Luni, 4 Ianuarie, 2021 - 16:50

Premierul nipon Yoshihide Suga a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că executivul său preconizează să impună o nouă stare de urgenţă în regiunea capitalei Tokyo în faţa recrudescenţei contaminărilor cu noul tip de coronavirus, descriind drept "foarte severă" situaţia sanitară din Japonia, informează AFP şi dpa.

Yoshihide Suga şi-a exprimat speranţa că Japonia ar putea începe campania de vaccinare la sfârşitul lui februarie, precizând că el va fi printre primii care se vor vaccina.

Joi, 2 Iulie, 2020 - 14:39

Tokyo a înregistrat 107 cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, pentru prima oară după data de 2 mai - când au fost raportate circa o sută de infectări - şi la o lună după ce Japonia a ridicat starea de alertă sanitară, relatează joi EFE.

Din 24 iunie şi până în prezent, cazurile zilnice de COVID-19 din capitala niponă se menţineau în jurul pragului de 50, în condiţiile în care metropola japoneză îşi recuperează treptat ritmul obişnuit de viaţă după ridicarea restricţiilor care vizau barurile, restaurantele şi centrele comerciale.

Luni, 30 Martie, 2020 - 16:34

Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, amânate din cauza pandemiei de coronavirus, se vor desfăşura între 23 iulie şi 8 august 2021, au anunţat luni CIO şi Comitetul japonez de organizare, citate de agenţia Kyodo.

Noua perioadă de desfăşurare a competiţiei a fost preferată celorlalte variante avansate, inclusiv desfăşurarea competiţiei în primăvara anului viitor, pentru a se evita astfel provocarea unor perturbări majore în calendarul sportiv internaţional şi a reduce la minimum provocările logistice cărora vor trebui să le facă faţă organizatorii.

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 11:40

Un al doilea cetăţean român de la bordul vasului de croazieră "Diamond Princess" a fost depistat cu noul coronavirus, fiind transportat la un spital din Tokyo, a informat, miercuri, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).
Potrivit MAE, starea de sănătate a românului este bună. 
"Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetăţean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess", informează MAE.

Luni, 13 Ianuarie, 2020 - 10:32

România speră să se bazeze la Jocurile Olimpice din această vară pe cea mai bună handbalistă a lumii și pe tenismana care a fost lider mondial săptămâni la rând. Dacă Simona Halep și-a câștigat deja biletul pentru Japonia, Cristina Neagu mai trebuie să treacă de un turneu de calificare.
Cristina Neagu îi dorește Simonei Halep un an perfect și să se întâlnească la Jocurile Olimpice de la Tokyo. La sfârșitul anului 2019, campioana de la Wimbledon s-a declarat impresionată de performanța Cristinei de a fi desemnată, pentru a patra oară, cea mai bună handbalistă din lume.

Luni, 6 Ianuarie, 2020 - 11:21

Au produs cea mai mare surpriză din sportul românesc în 2019, dar nu au de gând să se oprească aici. După ce au obținut calificarea la Jocurile Olimpice – la mai bine de jumătate de secol distanță - jucătoarele din naționala de baschet 3x3 țintesc o medalie la Tokyo. 
Gabriela Mărginean, Elisabeth Pavel și Gabriela Irimia sunt câteva dintre jucătoarele care au pus umărul la calificarea echipei naționale de 3x3 la Jocurile Olimpice. “Tricolorele” au planuri mari pentru competiția de la Tokyo.

Duminică, 24 Noiembrie, 2019 - 13:40
Președintele COSR, Mihai Covaliu, este optimist și crede că ”tricolorii” vor aduce mai multe medalii decât s-a preconizat

Comitetul Olimpic și Sportiv Român și președinții de federații au evaluat șansele la medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în cadrul Forumului COSR. Previziunile federațiilor au însumat 15 medalii, în vreme ce Comisia Tehnică Olimpică a evaluat că delegația Romaniei poate spera la 4-6 medalii.

Până în acest moment, 55 de sportivi au obținut calificarea la 10 discipline.

Luni, 18 Noiembrie, 2019 - 10:20

Petrec împreună 11 luni pe an, la antrenamente, în cantonamente și competiții. Victor Mihalachi (30 de ani ) și Cătalin Chirilă (21 de ani) reprezintă experiența și tinerețea din echipajul de canoe dublu, cotat cu șanse la podium la Jocurile Olimpice. 
Cei doi canoiști sunt convinși că o medalie la Tokyo ar face uitat sacrificiul de a sta departe de familie. 

Vineri, 1 Noiembrie, 2019 - 16:22

Echipa feminină de baschet 3x3 a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, din 2020, a anunţat, vineri, Federaţia Internaţională de Baschet (FIBA), potrivit paginii de Facebook a forului naţional.

''Un vis devenit realitate: România va fi reprezentată la Tokyo 2020 în competiţia feminină de baschet 3x3, acolo unde, momentan s-au mai calificat doar Rusia, China şi Mongolia'', anunţă Federaţia Română de Baschet.

Vineri, 1 Noiembrie, 2019 - 10:53

Laura Coman, campioana europeană la tir, a făcut un test drive cu o mașina pe care ar putea să o dețină dacă va câștiga o medalie olimpică anul viitor.
 Cotată printre favorite la un loc pe podiumul de la Tokyo în proba de pușcă aer comprimat 10 m, sportiva nu simte presiune.

Subscribe to Tokyo