Joi, 5 Martie, 2020 - 19:10

Trenul TGV nr 2350 a plecat la 6.38 din Colmar și ar fi trebuit să ajungă la 9.05 în gara Paris Est. De la Colmar la Strasbourg sunt 63 km și trenul face 35 de minute. De la Strasbourg la Paris sunt 439 km și trenul face 106 minute.

Mecanicul a fost grav rănit. 21 de pasageri au suferit răni ușoare.

Marţi, 28 Ianuarie, 2020 - 09:03
Și cam ce valoare pot avea „sfaturile” lor?

Spune-mi cu cine lucrezi ca să îți spun cum va arăta mandatul tău! Cam de la ideea asta am plecat când ne-am gândit să analizăm componența cabinetelor noilor europarlamentari instalați la Bruxelles și Strasbourg în urma alegerilor pentru Parlamentul European din 26 mai 2019.

Marţi, 16 Iulie, 2019 - 20:47
Corespondență de la Carmen Dinu

Am înţeles cu toţii că Uniunea Europeană este într-un moment de cotitură şi dacă nu vom acţiona uniţi, nu vom da un sens bun construcţiei europene, şi toate acestea trebuie să ne ghideze şi pe următoarea perioadă, să aducem plusvaloare, a afirmat premierul Viorica Dăncilă, marți, la Strasbourg, în plenul Parlamentului European unde a prezentat bilanțului Preşedinţiei române la Consiliul UE. In context, şeful executivului român a avut şi o întrevedere cu președintele Parlamentului European, David-Maria Sassoli, nou ales în această funcție.

 

Marţi, 16 Iulie, 2019 - 19:18

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, aflată la Strasbourg pentru prezentarea bilanțului Președinției române a Consiliul Uniunii Europene în plenul Parlamentului European, a avut marti, 16 iulie 2019, o întrevedere cu Președintele Parlamentului European, David-Maria Sassoli. 

Marţi, 2 Iulie, 2019 - 19:32
Corespondență din Strasbourg de la Carmen Dinu

Deputați europeni reprezentând 190 de partide politice din cele 28 de state membre, cu 61% eurodeputați noi, din care 60% bărbați și 40% femei și-a început marți activitatea la Strasbourg, sub conducerea președintelui în exercițiu Antonio Tajani.  

Noul Președinte al Parlamentului European va fi ales mâine dimineață la ora 9.00 (10.00 ora României), cu condiția ca liderii europeni să fi ajuns la o înțelegere privind persoanele care urmează să ocupe cele patru posturi de răspundere la nivel european.

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 19:07

Participarea secretarului de stat Melania-Gabriela Ciot în calitate de Reprezentant Special al Guvernului României pe perioada Preşedinţiei României la Consiliul UE, a dezbaterii pe tema "Situaţiei din Mozambic, Malawi şi Zimbabwe ca urmare a ciclonului Idai" din plenul Parlamentului European, Strasbourg

Secretarul de stat Melania-Gabriela Ciot a participat, marţi, 16 aprilie 2019, la dezbaterea cu tema "Situaţia din Mozambic, Malawi şi Zimbabwe ca urmare a ciclonului Idai" din plenul Parlamentului European, la Strasbourg.

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 13:07
Acord provizoriu cu privire la disponibilitatea și independența studiilor științifice

Cetățenii europeni se vor bucura în curând de un acces mai ușor la informații științifice referitoare la chestiunea fundamentală a siguranței alimentare și a sănătății umane.

Președinția Consiliului și reprezentanții Parlamentului European au ajuns astăzi la un acord provizoriu asupra unui nou regulament privind transparența și durabilitatea modelului UE de evaluare a riscurilor în cadrul lanțului alimentar. Acordul provizoriu nu a fost confirmat încă oficial nici de Consiliu, nici de Parlamentul European.

Marţi, 15 Ianuarie, 2019 - 16:28
Discursul premierului Viorica Dăncilă în Parlamentul European

„Doamnelor și domnilor,Sunt onorată să fiu prezentă astăzi aici, în fața dumneavoastră, în calitate de Prim-ministru al României.

Am preluat mandatul european de la Austria și aș dori să reiterez, cu această ocazie, mulțumirile mele pentru Președinția austriacă. În același timp, țin să adresez mulțumiri și partenerilor noștri din Trio, Finlanda și Croația, cu care am avut o coordonare foarte bună în pregătirea unui program comun, echilibrat de lucru pentru următoarele 18 luni.

Marţi, 15 Ianuarie, 2019 - 10:24

Aflata de luni la Parlamentul de la Strasbourg, premierul Viorica Dancila prezinta  in plen prioritatile presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene.

Dupa prezentarea din plen, care are loc la ora locala 15:00, Viorica Dancila si presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, vor sustine declaratii de presa comune.

Premierul va avea apoi o intalnire cu grupul social-democratilor din PE, fiind singurul grup politic din Parlamentul European cu care se va intalni .

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 11:17

Presupusul autor al atacului armat comis în oraşul francez Strasbourg a fost împuşcat mortal de poliţie joi seară, anunţă Le Figaro.

Trei persoane au fost ucise, iar alte 11 au fost rănite în atacul armat comis marţi seară în centrul oraşului francez Strasbourg. Autorităţile franceze suspectează că este vorba de un act terorist.
 

Marţi, 13 Noiembrie, 2018 - 21:11

Prevestite ca o veritabilă apocalipsă, cele două evenimente care s-au consumat marți (zi cu ghinion, mai ales că e și 13!) la Strasbourg și Bruxelles se dovedesc a fi mai mult zgomot pentru prea puțin STOP  Privită cu realism, rezoluția Parlamentului European este un soi de muștruluială politică aplicată de dreapta continentală stângii aflate în reflux, și un soi de compensație a recentului vot împotriva unui membru de nădejde al echipei populare - Orban.

Joi, 4 Octombrie, 2018 - 08:59

Cei care și-au pus speranțe într-o  prestație de slabă calitate a Vioricăi Dăncilă în Parlamentul de la Strasbourg au suferit o cruntă deziluzie. Au uitat, în primul rând, că aceasta se afla într-un mediu care îi era familiar și printre persoane pe care le cunoștea mai bine decât pe cele de la București, pentru că le frecventase vreme de nouă ani. În comparație cu Ponta și cu umilința la care acesta a fost supus de Barroso în urmă cu vreo șapte ani când i s-a înmânat ca unui școlar repetent celebra „to do list”, Viorica Dăncilă a avut momentul său astral, dacă e să îi spunem așa.

Miercuri, 3 Octombrie, 2018 - 13:09
Pentru Monica Macovei: E o lipsă de respect faţă de poporul român!

"Am văzut lucruri pe care le-am luat în calcul, lucruri constructive. Am vrut un dialog constructiv, dar mi-am dat seama că există multă dezinformare. Nu îi acuz pe cei care au spus aceste lucruri, ci pe cei care stau în spatele dezinformării. Vreau un dialog constructiv pentru România şi UE. Doamna Macovei, ştiu despre dezinformăruile dumneavoastră. Acest guvern pe care îl criticaţi a dus la o creştere a nivelului de trai. Nu vă face cinste să aduceţi politica internă în PE.

Miercuri, 3 Octombrie, 2018 - 13:03
Fenomenul nu a fost băgat în seamă în rapoartele MCV

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat miercuri, în Parlamentul European, că este nevoie de o investigaţie asupra protocoalelor secrete încheiate în ţară între SRI şi structuri din justiţie şi care au stat la baza multor anchete penale. Această declarație vine după ce europarlamentari români i-au atras atenția că Comisia nu a avut nici o reacție fașă de abuzurile justiției, care nu s-au regăsit în niciunul dintre rapoartele MCV.

Marţi, 2 Octombrie, 2018 - 22:49
S-a discutat, într-o „atmosferă constructivă” și despre protocoalele pe care le ignora vicepreședintele Comisiei

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut marți, 2 octombrie, cu prilejul vizitei sale la Strasbourg, o întrevedere cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

La întrevedere au participat miniștrii Rovana Plumb și Tudorel Toader, precum și Dan Nica, europarlamentar.

Marţi, 2 Octombrie, 2018 - 20:39

S-a lăsat cu scandal în comisia parlamentară la discuțiile pe marginea legii Offshore. Surprinzător, nemulțumiți de forma modificată au fost membrii ALDE care s-au retras de la lucrări, colegii bănuindu-l pe Vozganian de a fi fost capacitat de investitori, cărora li se reduce procentul de deducere de la 50 la 30%.

Marţi, 2 Octombrie, 2018 - 14:02
„Vom fi extrem de preocupați de domeniul controalelor vamale, având în vedere nevoia de finanțare a echipamentelor de ultimă generație”

Ministrul finanțelor publice, Eugen TEODORIVICI, s-a întâlnit astăzi, 2 octombrie a.c., la Luxembourg, cu Pierre MOSCOVICI, comisar european pentru afaceri economice și financiare, impozitare și vămi.

Duminică, 30 Septembrie, 2018 - 16:41

Până la remaniere, Rovana Plumb a fost propusă ca ministru interimar al Educației, domeniu înrudit cu Fondurile Europene. Toată lumea așteaptă să treacă hopul referendumului ca să se încheie suspansul: cine pleacă, cine rămâne? STOP  În afara numelor care nu contează sunt și două care cântăresc ceva mai mult.

Duminică, 30 Septembrie, 2018 - 14:33
Un „schimb de opinii” cu scântei, în prezența lui Timmermans

Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European se reuneşte, luni seară, la Strasbourg, într-o „şedinţă extraordinară” pe tema situaţiei din România, înaintea dezbaterii din plenul PE referitoare la protestele din 10 august şi statul de drept.

Miercuri, 26 Septembrie, 2018 - 19:11

Situaţie tensionată în Ministerul de Externe: fiul vitreg al ministrului Teodor Meleşcanu, numit în luna iunie consul la Strasbourg,  a fost întors marţi din drum, în contextul în care pe numele ministrului a fost depusă o plângere penală pentru abuz în serviciu şi conflict de interese.

Sâmbătă, 5 Mai, 2018 - 20:18
"Respingem lovitura de stat socială"

Zeci de mii de persoane au protestat, sâmbătă, la Paris şi în alte oraşe din Franţa, faţă de politicile preşedintelui Emmanuel Macron, la un an de la începerea mandatului acestuia, relatează publicaţia Le Point şi postul FranceTV.

S-a scandat: "Jos preşedintele bogaţilor!", "Respingem lovitura de stat socială"

Manifestaţiile din Paris se desfăşoară într-o "atmosferă festivă", după cum a cerut organizatorul, Jean-Luc Mélenchon, liderul partidului de extremă-stânga Franţa Nesupusă.

Vineri, 4 Mai, 2018 - 11:18

Judecătoarea Gabriela Birsan, fostă sefă de sectie la ICCJ, a fost achitată definitiv, ieri. M-am bucurat foarte mult. S-au incheiat astfel sapte ani de calvar si de abuzuri. Prezenta sa, in conducerea ICCJ era incomodă. In plus, sotul său, profesorul Corneliu Birsan era judecătorul din partea României la CEDO. Anii 2011-2012 erau perioada in care dosare cu obiective politice, cum era si Dosarul „Trofeul calitătii” ajunseseră la ICCJ.

Miercuri, 18 Aprilie, 2018 - 23:19

Deputații europeni i-au solicitat CEO-ul Facebook, Marc Zuckerberg, să vină în plenul Parlamentului European şi să dea explicaţii referitoare la utilizarea abuzivă a datelor cu caracter personal ale cetățenilor europeni care sunt înscrişi în reţeaua Facebook
 

Miercuri, 18 Aprilie, 2018 - 19:02

Cu 492 voturi „pentru”, 14 împotrivă și 24 de abțineri, deputaţii europeni au adoptat la sesiunea plenară de la Strasbourg data următoarele alegeri europene, respectiv zilele de 23-26 mai 2019.

Procedura de consultare pentru aprobarea datelor alegerilor europene a fost condusă de comisia parlamentară pentru afaceri constituționale, care a aprobat raportul luni seara. Plenul Parlamentului European a aprobat totodată şi calendarul sesiunilor plenare ale Parlamentului din 2019.

Marţi, 17 Aprilie, 2018 - 18:30
Corespondență din Strasbourg de la Carmen DINU

"Parlamentul European este, pentru mine, sediul legitimității europene, a responsabilității și a vitalității sale. Aici se joacă o parte din viitorul Europei, (...), aici trebuie să începem renașterea unei Europe conduse de spiritul acestor popoare”, a declarat la Strasbourg, în plenul Parlamentului European, președintele Emmanuel Macron, în cadrul unei dezbateri dedicate viitorului Europei.

Marţi, 17 Aprilie, 2018 - 18:24

 

În deschiderea dezbaterii de la Parlamentului Europea la care a participat Emanuel Macron,  Antonion Tajani, i-a mulţumit liderului de la Elysee pentru participarea la „o adevărată dezbatere cu deputații”.

În opinia sa, viitorul Europei se joacă „acum” și „începe aici”, în „inima democrației europene. Este timpul să transformăm această viziune în realitate: o migrație controlată, o politică externă și de apărare puternică pentru o Europe sigură.”

Subscribe to Strasbourg