Miercuri, 9 Septembrie, 2020 - 16:11

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a început, miercuri, ancheta epidemiologică la un centru privat de îngrijire a persoanelor vârstnice din municipiul Tulcea, după ce rezultatele testelor efectuate în cazul a peste 20 de persoane au fost pozitive la noul coronavirus.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul DSP, testele pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus au fost efectuate marţi tuturor celor 31 de angajaţi şi celor 50 de beneficiari de servicii sociale.

Miercuri, 2 Septembrie, 2020 - 15:36

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a obţinut acordul UNESCO pentru înfiinţarea unei rezervaţii transfrontaliere România-Ucraina-Republica Moldova, a anunţat guvernatorul Deltei, Ion Munteanu, în contextul împlinirii, marţi, a 30 de ani de la constituirea Rezervaţiei.

În momentul de faţă, Delta Dunării este o rezervaţie a biosferei transfrontalieră care include 60.000 de hectare în Ucraina şi 580.000 de hectare în România.

Vineri, 14 August, 2020 - 17:30

Trei tulceni acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc au fost reţinuţi de poliţişti, după ce unul dintre ei a înfiinţat o cultură de canabis într-un solar în care familia lui cultiva şi creştea fructe de pădure, legume şi flori.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 19:00

O şcoală pentru persoanele care doresc să obţină permisul de conducător de ambarcaţiune intenţionează ca luna aceasta să-şi reia fizic activitatea, după ce în ultima lună a organizat cursurile on-line, ca măsură de prevenţie în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

Directorul şcolii, Marcel Mocanu, a declarat că speră ca primul examen din acest an pentru obţinerea permiselor de conducător de ambarcaţiune să aibă loc în această lună, dacă cei care au absolvit cursurile vor depune solicitări la sediul Căpităniei Zonale Tulcea.

Luni, 18 Mai, 2020 - 14:50

În a doua zi a stării de alertă, voluntari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului ajutați de jandarmi au oferit pachete cu produse de strictă necesitate pentru familiile nevoiașe din localitățile Luminița,  Meșteru, Cârjelari, Mircea Vodă și General Praporgescu, din județul Tulcea. Au fost împărțite alimente de bază, produse de igienă si alte accesorii atât de necesare în vremuri de pandemie. Ajutorul s-a îndreptat spre persoanele vulnerabile precum cele cu dizabilități, bătrânilor singuri, familiilor sărace cu multi copii și familiilor unde adulții și-au pierdut locul de muncă.

Joi, 23 Ianuarie, 2020 - 17:00

Numărul total al turiştilor veniţi în Delta Dunării în 2019 a rămas aproape de acelaşi nivel record înregistrat în anul 2018, însă a continuat scăderea numărului turiştilor străini constatată şi în anii anteriori, arată datele Asociaţiei de Management a Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD).

Miercuri, 8 Ianuarie, 2020 - 10:46

În această dimineață, polițiștii de investigare a criminalității economice, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, efectuează peste 100 de percheziții, în 25 de județe și în București, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de euro prin infracțiuni de fals și de serviciu.

La data de 8 ianuarie 2020, polițiștii de investigare a criminalității economice efectuează 102 percheziții domiciliare și pun în aplicare 15 mandate de aducere.

Vineri, 13 Decembrie, 2019 - 11:21

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) va continua, anul viitor, acţiunile de populare a complexului Razim-Sinoe cu icre embrionate de şalău, chiar dacă populaţia piscicolă din zonă este afectată de un parazit, cunoscut sub numele de "viermele sârmă".

Acţiunea de populare începe, în general, în această perioadă cu selectarea reproducătorilor, iar guvernatorul Rezervaţiei, Cătălin Ţibuleac, a declarat că urmează licitaţia pentru continuarea singurului program de populare din Deltă.

Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 08:58

Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, a dispus, încă din 1 noiembrie 2019, direcţiilor de sănătate publică din judeţele Botoşani, Maramureş, Satu Mare, Suceava şi Tulcea intensificarea activităţii de supraveghere a difteriei, urmare a comunicărilor identificate privind evoluţia unor cazuri de îmbolnăvire prin difterie în Ucraina.

Miercuri, 6 Noiembrie, 2019 - 13:03

9 autobuze electrice cu lungimea de aproximativ 10 m, cu o capacitate de minimum 50 de pasageri, cu 3 staţii de încărcare şi 9 staţii de încărcare lentă, vor fi achiziţionate cu fonduri europene asigurate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Obiectivul proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea transportului public în municipiul Tulcea, prin reînnoirea parcului de mijloace de transport public de pe rutele de transport existente şi echiparea acestora cu sisteme de transport inteligente.

Miercuri, 30 Octombrie, 2019 - 19:00

Un cargou, sub pavilion Belize, a distrus, miercuri dimineaţa, un ponton de acostare de pe faleza din municipiul Tulcea, în urma unui incident cauzat cel mai probabil de o defecţiune tehnică, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Tulcea.
​​​​​​​
Vasul naviga pe Dunăre atunci când a rămas fără guvernare şi a intrat în coliziune cu un ponton de acostare.

În urma incidentului, nu s-a produs blocarea şenalului navigabil al Dunării sau poluarea mediului.

Vineri, 2 August, 2019 - 17:24

Având în vedere că vremea se anunță a fi nefavorabilă la Tulcea sâmbătă, 3 august, concertul pe care Ducu Bertzi urma sa îl susțină mâine seară, de la ora 20.30, la Scena din Piața Civică, în cadrul „Caravanei filmului românesc” a fost reprogramat pentru duminică, 4 august, ora 20.30, tot la Scena din Piața Civică.

Joi, 25 Iulie, 2019 - 18:42

În al şaptelea an de când aduce bucuria filmului românesc în oraşe din întreaga ţară, Caravana filmului românescCapodopere ale cinematografiei naţionale nu putea să nu revină la Tulcea.

Între 29 iulie şi 4 august, copiii mici şi mari sunt întâmpinaţi la Scena din Centrul Civic, cu un buchet de filme care au adus, de-a lungul anilor, zâmbetul pe feţele a milioane de tineri...şi nu doar atât!

Miercuri, 3 Iulie, 2019 - 16:39

Meteorologii au emis, miercuri, o avertizare Cod roșu de ploi abundente, grindină și vijelii puternice pentru mai multe localități din județul Tulcea, valabilă până la ora 16.15.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, sunt vizate localitățile Babadag, Sarichioi, Mihail Kogălniceanu, Slava Cercheză, Nalbant, Mihai Bravu și Izvoarele, din județul Tulcea.

Potrivit meteorologilor, în aceste zone se vor semnala averse torențiale ce vor cumula 50-60 l/mp, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, vijelie puternică și frecvente descărcări electrice.

Vineri, 28 Iunie, 2019 - 14:19

Iridex Group Plastic anunță că stadiul lucrărilor pentru șantierele de reabilitate a amenajărilor de irigații de la Sinoe și Babadag se desfășoară corespunzător planurilor. Recent, pe data de 25 iunie a.c., a avut loc o vizită la fața locului a Ministrului Agriculturii, Petre Daea, alături de echipele Agențiilor Naționale de Îmbunătățiri Funciare - ANIF București,  ANIF Constanța și ANIF Tulcea.

Luni, 24 Iunie, 2019 - 16:00

Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Tulcea au anunţat luni, cu prilejul conferinţei de lansare a proiectului "Infrastructură transfrontalieră de sănătate", în valoare totală de peste 3,7 milioane de euro, că s-a semnat contractul de lucrări pentru reabilitarea Secţiei de ortopedie şi a sălii de sterilizare din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 18:18

Rata mortalității infantile a scăzut în România, în ceea ce privește media pe țară, de la 10 la mia de copii născuți vii, în 2012, la 6,5 la mie, conform datelor provizorii pentru 2018.

Vineri, 24 Mai, 2019 - 18:21

Ziua Europeană a Parcurilor a fost marcată vineri de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva printr-un eveniment dedicat ariilor naturale protejate, organizat la Centrul de Vizitare al Parcului Național Munții Măcinului din comuna Greci, județul Tulcea.

Luni, 20 Mai, 2019 - 18:55

Ca urmare încredințării de către Coordonatorul Național/Biroul SUERD din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a mandatului de asigurare, prin rotație, a Secretariatului executiv al Consiliului Consultativ SUERD, USH Pro Business a participat la conferința ”Zilele participării naționale în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD)”, care a avut loc în perioada 15-16 Mai 2019.

Vineri, 17 Mai, 2019 - 19:38

Investiția de aproximativ 40 de milioane de euro este importantă pentru oraș, dar și pentru Delta Dunării.

Marți, 14 mai 2019, ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, și ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer Daniel -Breaz, s-au aflat într-o vizită de lucru la Tulcea, fiind primiți de președintele Consiliu-lui Județean Tulcea, Horia Teodorescu, și de vicepreședinții Dumitru -Mergeani și Petre Badea.

Marţi, 7 Mai, 2019 - 14:18

Luna Mai, ultima lună a primăverii, se dovedește a fi o lună plină pentru locuitorii județului Tulcea și pentru vizitatorii acestuia, interesați să descopere tradițiile Dobrogei de Nord și să profite de peisajele și gastronomia pe care această zonă le oferă.

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, în calitate de partener în organizarea evenimentelor, îi invită pe toți cei care își doresc câteva zile de vacanță și relaxare, să participe la sărbătorile și festivalurile care au loc în județul Tulcea în această lună.

 

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 08:40

După ce au participat la comemorarea intrării solemne a lui Isus în Ierusalim, în Duminica Floriilor, credincioşii romano-catolici comemorează Patima şi Moartea Domnului, în timpul Săptămânii Sfinte, şi se pregătesc să-l întâmpine pe Cristos cel Înviat.

JOI, 18 APRILIE 2019 - JOIA SFÂNTĂ

Vineri, 12 Aprilie, 2019 - 16:55

La dezbaterea organizată de Departamentul Județean de Incluziune Socială al Partidului PRO România Tulcea, coordonator Ungureanu Daniela, au participat deputat Gabriela Podașcă, coordonator național al Departamentului, Gabriel Stoica, inspector școlar de limbă (r)romani, Valentin Vladu, expert internațional pentru asistență socială, specialiști din sistemul public de asistență socială, reprezentanți ai ONG-urilor din Tulcea și din Regiunea de Sud – Est, jurnaliști, cetățeni interesați de tema propusă spre dezbatere.

Marţi, 9 Aprilie, 2019 - 13:52

In cursul participării sale la deschiderea oficială a Bursei de Pește de la Tulcea, premierul Dăncilă a anunțat iniuțierea unui nou set de programe guvernamentale:

„Avem o viziune integrată cu privire la dezvoltarea acestei zone. Mă bucur să anunț astăzi, la Tulcea, un nou program guvernamental pentru revitalizarea sectorului piscicol, menit să sprijine familiile de pescari şi să încurajeze prelucrarea produselor. Programul guvernamental va include scheme de ajutor de stat pentru acvacultură şi pentru susținerea industriei alimentare de profil. 

Marţi, 26 Martie, 2019 - 14:40

Felix Bănilă, şeful DIICOT, a anunţat că întreaga captură de aproape o tonă de cocaină urma să fie triplată, întrucât are puritate de 90% ce permite combinarea cu diferite substanţe, iar valoarea totală, pe piaţa drogurilor, putea ajunge la peste 300 milioane euro. Cocaina provine din America de Sud şi a fost adusă pe cale maritimă. Potrivit DIICOT, pe malul Mării Negre, în zona localităţii Sfântu Gheorghe din Tulcea a fost identificată o barcă răsturnată, iar pe mal şi în barcă se aflau mai multe pachete suspecte învelite în cauciuc.

Luni, 18 Martie, 2019 - 15:25

În data de 15 martie 2019 a avut loc la Consiliului Județean Tulcea seminarul ”AGRICULTURA ECOLOGICĂ-PILON DE SUSȚINERE AL TURISMULUI RESPONSABIL ÎN DELTA DUNĂRII”.

Vineri, 15 Martie, 2019 - 22:48

Secretarul de Stat Daniel Dumitru Botănoiu a fost prezent astăzi, 15 martie 2019, la Tulcea pentru a participa la seminarul “Agricultura ecologică-pilon de susținere al turismului responsabil în Delta Dunării”, eveniment organizat de Consiliului Județean Tulcea, Asociația de Management a Destinației Turistice Delta Dunării și a Delta Organic Crops.  

Luni, 4 Martie, 2019 - 12:45

Asociația Centrul pentru Educație și Drepturile Omului și Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia contribuie la elaborarea și implementarea unei politici publice alternative în domeniul educației antepreșcolare în cadrul proiectului Dialog Social Eficient pentru Politici Publice Alternative în Educația Timpurie, finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Luni, 19 Noiembrie, 2018 - 10:20

În ultimele 24 de ore nu au fost înregistrate situaţii grave de urgenţă, cauzate de fenomenele meteorologice periculoase.

Pe fondul precipitaţiilor moderate cantitativ, sub forma de ninsori urmate de lapoviţă şi ploi, au fost înregistrate efecte in judeţele Buzău, Constanţa,Tulcea şi municipiul Bucureşti. 

În Capitală, pompierii militari au acţionat pentru gestionarea a 28 de evenimente, în special căderi ale copacilor pe carosabil sau pe autoturisme.

Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 11:49

Un poliţist de frontieră în vârstă de 44 de ani, din judeţul Tulcea, aflat în timpul serviciului, a murit în noaptea de joi spre vineri, după ce s-a împuşcat în cap. În buzunarul acestuia a fost găsit un bilet către soţie prin care îşi justifica gestul.

Subscribe to Tulcea