Vineri, 11 Octombrie, 2019 - 15:37

Vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic şi în general frumoasã. Cerul va fi variabil şi mai mult senin, cu excepţia Carpaţilor Orientali unde va avea înnorãri, însã probabilitatea pentru ploi slabe va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri uşoare în regiunile estice şi la munte, îndeosebi pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 23 de grade.

Sambata, Presiunea atmosferică va avea o tendinţã de scădere la începutul zilei, iar ulterior nu se va modifica semnificativ.

Vineri, 6 Septembrie, 2019 - 15:18

Odată cu venirea toamnei, norii se adună zilnic pe litoral. Iar episoadele de vânt puternic şi frig se înmulţesc. Administratorii plajelor văd deja din încasări că sezonul estival s-a încheiat.

Marţi, 3 Septembrie, 2019 - 11:24

Meteorologii anunţă minime de 17 grade. 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o prognoză pentru Capitala tarii prin care au avertizat că bucureştenii vor avea parte de caniculă până miercuri dimineaţă, când vremea se va răci.

Potrivit ANM, de marţi până miercuri la ora 9.00, vremea va fi caniculară.

Marţi, 3 Septembrie, 2019 - 10:35

16 judeţe se vor afla marţi sub cod galben de ploi torenţiale şi vijelii, până miercuri dimineaţă. ANM a emis şi o informare meteo de vremea rea, în vigoare miercuri, anunţând ploi puternice şi vânt.

Avertizarea este în vigoare începând de marţi de la ora 13:00 până miercuri la ora 10:00, în judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Mureş, Braşov, Covasna, Prahova, Buzău, Suceava, Neamţ, Botoşani, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea şi Galaţi.

Luni, 2 Septembrie, 2019 - 16:00

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare nowcasting cod galben de furtuni, ploi torențiale și grindină pentru trei județe.

Codul este valabil în mai multe localități din județele Bacău, Suceava și Neamț.

Avertizarea, în vigoare până la ora 15.30, anunță averse ce vor cumula, local, 25 - 30 l/mp, descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici și intensificări ale vântului.

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie 
COD : GALBEN

Data emiterii : 02-09-2019 ora 13

Nr. mesajului : 1

Joi, 29 August, 2019 - 13:34

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, două avertizări nowcasting cod galben de ploi torenţiale şi furtuni pentru trei judeţe.

Primul cod galben nowcasting de averse torenţiale care vor cumula 25 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină de dimensiuni mici este valabil până la ora 13.00 pentru zona de munte a judeţului Cluj.

Marţi, 27 August, 2019 - 09:56

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă trei zile de disconfort termic şi instabilitate atmosferică, cu temperaturi de 36 de grade.

ANM avertizează că în zilele de marţi, miercuri şi joi disconfortul termic va fi ridicat, iar local în regiunile vestice, sudice şi sud-estice indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 şi 34 de grade în toate zonele de câmpie şi podiş, iar îndeosebi în Oltenia şi Muntenia se vor atinge valori de 35 - 36 de grade.

Luni, 26 August, 2019 - 19:45

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni seara, avertizare cod portocaliu de ploi torenţiale, grindină şi vijelii pentru mai multe localităţi din patru judeţe din Transilvania, valabil pentru următoarea oră. Codul portocaliu vizează judeţele Alba, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Sălaj.

Luni, 26 August, 2019 - 15:28

Vom avea o toamnă caldă, cu temperaturi peste medie, iar frigul vine abia la sfârşitul lunii noiembrie.

Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele trei luni.

Astfel, vremea se va menține caldă până spre mijlocul lunii septembrie, iar finalul lunii aduce valori maxime și minime ce se vor încadra între 19 și 6 grade Celsius.

Şi în octombrie va fi cald, dar spre sfârşitul lunii temperaturile vor scădea. Vremea se va mai răci în noiembrie, iar începând cu mijlocul lunii vom avea și minime de 0 grade Celsius, dar şi ploi.

Joi, 22 August, 2019 - 14:42

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi după-amiază două avertizări nowcasting Cod portocaliu de furtună pentru localităţi din judeţele Bihor şi Alba. 

În judeţul Bihor, în Bulz, până la ora 15:00, se vor semnala averse torenţiale care vor cumula 35-45 l/mp, intensificări ale vântului, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi posibil medii.

Marţi, 20 August, 2019 - 18:39

După câteva zile de vreme relativ răcoroasă,  în următoarele trei zile revine canicula, spun meteorologii. Și nu vine singură: disconfortul termic va fi și el la limita de sus a suportabilității.

Cele mai ridicate temperaturi vor fi în zonele de câmpie din vestul și sudul țării. Vor fi 34 de grade în Capitală, 33 în Cluj și 35 în Timișoara.

La amiază, în unele zone, se vor înregistra și 37 de grade Celsius.

Din cauza indicelui de confort termic, temperaturile resimțite vor fi cu câteva grade mai mari.

Miercuri, 14 August, 2019 - 09:35

Meteorologii au emis o informare valabilă în toată ţara de miercuri, de la ora 9.00, până vineri dimineaţa. Sunt aşteptate ploi torenţiale, vijelii, descărcări electrice şi grindină.

„Astfel de fenomene vor fi mai frecvente la început în regiunile vestice şi nord-vestice, apoi aria lor se va extinde treptat şi în restul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 40...50 l/mp”, au transmis reprezentanţii ANM.

 

Marţi, 13 August, 2019 - 11:12

Meteorologii au emis, marţi, cod galben de caniculă în aproape toată ţara, temperaturile atingând între 34 şi 37 de grade Celsius. 

Astfel, marţi, canicula va persista pe arii extinse în zonele de câmpie şi de podiş, unde disconfortul termic va fi în continuare accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Se vor înregistra, astfel, între 34 şi 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice şi sud-vestice.

 

Vineri, 9 August, 2019 - 10:38

Joi, maximele au depășit 38 de grade în țară și canicula continuă până duminică, meteorologii anunțând temperaturi de 37 de grade în aceste zile. 

Vineri, 9 August, 2019 - 09:10

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, mai multe avertizări nowcasting cod galben de furtuni, ploi torențiale și grindină pentru șase județe.

ANM a anunțat cod galben nowcasting de intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelie, grindină, frecvente descărcări electrice și averse ce vor cumula 20...25 l/mp, valabil până la 8.30, în județele Neamţ și Iaşi.

Joi, 8 August, 2019 - 15:18

Meteorologii eu emis, joi, o informare, potrivit căreia, până duminică, în întreaga țară se vor înregistra temperaturi maxime de până la 35-37 de grade, iar disconfortul termic va fi fi ridicat.

Potrivit ANM, valul de căldură se va extinde în zilele de joi, vineri, sâmbătă și duminică, iar disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unităţi, în regiunile din jumătatea de sud a țării și pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

Joi, 8 August, 2019 - 10:19

Meteorologii eu emis, joi, o informare, potrivit căreia, până duminică, în întreaga ţară se vor înregistra temperaturi maxime de până la 35-37 de grade.

Meteorologii anunţă că în următoarele zile temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 şi 34 de grade, şi vor fi mai ridicate, spre 35-37 de grade, joi local în sudul şi estul ţării, vineri şi sâmbătă pe arii restrânse în sud, iar duminică în toate zonele de câmpie şi podiş.

Vineri, 2 August, 2019 - 14:45

 

Meteorologii au emis două atenționări cod galben de cantități de apă însemnate și instabilitate atmosefrică accentuată. Fenomenele vor fi semnalate începând de vineri, de la ora 21.00, până sâmbătă, la ora 21.00. Aria se extinde treptat din jumătatea de vest a țării spre estul teritoriului.

De vineri seară, până sâmbătă dimineață, la ora 09.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia, vestul și nordul Transilvaniei și local în Carpații Meridionali.

Vineri, 2 August, 2019 - 13:39

Meteorologii au emis, vineri, două avertizări Cod galben de ploi şi vânt, care vizează multe judeţe.

Prima avertizare este valabilă de vineri, la ora 21.00, până sâmbătă, la ora 9.00, şi vizează judeţele Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Bihor, Alba, Arad, Hunedoara, Timiş, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Sibiu şi Braşov.

Vineri, 26 Iulie, 2019 - 17:17

Pentru acest weekend meteorologii anunță vreme însorită și din ce în ce mai caldă în toată țara. Duminică va fi ziua cea mai călduroasă, pe alocuri temperaturile vor ajunge să fie caniculare, atingând 37 de grade.

Umiditatea din aer începe să scadă în acest weekend astfel că temperaturile caniculare devin mai suportabile și scăpăm de senzația de saună,potrivit meteorologului Mihai Huștiu.

Luni, 8 Iulie, 2019 - 08:45

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni dimineața, o atenționare cod galben de vijelii și grindină, valabilă pentru toată țara, aceasta expirând luni, la ora 22.00. Meteorologii avertizează că luni, manifestările de instabilitate atmosferică vor continua în toată țara.

Astfel, local și temporar, se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Vineri, 5 Iulie, 2019 - 10:00

Meteorologii au emis, vineri, cod galben de ploi pentru Capitală, valabil până la ora 11:00. În acest interval se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Sunt aşteptate averse ce vor cumula local 15...20 l/mp şi izolat 25 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.
 

Miercuri, 3 Iulie, 2019 - 09:17

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atenţionare cod roşu de ploi şi grindină, pentru două localităţi din judeţul Mureş. Avertizarea fiind valabilă până la ora 9.45.
 

Luni, 1 Iulie, 2019 - 15:36

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare de caniculă, valabilă la nivelul întregii ţări în zilele de 1 şi 2 iulie.

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 10:23

ANM a emis o nouă informare meteo de vremea rea pentru 32 de judeţe din Oltenia, Muntenia, Moldova şi Transilvania care au intrat, marţi, sub cod galben de ploi torenţiale şi vijelii, până miercuri la ora 23.00.

Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp.

Luni, 10 Iunie, 2019 - 10:19

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică, valabil luni, de la ora 12.00 până la ora 23.00, în trei sferturi din țară. 

În sudul, estul și local în centrul țării și la munte vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică. Astfel, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. 

Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp, iar izolat 40...50 l/mp. 

Luni, 3 Iunie, 2019 - 18:00

Valorile termice vor ajunge la 31 de grade Celsius in urmatoarele doua saptamani, in zona Banatului, in timp ce aversele vor continua sa fie prezente aproape zilnic in majoritatea regiunilor, reiese din estimarile ANM valabile pentru perioada 3 - 16 iunie.

Joi, 30 Mai, 2019 - 14:22

Meteorologii au emis, joi, o avertizare Cod galben de furtuni, valabilă până vineri dimineaţa în aproape toate regiunile ţării şi au prelungit informarea de vreme rea până luni dimineaţa.

Meteorologii au emis joi o nouă atenţionare meteo de instabilitate atmosferică, anunţând până luni ploi torenţiale, descărcări electrice,intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. 37 de judeţe se vor afla, de la ora 12.00, sub cod galben de grindină, vijelii şi averse torenţiale,tot până luni.

Joi, 23 Mai, 2019 - 17:19

Meteorologii au prelungit până vineri la ora 22:00 informarea vizând o instabilitate atmosferică temporar accentuată, în întreaga ţară urmând să se semnaleze averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Luni, 13 Mai, 2019 - 15:35

Vremea va intra într-un proces de încălzire pe durata următoarelor două săptămâni (13 - 26 mai), însă instabilitatea atmosferică rămâne ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, cu precipitaţii ce îşi vor face apariţia mai ales după 14 - 15 mai în majoritatea zonelor, reiese din estimările Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), publicate luni.

Subscribe to Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM)