Miercuri, 12 Septembrie, 2018 - 15:17

Deocamdată, programul este destinat doar copiilor din clasele 0 şi până în a IV de la două licee din centrul oraşului Cluj-Napoca. Dar aceştia au fraţi în clase mai mari, şi ei pot merge cu aceleaşi autobuze.

Toate informaţiile adunate de la părinţi vor contribui pentru îmbunătăţirea proiectului. Autorităţile locale vor, ca în timp, să mărească numărul de şcoli, dar şi autobuze implicate în acest proiect.

Marţi, 21 August, 2018 - 19:19

Elena Mîndru & Orchestra Română de Tineret celebrează Centenarul României cu un turneu inedit de jazz simfonic în perioada 6-9 septembrie 2018.

Vineri, 20 Iulie, 2018 - 18:00
3 săptămâni, 10 localități și peste 20 de evenimente 

Unul dintre cele mai longevive evenimente dedicate artelor contemporane din România, Festivalul ICon Arts Transilvania, a ajuns anul acesta la ediția cu numărul XVI. Peste 200 de artiști din întreaga lume se vor întâlni aici, contribuind la dezvoltarea unui laborator de creație unic în peisajul internațional. Iar publicul prezent va fi primul care se va putea bucura de inspirația unor locuri neatinse de secole în compania artelor noi și tradițiilor vechi.

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 18:00

Un american care a primit 262 de scrisori s-a gândit sa concureze recordul mondial Guinness stabilit de un salajean din comuna Marca, care are 22.018 scrisori. Recordul mondial la categoria „cele mai multe scrisori primite într-o viata” (cele mai multe scrisori primite în întreaga istorie a omenirii), emise de prestigioasa si celebra recordurilor guinness din Marea Britanie, a fost acordata lui Gabriel Antoniu Lavrincic, nascut în satul Marca, judetul Salaj, Transilvania, România.

Duminică, 8 Iulie, 2018 - 10:52

Duminică la Cluj-Napoca, are loc ceremonia oficială de deschidere a celei de a 59-a ediţii a Olimpiadei Internaţionale de Matematică.
Evenimentul, care se desfăşoară în perioada 3 - 14 iulie, reprezintă cea mai veche şi mai prestigioasă competiţie din domeniul ştiinţelor adresată elevilor de liceu, prima ediţie având loc în România în anul 1959.  

Marţi, 3 Iulie, 2018 - 18:42
Ce lecție!

80 de jandarmi, 60 de poliţişti şi 6 echipaje ISU vor asigura măsurile de ordine publică la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj-Napoca, la care vine şi fiul preşedintelui Siriei. ”Va participa la activităţi exact ca ceilalţi copii”, spune şeful ISJ Cluj.

Peste 600 de elevi concurenţi, cu vârste cuprinse între 13 şi 19 ani, din 110 ţări, participă la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj-Napoca, manifestare al cărei buget este de un milion de euro, transmite.

Joi, 28 Iunie, 2018 - 16:47

”Practicile de concurenţă neloială” desfăşurate de Uber, constând în furnizarea de servicii în domeniul transportului, implicând transportul de persoane fără deţinerea autorizaţiilor legale, au fost interzise în Cluj-Napoca. Decizia Tribunalului Specializat Cluj nu este definitivă.

Potrivit hotărârii Tribunalului Specializat Cluj adoptată miercuri, decizia va trebui publicată de Uber într-un ziar de largă circulaţie.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 18:45

Soprana Angela Gheorghiu va fi prezentă la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) în calitate de invitată de onoare a celei de-a 17-a ediţii.

Vineri, pe 1 iunie, de la ora 19.00, Opera Naţională Română Cluj-Napoca va fi gazda unui eveniment unic, în cadrul căruia Angela Gheorghiu va interpreta cîteva arii în faţa publicului clujean, acompaniată de pianistul Alexandru Petrovici. Momentul va fi urmat de proiecţia filmului "Tosca" (regia Benoît Jacquot) în care soprana joacă rolul titular.

Joi, 3 Mai, 2018 - 20:00

Rampa de gunoi a oraşului Cluj-Napoca a luat foc în noaptea de miercuri spre joi şi arde de aproximativ 12 ore pe o suprafaţă de 3500 de metri pătraţi, pompierii reuşind să lichideze flăcările vizibile, dar se mai intervine pentru focarele care ard mocnit. Rampa de gunoi a mai fost cuprinsă de câteva incendii de la începutul anului, însă acesta este de cea mai mare intensitate.

Incendiul la groapa de gunoi de la Pata Rât a fost raportat la 112 în jurul orei 01.00, iar mai multe echipaje de pompieri intervin de atunci, flăcările vizibile fiind lichidate.

Vineri, 30 Martie, 2018 - 22:41

În cadrul programului de promovare a  valorilor de talie mondiala ale Aviatiei Române, Asociatia Româna pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii Cluj, reprezentată de Cdr. av. r. Laurentiu Buzenchi, presedintele ARPIA Cluj si Cpt. av. r. Sorin Man, in perioada 27-30 martie, a organizat o serie de activitati la scoli si licee din judetul Alba. 

Vineri, 23 Martie, 2018 - 09:57
Documentar-analiză de acad.Ioan Aurel Pop

În contextul centenarului Marii Uniri se vorbește și se va mai vorbi încă despre documentul fundamental care a determinat ca circa 100 000 de km pătrați și cam 5 milioane de locuitori să intre în componența Regatului României. Este vorba despre Declarația sau, mai exact, Rezoluția „Măritei Adunări Naționale” de la Alba Iulia, adoptată prin votul unanim al celor 1228 de delegați cu „credenționale” (certificate doveditoare), reprezentând practic pe toți românii, adică circa două treimi din populația Transilvaniei în sens larg (cu Banatul, Crișana, Maramureșul, Sătmarul etc.).

Joi, 15 Februarie, 2018 - 19:53

Robert Ficheux, omul căruia România îi datorează graniţele de azi. Cine crede că Marea Unire s-a datorat numai Adunării Româneşti de laAlba-Iulia din decembrie 1918 şi intelectualităţii greco-catolice, are o 
viziune patriotic-idilică asupra istoriei.
Marile puteri victorioase, hotărâseră, destul de corect, să împartă înfrântul si 
destrămatul Imperiu Austro-Ungar, după criteriile populaţiilor majoritare.
Aveau loc recensăminte, se făcuseră hărţi ale tuturor provinciilor imperiale după naţionalităţi,se pregăteau infiinţarea de noi ţări şi frontiere. Ungaria înaintase Parisului, unde aveau loc negocierile, hărţi ale Transilvaniei, în 
care, zona montană, platourile locuite numai de români din Maramureş, Oaş,
Haţeg, Lăpuş, Apuseni, Năsăud etc. apăreau ca pustii.

Luni, 12 Februarie, 2018 - 15:35

„Gradual Decline" este un proiect care îi pune în dialog pe Andreea Chiricā și Rāzvan Ion, doi artiști care vorbesc despre singurătate și depresie, fiecare ilustrând, prin propria estetică, aceste trăiri.(...)

Artistul Răzvan Ion nu dezvăluie prea mult din povestea lui, el creează o stare care este extrem de bine redată prin imaginile surprinse, dar și prin tehnica abordată. Seria de fotografii se numește #TheEstheticOfSeduction (...)

Subscribe to Transilvania