Joi, 16 Iulie, 2020 - 15:35

Republica Bolivariană Venezuela își exprimă respingerea fermă a conținutului, concluziilor și recomandărilor raportului recent al Oficiului Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului, în legătură cu funcționarea Sistemului de Justiție a țării și a Zonei de Dezvoltare Național Strategică a Arcului Minier Orinoco.

Sâmbătă, 27 Iunie, 2020 - 17:02

Ministrul venezuelean de Externea declarat că Maduro vrea să viziteze Rusia cât mai curând posibil

După cum a subliniat Jorge Arreaza, președintele Venezuelei vrea să discute personal probleme de cooperare între cele două țări cu Vladimir Putin

Președintele venezuelean, Nicolas Maduro, dorește să viziteze Federația Rusă imediat ce situația o va permite, pentru a discuta personal cu Președintele rus, Vladimir Putin, despre problematica cooperării între cele două țări.

Joi, 28 Mai, 2020 - 11:33

„Dacă se va întâmpla ceva, vor avea probleme”, semnaleaza inaltii oficiali iranieni. Teheranul a trimis o flotă de cinci nave pentru a ajuta țara latino-americană, care in prezent se confrunta cu penurie din cauza deteriorării circuitului său de rafinare.

Președintele iranian, Hassan Rohani, a avertizat sâmbătă despre posibile măsuri de represalii împotriva Statelor Unite, dacă Washingtonul provoacă „probleme” vapoarelor sale care transportă combustibil rafinat catre Venezuela, potrivit presei de la Teheran.

Luni, 25 Mai, 2020 - 10:41

Republica Bolivariană Venezuela denunță că, la 22 mai 2020, Tribunalul Districtului Delaware, Statele Unite, a emis o decizie prin care a dispus să efectueze procedurile pentru vânzarea judiciară a acțiunilor companiei de stat venezuelene Citgo Petroleum aparținând PDV Holding, o companie deținută de Petróleos de Venezuela, SA (PDVSA).

Luni, 6 Aprilie, 2020 - 12:47
„Administrația Trump construiește o cortina de fum pentru a ascunde gestionarea improvizată și neregulată a pandemiei din Statele Unite”

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, s-a adresat printr-o scrisoare , direct „poporului american”, denunțând intențiile agresive ale administrației Trump și dând asigurări că Venezuela nu este o țară de „tranzit primar” al drogurilor către Statele Unite.

Către Poporul Statelor Unite ale Americii:

 

Sâmbătă, 4 Aprilie, 2020 - 16:46

Forțele armate venezuelene semnaleaza astazi, potrivit presei locale, ca mobilizează mijloace de luptă în mai multe locatii strategice din țară, în fața planurilor de agresiune ale guvernului Statelor Unite.  Acelasi lucru il semnaleaza, pe cale oficiala, si Președintele de la Caracas, Nicolás Maduro.

 

Luni, 16 Martie, 2020 - 09:43

Procurorul General al Venezuelei, Tarek William Saab, a denunțat vineri faptul că măsurile coercitive și unilaterale impuse de Statele Unite împiedică achiziționarea de medicamente și consumabile pentru că țara sa să facă față amenințării coronavirusului.

Vorbind despre confirmarea primelor două cazuri de boală, vineri, magistratul a reafirmat că, având în vedere situația prin care trece lumea din cauza pandemiei, este inacceptabil să fie menținute acțiuni punitive, care constituie o încălcare gravă a drepturile omului".

Sâmbătă, 14 Martie, 2020 - 11:22

Venezuela raportează primele două cazuri de Covid 19

 Vicepreședintele Executiv al Venezuelei, doamna Delcy Rodríguez, a raportat astăzi primele două cazuri de coronavirus Covid-19 în țară și a anunțat noi măsuri de prevenire. Informațiile au fost difuzate în contextul unei declarații de presa, de la Palatul Miraflores, din Caracas, unde se află Comisia prezidențiala pentru prevenirea Covid-19, centrul de comanda in vederea monitorizarii pandemiei in tara latinoamericana.

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 15:10

Ministrul de Externe al Republicii Bolivariene Venezuela, Jorge Arreaza, a emis joi o scrisoare semnată de președintele Nicolás Maduro în fața Curții Penale Internaționale (CPI), în care solicită oficial inițierea unei investigații privind infracțiunile împotriva umanităţii care derivă din măsurile coercitive unilaterale ilegale impuse de guvernul Statelor Unite împotriva poporului și a statului venezuelean în ansamblu.

Luni, 10 Februarie, 2020 - 19:40
„Măsuri menite să asfixieze poporul venezuelean”

Republica Bolivariană Venezuela respinge energic noul atac al Guvernului Statelor Unite şi a maşinăriei lor imperiale împotriva poporului venezuelean, a instituţiilor sale democratice şi firmelor sale de stat, mai exact, măsura ilegala şi arbitrară dictată de Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite astăzi, împotriva liniei noastre aeriene naţionale Conviasa. Această inacceptabilă şi grosolană agresiune pretinde să lovească o companie venezueleană care prestează un serviciu public atât pentru poporul venezuelean, cât şi pentru alte popoare ale lumii.

 

Sâmbătă, 8 Februarie, 2020 - 21:00
Rusia își va intensifica influența militară în Venezuela pentru a apăra tara de posibile amenințări

Urmare a recentei intalniri a Sefului diplomatiei ruse cu inalti demnitari de la Caracas, cele doua tari prietene au ajuns la noi acorduri pe care le vor perfecționa în luna mai a acestui an, când va avea loc, cel mai probabil la Moscova, o întâlnire la nivel înalt in cadrul Comisiei Mixte, potrivit declaratiilor lui Sergey Lavrov, citat de publicatia locala El Nacional.

Vineri, 7 Februarie, 2020 - 10:23

Ministrului rus de Externe, Sergey Lavrov, realizeaza astazi o vizita oficiala la Caracas, Venezuela fiind cea de-a treia oprire din turul realizat de Seful diplomatiei ruse în America Latină, dupa Cuba și Mexic.

Șeful diplomației ruse se va intalni cu Vicepreședintele acestei tari, Delcy Rodríguez și cu omologul său de la Caracas, Jorge Arreaza, înainte de reuniunea de lucru cu Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolás Maduro, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe venezuelean.

Miercuri, 18 Decembrie, 2019 - 12:57

Guvernul Republicii Bolivariene Venezuela, prin Ministerul Puterii Populare pentru Afaceri Externe, și-a exprimat cea mai puternică respingere a declarației intervenționiste emisă luni de purtătorul de cuvânt al Uniunii Europene (UE), care are drept scop punerea la îndoială a funcțiilor instituțiilor venezuelene.

Sâmbătă, 1 Iunie, 2019 - 11:11

Fundația Europeană Titulescu – Centrul de Studii Strategice organizează luni, 3 iunie a.c., începând cu ora 17.00, dezbaterea cu tema “Venezuela – mai mult decât eșecul unui petrostat?”

Invitat special: H.D. HARTMANN, analist Defense Romania. Moderator: prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE, președintele Fundației Europene Titulescu.

Evenimentul va avea loc la Casa TitulescuȘos. Kiseleff nr. 47, sector 1, București.

Duminică, 5 Mai, 2019 - 14:27
"Viitorul țării, o decizie a Venezuelei"

Președintele rus Vladimir Putin a avut, vineri, o convorbire telefonică cu omologul său american, Donald Trump, cu care a discutat despre situația politică din Venezuela și despre denuclearizarea Coreei de Nord.

"Viitorul țării, o decizie a Venezuelei", a semnalat Putin, potrivit presei moscovite.

Joi, 2 Mai, 2019 - 13:26

Liderul opoziției din Venezuela, Juan Guaido, face apel la grevă generală și continuarea manifestațiilor pentru îndepărtarea de la putere a actualului președinte. De partea cealaltă a baricadei, Nicolas Maduro promite că ii va pedepsi pe inițiatorii revoltei, pe care îi numește "trădători". Tensiunile se accentuează de la o oră la alta; în protestele de ieri, un om a murit și au fost rănite zeci de persoane.

Zeci de manifestanți cu fețele acoperite au înfruntat din nou forțele de ordine, care au ripostat cu gaze lacrimogene și chiar muniție de război.

Luni, 1 Aprilie, 2019 - 15:22

Guvernul venezuelean a anunţat duminică reducerea duratei zilei de lucru şi suspendarea cursurilor în şcoli din cauza numeroaselor pene de curent în întreaga ţară, relatează AFP.

Ziua de lucru în companiile private şi în administraţii se va încheia la orele 14:00, a declarat ministrul Comunicaţiilor, Jorge Rodriguez pentru televiziunea publică. El a justificat această decizie prin necesitatea "de a asigura continuitatea serviciului de distribuire a curentului electric". 

Sâmbătă, 23 Martie, 2019 - 14:00

Vice-ministrul pentru Investiții și Explorare Ecominieră din Venezuela, Franklin Ramirez și șeful adjunct 

ai Agenției Federale de Resurse Minerale din Rusia (Rosnedra), Andrei Fiodorovich Morozov, au fost 

însărcinați să semneze regulamentul care va ghida funcționarea acordului cadru de cooperare în zonele 

geologice și folosirea resurselor minerale încheiat în decembrie, anul trecut.

Vice-ministrul Ramirez a informat că ”în acest regulament, se iau în considerare perspectivele cooperării 

Duminică, 17 Martie, 2019 - 14:20

Ministrul de Externe al Venezuelei, Jorge Arreaza, a subliniat vineri nivelul cooperării politice dintre Caracas și Belgrad, mulțumind Serbiei pentru solidaritatea cu tara sa la nivel politic și a cerut o colaborare concretă în sfera economica și comerciala, în cadrul vizitei de 2 zile pe care a desfășurat-o la Belgrad.

 

Vineri, 15 Martie, 2019 - 22:24

Guvernul Revoluționar condamnă energic sabotajul la furnizarea de electricitate în Venezuela, care constituie un act terorist, dirijat să facă rău populației neajutorate, pentru a o folosi ca ostatic în războiul neconvențional declanșat de către Statele Unite împotriva guvernului legitim condus de către tovarășul Nicolas Maduro Moros și uniunea civico-militară a poporului bolivarian și chavist.

 

Vineri, 15 Martie, 2019 - 09:33

Guvernul Revoluționar condamnă energic sabotajul la furnizarea de electricitate în Venezuela, care constituie un act terorist, dirijat să facă rău populației neajutorate, pentru a o folosi ca ostatic în războiul neconvențional declanșat de către Statele Unite împotriva guvernului legitim condus de către tovarășul Nicolas Maduro Moros și uniunea civico-militară a poporului bolivarian și chavist.

Marţi, 12 Martie, 2019 - 19:32

Guvernul Republicii Bolivariene Venezuela informează opinia publică despre decizia sa de a considera încheiate conversațiile între Guvernul Statelor Unite și Guvernul Bolivarian 

al Venezuelei despre un posibil acord pentru stabilirea mutuală a b"Birourilor de interese" după ruperea relațiilor diplomatice, proces în timpul cărora ambele părți și-au luat angajamentul să continue aplicarea prerogativelor stabilite de Convenția de la Viena cu privire la Relațiile Diplomatice din 1961 personalului rămas în respectivele misiuni diplomatice. 

Luni, 4 Martie, 2019 - 18:17

Venezuela denunță în fața lumii că guvernul SUA, împreună cu un grup de țări subordonate, conduce o campanie acerbă pentru răsturnarea guvernului Venezuelei și a Președintelui Constituțional, Nicolas Maduro Moros, cu încălcarea clară a celor mai fundamentale principii ale Dreptului Internațional Public.

Pe 23 februarie, într-o acțiune propagandistică fără precedent, administrația Trump a încercat să forțeze ilegal pe teritoriul venezuelean unele încărcături cu presupusul ajutor,

Luni, 4 Martie, 2019 - 15:30

The event was organized by the "Simon Bolivar" Romania - Venezuela Friendship Association, members of the Romanian Communist Party, the Romanian Socialist Party, Romanian Worker's association and other organizations and individuals, in solidarity with the Venezuelan people, in front of the country's Ministry of Foreign Affairs. The group gathered shortly before 10:00 am, the time they were scheduled to start the action entitled "Hands off Venezuela!"

 

Duminică, 24 Februarie, 2019 - 18:15

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro a anunțat ruptura, atât politică, cât și diplomatică și economică cu țara vecină, Columbia, dând 24 de ore pentru ca reprezentanții diplomatici ai țării vecine să părăsească Venezuela.

„Nu putem continua să permitem ca de pe teritoriul Columbiei, diverse forțe sa se preteze la o agresiune împotriva Venezuelei, motiv pentru care ne-am decis să rupem toate relațiile politice și diplomatice cu guvernul fascist de la Bogota", a semnalat Maduro în fața a mii de adepți, adunati pentru un mitting în centrul Capitalei, Caracas.

Vineri, 22 Februarie, 2019 - 12:03

Președintele Venezuelei, Nicolás Maduro, a anunțat închiderea totală a frontierei terestre cu Brazilia de la ora 00:00 GMT, pe 22 februarie, până la o nouă notificare, deoarece , "în fața provocărilor, trebuie să luăm din timp măsurile adecvate" , a declarat Maduro într-o videoconferință cu șefii tuturor categoriilor de forțe ale Armatei Naționale Bolivariene (FANB).

Pe 20 februarie, Venezuela a anunțat, de asemenea, închiderea nedefinită a tuturor căilor de comunicație cu insulele Aruba, Curaçao și Bonaire, teritorii autonome ale Regatului Olandei din Marea Caraibilor.

Sâmbătă, 16 Februarie, 2019 - 19:31

Într-un comunicat de presa, Ministerul de Externe de la Caracas își exprimă respingerea puternică fata de decizia luata de către unele guverne din Europa, care s-au pliat, în mod oficial strategiei administrației SUA, de a răsturna guvernul legitim și constituțional al Președintelui Nicolas Maduro, ales de poporul venezuelean într-un mod suveran, liber și democratic.

Sâmbătă, 16 Februarie, 2019 - 10:27
"Este o capcană acest asa-zis ajutor umanitar, ei fac un spectacol cu mâncare putrezită și contaminată"

Președintele venezuelean, Nicolas Maduro, a criticat, vineri, Statele Unite pentru "furtul" miliardelor de dolari, oferind în schimb "ajutoarele umanitare"

"Este o capcană acest asa-zis ajutor umanitar, ei fac un spectacol cu mâncare putrezită și contaminată", a spus Maduro, vorbind la un eveniment din orașul sud-estic, Ciudad Bolivar.

"Au furat 30 de miliarde de dolari și oferă în schimb câteva cutii cu mâncare putredă", a adăugat liderul socialist al țării, referindu-se la Statele Unite.

Sâmbătă, 16 Februarie, 2019 - 09:38

De la sediul ONU din New York, Șeful diplomației venezuelene anunță începutul unui proces de organizare a unor demersuri, în mai multe State membre,  pentru a apăra, prin prisma Cartei și a principiilor Organizației Națiunilor Unite, revendicările unilaterale care ne afectează pe toți, în apararea drepturilor noastre ca popoarele să coexiste în mod pașnic, în conformitate cu principiile dreptului internațional.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 18:33

Cuba condamnă escaladarea presiunilor și acțiunilor Guvernului SUA în pregătirea pentru o aventurare militară deghizată sub forma unei intervenții umanitare în Republica Bolivariană Venezuela și face apel la comunitatea internațională să se mobilizeze pentru a preveni consumarea acesteia.

 

Subscribe to Venezuela