Luni, 20 Aprilie, 2020 - 12:20
A avertizat comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni.

Uniunea Europeană necesită urgent injecții financiare pentru a rămâne pe linia de plutire și pentru a supraviețui epidemiei de coronavirus care afectează în prezent continentul, a avertizat comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni.

Pentru a face față acestei crize, ar putea fi nevoie de 1,5 trilioane de euro (1,63 trilioane de dolari) , a spus Gentiloni pentru Der Spiegel înainte de summitul liderilor UE cu privire la criza declanșată de izbucnirea Covid-19.

Marţi, 14 Aprilie, 2020 - 17:27

Au început înscrierile la hackathon-ul organizat în mai multe state UE, printre care și România, la care sunt invitați IT-iști care vor să dezvolte soluții relevante în epidemia de coronavirus COVID-19. Pe lângă satisfacția implicării spre binele comunității, IT-iștii vor avea șansa de a primi acces la investitori, fundații și alte oportunități de finanțare ale Uniunii Europene.

Sâmbătă, 21 Martie, 2020 - 07:05
Se va permite guvernelor sa pompeze oricati bani va fi nevoie in economie

Presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Layen, a anuntat ca la nivelul UE se vor relaxa regulile fiscale intr-o masura fara precedent. Asta, pentru a le permite guvernelor sa pompeze oricati bani va fi nevoie in economie, fara grija obligatiei de respeca tinta de deficit impusa la nivel comunitar, prin Pactul de Stabilitate.

Vineri seara, Ursula von der Layen a anuntat noi masuri pentru sustinerea statelor membre, in lupta cu pandemia.

Luni, 2 Martie, 2020 - 14:51

Nivelul de risc privind coronavirusul în Uniunea Europeană a trecut de la moderat la ridicat, a declarat luni preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit AFP şi Reuters.

Joi, 20 Februarie, 2020 - 18:42

Preşedinta Comisiei pentru Afaceri Europene (CAE) a Senatului, Gabriela Crețu, a participat în perioada 18 – 19 februarie 2020, la Bruxelles, la Conferința inter-parlamentară pe Stabilitate, Coordonare Economică și Guvernanță în Uniunea Europeană. Conferința se desfășoară în cadrul Săptămânii Parlamentare Europene, unde organizatori au fost, în egală măsură, Parlamentul European și cel Croat, ca parte a dimensiunii parlamentare a Președinției Croației la Consiliul Uniunii Europene.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 16:04

Cetăţenii români vor putea călători în state din Uniunea Europeană după data de 3 august 2021 cu paşaport valabil, cu carte electronică de identitate emisă după 3 august, dar şi cu actuala carte de identitate aflată în termen de valabilitate, a declarat comisarul-şef Cătălin Giulescu, şeful Direcţiei de Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date.

Joi, 28 Noiembrie, 2019 - 19:00

Speranța de viață în România este printre cele mai scăzute din Uniunea Europeană și, deși a crescut din 2000, rămâne cu aproape șase ani sub media UE, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene, care vizează starea sănătății în Uniune.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Comisia Europeană, mortalitatea evitabilă ridicată și numărul mare de decese din cauze care pot fi tratate indică faptul că trebuie îmbunătățit modul de abordare a factorilor de risc și că ar trebui sporită eficacitatea serviciilor de asistență medicală.

Marţi, 12 Noiembrie, 2019 - 17:51

România ocupă locul 45 din 149 de țări, fiind depășită de toate celelalte state membre ale Uniunii Europene în studiul Indicele de Progres Social 2019, privind calitatea vieții și bunăstarea socială, realizat de organizația nonprofit Social Progress Imperative cu sprijinul Deloitte.

Miercuri, 6 Noiembrie, 2019 - 09:21
care vor să studieze sau să se pregătească în străinătate

Comisia Europeană a publicat astăzi, 5 noiembrie, solicitarea de propuneri pe anul 2020 pentru programul Erasmus +. 2020 este ultimul an al actualului program al Uniunii Europene pentru mobilitate şi cooperare în educaţie, formare, tineret şi sport. Bugetul estimat de peste 3 miliarde de euro, în creştere cu 12% faţă de cel din 2019, va oferi şi mai multe oportunităţi tinerilor europeni de a studia, a se pregăti sau câştiga experienţă profesională în străinătate.

Luni, 4 Noiembrie, 2019 - 09:55

Potrivit sondajului plăților corporative din Germania, realizat de Coface în 2019 pe 442 de companii, țara se află într-o fază de schimbare. Concurența internațională pune tot mai multă presiune pe companii, motiv pentru care fluxurile de numerar continuă să crească. Termenele de plată în cadrul companiilor germane au crescut de la 29,8 zile în 2017 la 35,9 zile în 2019.

Vineri, 1 Noiembrie, 2019 - 16:00

Consiliul European

Joi, 31 Octombrie, 2019 - 20:00

Cu o colectare la buget din taxe şi contribuţii de 27,1% din PIB, România s-a aflat în 2018 pe penultimul loc în Uniunea Europeană, după Irlanda. Tinând însă cont de felul mai puţin ortodox în care Irlanda îşi evaluează PIB-ul, se poate spune că România a fost chiar pe ultimul loc în Uniune din acest punct de vedere. Media UE a fost de 40,3%.

Joi, 12 Septembrie, 2019 - 20:00

De sâmbătă, regulile se schimbă radical la plata cu cardul, fie de debit, fie de credit.

La plăţile online cu ajutorul cardului, pe lângă parola 3D Secure primită prin SMS la numărul de telefon înregistrat în sistem, va trebui să introduceţi şi un cod static format din ultimele 4 cifre ale codului numeric personal (CNP), respectiv din ultimele 4 caractere ale numărului de paşaport, dacă nu aveţi CNP.

Marţi, 3 Septembrie, 2019 - 20:00

Rezidenţii din Uniunea Europeană au cheltuit, în medie, 377 de euro pentru un sejur turistic în anul 2017, pe ultimul loc în acest clasament fiind rezidenţii din România, cu o medie de 135 de euro alocaţi pentru o vacanţă, arată datele publicate marţi de Eurostat.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 18:39

Vineri, 14 iunie, au fost prezentate progresele înregistrate în combaterea dezinformării și principalele concluzii desprinse din alegerile europene, ca o contribuție la discuțiile liderilor UE de săptămâna viitoare. Din ianuarie, 1000 de cazuri de dezinformare au fost detectate, față de 434 în aceeași perioadă anul trecut. 

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 08:25

Vineri, 6 iunie 2019, sub Președinția României, Consiliul TTE (Transporturi, Telecomunicații și Energie) organizat la Luxemburg a adoptat Directiva privind datele deschise și reutilizarea datelor din sectorul public. Această măsură va dezvolta economia datelor în UE, va contribui la dezvoltarea unei societăți centrată pe date și va stimula creșterea și crearea de locuri de muncă în toate sectoarele economiei.
 

Luni, 25 Martie, 2019 - 10:21

Comisarul UE pentru politici economice şi fiscale, Pierre Moscovici, a opinat luni că Marea Britanie nu va părăsi Uniunea Europeană fără un acord, conform Reuters.

"Convingerea mea este că putem evita un Brexit fără acord şi cred că vom evita acest lucru", a declarat Moscovici pentru radio RTL.

Miercuri, 6 Martie, 2019 - 12:29
în contextul deţinerii Preşedinţiei la Consiliul Uniunii Europene

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, şi Pieter Bult, Reprezentantul UNICEF în România, au fost prezenţi astăzi, 6 martie, la Bucureşti, la conferinţa de prezentare a celor patru Ambasadori Juniori la Uniunea Europeană - Ariana Ardelean, Alexandra Maria Stoica, Panait Tudor-Alexandru şi Rareş Voicu - care vor participa la evenimentele desfăşurate în cadrul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

Vineri, 1 Martie, 2019 - 17:38

UE îmbunătățește protecția drepturilor consumatorilor. Ambasadorii statelor membre reuniți în cadrul Comitetului Reprezentanților Permanenți al Consiliului au convenit astăzi asupra poziției Consiliului cu privire la un proiect de directivă de modificare a patru directive în vigoare ale UE care protejează interesele consumatorilor.

Duminică, 18 Martie, 2018 - 12:15
Și intenționează să le taxeze cu 3% din veniturile brute

Marile companii digitale, precum Alphabet si Twitter, ar putea fi impozitate cu 3% din veniturile brute, in tara de unde provin utilizatorii, potrivit unui proiect al Comisiei Europene care va fi publicat pe 21 martie.

Proiectul, care a fost vazut vineri de Bloomberg, prezinta cum aceasta taxa va mari costurile fiscale ale acestor companii, Comisia intentionand sa obtina mai multi bani din partea unei industrii care, potrivit institutiei, contribuie mai putin decat ar trebui la finantele publice.

Subscribe to Uniunea Europeană