Duminică, 29 Martie, 2020 - 00:00
Virusul nu este un organism viu, ci o moleculă proteică

Universitatea Johns Hopkins a transmis această notă detaliată privind evitarea contagiunii:

 * Virusul nu este un organism viu, ci o moleculă proteică (ADN) acoperită de un strat protector de lipide (grăsimi), care, atunci când este absorbit de celulele mucoasei oculare, nazale sau bucale, își schimbă codul genetic, (mutație) și se transformă în celule agresor și multiplicator.

Luni, 23 Martie, 2020 - 18:00
Disensiuni regretabile între experții americani și cei chinezi în domeniul coronavirușilor

Cu câteva luni înainte de începerea pandemiei coronavirusului, administrația președintelui american Donald Trump a eliminat o poziție-cheie americană de sănătate publică la Beijing, destinată să ajute la detectarea focarelor de boală în China, a aflat agenția de știri Reuters.

Expertul american pentru boli, dr. Linda Quick, un epidemiolog medical încorporat în agenția chineză de control al bolilor, a părăsit postul în iulie, potrivit a patru surse cu cunoștințe despre acest aspect.

Joi, 19 Martie, 2020 - 20:33

Statele Unite iau in considerare planuri extreme pentru a face față crizei provocate de răspândirea pandemiei Covid-19, inclusiv aplicarea legii marțiale pentru combaterea violenței. Un raport publicat astăzi de site-ul newsweek.com, sub semnătura lui William M.

Miercuri, 18 Martie, 2020 - 18:11

Statele Unite ale Americii vor închide în mod temporar frontiera cu Canada, în cadrul măsurilor de limitare a transmiterii coronavirusului.

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat miercuri decizia de a închide în mod temporar frontiera SUA-Canada, pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

"Vom închide temporar, printr-o decizie luată de comun acord, frontiera nordică, SUA-Canada, pentru traficul non-esenţial", a anunţat Donald Trump pe Twitter.

"Activităţile comerciale nu vor fi afectate. Vom transmite detalii", a precizat Donald Trump.

Luni, 16 Martie, 2020 - 23:37
Turismul în Statele Unite este mort

Turismul din Hawaii, călătoriile din Florida și excursiile rutiere din California rămân o activitate distractivă din trecut. Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat astăzi că americanii sunt puternic descurajați de călătoriile discreționare, călătoriile de afaceri, călătoriile și vacanțele, inclusiv călătoriile interne și internaționale. Acest lucru ar putea foarte bine acum să închidă complet industria de turism și turism din Statele Unite.

Luni, 16 Martie, 2020 - 16:55

Manevrarea de către Trump a coronavirusului a dominat prima dezbatere din cap între cei doi candidați democrați rămași la președinție [Kevin Lamarque / Reuters]

Joi, 12 Martie, 2020 - 09:37
Răspunsul US Travel Association la interdicția de călătorie a SUA cu Europa

Președintele și CEO-ul Asociației de turism din SUA , Roger Dow, a emis următoarea declarație privind suspendarea anunțată a majorității călătoriilor aeriene către și dinspre Europa:

Joi, 27 Februarie, 2020 - 18:23

Faptele au dovedit încă o dată că Statele Unite sunt cel mai mare actor statal în domeniul spionajului cibernetic, după cum a declarat Geng Shuang, purtătorul de cuvânt al Ministerului Chinez al Afacerilor Externe, cerând Statelor Unite să clarifice aceste aspecte în fața comunității internaționale.

 

Marţi, 25 Februarie, 2020 - 15:22

 Dragi prieteni,
Vă mulţumesc foarte mult pentru că m-aţi invitat!
> Vin în America cu o misiune.
> Nu este totul bine în lumea veche.
> Se conturează un imens pericol şi este foarte greu să fii optimist.

> S-ar putea să ne aflăm în faza finală a islamizării Europei.
> Acesta nu este numai un pericol actual şi transparent pentru însuşi viitorul Europei, ci un pericol pentru America şi pentru întreaga supravieţuire a Vestului.
> Statele Unite constituie ultimul bastion al civilizaţiei apusene care ar înfrunta o Europă islamică.
> Mai întâi, voi descrie situaţia existentă pe teritoriul Europei, iar apoi voi spune câteva cuvinte despre Islam.

> Europa, pe care dumneavoastră o cunoaşteţi, este în schimbare.
> Dvs. aţi văzut, probabil, evenimente importante, anumite semne.
> Dar în toate aceste oraşe, uneori la numai câteva case distanţă de destinaţiile dumneavoastră turistice, este o cu totul altă lume.
> Este o lume a societăţii paralele create de imigrarea musulmană în masă.
> Pretutindeni în Europa se ridică o nouă realitate: întregi cartiere musulmane, unde rezidă sau, măcar, poate fi văzută foarte puţină populaţie indigenă.
> Şi dacă este, ajunge s-o regrete.
> Şi acest lucru este valabil chiar şi pentru poliţie.
> Este o lume a eşarfelor pe cap, o lume în care femeile se preumblă într-o ţinută în care nu li se vede faţa şi cu o droaie de copii după ele, iar soţii lor, sau dacă preferaţi proprietarii lor de sclavi, păşesc cu trei paşi înaintea lor.
> Ai moschei la multe colţuri de stradă.
> Prăvăliile au semne pe care nici dumneavoastră şi nici eu nu le putem citi.

> Cu greu veţi găsi vreo activitate economică.
> Există ghetouri musulmane, controlate de fanatici religioşi.
> Există cartiere musulmane şi ele cresc ca ciupercile în toate oraşele de-a curmezişul Europei.
> Acestea sunt construcţiile de blocuri pentru controlul populaţiei crescânde a Europei, stradă cu stradă, cartier cu cartier, oraş cu oraş.
> Există acum mii de moschei în toată Europa.

> Cu congregaţii mai largi decât în bisericile creştine.
> Şi în fiecare oraş european există planuri de a construi supermoschei care să facă să pară şi mai pitice fiecare biserică în acea regiune.
> Semnalul este evident: Noi dominăm!
> Multe oraşe europene sunt deja pe un sfert musulmanizate: luaţi doar Amsterdamul, Marsilia sau Malmo în Suedia.

> În multe oraşe, majoritatea populaţiei sub 18 ani este musulmană.
> Parisul este acum înconjurat de un cerc de cartiere musulmane.
> Mohamed, este acum cel mai popular nume în rândul băieţilor, în multe oraşe.
> În unele şcoli elementare din Amsterdam nu se mai poate vorbi despre ferme, deoarece asta ar însemna să se menţioneze şi porcul, ceea ce ar fi o insultă pentru musulmani.

> Multe şcoli din Belgia şi Danemarca servesc elevilor numai "halal food" (adică mâncare acceptată de religia musulmană, fără carne de porc sau carne de animal nesacrificat conform ritualurilor musulmane).
> În Amsterdam, cândva un oraş tolerant, gay-ii (adică homosexualii) sunt crunt bătuţi aproape exclusiv de către musulmani.
> Femeile nemusulmane aud regulat strigându-li-se "curvă, curvă".
> Antenele de televiziune nu sunt îndreptate spre canalele locale, ci numai spre staţiile din ţările de provenienţă musulmană.

> În Franţa, profesorii de şcoală sunt îndrumaţi să evite autorii care sunt consideraţi "ofensivi" musulmanilor, inclusiv Voltaire şi Diderot; acelaşi lucru este valabil şi pentru Darwin.

> Istoria Holocaustului nu mai poate fi predată în şcoală din cauaza sensibilităţii musulmane.
> În Anglia, tribunalele "Sharia" fac acum parte oficial din sistemul legislativ britanic (tribunalele sharia sunt instanţe judecătoreşti musulmane, care acţionează şi din moschei - n.t.)
> Multe cartiere ale orașelor din Franţa sunt astăzi zone de "necirculat" pentru femeile fără capul acoperit cu un şal.

> În urmă cu o săptămână, un bărbat aproape a murit după ce a fost bătut de musulmani pe o stradă din Bruxelles, pentru că a fost văzut bând, când la ei era Ramadanul.
> Evreii părăsesc Franţa în număr record, fugind de cel mai crunt val de antisemitism de la al doilea război mondial. Franceza este o limbă vorbită astăzi curent pe străzile din Tel Aviv şi Natania, din Israel.
> Aş putea continua cu multe povestiri de acest gen, povestiri despre islamizare.

> Un total de 54 de milioane de musulmani trăiesc astăzi în Europa.
> Într-un calcul recent al Universităţii San Diego , s-a constatat că în numai următorii 12 ani, 25 % din populaţia Europei vor fi musulmani.
> Bernatd Lewis a prezis o majoritate musulmană până la sfârşitul acestui secol.
> Acestea, desigur, sunt numai cifre.

> Şi cifrele n-ar fi ameninţătoare dacă imigranţii musulmani ar manifesta o tendinţă de asimilare.
> Însă sunt infime semnele în sensul ăsta.

Miercuri, 12 Februarie, 2020 - 08:04

Timp de zeci de ani, Agenția Centrală de Informații (CIA) din Statele Unite a captat comunicatiile criptate ale unor guverne aliate și adversare din… cel puțin 120 de țări, potrivit unui raport special publicat astăzi în The Washington Post. În asociere cu Serviciul de Informatii Externe al Germaniei Federale (BND), CIA era proprietarul ascuns al companiei elvețiene Crypto AG, care a reușit să furnizeze aproape jumatate din aparatura speciala pentru de-codificarea mesajelor.

Marţi, 11 Februarie, 2020 - 20:02

În Statele Unite există in momentul de fata 13 cazuri de coronavirus, a confirmat astăzi Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor de la Washington. Cifra a fost atinsă marți, când a fost înregistrat un alt pacient infectat de boală, ceea ce, potrivit lui Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), este o boală care reprezintă o „amenințare foarte gravă pentru restul lumii” după ce, cifra deceselor, în China, va trece de mie in aceasta luni.

Miercuri, 5 Februarie, 2020 - 18:18

Deficitul comercial al SUA a scăzut în 2019 pentru prima dată în ultimii şase ani, după ce războiul comercial declanşat de Casa Albă cu China a dus la diminuarea importurilor şi a ajutat economia americană să continue să crească în trimestrul patru, în pofida unei încetiniri a cheltuielilor de consum, transmite Reuters.

Sâmbătă, 1 Februarie, 2020 - 13:14

Sociologul norvegian Johan Galtung prezice că Donald Trump va fi declanșatorul declinului american.

În 2020, Statele Unite vor suferi o prăbușire totală ca urmare a președinției lui Donald Trump, spune sociologul norvegian Johan Galtung, câștigător în 1987 al premiului Good Livelihood Award și cunoscut pentru contribuțiile sale științifice.

 În trecut, unele dintre predicțiile lui Galtung, cum ar fi destrămarea Uniunii Sovietice sau protestele din Piața Tiananmen, s-au îndeplinit.

Miercuri, 29 Ianuarie, 2020 - 11:13
Concluziile surprinzătoare ale medicului american Gene Cohen

Creierul omului în vârstă – studiile doctorului american nu pot să nu ne șocheze!

Pe baza ultimelor cercetări în domeniul neurologiei, gerontologul american Gene Cohen, directorul Centrului de cercetări în domeniul Îmbătrînirii şi Sănătăţii din cadrul Universităţii George Washington, susţine că creierul unei persoane în etate este mult mai elastic decât se consideră a fi.
Pe parcursul întregii vieţi creierul nostru codează gândurile şi amintirile, formând astfel noi legături neuronale. Mai mult ca atât, interacțiunea dintre emisfera dreaptă şi stângă ale creierului devine mai integrată, ceea ce duce la îmbunătățirea posibilităților noastre creative.
Creierul unei persoane sănătoase înaintate în vârstă nu mai este atât de rapid ca în tinereţe, dar în schimb este foarte elastic. S-ar putea ca aceasta să fie una din cauzele pentru care la bătrâneţe oamenii trag concluzii mai precise şi iau decizii înţelepte. În afară de aceasta s-a dovedit că odată cu înaintarea în vârstă creierul reacţionează mai calm la emoţiile negative. De fapt el începe să funcţioneze la capacitate maximă la vârsta de 60-80 de ani. Apogeul activităţii intelectuale a omului are loc în jurul vârstei de 70 de ani. Cu timpul în creierul uman creşte cantitatea de mielină – substanţă datorită căreia semnalul neuronal se transmite mai rapid. Din această cauză capacitatea intelectuală generală a creierului creşte cu până la 3000% în comparaţie cu valoarea medie în categoriile de vârstă inferioare. Apogeul producţiei de mielină are loc în acelaşi interval de vârstă: 60-80 de ani.
Dacă până la 60 de ani între cele două emisfere cerebrale există o separare strictă a funcţiilor, după această vârstă omul poate folosi ambele emisfere concomitent, reglând activarea lor prin înclinări uşoare ale capului într-o parte sau alta. În acest fel se pot rezolva probleme mult mai complexe.
Cercetătorii au selectat voluntari din diferite categorii de vârstă şi i-au rugat să răspundă la un şir de teste de diferite grade de dificultate. S-a dovedit că oamenii din categoria de vârstă 60-75 de ani rezolvă mult mai simplu şi mai rapid cele mai dificile probleme. Participanţii mai tineri în situaţii critice, când aveau de rezolvat probleme dificile, mergeau pe calea calculului tuturor variantelor posibile, ceea ce, într-un final, crea o mare confuzie. Între timp oamenii trecuţi de 60 de ani alegeau cu o exactitate uimitoare 2-3 variante alternative, cu ajutorul cărora găseau uşor soluţia corectă.
Profesorul Monchi Oury din Universitatea din Montreal afirmă: “Creierul unui om în etate alege calea cea mai ergonomică, excluzând variantele inutile şi luând în calcul doar variantele corecte ale rezolvării problemei”. În afară de aceasta îşi spune cuvântul şi experienţa de viaţă pe care au acumulat-o oamenii în vârstă de-a lungul anilor. Ei sunt expuşi într-o măsură mult mai mică decât tinerii la confuzii şi tulburări datorate unor informaţii cu încărcătură emoţională.
Profesorul Dilip Jeste de la Universitatea din California afirmă: “Creierul uman, în spatele căruia se află zeci de ani de viaţă, este mult mai puţin impulsiv şi mult mai raţional”. Anume asta numim noi “înţelepciune”: un amestec de cunoştinţe şi de experienţă, care permit luarea rapidă a unor decizii corecte.
Particularităţile funcţionării creierului la 60-70 de ani
Neuronii cerebrali nu mor, ci pot dispărea conexiunile dintre ei atunci când omul nu practică o muncă intelectuală serioasă.
Odată cu înaintarea în vârstă creşte cantitatea de mielină în creier, apogeul acestei creşteri fiind după 60 de ani. În acest fel are loc accelerarea trecerii semnalelor de la un neuron la altul, iar capacitatea intelectuală creşte de 30 de ori.
Lipsa de concentrare şi memoria slabă sunt datorate excesului de informaţie în “memoria operativă”.
La această vârstă omul devine mult mai rezistent la stres şi poate lucra mult mai eficient în condiţii de solicitare emoţională.
Începând cu vârsta de 60 de ani omul începe să utilizeze concomitent ambele emisfere cerebrale.
În această perioadă a vieţii creşte considerabil ceea ce numim noi “intuiţie”.
Apogeul funcţiilor cognitive are loc în intervalul de vârstă 60-70 de ani.
Dacă se respectă un mod de viaţă sănătos, capacitatea intelectuală nu numai că nu scade odată cu vârsta, ci, dimpotrivă, chiar este în creştere şi poate atinge apogeul la 80 sau chiar la 90 de ani.

Joi, 23 Ianuarie, 2020 - 09:39

Donald Trump va participa vineri, la Washington, la "Marşul pentru viaţă" şi a prognozat "o mare mulţime" care va participa, informează joi AFP.

"Preşedintele Donald Trump va fi primul preşedinte din istorie ce va participa la Marşul pentru viaţă", a anunţat miercuri seara Casa Albă pe contul său de Twitter.

"Ne vedem vineri", a scris pe Twitter preşedintele american.

Miercuri, 22 Ianuarie, 2020 - 15:03
O călătorie americană sub președintele Trump

Criza Trump nu se aplică turismului în Tennessee. Conducerea președintelui Donald Trump a ajutat turismul în Statele Unite, în special în Tennesse, locul de acasă și de înmormântare a lui Andrew Johnson. Johnson a fost primul președinte care a fost condamnat în 1868 și tot mai mulți vizitatori sunt curioși să afle mai multe.

Miercuri, 22 Ianuarie, 2020 - 10:48

Un bărbat de 30 de ani a fost spitalizat la Everett, în apropiere de Seattle, fiind diagnosticat cu noul coronavirus chinezesc, au anunţat marţi Centrele de control şi preveniţie a maladiilor (CDC). Coronavirusul a făcut victime în China, Japonia, Coreea de Sud, Thailanda şi Taiwan, conform AFP.

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus a crescut miercuri în China la 9 morţi şi autorităţile au avertizat că virusul ar putea "suferi mutaţii" şi s-ar putea răspândi mai uşor, informează AFP.

Miercuri, 22 Ianuarie, 2020 - 09:29

Senatorii americani au votat pentru susţinerea regulilor propuse de liderul majorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell, în legătură cu procesul de destituire a preşedintelui Donald Trump, informează miercuri Reuters.

Rezoluţia a fost adoptată, miercuri, cu 53 de voturi pentru şi 47 de voturi contra.

Joi, 9 Ianuarie, 2020 - 09:25

Apărarea anti-rachetă a SUA nu a reușit să intercepteze nici macar o singură rachetă iraniană lansată împotriva bazelor sale pe teritoriul irakian.

Joi, 19 Decembrie, 2019 - 09:40

Statele Unite: Donald Trump, pus sub acuzare pentru "abuz de putere" și "obstrucțiobarea Congresului", deschizându-se astfel calea către un proces de demitere a sa

Democrații au obținut voturile necesare în Camera Reprezentanților miercuri seara. Miliardarul republican, actualmente la Casa Albă, a denunțat imediat ceea ce el numește „ura” adversarilor săi politici.

Marţi, 17 Decembrie, 2019 - 11:03
un hub cultural internațional activ pe toată perioada anului

Au început pregătirile pentru a doua ediție a Wallahia Int’l Film Festival care se va desfășura în perioada 27 august - 2 septembrie 2020, în București. Peste 50 de proiecte din 21 de țări, printre care SUA, Canada, Israel, Marea Britanie, Australia, Belgia, Franța, Germania, Grecia, Africa de Sud, dar și Romania, s-au grăbit să se înscrie pentru a concura în una dintre cele 16 secțiuni ale competiției oficiale. 
În perioada festivalului, se vor organiza workshpuri, mese rotunde și paneluri cu participarea unor importanți laureați ai primei ediții. 

Vineri, 29 Noiembrie, 2019 - 13:14

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit vineri, 29 noiembrie 2019, în vizită de rămas-bun, la sediul MAE, pe ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm.

Ministrul Bogdan Aurescu a exprimat aprecierea deosebită a părţii române şi a sa personală pentru întreaga activitate a ambasadorului Klemm pe parcursul mandatului acestuia la Bucureşti şi pentru implicarea personală substanţială şi foarte eficientă în dezvoltarea şi aprofundarea Parteneriatului Strategic bilateral.

Joi, 7 Noiembrie, 2019 - 17:43

De săptămâna viitoare, polonezii pot călători în SUA fără viză. Un anunț în acest sens a fost făcut de președintele Poloniei și de ambasadorul SUA la Varșovia.

Măsura, așteptată ani de zile, intră în vigoare pe 11 noiembrie. Polonezii vor putea merge în SUA până la 90 de zile, fără să aibă nevoie de viză.

Președintele Poloniei, care va candida pentru un nou mandat peste câteva luni, i-a mulțumit președintelui Donald Trump.

Luni, 4 Noiembrie, 2019 - 12:51

Sensibilitate. Romantism. Poezie transformată în muzică. Iată câteva dintre noțiunile asociate cu creația, dar și cu viața lui CHOPIN, marele compozitor și pianist de origine poloneză și franceză, devenit un portret ideal al eroului romantic. În doar 39 de ani de viață, Chopin și-a dăruit toată dragostea sa pianului, pe care l-a transformat într-un instrument ”vedetă”, împingând, prin compozițiile sale, limitele tehnice ale instrumentului, dar și ale interpretului, la limite neatinse până atunci.

Joi, 31 Octombrie, 2019 - 09:50

Aflat în centrul tensiunilor comerciale, în special între SUA și China, sectorul agroalimentar global este afectat de scăderea prețurilor produselor agroalimentare de bază, cum ar fi boabele de soia. În acest context, Coface a realizat o analiză aprofundată a tendințelor viitoare de pe această piață.

Sâmbătă, 5 Octombrie, 2019 - 08:00
Diaspora poloneză numără 10 milioane de persoane

Preşedintele american Donald Trump a declarat vineri presei că şi-a dat oficial acordul pentru intrarea Poloniei în Programul Visa Waiver al SUA, relatează Reuters şi DPA.

Luna trecută, Trump a anunţat că va acorda Poloniei acces la Programul Visa Waiver al Departamentului de Stat, care le permite cetăţenilor din ţările participante să călătorească în SUA în scopuri turistice sau de afaceri până la 90 de zile fără viză.

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 11:20

De Ziua Mondială a Turismului, foodpanda recomandă preparate tradiționale de top din 12 destinații turistice populare

București, 27 septembrie 2019: Astăzi, de Ziua Mondială a Turismului, foodpanda.ro, cea mai mare platformă de food ordering din România, trasează coordonatele unei  călătorii culinare în jurul lumii și îți propune o serie de  preparate tradiționale din 12 destinații turistice pe care le poți savura și în restaurantele din București și din țară. 

Marţi, 24 Septembrie, 2019 - 11:14

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu David Harris, preşedintele American Jewish Committee, în cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează în SUA, prilej cu care a reafirmat angajamentul României pentru combaterea antisemitismului, a xenofobiei şi a oricăror alte forme de manifestare a intoleranţei.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul convorbirilor care au avut loc luni, premierul a evidenţiat importanţa pe care Parteneriatul Strategic cu Statele Unite o are pentru România, precum şi ataşamentul ţării noastre pentru parteneriatul cu Statul Israel.

Joi, 12 Septembrie, 2019 - 09:36
Scopul misiunii este dezvoltarea parteneriatului strategic dintre Romania și SUA în sectorul agricol

Reprezentanți ai conducerii MADR, George Sava, în dubla calitate de secretar general adjunct și președinte al Consiliului de administrație al Casei Române de Comerț Agroalimentar ”Unirea” alături de Amelia Rus, director general al direcției generale de politici în industria alimentară și comerț, precum și membri din domeniul agricol din Republica Moldova, împreună cu 17 oameni de afaceri, participă în perioada 7-17 septembrie 2019 în Statele Unite ale Americii, la o misiune de lucru pentru realizarea unui schimb de experiență în agricultură.

Vineri, 6 Septembrie, 2019 - 09:55

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea şi familia sa nu mai au voie sa intre în Statele Unite ale Americii din cauza implicării fostului demnitar în fapte de corupţie, a anunţat joi  într-un comunicat postat pe site-ul oficial Departamentul de Stat al SUA. 

Potrivit comunicatului: ”Secretarul de stat Michael R. Pompeo i-a interzis public intrarea în Statele Unite fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor din România, Liviu Nicolae Dragnea, din cauza implicării în fapte de corupţie.”

Subscribe to SUA