Miercuri, 16 Septembrie, 2020 - 12:52

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Administrația Fondului pentru Mediu, lansează astăzi Programul de finanțare Casa Eficientă Energetic. Aplicația online pentru înscriere va fi disponibilă începând cu ora 13:00, pe site-ul www.afm.ro.

Prin Programul Casa Eficientă Energetic, care are un buget de 430 de milioane de lei, aproximativ 9.000 de proprietari de case din România își vor putea eficientiza energetic locuințele.

Vineri, 14 August, 2020 - 12:08

În urmă cu peste două săptămâni, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a dat startul înscrierii primăriilor din România în programul destinat iluminatului public ecologic în orașele și comunele din țara noastră. Astfel, din data de 24 iulie 2020 (data începerii înscrierilor) și până astăzi, peste 800 de UAT-uri au depus proiecte pentru obținerea finanțării nerambursabile de 90%, asigurată prin Administrația Fondului pentru Mediu. Înscrierile continuă și în următoarea perioadă, respectiv până la data de 22 septembrie 2020.

 

Marţi, 26 Mai, 2020 - 08:00

Ca urmare a aprobării dosarelor de finanţare în şedinţa Comitetului de Avizare din data de 22 mai 2020, Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat liste noi cu persoanele juridice acceptate în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul Rabla) şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Programul Rabla Plus).

Pentru Programul Rabla au fost acceptate 29 dosare pentru 82 autovehicule.

Vineri, 3 Aprilie, 2020 - 13:56

Sesiunea de depunere a dosarelor în cadrul Programului Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ a fost prelungită până la 30 octombrie 2020

Marţi, 24 Martie, 2020 - 13:18

Listele solicitanţilor aprobaţi în cadrul Programului Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ au fost publicate pe site-ul AFM

Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat luni, 23.03.2020, listele solicitanţilor aprobaţi în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ.

Joi, 19 Martie, 2020 - 12:35

Având în vedere contextul economic dificil cauzat de răspândirea infecţiei cu virusul COVID-19, Administraţia Fondului pentru Mediu a pregătit o serie de măsuri pentru spijinirea mediului de afaceri, cele mai importante fiind:

- Suspendarea sau, după caz, neînceperea executării silite a creanţelor bugetare. În acest sens, nu se mai emit somaţii, popriri asupra disponibilităţilor băneşti şi a veniturilor urmăribile şi nu vor mai fi instituite sechestre asupra bunurilor. Excepţie fac sumele provenite din hotărârile judecătoreşti pronunţate în materie penală.

Joi, 12 Decembrie, 2019 - 14:22

Incepând cu 1 iulie 2019, colectarea selectiva a deseurilor este obligatorie pe tot teritoriul Romaniei. Astfel, conform OUG 74, toti romanii vor trebui sa adune deseurile selectiv, pe patru fractii, plastic, sticla, hartie si metal, la care se adauga fractia umeda, respectiv gunoiul menajer.

Vineri, 15 Noiembrie, 2019 - 08:49

Administraţia Fondului pentru Mediu a aprobat joi, 14 noiembrie 2019, o nouă listă cu dosarele acceptate în cadrul Programului privind instalarea staţiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ.

Miercuri, 6 Noiembrie, 2019 - 11:05

În contextul reluării înscrierilor în Programul Național Casa Verde Fotovoltaice 2019, derulat de Administrația Fondului pentru Mediu, P PLUS 2002 - instalator autorizat AFM și administrator al magazinului online E-acumulatori.ro - aduce o serie de completări de interes pentru persoanele fizice care doresc să acceseze fondurile AFM pentru instalarea panourilor fotovoltaice. 

Joi, 31 Octombrie, 2019 - 08:37

Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională va fi reluat începând cu data de 6 noiembrie 2019, ora 10.00, dată la care instalatorii validaţi vor putea să continue înscrierea persoanelor fizice în aplicaţia informatică.

Joi, 19 Septembrie, 2019 - 08:53

Listele cu persoanele juridice aprobate în cadrul Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus şi dosarele aprobate în cadrul Programului Staţii electrice au fost publicate pe site-ul AFM

Marţi, 10 Septembrie, 2019 - 18:40

Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională începe marţi, când persoanele fizice se pot adresa instalatorilor pentru înscrieri.

Vineri, 12 Iulie, 2019 - 13:10

Administraţia Fondului pentru Mediu a prelungit sesiunea de depunere a dosarelor de finanţare în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ până la data de 11 octombrie 2019.

Joi, 11 Iulie, 2019 - 13:40

Ca urmare a aprobării dosarelor de finanţare în şedinţa Comitetului de Avizare din data de 10 iulie 2019, Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat liste noi cu persoanele juridice acceptate în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul Rablă).

Pentru Programul Rabla au fost acceptate 284 dosare pentru 525 autovehicule şi 2 contestaţii pentru 3 autovehicule.
Listele persoanelor juridice care au fost acceptate sunt publicate pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la secţiunea aferentă Programului Rablă.

Marţi, 9 Iulie, 2019 - 11:39

Începând de luni, 15 iulie 2019, ora 10, Administraţia Fondului pentru Mediu va pune la dispoziţia persoanelor fizice suma de aproximativ 20 milioane lei, pentru noi înscrieri în cadrul Programului Rabla pentru electrocasnice, sumă rezultată din neutilizarea voucherelor în termenul de valabilitate, precum şi diferenţele provenite din modificarea eficientei energetice a echipamentelor aprobate de la o clasă superioară la o clasă inferioară, la cererea beneficiarului.

Luni, 8 Iulie, 2019 - 18:43

Ca urmare a aprobării dosarelor de finanţare în şedinţa Comitetului de Avizare din data de 08 iulie 2019, Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat liste noi cu persoanele juridice acceptate în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul Rablă) şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Programul Rabla Plus).

Luni, 8 Iulie, 2019 - 18:32

În şedinţa Comitetului de Avizare din data de 08 iulie 2019, Administraţia Fondului pentru Mediu a aprobat 3 dosare de finanţare depuse de unităţile administrativ teritoriale pentru închiderea depozitelor de deşeuri municipale neconforme, în aplicarea prevederilor deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, pronunţată în Dosarul C-301 /17.

Vineri, 28 Iunie, 2019 - 13:46

Ca urmare a aprobării dosarelor de finanţare în şedinţele Comitetului de Avizare din data de 26 şi 28 iunie 2019, Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat liste noi cu persoanele juridice acceptate în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul Rabla) şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Programul Rabla Plus).

Pentru Programul Rabla au fost acceptate 15 dosare pentru 36 autovehicule.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 12:17

Ca urmare a aprobării dosarelor de finanţare în şedinţa Comitetului de Avizare din data de 14 iunie 2019, Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat liste noi cu persoanele juridice acceptate în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul Rabla) şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Programul Rabla Plus).

În această etapă, pentru Programul Rabla au fost acceptate 175 dosare pentru 279 autovehicule.

Joi, 6 Iunie, 2019 - 11:18

Începând de astăzi, 06 iunie 2019, persoanele fizice care s-au înscris în Programul naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic (Rabla Electrocasnice) prin intermediul aplicaţiei electronice pe pagina web a Administraţiei Fondului pentru Mediu https://solicitant.afm.ro/PF/, au posibilitatea de a modifica eficienţa energetică a unui echipament aprobat, doar de la o clasă superioară la o clasă inferioară, până în momentul utilizării voucherului, cu modificarea sumei afe

Luni, 11 Martie, 2019 - 17:39

Vicepreședintele Administrației Fondului pentru Mediu, Dorin Corcheș, a condus delegația României la Cel de-al patrulea Comitet deschis al reprezentanților permanenți la Programul Natiunilor Unite pentru Mediu (OECPR-4) la sediul UNEP (Programul Națiunilor Unite pentru Mediu), în Nairobi, Kenya, în perioada 4-8 martie 2019. Comitetul reprezintă organismul care pregătește Cea de-a patra Sesiune a Adunarii ONU de Mediu (UNEA-4), a cărui temă este „Soluții inovatoare pentru provocarile de mediu, consum și producție durabile”.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 13:40

La mai puţin de o săptămână de la suplimentarea bugetului alocat pentru Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional - Programul Rabla Clasic, care a avut loc în data de 17 septembrie 2018, începând cu ora 12:00, în sistemul informatic al Administraţiei Fondului pentru Mediu au fost înregistrate aproximativ 11.000 de rezervări, din partea persoanelor fizice.

Conform centralizării, astăzi, 21 septembrie, mai sunt disponibile aproximativ 15.000 prime de casare pentru persoanele fizice.

Biroul Comunicare
Administraţia Fondului pentru Mediu

Vineri, 10 August, 2018 - 16:04

Programul "Rabla Clasic" va fi reluat, în septembrie. Vor fi disponibile 30.000 de vouchere în valoare de 6.500 de lei fiecare, la care se poate adăuga un ecobonus de până la 2.500 de lei. Dealerii au pregătit ofertele de toamnă care includ şi bonusul de la stat.

Administrația Fondului pentru Mediu va pune la dispoziție 30.000 de prime de casare, din septembrie.

Valoarea voucherelor este de 6.500 de lei, la care se poate adăuga un ecobonus de 1.500 de lei, în funcție de cantitatea de emisii de CO2.

Subscribe to Administrația Fondului pentru Mediu