Vineri, 29 Noiembrie, 2019 - 13:14

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit vineri, 29 noiembrie 2019, în vizită de rămas-bun, la sediul MAE, pe ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm.

Ministrul Bogdan Aurescu a exprimat aprecierea deosebită a părţii române şi a sa personală pentru întreaga activitate a ambasadorului Klemm pe parcursul mandatului acestuia la Bucureşti şi pentru implicarea personală substanţială şi foarte eficientă în dezvoltarea şi aprofundarea Parteneriatului Strategic bilateral.

Joi, 7 Noiembrie, 2019 - 17:43

De săptămâna viitoare, polonezii pot călători în SUA fără viză. Un anunț în acest sens a fost făcut de președintele Poloniei și de ambasadorul SUA la Varșovia.

Măsura, așteptată ani de zile, intră în vigoare pe 11 noiembrie. Polonezii vor putea merge în SUA până la 90 de zile, fără să aibă nevoie de viză.

Președintele Poloniei, care va candida pentru un nou mandat peste câteva luni, i-a mulțumit președintelui Donald Trump.

Luni, 4 Noiembrie, 2019 - 12:51

Sensibilitate. Romantism. Poezie transformată în muzică. Iată câteva dintre noțiunile asociate cu creația, dar și cu viața lui CHOPIN, marele compozitor și pianist de origine poloneză și franceză, devenit un portret ideal al eroului romantic. În doar 39 de ani de viață, Chopin și-a dăruit toată dragostea sa pianului, pe care l-a transformat într-un instrument ”vedetă”, împingând, prin compozițiile sale, limitele tehnice ale instrumentului, dar și ale interpretului, la limite neatinse până atunci.

Joi, 31 Octombrie, 2019 - 09:50

Aflat în centrul tensiunilor comerciale, în special între SUA și China, sectorul agroalimentar global este afectat de scăderea prețurilor produselor agroalimentare de bază, cum ar fi boabele de soia. În acest context, Coface a realizat o analiză aprofundată a tendințelor viitoare de pe această piață.

Sâmbătă, 5 Octombrie, 2019 - 08:00
Diaspora poloneză numără 10 milioane de persoane

Preşedintele american Donald Trump a declarat vineri presei că şi-a dat oficial acordul pentru intrarea Poloniei în Programul Visa Waiver al SUA, relatează Reuters şi DPA.

Luna trecută, Trump a anunţat că va acorda Poloniei acces la Programul Visa Waiver al Departamentului de Stat, care le permite cetăţenilor din ţările participante să călătorească în SUA în scopuri turistice sau de afaceri până la 90 de zile fără viză.

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 11:20

De Ziua Mondială a Turismului, foodpanda recomandă preparate tradiționale de top din 12 destinații turistice populare

București, 27 septembrie 2019: Astăzi, de Ziua Mondială a Turismului, foodpanda.ro, cea mai mare platformă de food ordering din România, trasează coordonatele unei  călătorii culinare în jurul lumii și îți propune o serie de  preparate tradiționale din 12 destinații turistice pe care le poți savura și în restaurantele din București și din țară. 

Marţi, 24 Septembrie, 2019 - 11:14

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu David Harris, preşedintele American Jewish Committee, în cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează în SUA, prilej cu care a reafirmat angajamentul României pentru combaterea antisemitismului, a xenofobiei şi a oricăror alte forme de manifestare a intoleranţei.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul convorbirilor care au avut loc luni, premierul a evidenţiat importanţa pe care Parteneriatul Strategic cu Statele Unite o are pentru România, precum şi ataşamentul ţării noastre pentru parteneriatul cu Statul Israel.

Joi, 12 Septembrie, 2019 - 09:36
Scopul misiunii este dezvoltarea parteneriatului strategic dintre Romania și SUA în sectorul agricol

Reprezentanți ai conducerii MADR, George Sava, în dubla calitate de secretar general adjunct și președinte al Consiliului de administrație al Casei Române de Comerț Agroalimentar ”Unirea” alături de Amelia Rus, director general al direcției generale de politici în industria alimentară și comerț, precum și membri din domeniul agricol din Republica Moldova, împreună cu 17 oameni de afaceri, participă în perioada 7-17 septembrie 2019 în Statele Unite ale Americii, la o misiune de lucru pentru realizarea unui schimb de experiență în agricultură.

Vineri, 6 Septembrie, 2019 - 09:55

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea şi familia sa nu mai au voie sa intre în Statele Unite ale Americii din cauza implicării fostului demnitar în fapte de corupţie, a anunţat joi  într-un comunicat postat pe site-ul oficial Departamentul de Stat al SUA. 

Potrivit comunicatului: ”Secretarul de stat Michael R. Pompeo i-a interzis public intrarea în Statele Unite fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor din România, Liviu Nicolae Dragnea, din cauza implicării în fapte de corupţie.”

Joi, 5 Septembrie, 2019 - 18:05
El și familia sa au interdicție de intrare pe teritoriul american

Liviu Dragnea şi familia sa au interdicţie de a intra în Statele Unite din cauza implicării fostului demnitar în fapte de corupţie, a anunţat joi Departamentul de Stat într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

”Secretarul de stat Michael R. Pompeo i-a interzis public fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor din România, Liviu Nicolae Dragnea, intrarea în Statele Unite din cauza implicării în fapte de corupţie”, se artă în comunicat.

Vineri, 30 August, 2019 - 11:22

Ministerul Afacerilor Externe informează românii care se află sau vor să călătorească în SUA că unele zone vor fi afectate în perioada 29 august - 3 septembrie de uraganul „Dorian”, fiind posibil ca aeroporturi, poduri, viaducte sau drumuri să fie închise circulaţiei călătorilor.

Vineri, 23 August, 2019 - 19:22

Statele Unite au anunțat oficial că vor disloca în țările europene de pe Flancul Estic al NATO, inclusiv în România, un efectiv militar impresionant, probabil cel mai amplu de după încheierea “Războiului Rece”.

Forțele Terestre ale SUA (US Army) vor demara această procedură pentru a realiza o nouă rotație a efectivelor militare care participă, în Europa, la Operațiunea „Atlantic Resolve”.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, acum câteva zile, de US Army, noile trupe vor ajunge efectiv pe Flancul Estic al NATO la mijlocul lunii octombrie 2019.

Joi, 22 August, 2019 - 03:01
Trump și Iohannis s-au completat în nesinceritate

Unii observatori ai întâlnirii dintre președinții Trump și Iohannis au sesizat un gest  care se repeta în cursul discuțiilor: cei doi interlocutori își împreunau degetele mâinilor într-un mod specific, pe rând sau în același timp. Specialiști britanici în limbajul gesturilor sunt de părere că acest mod de a-și folosi mâinile are o semnificație specială și indică nesinceritate. Practic, când îșî împreunau în acest fel degetele ei transmiteau un semnal.

Joi, 22 August, 2019 - 02:38
Trump a vorbit și Iohannis l-a aprobat

Declarațiile președinților Klaus Iohannis și Donald Trump, de la începutul întâlnirii de la Casa Albă, au durat peste 30 de minute, timp în care liderul american a vorbit despre relația cu Rusia, China și UE, dar a făcut referire și la corupția din România.

Miercuri, 21 August, 2019 - 09:56
A primit o șapcă drept mulțumire de la omologul american

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Donald Trump.

Marţi, 20 August, 2019 - 22:30

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit marţi, la Washington, de omologul său american, Donald Trump, la Casa Albă, la ora locală 14,00 (21,00 ora României).

 

 Discuțiile tete-a-tete, care erau prevăzut pentru o jumătate de oră, s-au încheiat după aproximativ o oră.
 

 

 „Avem o relație foarte bună cu România, mai bună ca oricând”, a declarat Donald Trump, în Biroul Ovală, alături de Klaus Iohannis, despre care a spus că are „respect pentru ceea ce face el și pentru ceea ce se întâmplă în România”.

Duminică, 18 August, 2019 - 20:45
Răspunde unei invitații aproape personale a lui Trump

Președintele Klaus Iohannis va face, în perioada 19-20 august, o vizită la Washington, la invitația omologului american, Donald Trump. Premierul Dăncilă a menționat faptul că președintele nu a solicitat mandatul necesar din partea Parlamentului. Dealtfel, președintele nu a făcut niciodată uz de acest instrument constituțional.

Marți, 20 august, va avea loc, la Casa Albă, întrevederea oficială a preşedintelui României cu reședintele Statelor Unite ale Americii, anunță Administrația Prezidențială.

Miercuri, 7 August, 2019 - 19:41

Ultimele teste cu rachete efectuate de Coreea de Nord sunt un "avertisment" pentru Statele Unite și Coreea de Sud. Declarația a fost făcută de liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Agenția oficială de presă de la Phenian arată că liderul nord-coreean a asistat personal la testarea de marți a rachetelor.

Cele două proiectile ar fi rachete balistice cu rază scurtă de acțiune. Lansarea acestora a avut loc după ce forțele americane și cele sud-coreene au început o serie de manevre militare comune.

Phenianul spune că aceste manevre compromit negocierile cu Statele Unite.

Miercuri, 7 August, 2019 - 08:16
Trump îl cheamă să dea seamă pentru politica energetică a Guvernului

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va efectua în perioada 19-20 august a.c. o vizită la Washington D.C., la invitaţia Preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Donald J. Trump.

Marţi, 20 august a.c., va avea loc, la Casa Albă, întrevederea oficială a Preşedintelui României cu Preşedintele Statelor Unite ale Americii.

Vineri, 2 August, 2019 - 15:42

Statele Unite şi Rusia au anunţat aproape în acelaşi timp retragerea din Tratatul de dezarmare nucleară.

Părţile s-au acuzat una pe alta de încălcarea documentului. Anunţul nu este o surpriză. Preşedintele Donald Trump anunţase în februarie acţiunea, după un ultimatum dat Moscovei să respecte Tratatul.

Miercuri, 10 Iulie, 2019 - 16:00

Motorul unei aeronave care efectua un zbor în SUA, între Baltimore şi Atlanta s-a defectat în aer, iar cei aproape 150 de pasageri care se aflau la bordul avionului au trecut prin momente de groază, după ce în interior a pătruns fum.

Vineri, 28 Iunie, 2019 - 17:39

Statele Unite vor sancţiona orice ţară care importă petrol iranian şi nu se vor face excepţii, a declarat vineri reprezentantul special al SUA pentru Iran, Brian Hook, citat de agenţia Reuters.

''Vom sancţiona orice import de petrol iranian (...) În prezent nu mai există scutiri'', a spus Hook în faţa presei la Londra. Întrebat despre relatările legate de vânzări de petrol iranian către Asia, în special către China, el a răspuns că administraţia americană le va examina. ''Vom sancţiona orice achiziţie ilicită de petrol iranian'', a insistat el.

Luni, 3 Iunie, 2019 - 12:06

Urmare a unei recente escaladări a tensiunilor dintre China și Statele Unite în plan economic și nu numai, în ultima perioadă, Ministrul Apărării din țara asiatică, Wei Fenghe, a pledat pentru o relație bilaterală caracterizată prin “coordonare, cooperare și stabilitate intre Beijing și Washington”.

Vorbind sâmbătă la cea de-a 18-a ediție a forumului Shangri-La, care are loc în Singapore, demnitarul chinez a avertizat că un război între cele două super-puteri ar fi un "dezastru" cu consecințe asupra lor și asupra restului lumii.

Joi, 9 Mai, 2019 - 13:47

Organizatorii Maratonului Internațional Brașov powered by Telekom Sport anunță că țintesc un număr record de 4.000 de pasionați de mișcare care urmeaza sa ia startul celei de-a cincea ediții. Pana in acest moment sunt deja inscrisi mai mult de 3.200 de participanti.

Miercuri, 27 Martie, 2019 - 08:03
„Am repus România pe harta mondială!” (După ce a scos-o din noroi...)

Viorica Dăncilă a participat, în perioada 23-26 martie, la Conferinţa Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), unde s-a întâlnit cu Mike Pence, vicepreședintele SUA, Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților, și cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu.

Miercuri, 27 Martie, 2019 - 07:36
Prima întâlnire din ultimii zece ani a unui demnitar romîn cu șeful Congresului

În cadrul vizitei pe care o întreprinde în Statele Unite, prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, fiind pentru prima dată, în mai bine de 10 ani, când are loc o întâlnire a unui demnitar român cu președintele Camerei Reprezentanților din Congresul SUA.

Duminică, 24 Martie, 2019 - 18:21

Aflată în vizită de lucru la Washington, prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat, duminica, 24 martie, la sesiunea inaugurală a Conferinței Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), la invitația organizatorilor. Este pentru prima data când un premier roman sustine o alocutiune inaugurala in cadrul acestui important forum politic international.

Vineri, 22 Martie, 2019 - 10:15

Prim-ministrul Viorica Dăncilă va întreprinde o vizită în SUA în perioada 23-26martie 2019 pentru a participa la Conferința Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC). Vizita are loc ca urmare a invitației pe care Președintele AIPAC, Morton Fridman, și Directorul Executiv AIPAC, Howard Kohr, au adresat-o Prim-ministrului României.

Vizita reflectă intensificarea dialogului bilateral și se încadrează în eforturile susținute ale Guvernului României de a consolida și dezvolta parteneriatele pe care România le are cu Statele Unite și Israel.

 

Luni, 18 Martie, 2019 - 09:31

Fundația Europeană Titulescu – Centrul de Studii Strategice organizează marți, 19 martie a.c., începând cu ora 16:30, dezbaterea cu tema „Doi ani de politică externă americană sub administrația Trump – unde suntem și ce urmează?”

Invitați speciali:

Mircea GEOANĂ, Președintele Aspen Institute România 

col. Ion PETRESCU, analist militar

Subscribe to SUA