Marţi, 19 Noiembrie, 2019 - 16:36

Patronul firmei care a efectuat dezinsecţia în blocul de pe strada Mioriţei din Timişoara, din cauza căreia doi copii şi mama unuia dintre aceştia au decedat, a fost reţinut pentru 24 de ore pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și trafic cu substanțe toxice interzise. Autoritățile au descoperit, într-un apartament din blocul în care s-a făcut deratizare, o cutie în care se aflau pastile de fosfură de aluminiu.

Luni, 18 Noiembrie, 2019 - 15:43

Doi copii și mama unuia dintre ei au murit la Timișoara, după ce au prezentat simptomele unei intoxicații. Alți 3 copii sunt internați la spital. Primele date arată că blocul în care locuiesc cu toții a fost deratizat recent.

Purtătorul de cuvânt al Spitalul de copii „Louis Țurcanu”, Mihai Gafencu, a declarat pentru Mediafax că doi copii aduși la spital au murit, sâmbătă și duminică.

Alți 3 copii cu simptomele unei intoxicații sunt internați la spital.

„Sigur este vorba despre o intoxicație, încercăm și noi să ne dăm seama de la ce”, a spus Gafencu.

Miercuri, 6 Noiembrie, 2019 - 11:58

Ești student sau masterand și ești pasionat de lumea energiei? Ai prieteni sau colegi alături de care ai dezbătut o idee sau un proiect pe teme de eficiență energetică, energie verde sau digitalizare? Dacă ai răspuns pozitiv la aceste întrebări, îți lansăm o provocare: înscrie-ți proiectul sau ideea la Energy Challenge, fiindcă a început ediția a șasea! Ai la dispoziție o lună și jumătate pentru asta, termenul final fiind 20 decembrie, înscrierile fiind făcute pe echipe formate din 2-4 persoane.

Joi, 31 Octombrie, 2019 - 11:39

Eduard Novak vrea ca ciclismul românesc să aibă, pentru prima dată în istorie, un reprezentant la Jocurile Olimpice în proba de velodrom. 
Președintele Federației Române de Ciclism a apelat la Kyleigh Manners, antrenorul galez care va pregăti, în următorii ani, loturile naționale de velodrom. Singurul velodrom din România se va construi în București, Timișoara, Cluj sau Oradea.

Joi, 31 Octombrie, 2019 - 08:28

În societatea tot mai tehnologizată de azi, în care noţiuni ca realitate virtuală, realitate augmentată, conectivitate, tehnologii 5G, industria 4.0 etc., încep să devină uzuale, învăţământul superior tehnic se află în faţa unor adevărate provocări. Cererea de ingineri specializaţi în noile tehnologii este tot mai mare, dar trebuie păstrată şi calitatea procesului educaţional. Nu în ultimul rând, cercetarea ştiinţifică din universităţile cu profil tehnic trebuie să ţină pasul cu noutăţile din domeniul ştiinţei şi tehnologiei, dar şi cu noile programe de finanţare.

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 09:07

Ambasada Republicii Coreea la Bucureşti anunţă începerea evenimentelor dedicate Zilelor Culturii Coreene, care se vor desfăşura în perioada 1 - 28 noiembrie, 2019, printre care putem enumera spectacole live, degustări ale bucatelor tradiţionale coreene, expoziţii, precum şi ateliere şi seri de filme coreene în Bucureşti şi Timişoara.

Vineri, 25 Octombrie, 2019 - 15:16

Fostul consilier al primarului Timişoarei și actualul director al Piețe SA, Ionuț Nasleu, a fost audiat joi seară la sediul DIICOT Timiș, în calitate de martor, într-un dosar de trafic de cocaină şi cămătărie. Între timp, 9 membri ai rețelei au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Agenţii Serviciului Investigații Criminale din Poliția Timiș au făcut mai multe percheziții la Timișoara, într-un dosar în care Lucian Boncu şi alţi membri ai grupării conduse de el ar fi fost implicaţi în sechestrarea unui bărbat din București, în data de 16 septembrie.

Joi, 17 Octombrie, 2019 - 14:28

Patroana unei firme din vestul ţării acuză mai mulți polițiști de abuz în serviciu. Oamenii legii ar fi greşit adresa unei persoane pe numele căreia aveau un mandat de aducere și ar fi ajuns astfel la firma femeii pe care aproape au luat-o pe sus. 

Totul a fost surprins de camerele de supraveghere.

Un echipaj de la Secţia 5 de Poliţie din Timişoara avea mandat de aducere pe numele unei persoane ce locuia pe Bulevardul Constructorilor din Timişoara, însă a greşit adresa şi a ajuns pe strada Constructorilor, din Dumbrăviţa.

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 17:42

Castelul Huniazilor din Timişoara, în care ar trebui să funcţioneze Muzeul Naţional al Banatului (MNB), dar care este închis de 12 ani pentru lucrări de consolidare şi restaurare, va fi restaurat prin Programul Naţional de Patrimoniu, cu ajutorul Institutului Naţional de Patrimoniu (INP), cu care Consiliul Judeţean (CJ) Timiş, administratorul clădirii, a încheiat miercuri un protocol de colaborare în acest sens.

Sâmbătă, 14 Septembrie, 2019 - 09:31
Subiectul: validarea lui Barna ca președinte ales

Al cincilea congres al USR de validare a alegerilor interne pentru președintele USR și alegerea noilor membri ai Biroului Național și Comisiilor Naționale de Arbitraj și Cenzori se va desfășura sâmbătă și duminică la Timișoara.

Potrivit USR, la congres vor participa aproximativ 800 de delegați și observatori și vor fi prezenți toți candidații la funcțiile interne ale partidului, în frunte cu Dan Barna.

Luni, 9 Septembrie, 2019 - 19:16

Primul centru oncologic de terapie personalizată din estul Uniunii Europene se va construi la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, unde vor putea fi tratate atât tumorile pulmonare, cât şi cele ale altor organe metastazate.

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 16:00

În weekend, la Timişoara s-a desfășurat primul festival dedicat muzicii anilor 80 și 90 din România. După centralizarea datelor, organizatorii anunță că pe stadion au intrat, în cele trei zile de festival, peste 120.000 de persoane.

2019 este anul care marchează nașterea unui nou concept de eveniment. După Rusia, Polonia sau Suedia, a venit și rândul României să găzduiască un festival care să strangă în același loc toate legendele muzicii anilor 80 si 90.

Festivalul este gândit să aibă o singura ediție pe an și să reunească peste 50 de artiști internaționali în trei zile.

Joi, 30 Mai, 2019 - 17:56

Cu prilejul desfăşurării Diskoteka Festival 2019, pe Stadionul ,,Dan Păltinişanu” din municipiul Timişoara în perioada 31 mai-02 iunie a.c., Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Timiş având în sprijin efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, cu participarea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „BANAT” al judeţului Timiş, vor conlucra pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice a participanţilor la acest eveniment.

Luni, 27 Mai, 2019 - 14:21

După trei ani de prezență în Timișoara, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA, singura care deține trei spitale cu acreditări internaționale, își consolidează expertiza medicală prin preluarea spitalului Première, cel mai mare spital privat multidisciplinar din regiunea de vest a țării.

Spitalul Première se remarcă prin înalta pregătire a echipelor medicale, alcătuite din cei mai buni profesioniști din zonă, înalt specializați în obstetrică, chirurgie ginecologică, medicină materno-fetală, ortopedie, neurochirurgie și chirurgie generală.  

Vineri, 24 Mai, 2019 - 17:34

Jandarmi din cadrul Grupării Mobile Timişoara asigură măsuri de ordine publică şi siguranţa spectatorilor prezenţi la meciul de fotbal ce are loc duminică, 26 mai a.c. pe stadionul „Motorul” din municipiul Arad, între echipele UTA Arad și Petrolul Ploiești.

            Pentru îndeplinirea misiunii, Gruparea de Jandarmi Mobilă Timişoara cooperează cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad, cu Inspectoratul de Poliție Județean Arad și cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad.  

Joi, 9 Mai, 2019 - 13:28

„Romania and Moldova, better together”, „EU integration throught Reunification”, „We are from Romania, we are from Moldova, we are Romanians” și „Basarabia e România” în toate limbile statelor Uniunii Europene sunt mesajele transmise de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 și de alte organizații de pe ambele maluri de Prut oficialilor europeni și șefilor de guverne din spațiul comunitar, prezenți la Summitul de la Sibiu.

Luni, 1 Aprilie, 2019 - 18:38

Primăria Timişoara a inaugurat, luni, sistemul de închiriere gratuită a 25 de trotinete electrice cumpătare de municipalitate cu 125.000 de euro, cu tot cu sistemul de rastele. Prima trotinetă a fost folosită de primarul Nicolae Robu.

Joi, 28 Martie, 2019 - 00:00
Editorialele din „Agenda Zilei” au construit cronica lui Octavian Andronic

Zoltan Kovacs, fondatorul grupului de presă „Agenda” din Timișoara, rememorează în postfața la cel de-al 11-lea volum al ciclului „Cronologia comentată a mileniului III” ipostazele întâlnirii și colaborării sale cu omologul său de la „LIBERTATEA”, Octavian Andronic,  care au făcut posibilă apariția editorialelor zilnice de-a lungul celor 11 ani, reunite apoi în volumele acestui veritabil serial istoric.

 

O ISTORIE DE ZI CU ZI

Miercuri, 27 Martie, 2019 - 17:19
85% finanțat din fonduri UE

Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, însoțit de directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”, Victor Sandu, și de directorul general al ABA Banat, Titu Bojin, a participat miercuri la semnarea contractului de proiectare și execuție lucrări din cadrul proiectului „Repararea Infrastructurii de navigație a Canalului Bega”, finanțat prin Programul IPA Interreg CBC România-Serbia.

Luni, 25 Martie, 2019 - 19:39

Zilele acestea, zeci de tiruri au fost văzute prin centrul oraşului Timişoara. Au fost aduse modulele care vor compune scena Diskoteka Festival, amplasată în centrul stadionului „Dan Păltinișanu” .

Chiar dacă evenimentul se va desfăşura în perioada 31 mai - 2 iunie, construcţia unei scene de o asemenea anvergură poate dura chiar şi nouă săptămâni, spun organizatorii.

Vineri, 22 Martie, 2019 - 16:42

În jurul orei 14:10, în gara Timişoara Nord, la linia 3 R, a avut loc un incendiu la trenul privat AMX 540, care aparţine operatorului Regio Călători, informează, vineri, CFR SA.

Trenul ar fi trebuit să plece în cursă la ora 14:12, pe relaţia Timişoara Nord - Lovrin.

"Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii militari. Menţionez că circulaţia altor trenuri nu este afectată'', a declarat purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan. 

Joi, 14 Martie, 2019 - 19:21

Artiştii Filarmonicii Banatul din Timişoara continuă să fie nemulţumiţi de activitatea directorului Ioan Coriolan Gârboni, despre care susţin că este "dezinteresat total" de activitatea lor, iar instrumentiştii de la coarde nu vor mai avea pe ce cânta, întrucât instituţia nici nu le cumpără aceste instrumente, nici nu le asigură pe cele private în caz de distrugere.

Miercuri, 6 Martie, 2019 - 11:38

S-au deschis înscrierile pentru turneul național de calificare la Finala Mondială Red Bull Neymar Jr’s Five. Turneul național are anul acesta 9 etape de calificare în București, Pitești, Timișoara, Brașov, Tîrgu Mureș, Cluj-Napoca, Iași, Constanța și Chișinău, în Moldova.

În România se caută din nou cea mai bună echipă de fotbal 5-la-5 care să lupte pentru victorie în turneul final Red Bull Neymar Jr’s Five din Brazilia. Și, de ce nu, să se întoarcă acasă cu marele trofeu, așa cum au făcut-o cei de la TAO United în 2017. 

Luni, 14 Ianuarie, 2019 - 15:18

Elevii care locuiesc în patru cartiere ale Timişoarei şi învaţă în şcoli aflate în centrul oraşului sunt duşi gratuit la cursuri, începând de luni, după ce municipalitatea a inaugurat transportul public şcolar.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, pentru început, elevii a patru licee din centrul Timişoarei beneficiază de transport şcolar gratuit înspre şi dinspre instituţiile de învăţământ.

Luni, 17 Decembrie, 2018 - 16:45

"Cine uita e complice" este deviza sub care s-a desfășurat duminică seara la Timișoara "Marșul Eroilor". Este modul în care timișoreni îi comemorează, an de an, pe cei care au plătit cu viața pentru libertate. Peste 300 de oameni s-au rugat, au aprins lumânări și au depus coroane la mormintele celor căzuți in Revoluția din '89. 17 decembrie 1989 este ziua în care trupele de securitate și armata au deschis focul împotriva manifestanților la Timișoara.

Luni, 3 Decembrie, 2018 - 18:18

Volkhard Steude, concertmaestrul Filarmonicii din Viena, și pianista Cătălina Butcaru revin la Timișoara cu un dublu eveniment ce va cuprinde un recital cu sonate de Mozart, Schumann și Grieg, pe scena Filarmonicii Banatul (11 decembrie, ora 19.00, sala Capitol) și cursuri de măiestrie (10 și 11 decembrie).

Vineri, 23 Noiembrie, 2018 - 20:00

​Sportiva Simona Halep, numărul unu mondial în tenis, a primit, vineri, titlul de Doctor Honoris Causa „Beneficiorum Publicorum” din partea Universităţii de Vest din Timişoara. La finalul ceremoniei, Simona a vorbit despre finalele de la Roland Garros și le-a transmis tinerilor să nu renunțe la ceea ce își doresc cu adevărat.

Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara a fost neîncăpătoare, vineri, la decernarea titlului de Doctor Honoris Causa „Beneficiorum Publicorum” sportivei Simona Halep.

Joi, 4 Octombrie, 2018 - 12:37

Timişoara devine primul oraş din România care are cinci moduri de transport public: tramvai, autobuz, troleibuz, bicicletă şi vaporaş, aceasta după ce ambarcaţiunile au început, joi, primele curse regulate. De asemenea, Timişoara este primul oraş din ţară cu căi navigabile interioare.

Potrivit reprezentanţilor Societăţii de Transport Public Timişoara (STPT), trei vaporaşe vor circula, de luni până vineri, de-a lungul canalului Bega, în intervalul 7.30 - 18.00, între cele nouă staţii aflate pe maluri. Alte patru vaporaşe vor rămâne de rezervă.

Marţi, 25 Septembrie, 2018 - 19:19
26 de statui de ceară sunt expuse până la 31 octombrie

Un număr de 26 de statui de ceară sunt expuse în "Muzeul Figurilor de Ceară", până la data de 31 octombrie, într-un centru comercial din Timişoara, replici ale regelui Mihai I şi Nicolae Ceauşescu fiind prezentate în premieră naţională. 

Luni, 4 Iunie, 2018 - 10:17

Peste 400 de persoane s-au adunat, duminică seara, în centrul Timişoarei pentru a protesta faţă de decizia CCR de revocare a şefei DNA, manifestanţii solicitând organizarea unui referendum pentru depolitizarea instituţiei.

Protestul organizat în Piaţa Victoriei din Timişoara a început cu intonarea imnului României, iar apoi manifestanţii au ascultat mai multe discursuri susţinute de câteva persoane.

Subscribe to Timișoara