Miercuri, 22 Ianuarie, 2020 - 12:03

91 de filme românești, lansate în cinematografe sau festivaluri naționale și internaționale în 2019, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 14-a ediție a Galei Premiilor Gopo, cel mai important eveniment care recompensează și celebrează realizările anuale ale cinematografiei românești.

 

Miercuri, 20 Noiembrie, 2019 - 18:00

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, în colaborare cu Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din București organizează joi, 21.11.2019, începând cu ora 9.30, la cea de-a treia ediție a Congresului Internațional:

,,Provocări și oportunități pentru sistemul de învățământ privind adaptarea copiilor cu cerințe educaționale speciale în școlile din România”  - Metode active de lucru cu elevii cu cerințe educaționale speciale – abordări inovative.

Luni, 3 Iunie, 2019 - 12:12

Muzeul Colecţiilor de Artă, secţie a Muzeului Naţional de Artă al României, vă invită începând cu data de 11 iunie 2019 să vizitaţi expoziția permanentă a Colecţiei „Simion A. Iuca”, intrată în patrimoniul muzeului în anul 2018, prin generozitatea doamnelor Alexandra Slavu şi Maria-Mărgărita Iuca, fiicele artistului Simion Iuca. 

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 17:24
Un sistem de panouri cu miez de lână de oaie ar putea înlocui polistirenul în lucrările de termoizolare a clădirilor

„Pornind de la propunerea ministrului Agriculturii, Petre Daea, de valorificare a potenţialului ovin din România, noi propunem mai mult, şi anume să valorificăm atât lâna de oaie, cât şi să ne inspirăm din tradiţia pe care o avem de-a lungul sutelor de ani de istorie şi, prin inovare, să ajungem la un mediu de locuit sănătos, puţin poluant, ecologic. Resursa de lână de oaie există, dar nu este valorificare, astfel că se ajunge la aruncatul lânii pe câmp sau la arderea ei. România se află printre primele 5 ţări din Europa care au această resursă.

Miercuri, 14 Noiembrie, 2018 - 10:27

George Ciamba a depus jurământul în funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene, după demisia lui Victor Negrescu. Premierul Viorica Dăncilă a participat la ceremonia de învestire a lui George Ciamba, de la Palatul Cotroceni, programată pentru ora 10.00.

Joi, 25 Octombrie, 2018 - 13:33

 

Episcopi europeni, veniţi din toate statele membre ale Uniunii Europene, au comemorat miercuri, la Ypres, Belgia, victimele Primului Rǎzboi Mondial, în cadrul unui eveniment major care a avut loc cu ocazia Adunǎrii Generale a COMECE  (Adunarea Ecumenicǎ a Uniunii Europene) cu tema «Toamna 2018».

Luni, 24 Septembrie, 2018 - 13:18

Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), prezintă, în 29 și 30 septembrie, ultimele reprezentații din această stagiune ale celebrului musical ,,Sunetul muzicii” în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu. La cererea publicului, OCC a suplimentat seria de spectacole, astfel că ,,Sunetul Muzicii” va ajunge la 14 reprezentații de la premieră.

Subscribe to