai, 2019 - 17:36

Ultimele 20 de zile înainte de alegerile europarlamentare şi de referendum se anunţă intense pentru Klaus Iohannis. Preşedintele urmează să participe la o serie de evenimente cu iz electoral.

Miercuri, 8 mai, preşedintele Klaus Iohannis va participa la şedinţa Biroului Executiv al PNL, care va avea loc la Sibiu.

Sâmbătă, 11 mai, Iohannis va fi prezent la mitingul PNL de la Iaşi. Preşedintele ar putea participa şi la mitingul PNL din Bucureşti, de pe 18 mai.

Vineri, 3 Mai, 2019 - 17:25

Sibiul se pregătește să găzduiască summitul din 9 mai, când acolo vor fi prezenți mii de invitați, printre care și 27 de șefi de stat și de guvern din Uniunea Europeană. Se vopsesc stâlpii, se instalează sistemul de supraveghere video, se amenajează birourile delegațiilor oficiale și corturile pentru ziariști. E cel mai mare eveniment desfășurat la Sibiu, după cele organizate atunci când orașul a fost capitala culturală europeană.

Vineri, 3 Mai, 2019 - 16:55

În cadrul Sezonului România - Franța, Arthur H., autor, compozitor și interpret, singular în peisajul muzical francez, vine în România, în luna mai, pentru prima dată pentru două evenimente excepționale ce îmbină literatura şi muzica: un performance literar și un concert inedit. Astfel, luni, la  ora 20:00, Arthur H. va susține un performance literar intitulat „Arthur H lit Gherasim Luca” în contextul expoziției „Gherasim Luca: Héros-limite/Erou-limită” care a fost inaugurată în deschiderea Sezonului România-Franța la Muzeul Național al Literaturii Române.

Vineri, 15 Martie, 2019 - 18:04

După săptămâni bune de călătorie au poposit în localitatea care, de câțiva ani, le atrage ca un magnet. Până acum au ajuns doar trei păsări, însă în total câteva zeci de cuiburi vor fi ocupate. La Cristian se află și unul dintre puținele adăposturi pentru berze din țară, unde păsările au fost îngrijite peste iarnă.

Prima barză a ajuns în Cristian acum două zile și s-a apucat deja să-și repare cuibul părăsit în toamnă.

Berzele sunt ocrotite prin lege și pot să trăiască peste 30 de ani. Pot să aibă până la 6-7 pui.

Vineri, 1 Martie, 2019 - 15:00
În urma măsurilor de securitate luate pentru organizarea Summit-ului UE

Toate gradinițele, şcolile şi liceele din municipiul Sibiu vor fi închise în a doua săptămână din luna mai. Anunţul a fost făcut de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu.

Măsura vine ca urmare a organizării în perioada 6 - 10 mai, a Summit-ului Uniunii Europene, eveniment la care vor participa 27 de şefi de stat şi de Guvern.

Cursurile vor fi recuperate în decursul mai multor zile de sâmbătă.

Joi, 21 Februarie, 2019 - 11:37

Documentarul "Distanţa dintre mine şi mine", despre poeta Nina Cassian, realizat de Mona Nicoară şi Dana Bunescu, după o idee a Adei Solomon, va avea două proiecţii speciale la Teatrul "Gong" din Sibiu, în datele de 8 şi 9 martie, de la orele 19:00. Proiecţia programată sâmbătă, 9 martie, va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri în prezenţa realizatoarelor.

Subscribe to sibiu