Marţi, 2 Octombrie, 2018 - 11:17

Temperaturile vor oscila in perioada urmatoare si vremea se va schimba rapid, in perioada 1-14 octombrie, conform prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie.

Banat

In prima saptamana temperaturile vor varia de la o zi la alta (18 si 22 de grade) . Pe 8 octombrie, se racoreste (16...17 grade), iar apoi se incalzeste astfel incat, intre 11 si 14 octombrie vor fi 21 de grade.

Probabilitatea de ploaie va fi in general redusa, iar cel mai probabil ploi pe arii restranse si in general slabe cantitativ se vor semnala in jurul datei de 7 octombrie.

Crisana

Miercuri, 1 August, 2018 - 09:35

Sapte judete se află sub sub avertizare cod portocaliu de ploi torentiale, marti seara, aversele putand cumula si 50 de litri pe metrul patrat, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Prin urmare, in judetele Giurgiu, Calarasi si Ilfov, codul portocaliu este valabil pana la ora 21.50, fiind asteptate averse ce vor cumula local 35 - 40 l/mp.

In Vaslui, Bacau, Vrancea si Galati, aversele vor atinge 50 l/mp, fiind semnalate descarcari electrice frecvente si pot sa apara intensificari ale vantului cu aspect de vijelie.

Marţi, 31 Iulie, 2018 - 19:07

Vremea va fi călduroasă în următoarele două săptămâni în majoritatea regiunilor ţării, maxima termică urcând până la 32 de grade Celsius, iar probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată pe tot parcursul perioadei, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) publicată pentru intervalul 30 iulie - 12 august 2018.

BANAT

Marţi, 31 Iulie, 2018 - 16:03

Luna iunie a fost cea mai ploioasă lună din ultimii 50 de ani. Iar meteorologii au emis în cele două luni de vară de până acum peste 2.300 de avertizări cod galben, portocaliu sau roșu.

De vină pentru această vreme sunt masele de aer care s-au blocat, spun meteorologii. Cele de aer cald până dincolo de Cercul Polar, iar cele de aer rece în partea de sud-est a Europei. Ambele au stagnat şi au generat vreme extremă pe continent, inclusiv la noi.

Din fericire, pe hărţile meteo se observă cum masele de aer încep să circule. Luna iunie a intrat oricum în istorie.

Vineri, 27 Iulie, 2018 - 18:00

Meteorologii au prelungit codul galben de precipitații torențiale, descărcări electrice, vânt puternic și grindină. Până sâmbătă seară la ora 21 vremea instabilă rămâne stăpână peste mare parte din ţara.

Sunt posibile cantități mai mari de apă, presiunea atmosferică rămâne scăzută, iar temperaturile sunt în creștere ușoară.

Ameliorarea atmosferică este treptată - cresc temperaturile în toată țara, mai ales în partea de vest, sud-vest, chiar și nord-vest.

Miercuri, 4 Iulie, 2018 - 18:52

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, atenţionări nowcasting cod galben de vreme rea, valabile pentru mai multe zone din ţară.

Valabil de la : 04-07-2018 ora 15:30 până la : 04-07-2018 ora 16:30

In zona : Județul Ialomiţa: Fetești, Stelnica;
Județul Brăila: Dudești, Cireșu, Zăvoaia, Bordei Verde, Roșiori;
Județul Călăraşi: Perișoru, Ștefan cel Mare;

Se vor semnala : Grindină de mici dimensiuni, averse ce vor cumula 20....25 l/mp
Fenomene asociate : descărcări electrice

Miercuri, 27 Iunie, 2018 - 08:56

În contextul emiterii, de către Administrația Națională de Meteorologie, a avertizării Cod Portocaliu pentru județele Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Covasna, Dâmbovița Prahova, Vrancea și Vâlcea, la nivelul IGSU s-a luat decizia activării grupelor operative în cele nouă județe vizate de ploi abundente.
Având în vedere că a fost emisă și o atenționare meteo Cod Galben de averse însemnate și instabilitate atmosferică, care vizează cea mai mare parte a țării, pompierii sunt pregătiți să intervină în sprijinul cetățenilor și autorităților locale.

Joi, 14 Iunie, 2018 - 13:15

Administraţia Naţională de Meteorologie anunță că 11 localităţi din judeţele Buzău, Bacău şi Neamţ se află pentru următoarea oră sub cod portocaliu de ploi torenţiale, grindină şi vânt puternic.

Până la ora 14.00, în localităţile Gura Teghii (Buzău), Agăş, Ghimeş-Făget, Palanca şi Brusturoasa (Bacău) şi Bicaz, Pângăraţi, Bicaz-Chei, Tarcău, Dămuc, Taşca (Neamţ) se vor înregistra averse de ploaie care vor cumula 45 - 50 l/mp și frecvente descărcări electrice.

Miercuri, 13 Iunie, 2018 - 10:26

Peste 3.300 de pompieri cu peste 2.200 de mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale din zonele vizate de fenomenele meteorologice periculoase care vor intra în vigoare astăzi.

Marţi, 5 Iunie, 2018 - 16:17

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, avertizare cod galben de ploi cu descărcări electrice, valabilă pentru trei judeţe din zona Moldovei.

Astfel, potrivit ANM, în judeţele Buzău, Bacău şi Vrancea se vor semnala descărcări electrice, averse ce vor atinge şi depăşi 25 l/mp şi grindină de mici dimensiuni.

Avertizarea este valabilă până la ora 13.30.

Luni, 4 Iunie, 2018 - 14:27

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o alertă de cod portocaliu de vreme severă imediată în care vor fi frecvente descărcări electrice, averse ce vor atinge şi depăşi 35 l/mp, intensificări ale vântului, grindină de mici şi medii dimensiuni.

Din acest motiv, recomandăm populaţiei respectarea următoarelor măsuri:

Înainte de furtună

Îndepărtează copacii ori ramurile uscate, care pe timpul unei furtuni, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale.

Luni, 16 Aprilie, 2018 - 19:00

Meteorologii anunţă că opt de judeţe se află, în următoarele ore, sub cod galben de vânt puternic. Vântul va sufla chiar şi cu 70 de kilometri pe oră.

Sub cod galben de vânt puternic se află, până la ora 16.30, judeţele Vaslui, Bacău, Vrancea, Neamţ, Galaţi şi Iaşi, unde vântul va avea intensificări de 55 – 60 kilometri pe oră, iar izolat de 70 kilometri pe oră.

Județul Caraş-Severin este sub cod galben de vânt puternic până la ora 15.00, în timp ce Sibiul până la ora 12.00.

Joi, 12 Aprilie, 2018 - 20:00

După 15 aprilie, temperaturile vor scădea, iar instabilitatea atmosferică va deveni accentuată. Doar în Dobrogea va fi mai rece decât în restul ţării în următoarea săptămână. Chiar şi la munte va fi cald, cu temperaturi care ajung la 12-14 grade, iar după 15 aprilie se va ajunge la 6 grade Celsius în zona montană.

Vineri, 23 Martie, 2018 - 12:59
Autostrada A2 este închisă

Meteorologii au actualizat vineri dimineaţă avertizările cod portocaliu şi cod galben de ninsori abundente, viscol şi vreme deosebit de rece, fiind restrâns numărul judeţelor aflate sub cod portocaliu. Astfel, până la ora 15.00, sunt sunt avertizare cod portocaliu Capitala şi zece judeţe, iar de la ora 15.00 intră în vigoare o avertizare cod galben care vizează 13 judeţe.

Marţi, 27 Februarie, 2018 - 11:58

Meteorologii anunţă prelungirea avertizării codului portocaliu de vânt şi viscol în judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa şi Tulcea până miercuri seara. Patru judeţe se află, până marţi la ora 14.00, sub cod portocaliu de vânt şi viscol.

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă cod portocaliu de vânt, ninsoare puternic viscolită, zăpadă spulberată şi vizibilitate scăzută în judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa şi Tulcea.

Subscribe to Administraţia Naţională de Meteorologie