Vineri, 17 Iulie, 2020 - 15:22

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, vineri, că Transgaz a început lucrările la magistrala de gaz Pojorâta - Vatra Dornei, după ce s-a predat amplasamentul şi au fost aduse materiale.

Joi, 11 Iunie, 2020 - 19:00

Cursurile de pregătire pentru examenele naţionale ale Şcolii Gimnaziale ''Miron Costin'' din Suceava au fost suspendate, după ce o elevă de clasa a VIII-a a fost diagnosticată cu COVID-19, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Cezar Anuţei.

Eleva a fost confirmată cu noul coronavirus miercuri, după ce cu o zi înainte mama ei a fost testată pozitiv pentru COVID-19.

Săptămâna trecută, eleva a fost la pregătirea pentru Evaluarea Naţională împreună cu nouă colegi şi un profesor.

Joi, 11 Iunie, 2020 - 17:27

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, joi, că la centrele sociale de la Sasca Mică şi Costâna a fost aprobată propunerea de ridicare a măsurii de carantină, după ce în aceste două locaţii nu a mai fost înregistrat niciun caz de COVID-19.

Potrivit lui Flutur, în toate centrele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava nu s-au mai înregistrat cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Marţi, 9 Iunie, 2020 - 08:00

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului ajutați de Jandarmeria Romana au oferit, sambata, pachete cu produse de strictă necesitate familiilor nevoiașe din urmatoarele localități: Mitocul Dragomirnei si Mihoveni, din judetul Suceava; Hlipiceni si Dragalina, din judetul Botosani; Obrijeni si Rădenii Popesti din judetul Iasi. Beneficiarii au fost persoanele vulnerabile, cu dizabilități, bătrânii singuri și familii sărace cu mulți copii, dar și familii unde adultii nu mai un loc de muncă.

Miercuri, 6 Mai, 2020 - 19:00

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ Suceava), Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că au fost avansate Guvernului o serie de măsuri de sprijinire a IMM-urilor din judeţ cum ar fi adoptarea modelului german pentru piaţa forţei de muncă (Kurzarbeit), ce permite o flexibilizare a muncii, raportat la activitatea necesară a firmei, scutirea la plată sau reducerea semnificativă a cuantumului impozitului şi a contribuţiilor sociale obligatorii aplicate salariilor, până pe 31.12.2020.

Vineri, 24 Aprilie, 2020 - 15:44

Un număr de 37 de persoane care au intrat în contact cu Arhiepiscopul Sucevei, ÎPS Pimen, au fost testate pentru infecţia cu SARS-CoV-2, iar 5 dintre ele au fost confirmate pozitiv.

"Din 37 de probe recoltate, 6 sunt pozitive. Cinci persoane sunt din administraţie (n.r. Administraţia Arhiepiscopiei Sucevei). Al şaselea este tot din administraţie, dar este al doilea rezultat pozitiv la una din persoanele care se ştiau pozitive de dinaintea episodului cu Arhiepiscopul Pimen", a declarat vineri, Manuela Trifan, directorul executiv al DSP Suceava.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 09:05
În total 176 de morti, dintre care 49 doar la Suceava

Cel mai mare numar de morti intr-o singura zi de pana acum - 25 de decese s-au inregistrat oficial, luni, in Romania, din cauza pandemiei de COVID-19.

Astfel, am ajuns la un bilant negru de 176 de morti, dintre care 49 doar la Suceava.

O premiera nefericita: 10 nou-nascuti sunt infectati, intr-o maternitate din Timisoara cu 80 de cadre medicale bolnave

Miercuri, 1 Aprilie, 2020 - 20:58
Președintele se specializează în retragerea de decorații

Presedintele Klaus Iohannis a retras Ordinul "Meritul Sanitar" in grad de Cavaler oferita Spitalului Judetean de Urgenta "Sfantul Ioan cel Nou" din Suceava, in urma gravelor deficiente in activitate constatate in perioada starii de urgenta provocate de pandemia de COVID-19, de natura sa anuleze orice rezultate meritorii obtinute anterior.

Marţi, 31 Martie, 2020 - 00:58

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că la Suceava s-a transmis coronavirusul în mod comunitar, fiind evidențiate peste o mie de cazuri, pe fondul unor erori medicale şi a managementului local, iar anchetele epidemiologice nu au fost făcute cum ar fi trebuit, din lipsă de personal.

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 17:11

Încă o persoană, un bărbat de 52 de ani, infectată cu noul tip de coronavirus a murit, a informat, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică.

Numărul persoanelor care au murit în România din cauza COVID-19 a ajuns la 14.

Este vorba despre un bărbat de 52 ani internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Suceava, care a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 în data de 23 martie.

Potrivit sursei citate, bărbatul suferea de obezitate.

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 09:34

Fostul ministru al Agriculturii din Guvernul Tăriceanu, Gheorghe Flutur, rămas celebru pentru lupta sa neînfricată cu gripa aviară în cursul căreia  a avut loc un veritabil genocid al găinilor, fără nici o dovadă concretă a existenței epidemiei, nu a mai făcut față și COVID-ului.

Actualul președinte al Consiliului Județean Suceava a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Acesta a fost internat la Spitalul Județean Suceava 

Marţi, 24 Martie, 2020 - 21:37
Bilanțul epidemiei ajunge la 11 morți

Alte 3 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus au fost raportate în marți seară. Este vorba de trei pacienți internați la Spitalul Județean din Suceava. Numărul deceselor la nivel național a ajuns la 11.

Primul caz este al unui bărbat de 59 de ani, care a murit pe 22 martie, dar a cărei confirmare pozitivă la coronavirus a fost făcută a doua zi după decess

A doua victimă este o femeie de 80 de ani, iar a treia un bărbat de 71 de ani, ambii decedați pe 23 martie, zi în care li s-a confirmat și diagnosticul COVID-19.

Marţi, 24 Martie, 2020 - 16:38

Un număr de 103 cadre medicale din ţară sunt diagnosticate cu COVID-19, informează marţi Ministerul Sănătăţii. Este vorba despre 43 de medici (27 din Suceava), 45 de asistenţi medicali (30 din Suceava), 14 infirmieri (13 din Suceava) şi un îngrijitor.

Luni, 23 Martie, 2020 - 18:00

Numărul cadrelor medicale din Spitalul Județean din Suceava infectate cu noul coronavirus a ajuns la 52. Astfel, acesta a fost închis și va fi transformat în spital pentru COVID-19, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru.

După ce va fi dezinfectat 48 de ore, la spitalul din Suceava urmează să fie detașați medici de la spitalele din județ, dar și din alte județe.

Începând din această dimineață, Spitalul Municipal Rădăuți a devenit spitalul de resort la nivelul județului Suceava.

Luni, 23 Martie, 2020 - 15:20

Un bărbat de 71 de ani din Suceava este a cincea victimă a epidemiei de COVID-19 din România. Primele trei decese în țara noatră s-au înregistrat duminică, iar luni au murit alți doi pacienți. Ambii erau internați la Spitalul Județean Suceava, unde peste 50 de cadre medicale sunt infectate cu coronavirus. 

Miercuri, 4 Martie, 2020 - 19:22

A șase persoană din România a fost confirmată cu coronavirus. Este vorba despre o bătrână de 71 de ani din Suceava. Este cel de-a doilea caz confirmat miercuri, după un băiat de 16 ani din Timişoara.

A fost confirmat al şaselea caz de infectare cu noul coronavirus din România. Potrivit primelor date, este vorba desre o persoană de 71 de ani din Suceava pentru care testul a ieşit pozitiv. Este cel de-a doilea caz confirmat astăzi, după un băiat de 16 ani din Timişoara.

Tânărul din Timișoara locuiește în aceeași casă cu bărbatul diagnosticat marți și este nepotul acestuia.

Marţi, 3 Martie, 2020 - 16:19

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a precizat că în cursul zilei de luni a avut loc o întâlnire la care au participat Direcția tehnică și Compartimentul de mediu din cadrul Consiliului Județean Suceava precum și conducerile Gărzii Forestiere și Direcției Silvice.

Astfel, a fost stabilit un program de plantare care să înceapă de săptămâna viitoare, cu prioritate pe terenuri degradate dar și în jurul localităților cu populație numeroasă, unde va începe realizarea unor cordoane verzi.

Joi, 6 Februarie, 2020 - 16:00

Ministerul Sănătăţii a transmis Consiliului Judeţean (CJ) Suceava avizul pentru înfiinţarea unui spital de copii în municipiul reşedinţă, a informat, joi, şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur.

El a spus că spitalul va fi construit în trei ani, în curtea spitalului vechi, pe o suprafaţă de 3.750 de metri, cu demisol, parter şi cinci etaje, valoarea investiţiei ridicându-se la circa 79 de milioane de euro.

Vineri, 27 Decembrie, 2019 - 16:24

Un șofer beat şi fără permis a fost urmărit minute bune pe străzile din oraşul Gura Humorului, județul Suceava. Șoferul a făcut un accident în timpul urmăririi, a abandonat mașina în care se aflau soția lui și 3 copii și a fugit.

Potrivit Poliției Suceava, joi noapte un echipaj a încercat să oprească, în oraşul Gura Humorului, o autoutilitară, însă șoferul și-a continuat drumul.

Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 08:58

Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, a dispus, încă din 1 noiembrie 2019, direcţiilor de sănătate publică din judeţele Botoşani, Maramureş, Satu Mare, Suceava şi Tulcea intensificarea activităţii de supraveghere a difteriei, urmare a comunicărilor identificate privind evoluţia unor cazuri de îmbolnăvire prin difterie în Ucraina.

Joi, 7 Noiembrie, 2019 - 13:12

O priză cu urme de fum, un întrerupător care face arc electric, un cablu ce trece pe sub un covor, un prelungitor improvizat pe o pardoseală de lemn, cumulat cu siguranţe necalibrate sunt doar câteva dintre situaţiile ce pot declanşa în orice moment un incendiu violent într-o locuinţă. 

Miercuri, 6 Noiembrie, 2019 - 11:58

Ești student sau masterand și ești pasionat de lumea energiei? Ai prieteni sau colegi alături de care ai dezbătut o idee sau un proiect pe teme de eficiență energetică, energie verde sau digitalizare? Dacă ai răspuns pozitiv la aceste întrebări, îți lansăm o provocare: înscrie-ți proiectul sau ideea la Energy Challenge, fiindcă a început ediția a șasea! Ai la dispoziție o lună și jumătate pentru asta, termenul final fiind 20 decembrie, înscrierile fiind făcute pe echipe formate din 2-4 persoane.

Miercuri, 21 August, 2019 - 16:00

Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului KMG International în România, a deschis o nouă stație sub franciza Rompetrol Partener în comuna Pătrăuți, judeţul Suceava. Stația a fost construită și este operată de firma Euro Vasilaș.

Luni, 19 August, 2019 - 17:00

Un tren de marfă a deraiat, luni, în zona localității Dornești, din județul Suceava, traficul feroviar fiind blocat pe linia care face legătura cu Putna.

Potrivit Poliției Suceava, trenul cu patru vagoane a deraiat în zona localității Dornești.

Trenul, care era unul de marfă, avea patru vagoane și transporta pal.

Traficul feroviar dintre Dornești și Putna, unde linia deservește doar transportul de marfă, este blocat la ora transmiterii acestei știri.

Nu s-au înregistrat victime, iar mecanicul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Luni, 13 Mai, 2019 - 18:19

Voluntari și reprezentanți ai companiei Maspex Romania au participat sâmbătă, 11 mai, la o acțiune de împădurire în zona Valea Secu, comuna Dorna Candrenilor din județul Suceava. Activitatea a fost inițiată de către Maspex Romania prin brandul Bucovina și a avut ca parteneri Primăria Dorna Candrenilor și Ocolul Silvic Dorna. Voluntarii de la organizația Vatra Dornei Tineret și de la Asociația Salvatorilor Montani din România – Salvamont Vatra Dornei împreună cu reprezentanții instituțiilor menționate au plantat 2.000 de puieți de brad.

Marţi, 19 Martie, 2019 - 16:34

Proprietara unei clinici dentare din Suceava a fost reclamată la Colegiul Medicilor și la Poliție pentru că ar fi profesat ca medic, deși nu a terminat facultatea de stomatologie. Mai mult, ea ar fi făcut tratamente stomatologice chiar și unor copii.

Mama unui copil de patru ani este cea care a făcut plângere după ce a mers cu el la clinica din Suceava.

Acesta a povestit că băiețelul avea o carie și a fost tratat chiar de proprietara clinicii.

La câteva zile după tratament, măseaua s-a infectat.

Vineri, 1 Martie, 2019 - 09:10

Meteorologii au emis cod galben de viscol în zonele de munte din nouă judeţe, anunţând intensificări ale vântului cu viteze de 100 de kilometri pe oră.
Prin urmare, zonele de munte din judeţele Prahova, Argeş şi Dâmboviţa se află vineri, până la ora 12.00, sub cod galben de viscol, vantul va putea ajunge la 100 de kilometri pe oră, potrivit unei avertizări emise de ANM.

De asemenea, zona joasă şi zona de munte din judeţul Suceava, judeţele Botoşani şi Iaşi, precum şi zonele de munte din Bacău, Vrancea şi Neamţ se află sub avertizare cod galben de viscol până la ora 10.00.

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 09:53

Zona de munte din opt judeţe este marţi, până la ora 14.00, sub avertizare cod galben de vânt.
Potrivit avertizărilor nowcasting emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în zona de munte a judeţelor Suceava, Bacău, Vrancea şi Neamţ se semnalează intensificări ale vântului care vor atinge 70 - 80 de kilometri pe oră. De asemenea, în zona de munte a judeţelor Prahova, Argeş, Dâmboviţa şi Buzău, vântul va ajunge la rafală de 70 - 90 de kilometri pe oră.

Duminică, 3 Februarie, 2019 - 11:42

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, atenţionări nowcasting cod galben de ceaţă în 15 judeţe şi de vânt puternic într-un judeţ. Poliţiştii rutieri atrag atenţia că vizibilitatea este redusă de ceaţă pe mai multe drumuri din Moldova.

Judeţul Caraş-Severin este sub avertizare cod galben de vânt puternic, emisă de ANM până sâmbătă la ora 13.00. În zona de munte, dar şi în mai multe localităţi ale judeţului, se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge şi 75 - 90 de kilometri pe oră.

Miercuri, 26 Decembrie, 2018 - 17:45

INMH a emis, miercuri, o atenționare cod galben de vânt puternic pentru zona de munte a judeţelor Suceava, Vâlcea şi Gorj, valabilă pe parcursul următoarelor ore.

Până la ora 23:00, în zona de munte a judeţelor Vâlcea şi Gorj, la altitudini de peste 1.800 de metri, se va semnala vânt cu viteze de 90 -100 km/h ce spulberă zăpada şi viscoleşte puternic ninsoarea, reducând vizibilitatea sub 50 de metri, potrivit ANM.

Subscribe to Suceava