Marţi, 4 Iunie, 2019 - 16:00

În weekend, la Timişoara s-a desfășurat primul festival dedicat muzicii anilor 80 și 90 din România. După centralizarea datelor, organizatorii anunță că pe stadion au intrat, în cele trei zile de festival, peste 120.000 de persoane.

2019 este anul care marchează nașterea unui nou concept de eveniment. După Rusia, Polonia sau Suedia, a venit și rândul României să găzduiască un festival care să strangă în același loc toate legendele muzicii anilor 80 si 90.

Festivalul este gândit să aibă o singura ediție pe an și să reunească peste 50 de artiști internaționali în trei zile.

Joi, 30 Mai, 2019 - 17:56

Cu prilejul desfăşurării Diskoteka Festival 2019, pe Stadionul ,,Dan Păltinişanu” din municipiul Timişoara în perioada 31 mai-02 iunie a.c., Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Timiş având în sprijin efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, cu participarea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „BANAT” al judeţului Timiş, vor conlucra pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice a participanţilor la acest eveniment.

Luni, 27 Mai, 2019 - 14:21

După trei ani de prezență în Timișoara, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA, singura care deține trei spitale cu acreditări internaționale, își consolidează expertiza medicală prin preluarea spitalului Première, cel mai mare spital privat multidisciplinar din regiunea de vest a țării.

Spitalul Première se remarcă prin înalta pregătire a echipelor medicale, alcătuite din cei mai buni profesioniști din zonă, înalt specializați în obstetrică, chirurgie ginecologică, medicină materno-fetală, ortopedie, neurochirurgie și chirurgie generală.  

Vineri, 24 Mai, 2019 - 17:34

Jandarmi din cadrul Grupării Mobile Timişoara asigură măsuri de ordine publică şi siguranţa spectatorilor prezenţi la meciul de fotbal ce are loc duminică, 26 mai a.c. pe stadionul „Motorul” din municipiul Arad, între echipele UTA Arad și Petrolul Ploiești.

            Pentru îndeplinirea misiunii, Gruparea de Jandarmi Mobilă Timişoara cooperează cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad, cu Inspectoratul de Poliție Județean Arad și cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad.  

Joi, 9 Mai, 2019 - 13:28

„Romania and Moldova, better together”, „EU integration throught Reunification”, „We are from Romania, we are from Moldova, we are Romanians” și „Basarabia e România” în toate limbile statelor Uniunii Europene sunt mesajele transmise de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 și de alte organizații de pe ambele maluri de Prut oficialilor europeni și șefilor de guverne din spațiul comunitar, prezenți la Summitul de la Sibiu.

Luni, 1 Aprilie, 2019 - 18:38

Primăria Timişoara a inaugurat, luni, sistemul de închiriere gratuită a 25 de trotinete electrice cumpătare de municipalitate cu 125.000 de euro, cu tot cu sistemul de rastele. Prima trotinetă a fost folosită de primarul Nicolae Robu.

Joi, 28 Martie, 2019 - 00:00
Editorialele din „Agenda Zilei” au construit cronica lui Octavian Andronic

Zoltan Kovacs, fondatorul grupului de presă „Agenda” din Timișoara, rememorează în postfața la cel de-al 11-lea volum al ciclului „Cronologia comentată a mileniului III” ipostazele întâlnirii și colaborării sale cu omologul său de la „LIBERTATEA”, Octavian Andronic,  care au făcut posibilă apariția editorialelor zilnice de-a lungul celor 11 ani, reunite apoi în volumele acestui veritabil serial istoric.

 

O ISTORIE DE ZI CU ZI

Miercuri, 27 Martie, 2019 - 17:19
85% finanțat din fonduri UE

Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, însoțit de directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”, Victor Sandu, și de directorul general al ABA Banat, Titu Bojin, a participat miercuri la semnarea contractului de proiectare și execuție lucrări din cadrul proiectului „Repararea Infrastructurii de navigație a Canalului Bega”, finanțat prin Programul IPA Interreg CBC România-Serbia.

Luni, 25 Martie, 2019 - 19:39

Zilele acestea, zeci de tiruri au fost văzute prin centrul oraşului Timişoara. Au fost aduse modulele care vor compune scena Diskoteka Festival, amplasată în centrul stadionului „Dan Păltinișanu” .

Chiar dacă evenimentul se va desfăşura în perioada 31 mai - 2 iunie, construcţia unei scene de o asemenea anvergură poate dura chiar şi nouă săptămâni, spun organizatorii.

Vineri, 22 Martie, 2019 - 16:42

În jurul orei 14:10, în gara Timişoara Nord, la linia 3 R, a avut loc un incendiu la trenul privat AMX 540, care aparţine operatorului Regio Călători, informează, vineri, CFR SA.

Trenul ar fi trebuit să plece în cursă la ora 14:12, pe relaţia Timişoara Nord - Lovrin.

"Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii militari. Menţionez că circulaţia altor trenuri nu este afectată'', a declarat purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan. 

Joi, 14 Martie, 2019 - 19:21

Artiştii Filarmonicii Banatul din Timişoara continuă să fie nemulţumiţi de activitatea directorului Ioan Coriolan Gârboni, despre care susţin că este "dezinteresat total" de activitatea lor, iar instrumentiştii de la coarde nu vor mai avea pe ce cânta, întrucât instituţia nici nu le cumpără aceste instrumente, nici nu le asigură pe cele private în caz de distrugere.

Miercuri, 6 Martie, 2019 - 11:38

S-au deschis înscrierile pentru turneul național de calificare la Finala Mondială Red Bull Neymar Jr’s Five. Turneul național are anul acesta 9 etape de calificare în București, Pitești, Timișoara, Brașov, Tîrgu Mureș, Cluj-Napoca, Iași, Constanța și Chișinău, în Moldova.

În România se caută din nou cea mai bună echipă de fotbal 5-la-5 care să lupte pentru victorie în turneul final Red Bull Neymar Jr’s Five din Brazilia. Și, de ce nu, să se întoarcă acasă cu marele trofeu, așa cum au făcut-o cei de la TAO United în 2017. 

Luni, 14 Ianuarie, 2019 - 15:18

Elevii care locuiesc în patru cartiere ale Timişoarei şi învaţă în şcoli aflate în centrul oraşului sunt duşi gratuit la cursuri, începând de luni, după ce municipalitatea a inaugurat transportul public şcolar.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, pentru început, elevii a patru licee din centrul Timişoarei beneficiază de transport şcolar gratuit înspre şi dinspre instituţiile de învăţământ.

Luni, 17 Decembrie, 2018 - 16:45

"Cine uita e complice" este deviza sub care s-a desfășurat duminică seara la Timișoara "Marșul Eroilor". Este modul în care timișoreni îi comemorează, an de an, pe cei care au plătit cu viața pentru libertate. Peste 300 de oameni s-au rugat, au aprins lumânări și au depus coroane la mormintele celor căzuți in Revoluția din '89. 17 decembrie 1989 este ziua în care trupele de securitate și armata au deschis focul împotriva manifestanților la Timișoara.

Luni, 3 Decembrie, 2018 - 18:18

Volkhard Steude, concertmaestrul Filarmonicii din Viena, și pianista Cătălina Butcaru revin la Timișoara cu un dublu eveniment ce va cuprinde un recital cu sonate de Mozart, Schumann și Grieg, pe scena Filarmonicii Banatul (11 decembrie, ora 19.00, sala Capitol) și cursuri de măiestrie (10 și 11 decembrie).

Vineri, 23 Noiembrie, 2018 - 20:00

​Sportiva Simona Halep, numărul unu mondial în tenis, a primit, vineri, titlul de Doctor Honoris Causa „Beneficiorum Publicorum” din partea Universităţii de Vest din Timişoara. La finalul ceremoniei, Simona a vorbit despre finalele de la Roland Garros și le-a transmis tinerilor să nu renunțe la ceea ce își doresc cu adevărat.

Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara a fost neîncăpătoare, vineri, la decernarea titlului de Doctor Honoris Causa „Beneficiorum Publicorum” sportivei Simona Halep.

Joi, 4 Octombrie, 2018 - 12:37

Timişoara devine primul oraş din România care are cinci moduri de transport public: tramvai, autobuz, troleibuz, bicicletă şi vaporaş, aceasta după ce ambarcaţiunile au început, joi, primele curse regulate. De asemenea, Timişoara este primul oraş din ţară cu căi navigabile interioare.

Potrivit reprezentanţilor Societăţii de Transport Public Timişoara (STPT), trei vaporaşe vor circula, de luni până vineri, de-a lungul canalului Bega, în intervalul 7.30 - 18.00, între cele nouă staţii aflate pe maluri. Alte patru vaporaşe vor rămâne de rezervă.

Marţi, 25 Septembrie, 2018 - 19:19
26 de statui de ceară sunt expuse până la 31 octombrie

Un număr de 26 de statui de ceară sunt expuse în "Muzeul Figurilor de Ceară", până la data de 31 octombrie, într-un centru comercial din Timişoara, replici ale regelui Mihai I şi Nicolae Ceauşescu fiind prezentate în premieră naţională. 

Luni, 4 Iunie, 2018 - 10:17

Peste 400 de persoane s-au adunat, duminică seara, în centrul Timişoarei pentru a protesta faţă de decizia CCR de revocare a şefei DNA, manifestanţii solicitând organizarea unui referendum pentru depolitizarea instituţiei.

Protestul organizat în Piaţa Victoriei din Timişoara a început cu intonarea imnului României, iar apoi manifestanţii au ascultat mai multe discursuri susţinute de câteva persoane.

Vineri, 2 Martie, 2018 - 15:44

Premier Motors a deschis un nou punct de vânzare Mazda la Timişoara, în urma unei investiţii de 500.000 de euro, se arată într-un comunicat.

Potrivit comunicatului, în noul showroom vor fi expuse 12 maşini, şase la interior şi şase la exterior, cu posibilitatea realizării de testdrive cu toate modelele mărcii. Premier Motors le oferă clienţilor consultanţă de specialitate pe întregul proces de achiziţie, furnizarea de piese şi accesorii originale, îndrumare şi consiliere after-sales. 

Luni, 26 Februarie, 2018 - 11:24

B.J.T. (Biblioteca Județeană Timiș) face Semn. De carte! Consiliul Județean Timiș și Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel” propun o nouă LecTură de Forță.  . Fiecare participant(ă) se va prezenta la eveniment cu o carte preferată. Fragmentul preferat va fi marcat de semnul pus la dispoziție de către B.J.T. Dezbaterea va porni de la opțiunile de lectură ale elevelor și elevilor: ce cărți le plac și de ce? În ce măsură școala îi apropie de literatură? În anul Centenarului, B.J.T. realizează lunar câte un semn de carte special.

Joi, 22 Februarie, 2018 - 18:00
Sunt pregătiți (dar neplătiți) 25 de timonieri, căpitani și marinari care așteaptă ambarcațiunile

Cei 25 de navigatori nu au obiect de activitate până când cele 7 ambarcațiuni achiziționate de Primăria Timișoara nu vor intra la propriu la apă. Surse din interiorul Societății de transport spun că deocamdată, salariații cu pricina sunt plătiți să păzească vaporasele și pontoanele, așadar sunt un fel de paznici.

Însă primarul crede că nu ar fi trebuit plătiți, atâta timp cât nu navighează, ci stau pe uscat.

Luni, 12 Februarie, 2018 - 16:32
cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest

Luni, 12 februarie 2018, în sala de consiliu a Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), a avut loc semnarea unei noi tranşe de 18 contracte de finanţare cu firme din Regiunea Vest. La eveniment au participat reprezentanţii firmelor care vor primi finanţare, alături de domnul Sorin MAXIM, directorul general al ADR Vest.

Subscribe to Timișoara