Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 09:59

Preşedintele Donald Trump şi rivalul său democrat Joe Biden vor discuta timp de 90 de minute despre Curtea Supremă, coronavirus, integritatea votării şi ”rase şi violenţă în oraşele noastre”, în prima lor dezbatere electorală faţă în faţă, programată pe 29 septembrie, transmite Reuters.

Trump şi Biden vor aborda fiecare dintre aceste patru subiecte, pe lângă economie şi rezultatele personale, pe parcursul a şase segmente, fiecare de câte 15 minute, a anunţat Comisia pentru Dezbaterile Prezidenţiale.

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 10:40
S-a înregistrat un „val” de 218.410 „cereri”

Atacurile cibernetice DDOS la adresa site-ului Agenției AMOS News au continuat în ultimele 24 ore cu o stranie concurență între hackeri americani și ruși 32.610 „cereri” necash-uite dinspre Statele Unite față de 24.756 din Rusia. Webmasterii agenției au avut de a face față unui volum excesiv de „cereri” - 218.410, dintre care 97.713 cached și 120.667 uncached. Au rezultat un număr de 5525 de vizitatori unici ai site-ului care au avut acces la flux și la arhive. Până în prezent nu a rezultat o explicație clară a acestor atacuri, în afară de unele supoziții.

Luni, 14 Septembrie, 2020 - 13:21

Așa cum arătam in stirea precedentă, majoritatea atacurilor DDOS la care a fost supus astăzi site-l Agenției AMOS News își aveau originea pe continentul nord american.

Luni, 14 Septembrie, 2020 - 13:17

După cele de la sfârșitul săptămânii trecute, noi atacuri de tip DDOS s-au produs la adresa site-ului Agenției AMOS News: 69.000 de „cereri” într-un interval extrem de scurt, din care aproape jumătate de la hackeri de pe teritoriul Statelor Unite. De data aceasta echipa de specialiști IT a Agenției a fost pregătită să înfrunte atacul.

Joi, 13 August, 2020 - 09:09

Scopul inițial al mișcării LGBT din anii 1950 a fost toleranța – adică ceea ce Dale Jennings de la Societatea Mattachine a numit „dreptul de a fi lăsat in pace”.

Însă exact în urmă cu 50 de ani, în revoltele de la Stonewall, s-a născut homofascismul – când mișcarea și-a propus înlocuirea societății centrate pe familie cu anarhia sexuală. Agenda detaliată a activiștilor a fost publicată curând după aceea, ca „Platforma pentru drepturile gay din 1972”, aceștia lansând apoi o campanie națională unică pentru ca „libertatea sexuală” să fie recunoscută ca drept constituțional.

Ca răspuns, a apărut mișcarea pro-familie în timpul administrației Reagan din anii 1980 pentru a apăra căsătoria și familia naturală. În 1986, judecătoarea supremă Byron White (numită în funcție de J.F. Kennedy) a aplicat o lovitură fatală strategiei LGBT de promovare a „libertății sexuale”, prin aderarea la opinia majorității din cazul „Bowers c. Hardwick”, recunoscând în mod expres dreptul statelor de a reglementa toate comportamentele sexuale în interesul public, dar în mod particular sodomia homosexuală.

Fară să descurajeze, „gays” au lansat la sfârșitul anilor 1980 o nouă strategie, caracterizând așa-numita „orientare sexuală” ca o condiție dată, imuabilă, a persoanei și pentru a se clasifica drept “minoritate” îndreptățită la drepturi civile specifice. Au promovat și impus argumentul „născut așa” drept element central al narațiunii lor de propagandă și apoi au deturnat mișcarea drepturilor civile ale populatiei de culoare  pentru a-și pune în aplicare agenda politică, sustrăgând, de fapt, „Coaliția Rainbow-Push” a lui Jesse Jackson pentru ei înșiși și adoptând steagul curcubeului ca banner.

În toată America, activiștii LGBT și-au folosit influența în creștere în interiorul Partidului Democrat pentru a crea „Comisii pentru drepturile omului” la nivel local și de stat, care, la rândul lor, au insistat pentru adoptarea de legi „anti-discriminare” în care „orientarea sexuală” era asociată instituțiilor civile consacrate drepturilor minorităților. Oriunde rezistența la normalizarea homosexualității a fost puternică, a fost urmat un proces în doi pași, „orientarea sexuală” fiind adăugată mai târziu, de obicei după o campanie media concentrată pe raportarea „infracțiunilor de ură” (majoritatea neverificate și aproape sigur frauduloase). În toate cazurile, pașii comisiilor pentru drepturile omului au fost conduși de „gays”, deși rareori asumați în mod deschis.

Ca răspuns, Alianța Cetățenilor din Oregon (unde am fost director de comunicații) a făcut pionierat prin implementarea în 1992 a Legii „Fără Drepturi Speciale” pentru a interzice includerea „orientărilor sexuale” în legile anti-discriminare. O versiune a legii noastre „Fără Drepturi Speciale” a fost adoptată în Colorado ca Amendamentul 2, devenind temeiul cauzei de „Romer v. Evans” de pe rolul Curții Supreme din 1996.

Romer a fost primul dintre cele patru cazuri majore prin care judecătorul „balama” (adică cel care nu are o orientare conservatoare sau progresivistă limpede, înclinând majoritatea înspre una sau alta dintre tabere de la caz la caz – n.n.) Anthony Kennedy (cel mai rău dușman al familiei din istoria instanței supreme) a stabilit „Supremația Gay” în America.

Mișcarea noastră pro-familie câștigase, în esență, „războiul cultural” prin Amendamentul 2, deoarece testul bine stabilit pentru identificarea unei „categorii suspecte” (minoritatea calificată la drepturi civile) în dreptul constituțional a inclus două elemente pe care „gays” nu le puteau îndeplini: lipsa accesului la instrumentele politice și o stare dată, imuabilă, cum ar fi culoarea pielii.

Sâmbătă, 8 August, 2020 - 09:30

Directorul Centrului Național pentru Contrainformații și Securitate al SUA, William Evanina, a declarat că Beijingul își extinde influența pentru a contura climatul politic din Statele Unite.

Autoritățile chineze doresc ca președintele american Donald Trump să nu fie reales la alegerile din noiembrie. O astfel de evaluare este cuprinsă într-o declarație scrisă publicată vineri de directorul Centrului Național pentru Contrainformații și Securitate al SUA, William Evanina.

 

Joi, 11 Iunie, 2020 - 12:50
Statele Unite se află în mijlocul celei mai mari crize existențiale a unei generații. Ce urmeaza?

Finanțarea statului pentru universități este în scădere în Statele Unite ale Americii. Infrastructura care se prăbușește pune șoferii în pericol chiar și atunci când proteste și revolte ocazionale cu privire la moartea brutală a cetățenilor Statelor Unite ale Americii din mâinile forțelor sale de poliție militarizate nu blochează străzile în întregime. O boală mortală face ravagii pe aceleași străzi, traversează aceleași poduri și a dezincentivat prezența personală la aceste universități. Pe scurt, Statele Unite se destramă.

Miercuri, 3 Iunie, 2020 - 10:00

Controversatul președinte are o agendă mult mai clară decât își poate imagina oricine atât în politica externă, cât și în afacerile interne, dar din moment ce trebuie să rămână la putere sau chiar să rămână în viață pentru a-și atinge obiectivele, strategia sa este atât de rafinată și subtilă, încât aproape nimeni nu o poate distinge. Obiectivul său general este atât de ambițios, încât trebuie să urmeze trasee eliptice aleatorii pentru a ajunge din punctul A în punctul B, folosind tiparele care-i induc în eroare pe majoritatea celor care îl urmăresc. Aceasta include majoritatea jurnaliștilor independenți și așa-numiții analiști din media alternativă, la fel de mult ca și promotorii de știri false din occident și o mare majoritate a populației.

În legătură cu strategia lui, aș putea face o analogie rapidă și precisă cu medicația: majoritatea pastilelor sunt concepute pentru a vindeca o problemă, dar vin cu o serie de efecte secundare. Ei bine, Trump folosește medicamentele doar pentru efectele lor ulterioare, în timp ce prima intenție a pastilei este de a-l menține la putere și în viață. Până la sfârșitul acestui articol, veți vedea că această metaforă se aplică pentru aproape orice decizie, mutare sau declarație pe care a făcut-o. După ce veți înțelege despre ce este vorba, veți putea aprecia președinția extraordinară pe care Trump o conduce, precum niciun alt predecesor.

Pentru a începe, lămurim un aspect al misiunii sale, care este extrem de important și de direct: este primul și singurul președinte american care a diagnosticat cel mai grav defect colectiv al umanității, completa sa ignoranță asupra realității. Deoarece mediile și educația sunt controlate de o mână de miliardari care conduc planeta, nu știm nimic despre istoria noastră reală care a fost răstălmăcită complet de către câștigători și nu avem un indiciu despre lumea noastră actuală. Pe măsură ce pășea pe arena politică, Donald a popularizat expresia „fake news” pentru a-i convinge pe cetățenii americani și pe populația mondială, că media îi minte. Expresia a devenit ceva obișnuit, dar vă dați seama cât de profund șocant este faptul că aproape tot ceea ce credeți că știți este total fals? Minciunile mass-media nu acoperă doar istoria și politica, ci v-au modelat percepția falsă asupra unor subiecte precum economie, alimente, climă, sănătate, despre orice. Ce ați spune dacă v-aș informa că știm cu exactitate cine l-a împușcat pe JFK, faptul că atacul de la  Pearl Harbor a fost cunoscut de dinainte este deja dovedit în instanță, că efectul de seră CO2 este o absurditate științifică, că banii noștri sunt creați prin împrumuturi de către bănci care nici măcar nu au fonduri sau că știința dovedește cu o certitudine de 100% că 11 Septembrie  a fost un atac înscenat? Ați auzit vreodată despre un jurnalist, un documentar PBS sau un profesor universitar care vă povestească despre așa ceva? 44 de președinți au venit și au plecat fără să scoată măcar un cuvânt despre această problemă uriașă înainte de a veni al 45-lea. Trump știe că eliberarea oamenilor din această ignoranță este primul pas către libertatea generală, așa că a început să-i numească pe  jurnaliști principali și sursele de știri pentru ceea ce sunt: ​​mincinoși patologici.

„Mii de profesioniști din domeniul sănătății mintale sunt de acord cu Bob Woodward și editorialistul  din New York Times: Trump este periculos.”

– Bandy X. Lee, The Conversation 2018

„Întrebarea nu este dacă președintele este nebun, ci dacă este nebun ca o vulpe sau nebun ca nebun.”

– Masha Gessen, The New Yorker 2017Haideți să lămurim un lucru: pentru conformitate, Trump nu este debil, dar cu siguranță a fost văzut ca un pericol pentru lumea lor. De când s-a mutat la Casa Albă, Trump a fost înfățișat ca narcisist, rasist, sexist și sceptic în ceea ce privește climatul, încărcat de povești tenebroase din trecut și suferind de probleme mentale. Chiar dacă aproximativ 60% dintre americani nu mai au încredere în mass-media, mulți au cumpărat povestea că Trump ar putea fi puțin nebun sau incapabi să se stăpânească, iar statistica urcă și mai mult atunci când ieșiți din SUA. Desigur, Donald nu face nimic special pentru a schimba percepția profund negativă pe care o au atât de mulți jurnaliști și oameni deopotrivă despre el. Este în mod deschis scandalos și provocator pe Twitter, sună impulsiv și prostănac de cele mai multe ori, acționează irațional, minte zilnic și aruncă sancțiuni și amenințări ca și cum ar fi bastoane de bomboane din geanta laterală a unui elf într-un mall în decembrie. Imediat putem distruge un mit mediatic persistent: imaginea pe care Trump o proiectează este autodistructivă și este exact opusul modului în care acționează narcisiștii patologici, deoarece aceștia încearcă să fie iubiți și admirați de toată lumea. Pur și simplu, lui Donald nu-i pasă dacă îți place sau nu, ceea ce îl face mai degrabă anti-narcisist, ca profil psihologic. Și asta nu este nici măcar o opinie, ci este un fapt destul de simplu și incontestabil.

Miercuri, 3 Iunie, 2020 - 09:28

Convorbirea ambasadorului George Cristian Maior cu lt.gen. Joseph Keith Kellogg Jr., consilier pentru securitate naţională al vicepreşedintelui SUA, în contextul misiunii în Alabama executate de personal din Armata României

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a avut o convorbire telefonică cu lt.gen. Joseph Keith Kellogg Jr., consilier pentru securitate naţională al vicepreşedintelui SUA, Michael R. Pence.

Sâmbătă, 30 Mai, 2020 - 08:52

Moscova solicită o investigație amănunțită privind uciderea afro-americanului George Floyd în Statele Unite, a declarat Ministerul rus de Externe.

Pentru a treia zi în SUA, protestele și revoltele continuă din cauza morții afro-americanului George Floyd, care a murit în timp ce a fost reținut de poliție în orașul american Minneapolis .

Luni, 25 Mai, 2020 - 10:41

Republica Bolivariană Venezuela denunță că, la 22 mai 2020, Tribunalul Districtului Delaware, Statele Unite, a emis o decizie prin care a dispus să efectueze procedurile pentru vânzarea judiciară a acțiunilor companiei de stat venezuelene Citgo Petroleum aparținând PDV Holding, o companie deținută de Petróleos de Venezuela, SA (PDVSA).

Joi, 21 Mai, 2020 - 19:00

Justiţia americană şi-a dat acceptul în această săptămână pentru o expediţie ce vizează recuperarea telegrafului de pe Titanic şi a autorizat în acelaşi timp, pentru prima dată, decuparea epavei celebrului pachebot, informează AFP.

Un judecător federal din statul Virginia a acceptat o cerere a companiei R.M.S. Titanic, care speră să aducă la suprafaţă în vara acestui an staţia radio de la care au fost transmise semnalele S.O.S. de pe această navă.

Marţi, 19 Mai, 2020 - 16:38

Primul vaccin anti-COVID testat în Statele Unite ale Americii a dat rezultate promițătoare, în cea dintâi etapă a studiului. Cu alte cuvinte a produs anticorpi protectori într-un grup mic de voluntari sănătoși. Administrația americană a hotărât să sprijine dezvoltarea accelerată și există chiar speranțe că întregul proces de aprobare va putea fi încheiat anul acesta.

Datele provin de la 8 persoane care au participat la un test clinic de siguranță inceput in martie si efectuat pe 45 de subiecti.

Miercuri, 22 Aprilie, 2020 - 10:43

Președintele Trump a dispus un moratoriu de 60 de zile privind acordarea vizelor de muncă, care se va aplica numai imigranților care solicită permise de ședere permanente, cunoscute și sub numele de „cărți verzi”.

 

Sâmbătă, 18 Aprilie, 2020 - 09:31

Președintele american Donald Trump părea să sprijine astazi protestatarii din mai multe state împotriva măsurilor stricte de distanțare sociala si carantina adoptate la nivelul mai multor state pentru a înfrunta Covid-19. Președintele republican, care împreună cu alți membri ai partidului său, au susținut redeschiderea, cât mai curând  posibil, a economiei țării, a sprijinit, pe Twitter, pe conationalii sai din Michigan, Minnesota și Virginia, care contestă măsurile de izolare.
 

Vineri, 17 Aprilie, 2020 - 09:51

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat „o abordare pe etape” pentru a ușura restricțiile de circulație ale americanilor, chiar dacă numărul de decese datorate coronavirusului în țară  se apropie de 35.000, iar cazurile de îmbolnăvirise ridică la 667.000 - începând cu ora 01:00 GMT vineri.

Sâmbătă, 11 Aprilie, 2020 - 08:59
Focarul american arată un mic semn de reducere, potrivit Universității Johns Hopkins

După ce numărul de victime de joi a înregistrat un scurt declin, decesele au crescut din nou vineri, în timp ce numărul infecțiilor continuă să crească până la aproape 500.000 în topul Covid-19 din lume.

Sâmbătă, 11 Aprilie, 2020 - 00:00

Cu mai mult de 300 de milioane de americani sub ordinele de ședere la domiciliu pentru a ajuta la încetinirea răspândirii COVID-19 , mulți sunt acum obligați să lucreze de acasă și să evite toate călătoriile neesențiale de afaceri. În câteva săptămâni, mii de conferințe, convenții, expoziții comerciale și alte evenimente de afaceri față în față au fost amânate sau anulate. Estimările recente ale US Travel Association și Tourism Economi

Vineri, 10 Aprilie, 2020 - 11:12

Chicago, Illinois - Datele timpurii apărute în urma pandemiei coronavirusului din Statele Unite au pus în evidență disparitățile cu care mulți specialiști în sănătate publică sunt prea familiari: minoritățile rasiale sunt afectate în mod disproporționat de crizele de sănătate, cum ar fi aceasta. Și în cazul COVID-19, mai mulți dintre ei au murit.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 09:03
Trump: "Ştiu foarte bine că unele ţări foarte populate au mai multe cazuri decât noi, dar nu le raportează"

Numărul persoanelor care au decedat în ultimele 24 de ore pe teritoriul SUA în urma infecţiei cu noul coronavirus a ajuns la 1939 de persoane, a anunțat marţi seara  Universitatea Johns Hopkins, conformi AFP.

Este recordul zilnic înregistrat la nivel global de la începutul pandemiei.

Numărul total al deceselor din SUA a atins 12.722, apropiindu-se de Italia (17.127) şi Spania (13.798).

În SUA s-a înregistrat un sfert din cazurile de îmbolnăvire cu COVID-19 declarate oficial la nivel mondial: 396.223, 29.609 într-o singura zi.

Miercuri, 1 Aprilie, 2020 - 09:57
Trump: Fără bani pentru o economie verde a SUA, ci pentru infrastructură

Hawaii tocmai a devenit mortal astăzi cu un prim deces pe COVID-19.
Este cea mai neagră zi din Statele Unite, cu aproape 4.000 de morți.

Numai în New York, centrul epic al COVID-19 1550 de oameni și-au pierdut viața, 75795 sunt infectați și spitalele arată ca zone de război, potrivit lui Trump.

Luni, 30 Martie, 2020 - 21:01

Președintele Donald Trump i-a informat pe prințul britanic Harry și soția sa Meghan Markle că contribuabilul american nu va plăti factura de securitate, după ce aceștia au părăsit Canada pentru a se stabili în Los Angeles.

„Sunt un mare prieten și admirator al reginei și al Regatului Unit”, a replicat Trump  duminică. „S-a raportat că Harry și Meghan, care au părăsit Regatul, se vor muta definitiv în Canada. Acum au plecat din Canada pentru SUA, însă SUA nu va plăti pentru protecția lor de securitate. Ei trebuie să plătească! ”

Luni, 30 Martie, 2020 - 11:46
2 milioane de persoane în pericol de moarte în Statele Unite din cauza Coronavirus

 

 

Președintele american Trump a extins astăzi ordonanța de urgență, ceea ce duce la stoparea afacerilor și a mișcării dincolo de perioada inițială de 2 săptămâni, până la 30 aprilie 2020

Americanii împreună cu cetățenii din țări din întreaga lume vor fi limitați la casele lor cel puțin încă 30 de zile. De asemenea, înseamnă că turismul, aviația este de așteptat să rămână inactiv pe cea mai mare piață de călătorii și consumatori din lume.

Duminică, 29 Martie, 2020 - 00:00
Virusul nu este un organism viu, ci o moleculă proteică

Universitatea Johns Hopkins a transmis această notă detaliată privind evitarea contagiunii:

 * Virusul nu este un organism viu, ci o moleculă proteică (ADN) acoperită de un strat protector de lipide (grăsimi), care, atunci când este absorbit de celulele mucoasei oculare, nazale sau bucale, își schimbă codul genetic, (mutație) și se transformă în celule agresor și multiplicator.

Luni, 23 Martie, 2020 - 18:00
Disensiuni regretabile între experții americani și cei chinezi în domeniul coronavirușilor

Cu câteva luni înainte de începerea pandemiei coronavirusului, administrația președintelui american Donald Trump a eliminat o poziție-cheie americană de sănătate publică la Beijing, destinată să ajute la detectarea focarelor de boală în China, a aflat agenția de știri Reuters.

Expertul american pentru boli, dr. Linda Quick, un epidemiolog medical încorporat în agenția chineză de control al bolilor, a părăsit postul în iulie, potrivit a patru surse cu cunoștințe despre acest aspect.

Joi, 19 Martie, 2020 - 20:33

Statele Unite iau in considerare planuri extreme pentru a face față crizei provocate de răspândirea pandemiei Covid-19, inclusiv aplicarea legii marțiale pentru combaterea violenței. Un raport publicat astăzi de site-ul newsweek.com, sub semnătura lui William M.

Miercuri, 18 Martie, 2020 - 18:11

Statele Unite ale Americii vor închide în mod temporar frontiera cu Canada, în cadrul măsurilor de limitare a transmiterii coronavirusului.

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat miercuri decizia de a închide în mod temporar frontiera SUA-Canada, pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

"Vom închide temporar, printr-o decizie luată de comun acord, frontiera nordică, SUA-Canada, pentru traficul non-esenţial", a anunţat Donald Trump pe Twitter.

"Activităţile comerciale nu vor fi afectate. Vom transmite detalii", a precizat Donald Trump.

Luni, 16 Martie, 2020 - 23:37
Turismul în Statele Unite este mort

Turismul din Hawaii, călătoriile din Florida și excursiile rutiere din California rămân o activitate distractivă din trecut. Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat astăzi că americanii sunt puternic descurajați de călătoriile discreționare, călătoriile de afaceri, călătoriile și vacanțele, inclusiv călătoriile interne și internaționale. Acest lucru ar putea foarte bine acum să închidă complet industria de turism și turism din Statele Unite.

Luni, 16 Martie, 2020 - 16:55

Manevrarea de către Trump a coronavirusului a dominat prima dezbatere din cap între cei doi candidați democrați rămași la președinție [Kevin Lamarque / Reuters]

Joi, 12 Martie, 2020 - 09:37
Răspunsul US Travel Association la interdicția de călătorie a SUA cu Europa

Președintele și CEO-ul Asociației de turism din SUA , Roger Dow, a emis următoarea declarație privind suspendarea anunțată a majorității călătoriilor aeriene către și dinspre Europa:

Subscribe to SUA