Marţi, 3 Noiembrie, 2020 - 16:41
Cel puţin trei persoane au fost ucise, iar alte 15 au fost rănite de către atacatori.

Bărbatul doborât de poliție în Viena luni seară după ce a ucis mai mulți civili a postat în trecut pe contul său de Instagram imagini din momentul în care a depus un jurământ de credință față de ISIS, transmite publicația germană Bild, citată de wien24.

Mai mult, chiar în ziua atacului el ar fi trimis clipuri video cu atacul de la redacția Charlie Hebdo către doi prieteni de pe Instagram, potrivit sursei citate.

Marţi, 3 Noiembrie, 2020 - 10:45

"România este solidară cu Austria", a spus preşedintele Klaus Iohannis, în urma atacului terorist care a avut loc, luni seară, la Viena.

"Veşti groaznice de la Viena. (...) Condamn cu fermitate aceste acte de teroare atroce. Condoleanţe familiilor şi celor apropiaţi victimelor. România este solidară cu Austria", a scris președintele Iohannis, luni noapte, pe Twitter.

Miercuri, 24 Iunie, 2020 - 14:30

Compania care operează aeroportul internaţional din Viena şi-a anunţat miercuri intenţia de a renunţa la taxele de aterizare până la finele anului, în ideea de a relansa traficul aerian care a fost paralizat de pandemia de coronavirus, transmite Reuters.

Operatorul aeroportuar Flughafen Wien AG a estimat că această decizie îi va provoca în acest an costuri cuprinse între 10 şi 15 milioane de euro.

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 13:57

Bucureştiul s-a poziţionat în penultimul loc în topul a 14 oraşe europene privind mobilitatea durabilă, arată datele Greenpeace România, publicate marţi, în cadrul raportului ''Mobilitate durabilă în Bucureşti. O evaluare bazată pe indicatori''.

Vineri, 21 Decembrie, 2018 - 19:49

Cel puţin o persoană a murit, iar alta a fost rănită după ce un individ a deschis focul, vineri, într-un restaurant din oraşul Viena, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate austriece.

Atacul armat a avut loc vineri la ora 13.30 (14.30, ora României) în restaurantul "Figlmüller", situat în centrul oraşului Viena.

Un individ a deschis focul spre persoane din interiorul localului şi a reuşit să fugă.

O persoană a murit, iar alta este rănită în urma atacului armat, relatează site-urile de ştiri Krone.at şi Nachrichten.at.

Duminică, 28 Octombrie, 2018 - 03:17
Compania austriacă low cost nr. 1 în Austria

Laudamotion, compania austriacă low cost nr. 1 în Austria, lansează, începând cu data de 28 octombrie 2018, o nouă cursă București – Viena.

“Serviciile noastre funcționează pentru că avem cea mai bună ofertă pentru clienții doritori de prețuri mici. Am convingerea că, în special în ceea ce privește noile rute, cursele non-stop pe care le punem la dispoziție vor contribui la creșterea traficului în mod considerabil”, a declarat domnul Andreas Gruber, Director Laudamotion.

Marţi, 2 Octombrie, 2018 - 12:10
Aceasta a fost formulată astfel, încât permite aplicarea mecanismului de către un singur stat

MECANISMUL GENERALIZAT DE TAXARE INVERSĂ A TVA-ULUI

Mulțumesc Domnule Președinte,

După cum cunoașteți, poziția noastră în ședințele ECOFIN a fost de la bun început una clară și constructivă.

Eu însumi am prezentat de nenumărate ori îngrijorările pe care le avem, predecesorii mei au făcut același lucru în mai multe rânduri, însă, în decursul celor trei ani, discuțiile au avansat într-un ritm atât de scăzut, încât ajungerea la un consens părea imposibilă.

Marţi, 25 Septembrie, 2018 - 17:00

Un român a fost arestat preventiv în oraşul austriac Viena după ce a vandalizat un autoturism şi a vrut să atace cu un cuţit agenţii de poliţie trimişi să îl imobilizeze, informează publicaţia Kurier şi site-ul postului ORF.

Românul în vârstă de 20 de ani a atacat cu o bară metalică un autoturism parcat, în cartierul Margareten din Viena.

În momentul observării agenţilor de poliţie, individul a vrut să fugă şi i-a ameninţat cu un cuţit pe poliţişti, care au folosit spray lacrimogen pentru a-l imobiliza.

Luni, 25 Iunie, 2018 - 14:20

...Pe la 1683 Turcii au ajuns la portile Vienei. Au fost infrânti.  330 de ani a fost liniste. Islamul a fost invins si nu a mai indraznit sa atace Viena.

Ana Stefania Andronic BUZU
Duminică, 18 Februarie, 2018 - 18:40

Artista vizuala Ana Stefania Andronic BUZU a deschis la inceput de an o noua expozitie, de data aceasta in capitala Austriei, Viena, la Galeria Five Plus Art (Argentinierstraße 41, 1040 Viena). Expozitia intitulata "#fast food" a putut fi vizitata in perioada 4 – 31 ianuarie 2018.

Subscribe to Viena