Miercuri, 7 Octombrie, 2020 - 18:00

Una dintre cele mai grave situații din țară este la Timișoara, unde medicii anunță că nu mai au locuri disponibile la terapie intensivă.

”Din păcate nu mai avem niciun loc, este un singur loc de copil. Din fericire nu avem copil care să necesite terapie intensivă, iar pe secție, pe secția mea de exemplu, am numai două paturi care nu sunt cu oxigen. Deci nu mai am paturi pentru persoanele cu lipsă de oxigen, pentru că toate posturile de oxigen sunt ocupate”, a spus Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase a Spitalului "Victor Babeș" din Timișoara.

Miercuri, 5 August, 2020 - 19:00

Aurorele polare vor lumina cerul Timişoarei în perioada 1-3 octombrie, în cadrul programului "BEGA!" al staţiei "Light Over Borders" ("Lumină peste graniţe").

Programul este creat de Festivalul PLAI împreună cu comunitatea creativă a municipiului, pentru proiectul "Timişoara Capitală Europeană a Culturii".

Spectacolul va fi realizat în premieră cu ajutorul unei instalaţii cu lasere, al proiectoarelor, maşinilor de fum şi al unui sistem de sonorizare ambientală, în zona Uzinei de Apă, urmând ca în zilele următoare să acopere o parte a zonei centrale.

Marţi, 28 Iulie, 2020 - 15:16

Bega ARTPRIZE, aflat acum la a doua ediție, își continuă misiunea de a încuraja profesionalizarea activității curatoriale din România. Juriul din acest an format din Liviana Dan, Călin Dan și Mihai Pop a cartografiat situația actuală a scenei tinere, sub 40 de ani, în toată varietatea ei de personalități, de la cele încă în formare, dar care au ajuns să aibă o voce  proprie, precum Cristina Stoenescu, Flaviu Rogojan sau Georgiana Buț, la nume consacrate de acum pe scena internațională, precum Cosmin Costinaș.

Miercuri, 22 Iulie, 2020 - 15:21

În urma numărului tot mai mare de infectări cu coronavirus, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a semnat un ordin prin care se vor deschide mai multe spitale în lupta cu pandemia. Printre cele care vor fi operaţionale începând de azi este şi spitalul militar de campanie amplasat pe Stadionul CFR din Timişoara.

Vineri, 26 Iunie, 2020 - 16:18

Primarul Nicolae Robu a anunţat, vineri, că Timişoara va avea o pistă olimpică de canotaj, pe Canalul Bega, care se va realiza vizavi de port, a cărei construcţie va începe în acest an sau anul viitor.

"Aici vor fi organizate mari competiţii de canotaj. Alţii (Consiliul Judeţean n.red.) au promis la Surduc, eu o voi face la Timişoara. Eu, când spun că voi face, se face. Vor veni schimbări spectaculoase în zona respectivă, vizavi de Portul Timişoara", a afirmat Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă.

Joi, 11 Iunie, 2020 - 15:26

Operațiune de amploare în această dimineață a procurorilor DIICOT Timișoara. Au descins la 12 adrese din Petroșani, județul Hunedoara, pentru destructurarea unui grup specializat în plasarea de valută falsă.

Conform anchetatorilor, filiera lucra de un an și era condusă de un bărbat de 48 de ani.

Membrii grupării cumpărau cu bancnote contrafăcute de 50 de euro diferite bunuri scoase la vânzare pe site-urile cu anunțuri de mică publicitate.

Vineri, 29 Mai, 2020 - 18:00

Primul concert cu public pe care Primăria Municipiului Timişoara îl va organiza, după restricţiile impuse de pandemie, va avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare, în Piaţa Libertăţii, cu respectarea regulilor de evitare a răspândirii COVID, invitate fiind trupele timişorene Phoenix, Cargo şi Pro Musica, a anunţat, vineri, primarul Nicolae Robu.

Sâmbătă, 16 Mai, 2020 - 15:19

Baroul Timiș, Editura Universul Juridic și Wolters Kluwer România au organizat joi, 14 mai, începând cu ora 15:00, printr-o transmisie directă cu acces liber pe platforma www.universuljuridic.ro, a doua conferință din seria Dezbaterile Universul Juridic: Digitalizarea Sistemului Judiciar, cu tema „Implementarea, utilizarea, accesarea dosarului electronic”.

Marţi, 12 Mai, 2020 - 21:32

Baroul Timiș, Universul Juridic și Wolters Kluwer România au organizat pe 8 mai, începând cu ora 15.00, primul eveniment transmis live din seria dezbaterilor pe tema „Digitalizarea sistemului judiciar”, cu tema „Este posibilă implementarea și utilizarea sistemului de videoconferință în sistemul judiciar?”.  Partenerii principali care au făcut posibilă realizarea seriei sunt companiile Noletter și easyLaw, iar Dosar Monitorizare este Partener.

Miercuri, 15 Aprilie, 2020 - 14:51

Un avion cu peste 80 de muncitori români la bord a decolat marți de pe Aeroportul Traian Vuia din Timişoara cu destinația Dusseldorf.

Înainte, însă, toți au fost controlați de medici care au verificat dacă aveau febră și dacă erau pe listele persoanelor aflate în izolare sau în carantină.

Odată ce au aterizat în Dusseldorf, oamenii au fost transportaţi în mai multe localităţi din Germania unde vor lucra în agricultură.

Joi, 9 Aprilie, 2020 - 15:45

Sunt gata rezultatele pentru încă 2 bebeluși născuți la maternitatea Odobescu din Timișoara și care inițial au fost testați pozitiv la COVID-19. Rezultatele sunt negative. Probele pentru retestare au fost recoltate ieri.

”Pentru 7 nou-născuți din cei 10 au ieșit testele și toate sunt negative. Se așteaptă rezultatele testelor celor 2 care se află în Arad. Mai este unul și în Hunedoara, pentru care se recoltează astăzi testul”, anunță Grupului de Comunicare Strategică.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 18:00

Procurorii au deschis un dosar penal în cazul bebelușilor infectați cu noul coronavirus de la Maternitatea Odobescu din Timișoara.

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 15:45

Teatrul Național așteaptă cu nerăbdare reîntâlnirea cu publicul său minunat în serile de spectacol. Cu multă emoție ne pregătim pentru  serile magice în care ne vom întâlni din nou față în față, pe scenele și în sălile de spectacol ale Teatrului Național. Până atunci, începând de azi vă dăm întâlnire la dumneavoastră acasă!  De astăzi, 25 martie, vă invităm să transformați fotoliul în scaun de spectator în fiecare miercuri, vineri și duminică de la ora 20,00.

Marţi, 10 Martie, 2020 - 18:43

Capitală Europeană a Culturii dorește să reamintească tuturor operatorilor culturali că, în urma situației deosebite cauzată de virusul COVID-19, evenimentele culturale cu un număr de peste 200 de participanți, trebuie să dețină avizul Direcției de Sănătate Publică, iar cele cu peste 1000 de participanți, vor fi anulate.
 
În urmă cu câteva zile, Asociația Timișoara 2021 și Asociația Prin Banat au luat decizia de a amâna pentru o data ulterioară, proiecția filmului Granița, realizat în cadrul proiectului Cămine în Mișcare și programat pentru 12 și 17 martie 2020.

Joi, 5 Martie, 2020 - 19:30

Alți doi pacienți care au fost infectați cu coronavirus au fost declarați vindecați de medici, după ce două teste efectuate la intervale de 24 de ore au avut rezultat negativ. Este vorba de femeia de 38 de ani și bărbatul de 48 de ani din Timișoara, care veniseră din Italia cu același avion.

În acest moment, din cei șase români infectați cu coronavirus, trei s-au vindecat.

Luni, 13 Ianuarie, 2020 - 14:39

Dirijorul Horia Andreescu va susţine un concert vocal simfonic extraordinar la pupitrul Orchestrei simfonice şi a Corului „Ion Românu” ale Filarmonicii „Banatul” din Timişoara în seara de 17 ianuarie, de la ora 19, la Sala Capitol.

Luni, 6 Ianuarie, 2020 - 19:12

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat duminică că îşi doreşte să candideze pentru un nou mandat din partea PNL, subliniind că a fost trimis în judecată de către DNA pentru abuz în serviciu şi nu o infracţiune de corupţie, astfel că nu ar intra "în coliziune" cu criteriile de integritate ale partidului.

Joi, 19 Decembrie, 2019 - 12:06

Pentru perioada Sărbătorilor de iarnă de anul acesta, foodpanda.ro, cea mai mare platformă de food ordering din România, estimează o creștere cu 150% a comenzilor online de mâncare, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. 
Potrivit estimărilor companiei, valoarea medie pe care o vor cheltui clienții foodpanda pentru o comandă realizată de Sărbători va fi de circa 70 lei, cu 15% mai mare decât comanda medie anuală. Din experiența anilor anteriori, comenzile efectuate în această perioadă a anului conțin în medie trei tipuri de preparate.

Luni, 16 Decembrie, 2019 - 14:45

Se împlinesc trei decenii de când timișorenii au aprins scânteia care avea să se transforme în revoluția care a măturat dictatura comunistă.

16 decembrie 1989, în jurul casei pastorului Laszlo Tokes din Piața Maria se adunaseră câteva sute de oameni hotărâți să împiedice o decizie de evacuare a prelatului.

Oamenii veneau din toate colțurile orașului, in grupuri.

Pastorul Laszlo Tokes a ieșit, la un moment dat, alături de primarul de atunci al Timișoarei, la fereastra casei în care locuia, în încercarea de a potoli mulțimea. Totul a fost, însă, în zadar.

Luni, 16 Decembrie, 2019 - 12:48
Cum le-a „sugerat” procurorilor din Dosarul Revoluției

„Revoluția Română din Decembrie 1989 a pus capăt acestui lung șir de monstruozități, însă prețul plătit a fost unul imens – pentru ca un regim anti-românesc să dispară, peste 1.100 de vieți omenești s-au pierdut, iar peste 3.000 de persoane au fost schilodite pentru totdeauna. În zilele sângeroase ale lui Decembrie 1989, autoritățile statului, care ar fi trebuit să-i apere pe români,      s-au transformat în călăi, încălcând flagrant drepturile omului.

Vineri, 13 Decembrie, 2019 - 13:14

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, va vernisa, în data de 16 decembrie, la Timișoara, expoziția fotografică „30”, dedicată momentului marii schimbări care a început, în urmă cu 30 de ani, în orașul-martir de pe Bega.

Vineri, 13 Decembrie, 2019 - 11:41

Fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor, s-a prezentat, vineri, la DNA Timişoara, pentru audieri, în calitate de martor, în dosarul de corupţie de la vama Nădlac II.

Potrivit unor surse judiciare, înaintea lui a intrat în audieri deputatul PSD Luminiţa Jivan, preşedinte al PSD Caraş Severin, în aceeaşi calitate de martor.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, marţi, cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a celor opt persoane reţinute în dosarul de corupţie de la vama Nădlac II, dosar în care sunt cercetaţi şi lideri ai PSD Arad.

Marţi, 19 Noiembrie, 2019 - 16:36

Patronul firmei care a efectuat dezinsecţia în blocul de pe strada Mioriţei din Timişoara, din cauza căreia doi copii şi mama unuia dintre aceştia au decedat, a fost reţinut pentru 24 de ore pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și trafic cu substanțe toxice interzise. Autoritățile au descoperit, într-un apartament din blocul în care s-a făcut deratizare, o cutie în care se aflau pastile de fosfură de aluminiu.

Luni, 18 Noiembrie, 2019 - 15:43

Doi copii și mama unuia dintre ei au murit la Timișoara, după ce au prezentat simptomele unei intoxicații. Alți 3 copii sunt internați la spital. Primele date arată că blocul în care locuiesc cu toții a fost deratizat recent.

Purtătorul de cuvânt al Spitalul de copii „Louis Țurcanu”, Mihai Gafencu, a declarat pentru Mediafax că doi copii aduși la spital au murit, sâmbătă și duminică.

Alți 3 copii cu simptomele unei intoxicații sunt internați la spital.

„Sigur este vorba despre o intoxicație, încercăm și noi să ne dăm seama de la ce”, a spus Gafencu.

Miercuri, 6 Noiembrie, 2019 - 11:58

Ești student sau masterand și ești pasionat de lumea energiei? Ai prieteni sau colegi alături de care ai dezbătut o idee sau un proiect pe teme de eficiență energetică, energie verde sau digitalizare? Dacă ai răspuns pozitiv la aceste întrebări, îți lansăm o provocare: înscrie-ți proiectul sau ideea la Energy Challenge, fiindcă a început ediția a șasea! Ai la dispoziție o lună și jumătate pentru asta, termenul final fiind 20 decembrie, înscrierile fiind făcute pe echipe formate din 2-4 persoane.

Joi, 31 Octombrie, 2019 - 11:39

Eduard Novak vrea ca ciclismul românesc să aibă, pentru prima dată în istorie, un reprezentant la Jocurile Olimpice în proba de velodrom. 
Președintele Federației Române de Ciclism a apelat la Kyleigh Manners, antrenorul galez care va pregăti, în următorii ani, loturile naționale de velodrom. Singurul velodrom din România se va construi în București, Timișoara, Cluj sau Oradea.

Joi, 31 Octombrie, 2019 - 08:28

În societatea tot mai tehnologizată de azi, în care noţiuni ca realitate virtuală, realitate augmentată, conectivitate, tehnologii 5G, industria 4.0 etc., încep să devină uzuale, învăţământul superior tehnic se află în faţa unor adevărate provocări. Cererea de ingineri specializaţi în noile tehnologii este tot mai mare, dar trebuie păstrată şi calitatea procesului educaţional. Nu în ultimul rând, cercetarea ştiinţifică din universităţile cu profil tehnic trebuie să ţină pasul cu noutăţile din domeniul ştiinţei şi tehnologiei, dar şi cu noile programe de finanţare.

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 09:07

Ambasada Republicii Coreea la Bucureşti anunţă începerea evenimentelor dedicate Zilelor Culturii Coreene, care se vor desfăşura în perioada 1 - 28 noiembrie, 2019, printre care putem enumera spectacole live, degustări ale bucatelor tradiţionale coreene, expoziţii, precum şi ateliere şi seri de filme coreene în Bucureşti şi Timişoara.

Vineri, 25 Octombrie, 2019 - 15:16

Fostul consilier al primarului Timişoarei și actualul director al Piețe SA, Ionuț Nasleu, a fost audiat joi seară la sediul DIICOT Timiș, în calitate de martor, într-un dosar de trafic de cocaină şi cămătărie. Între timp, 9 membri ai rețelei au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Agenţii Serviciului Investigații Criminale din Poliția Timiș au făcut mai multe percheziții la Timișoara, într-un dosar în care Lucian Boncu şi alţi membri ai grupării conduse de el ar fi fost implicaţi în sechestrarea unui bărbat din București, în data de 16 septembrie.

Joi, 17 Octombrie, 2019 - 14:28

Patroana unei firme din vestul ţării acuză mai mulți polițiști de abuz în serviciu. Oamenii legii ar fi greşit adresa unei persoane pe numele căreia aveau un mandat de aducere și ar fi ajuns astfel la firma femeii pe care aproape au luat-o pe sus. 

Totul a fost surprins de camerele de supraveghere.

Un echipaj de la Secţia 5 de Poliţie din Timişoara avea mandat de aducere pe numele unei persoane ce locuia pe Bulevardul Constructorilor din Timişoara, însă a greşit adresa şi a ajuns pe strada Constructorilor, din Dumbrăviţa.

Subscribe to Timișoara