Miercuri, 4 Decembrie, 2019 - 13:33

ANM a emis prognoza meteo pentru patru săptămâni, pentru intervalul 2-30 decembrie. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Săptămâna 02.12.2019 – 09.12.2019

Vineri, 22 Noiembrie, 2019 - 20:00

Vremea se va încălzi uşor, duminică, la nivelul întregii ţări, iar cerul va fi variabil în regiunile intra-carpatice şi mai mult noros în rest, a declarat, vineri Mirela Polifronie, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Luni, 18 Noiembrie, 2019 - 16:24

Potrivit prognozei meteo pentru următoarele două săptămâni, temperaturile maxime vor fi în jurul a 16-18 grade în primele zile ale acestei săptămâni, urmând ca după 20 noiembrie să se răcească treptat, iar din 22 noiembrie până la finalul lunii temperaturile vor varia de la o zi la lata în funcție de regiune, între 7 și 12 grade. Temperaturile maxime cele mai scăzute se vor înregistra în Moldova, unde, după data de 20 noiembrie, se vor înregistra 1-2 grade, la munte unde vor fi 3-4 grade și Muntenia, unde vor fi 6 grade ziua.

Banat

Joi, 31 Octombrie, 2019 - 14:52

Răcirea vremii a adus primele ninsori mai consistente în Pasul Tihuţa, situat la limita dintre județele Bistrița-Năsăud și Suceava, în zonă depunându-se un strat de zăpadă de 3 centimetri. Vântul puternic a închis joi porturile de la Marea Neagră, unde sunt valuri imense. Traseele montane din Bucegi de închid începând de vineri, 1 noiembrie.

Pentru o dimineață de sfârșit de octombrie, temperaturile nu sunt exagerate. În schimb, răcirea vremii se va simți la prânz când se va constata că temperaturile nu vor mai crește.

Luni, 28 Octombrie, 2019 - 16:37

O masă de aer rece va patrunde în România şi vom avea cu până la 10 grade Celsius mai puţin în termometre.

Apariția masei de aer rece este un fenomen previzibil după o perioadă cu temperaturi ridicate peste media normală. Meteorologii  au observat că masele de aer de cald din ultima perioadă au avansat spre nordul continentului. În locul lor vor ajunge cele de aer rece.

În Capitală, răcirea vremii va fi mai pronunțată de la mijlocul săptămânii viitoare cu temperaturi mai mici cu 10 grade față de cele actuale. Ceața se va risipi dar în locul său apar precipitațiile.

Luni, 7 Octombrie, 2019 - 17:18

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru intervalul 7 octombrie – 4 noiembrie 2019. Prima parte a acestei săptămâni va fi marcată de ploi și temperaturi scăzute, urmând ca valorile termice să crească ulterior și să depășească media normală pentru această perioadă.

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 20:00

Mâine va fi vreme bună şi destul de caldă. Ploi scurte vor apărea în jumătatea nordică a ţării. Duminică va fi soare. Temperaturile ajung la 30 de grade şi atmosfera se anunţă plăcută peste tot.

Luni temperaturile scad în vest şi în nord-vest dar în rest vremea va fi caldă, mai ales în sud şi în est. Se anunță averse care pot fi însoţite şi de fenomene electrice în vest, centru şi nord.

Miercuri, 18 Septembrie, 2019 - 18:43

Vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, în următoarele zile, în special în partea de nord a ţării, unde noaptea valorile termice vor ajunge la -4 grade, iar pe timpul zilei nu se vor mai depăşi 16 grade, a declarat Alina Şerban, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Vineri, 23 August, 2019 - 14:45

Vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, joi, local canicularã în Oltenia şi în Muntenia. Dupã-amiaza disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperaturã-umezealã va atinge sau va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi pe suprafeţe extinse în regiunile vestice, sudice şi sud-estice.

Cerul va fi variabil, pe arii restrânse cu înnorãri temporare, averse şi descãrcãri electrice, dupã-amiaza şi seara, cu precãdere în zona montanã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în Dobrogea, Bãrãgan şi jumãtatea de sud a Moldovei.

Luni, 19 August, 2019 - 15:26

Perioadele caniculare vor alterna cu intervale în care valorile termice diurne vor scădea cu peste zece grade Celsius, la nivel naţional, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată după 20 august, relevă prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Marţi, 23 Iulie, 2019 - 08:41

Meteorologii au emis, marţi, o avertizare Cod galben de furtună pentru judeţul Călăraşi, valabilă până la ora 9.00.

Potrivit ANM, sunt vizate localităţile Călăraşi, Modelu, Dragalina, Dor Mărunt, Lehliu Gară, Mânăstirea, Roseţi, Perişoru, Ciocăneşti, Grădiştea, Jegălia, Spanţov, Cuza Voda, Independenţa, Lupşanu, Chiselet, Dorobanţu, Unirea, Dragoş Vodă, Alexandru Odobescu, Valea Argovei, Vlad Ţepeş, Ştefan Vodă, Vâlcelele, Frăsinet, Ulmu şi Dichiseni, din judeţul Călăraşi.

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 10:46

ANM a emis, miercuri, o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi ploi pentru Bucureşti şi 37 de judeţe, valabilă de la ora 12.00 până la ora 23.00.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a ţării, vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp.

Luni, 20 Mai, 2019 - 14:49

Instabilitatea atmosferică va continua în următoarele două săptămâni, cu ploi în majoritatea regiunilor. Temperaturile vor fi în uşoară creştere, potrivit prognozei lansate de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru perioada 20 mai - 2 iunie 2019.

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 16:19

Vineri se încălzeşte uşor în cea mai mare parte a ţării. În vest şi nord-vest se mai adună norii şi e posibil să picure trecător, dar în celelalte regiuni vom avea vreme frumoasă. 

În weekend va fi vreme în general frumoasă.

Precipitații vor fi astăzi și mâine, pe arii restrânse, slabe cantitativ.

Va predomina vremea frumoasă în mare parte a zilei. În sud-vest va mai bate vântul, mai ales în sudul Banatului, în Munții Banatului, dar și pe crestele Carpaților Meridionali.

Luni, 11 Februarie, 2019 - 19:00

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru Capitală de luni până miercuri, când sunt aşteptate ploi slabe şi vânt moderat. În noaptea de marţi spre miercuri, ANM anunţă că ploaia se va transforma în ninsoare, urmând să se depună strat de zăpadă de 5 centimetri.

Meteorologii anunţă cer noros pentru luni seară, iar în a doua parte a nopţii, va ploua slab şi vântul va deveni moderat cu rafale de până la 35 de kilometri/oră. Temperatura va fi situată între 2 şi 4 grade.

Luni, 11 Februarie, 2019 - 11:36

Meteorologii au emis, luni, un cod galben de zăpadă şi viscol în zona montană din 24 de judeţe, rafalele de vânt urmând să ajungă până la 90 de kilometri la oră.

Prin urmare, este zona montană a judeţelor Suceava, Bistriţa-Năsăud, Neamţ, Harghita, Mureş, Braşov, Covasna, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Mehedinţi, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara , Bacău, Vrancea şi Buzău.

Avertizarea va intra în vigoare luni la ora 22.00 şi este vabilă până miercuri la ora 10.00.
 

Luni, 19 Noiembrie, 2018 - 19:45

De luni dimineață, de la ora 10.00, până la ora 22.00, vor fi ninsori moderate în zona Carpaților Orientali și în Moldova.

Meteorologii avertizează că în aceste zone se va depune strat de zăpadă mai consistent.

De asemenea, vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor atinge viteze, în general, între 40 și 50 km/h, în special în jumătatea de sud a Moldovei.

Până la ora 20.00, se vor semnala intensificări ale vântului și ploi însemnate cantitativ în județele Tulcea, Buzău, Brăila.

Miercuri, 24 Octombrie, 2018 - 13:32

20 de judeţe din vestul, centrul şi nord-estul ţării intră, de miercuri seara, sub cod galben de vânt puternic, până joi seara, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). 

Atenţionarea este valabilă începând de miercuri ora 22 până joi la ora 18.00 în judeţele Suceava, Neamţ, Harghita, Braşov, Covasna, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Caraş Severin, Hunedoara, Botoşani, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Buzău.

Subscribe to Administraţia Naţionale de Meteorologie (ANM)