Vineri, 2 Octombrie, 2020 - 17:00

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri prognoza meteo pe următoarele patru săptămâni și anunță în general temperaturi mai mari față de cele normale perioadei. În prima săptămână la ploua mult în centru și vest.

Săptămâna 5 – 12 octombrie

Luni, 31 August, 2020 - 19:00

Bucureștiul și 35 de județe ale țării sunt luni sub cod galben de caniculă, pentru a treia zi consecutiv. Administrația Națională de Meteorologie a prognozat temperaturi de până la 37 de grade.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor atinge 33-36 de grade și în jur de 37 de grade în regiunile sudice.

Joi, 6 August, 2020 - 15:05

Meteorologii anunţă trei zile de caniculă în sudul și estul țării. Temperaturile vor urca la 37 de grade. În București, temperaturile vor fi între 35 și 37 de grade, iar vineri și sâmbătă indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Conform unei informări meteo emisă azi pentru zilele de joi, vineri și sâmbătă, în regiunile sudice și estice vremea va fi caniculară și se vor înregistra temperaturi maxime de 34...37 de grade.

Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze la rafală, în general, de 40...50 km/h.

Luni, 3 August, 2020 - 19:00

Cel mai cald va fi în sudul și vestul țării acolo unde maximele termice vor atinge 36 de grade Celsius.

Florinela Georgescu, director Meteorologie Operaţională, ANM: Primele semnale ale acestei luni ne arată că cel puțin în următoarele zece zile, două săptămâni, este de așteptat ca vremea să fie în general călduroasă, cu temperaturi de peste 30 de grade în mare parte a țării, iar în zonele de câmpie, mai ales din sud și din vest, să se înregistreze și zile caniculare cu maxime de peste 35 de grade și de asemenea temperaturi ridicate și pe parcursul nopților.

Miercuri, 10 Iunie, 2020 - 19:00

Meteorologii anunță instabilitate atmosferică în Capitală începând de miercuri pănă vineri, urmând să apară ploi torențiale, descărcări electrice și vijelii, iar temperaturile vor fi în scădere.

În special din orele serii de miercuri vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea mai ales caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

Luni, 18 Mai, 2020 - 15:18

Meteorologii au emis o informare meteo de instabilitate atmosferică, valabilă în toată țara până joi. Se anunță ploi torențiale, vânt și grindină.

Începând de luni, de la ora 22.00, până joi, la ora 09.00, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, îndeosebi în regiunile sud-vestice, sudice și centrale, precum și în zonele de munte.

Instabilitatea se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial.

Vor fi descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, pe arii restrânse, vijelii și căderi de grindină.

Miercuri, 13 Mai, 2020 - 17:06

Un nor de praf saharian va ajunge deasupra României, joi și vineri. Depunerile de praf în România vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în jumătatea de nord.

Conform ANM, în perioada 14 - 15 mai, circulația aerului deasupra Europei va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către Europa central – estică și de sud-est, inclusiv deasupra României.

Concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra acestor regiuni va fi în general redusă.

Luni, 11 Mai, 2020 - 18:43

O masă de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană va afecta, începând de luni seara, România. Depunerile de praf vor putea fi observate în noaptea de luni spre marți și în prima parte a zilei de marți.

Potrivit Administraţiei Nationale de Meteorologie, începând din seara zilei de luni, circulația aerului deasupra Europei va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, către sudul, centrul și sud-estul Europei, inclusiv deasupra României.

Luni, 4 Mai, 2020 - 14:16

Vremea se menține rece și în următoarea perioadă, iar ninsorile vor continuă.

Ninsoare ca în plină iarnă la munte. În Făgăraș la 2000 de metri altitudine s-a așternut noaptea trecută un strat de zăpadă de 15 centimentri.

Vântul nu bate foarte tare, însă temperatura a scăzut sub zero grade. Vremea se menține rece și în următoarea perioadă, iar ninsorile vor continuă.

Transfăgărășanul rămâne închis circulației auto.

Luni, 27 Aprilie, 2020 - 19:46

​Temperaturile vor fi peste cele normale în întreaga țară, cu excepţia zilelor de 2, 3 și 4 mai, când valorile termice maxime vor scădea până la 17 grade, potrivit prognozei ANM pentru intervalul 27 aprilie - 10 mai.

BANAT

Joi, 20 Februarie, 2020 - 16:18

Două zile cu temperaturi neobișnuit de mari pentru această perioadă urmate de două zile cu ploi, vânt și puțină lapoviță.

La munte, pe crestele cele mai înalte, precipitațiile pot fi și sub formă de ninsoare și lapoviță.

Mâine, ploile se restrâng, iar în weekend, temperaturile vor crește, mai ales duminică, când probabil ne vom întoarce la temperaturi de 15-16 grade Celsius, în sud, sud-vest.

Tot de duminică începe să bată vântul. Cel mai probabil prima jumătate a săptămânii viitoare va fi una vântoasă, mai ales luni și marți, în zonele montane.

Joi, 6 Februarie, 2020 - 14:42

Meteorologii anunţă risc însemnat de producere a avalanşelor în Masivul Bucegi, Munţii Făgăraş, Parâng, Călimani, Rodnei și Țarcu-Godeanu. Riscul e de gradul 3 din 5.

Meteorologii spun că riscul de avalanșe constă în primul rând în multiplele plăci de vânt prezente, friabile și de mărimi considerabile, de cornișe pe muchii dar și în stratul nou de zăpadă depus, cu acumulări mai mari pe văi. Acestea se pot rupe sau deprinde chiar și la încărcări mici și pot declanșa avalanșe de dimensiuni mici sau medii, antrenând și stratul de zăpada proaspătă.

Luni, 3 Februarie, 2020 - 17:15

Meteorologii informează că vremea se va răci în următoarele zile în țară și în Capitală, fiind anunțate temperaturi maxime de până la 3 grade în București, unde este așteptată și ninsoarea. Potrivit ANM valorile sunt cele normale pentru această dată.

Marţi, 28 Ianuarie, 2020 - 13:00

ANM a emis marți o avertizare de vremă severă de vânt și ninsori, valabilă în intervalul 28 ianuarie, ora 20:00 - 29 ianuarie, ora 18:00. Sunt vizate județe din centrul, nordul și vestul țării.

Luni, 27 Ianuarie, 2020 - 16:10

Regimul termic estimat de către meteorologi pentru următoarele două săptămâni (27 ianuarie - 9 februarie) va fi unul oscilant, cu perioade în care valorile termice vor fi, la început, în scădere, după care vor urca spre 10, chiar 12 grade, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), publicată luni.
​​​​​​​

Joi, 16 Ianuarie, 2020 - 10:16

Localităţi din 10 judeţe sunt vizate de avertizări nowcasting Cod galben de ceaţă, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).   

Miercuri, 4 Decembrie, 2019 - 13:33

ANM a emis prognoza meteo pentru patru săptămâni, pentru intervalul 2-30 decembrie. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Săptămâna 02.12.2019 – 09.12.2019

Vineri, 22 Noiembrie, 2019 - 20:00

Vremea se va încălzi uşor, duminică, la nivelul întregii ţări, iar cerul va fi variabil în regiunile intra-carpatice şi mai mult noros în rest, a declarat, vineri Mirela Polifronie, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Luni, 18 Noiembrie, 2019 - 16:24

Potrivit prognozei meteo pentru următoarele două săptămâni, temperaturile maxime vor fi în jurul a 16-18 grade în primele zile ale acestei săptămâni, urmând ca după 20 noiembrie să se răcească treptat, iar din 22 noiembrie până la finalul lunii temperaturile vor varia de la o zi la lata în funcție de regiune, între 7 și 12 grade. Temperaturile maxime cele mai scăzute se vor înregistra în Moldova, unde, după data de 20 noiembrie, se vor înregistra 1-2 grade, la munte unde vor fi 3-4 grade și Muntenia, unde vor fi 6 grade ziua.

Banat

Joi, 31 Octombrie, 2019 - 14:52

Răcirea vremii a adus primele ninsori mai consistente în Pasul Tihuţa, situat la limita dintre județele Bistrița-Năsăud și Suceava, în zonă depunându-se un strat de zăpadă de 3 centimetri. Vântul puternic a închis joi porturile de la Marea Neagră, unde sunt valuri imense. Traseele montane din Bucegi de închid începând de vineri, 1 noiembrie.

Pentru o dimineață de sfârșit de octombrie, temperaturile nu sunt exagerate. În schimb, răcirea vremii se va simți la prânz când se va constata că temperaturile nu vor mai crește.

Luni, 28 Octombrie, 2019 - 16:37

O masă de aer rece va patrunde în România şi vom avea cu până la 10 grade Celsius mai puţin în termometre.

Apariția masei de aer rece este un fenomen previzibil după o perioadă cu temperaturi ridicate peste media normală. Meteorologii  au observat că masele de aer de cald din ultima perioadă au avansat spre nordul continentului. În locul lor vor ajunge cele de aer rece.

În Capitală, răcirea vremii va fi mai pronunțată de la mijlocul săptămânii viitoare cu temperaturi mai mici cu 10 grade față de cele actuale. Ceața se va risipi dar în locul său apar precipitațiile.

Luni, 7 Octombrie, 2019 - 17:18

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru intervalul 7 octombrie – 4 noiembrie 2019. Prima parte a acestei săptămâni va fi marcată de ploi și temperaturi scăzute, urmând ca valorile termice să crească ulterior și să depășească media normală pentru această perioadă.

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 20:00

Mâine va fi vreme bună şi destul de caldă. Ploi scurte vor apărea în jumătatea nordică a ţării. Duminică va fi soare. Temperaturile ajung la 30 de grade şi atmosfera se anunţă plăcută peste tot.

Luni temperaturile scad în vest şi în nord-vest dar în rest vremea va fi caldă, mai ales în sud şi în est. Se anunță averse care pot fi însoţite şi de fenomene electrice în vest, centru şi nord.

Miercuri, 18 Septembrie, 2019 - 18:43

Vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, în următoarele zile, în special în partea de nord a ţării, unde noaptea valorile termice vor ajunge la -4 grade, iar pe timpul zilei nu se vor mai depăşi 16 grade, a declarat Alina Şerban, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Vineri, 23 August, 2019 - 14:45

Vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, joi, local canicularã în Oltenia şi în Muntenia. Dupã-amiaza disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperaturã-umezealã va atinge sau va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi pe suprafeţe extinse în regiunile vestice, sudice şi sud-estice.

Cerul va fi variabil, pe arii restrânse cu înnorãri temporare, averse şi descãrcãri electrice, dupã-amiaza şi seara, cu precãdere în zona montanã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în Dobrogea, Bãrãgan şi jumãtatea de sud a Moldovei.

Luni, 19 August, 2019 - 15:26

Perioadele caniculare vor alterna cu intervale în care valorile termice diurne vor scădea cu peste zece grade Celsius, la nivel naţional, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată după 20 august, relevă prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Marţi, 23 Iulie, 2019 - 08:41

Meteorologii au emis, marţi, o avertizare Cod galben de furtună pentru judeţul Călăraşi, valabilă până la ora 9.00.

Potrivit ANM, sunt vizate localităţile Călăraşi, Modelu, Dragalina, Dor Mărunt, Lehliu Gară, Mânăstirea, Roseţi, Perişoru, Ciocăneşti, Grădiştea, Jegălia, Spanţov, Cuza Voda, Independenţa, Lupşanu, Chiselet, Dorobanţu, Unirea, Dragoş Vodă, Alexandru Odobescu, Valea Argovei, Vlad Ţepeş, Ştefan Vodă, Vâlcelele, Frăsinet, Ulmu şi Dichiseni, din judeţul Călăraşi.

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 10:46

ANM a emis, miercuri, o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi ploi pentru Bucureşti şi 37 de judeţe, valabilă de la ora 12.00 până la ora 23.00.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a ţării, vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp.

Luni, 20 Mai, 2019 - 14:49

Instabilitatea atmosferică va continua în următoarele două săptămâni, cu ploi în majoritatea regiunilor. Temperaturile vor fi în uşoară creştere, potrivit prognozei lansate de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru perioada 20 mai - 2 iunie 2019.

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 16:19

Vineri se încălzeşte uşor în cea mai mare parte a ţării. În vest şi nord-vest se mai adună norii şi e posibil să picure trecător, dar în celelalte regiuni vom avea vreme frumoasă. 

În weekend va fi vreme în general frumoasă.

Precipitații vor fi astăzi și mâine, pe arii restrânse, slabe cantitativ.

Va predomina vremea frumoasă în mare parte a zilei. În sud-vest va mai bate vântul, mai ales în sudul Banatului, în Munții Banatului, dar și pe crestele Carpaților Meridionali.

Subscribe to Administraţia Naţionale de Meteorologie (ANM)