Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 13:40

Cerere de reexaminare asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, precum şi a Legii nr. 194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare

Luni, 6 Ianuarie, 2020 - 11:10

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul pentru promulgarea Legii privind pensiile ocupaţionale, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Marţi, 31 Decembrie, 2019 - 09:11

 

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 30 decembrie a.c., decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal (PL-x 572/28.10.2019).

Marţi, 5 Noiembrie, 2019 - 12:24

Alocuţiunea Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, susţinută în cadrul ceremoniei de preluare a mandatului de Ministru al Afacerilor Externe de către domnul Bogdan Aurescu
Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a susţinut marţi, 5 noiembrie a.c., o alocuţiune în cadrul ceremoniei de preluare a mandatului de Ministru al Afacerilor Externe de către domnul Bogdan Aurescu.
Vă prezentăm în continuare transcrierea alocuţiunii:

Bună ziua, tuturor!

Joi, 26 Septembrie, 2019 - 10:25

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o scurtă întrevedere la New York cu Igor Dodon şi i-a transmis acestuia că integrarea europeană a Republicii Moldova este o prioritate pentru el.

Întâlnirea cu preşedintele Republicii Moldova a avut loc, miercuri, în marja participării la segmentul de nivel înalt a celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 11:05

Preşedintele Klaus Iohannis susţine miercuri, în calitate de şef al delegaţiei României, intervenţia naţională în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a ONU care se desfăşoară la New York. Potrivit agendei şefului statului, intervenţia va fi susţinută la ora 16.15 (ora României).

Marţi, 17 Septembrie, 2019 - 11:39

Administraţia Prezidenţială marchează Ziua Mondială pentru Siguranţa Pacientului

La data de 17 septembrie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) marchează Ziua Mondială pentru Siguranţa Pacientului.

Administraţia Prezidenţială se alătură acestei iniţiative prin iluminarea în portocaliu, culoare desemnată de OMS ca simbol al acestui eveniment, a Palatului Cotroceni, marţi, 17 septembrie a.c., începând cu ora 19:00.

Vineri, 6 Septembrie, 2019 - 17:37

Ordinul care prevede repartizarea automată a elevilor cu note sub 5 la Evaluarea Naţională în învăţământul profesional este un demers mai degrabă segregaţionist, care nu ţine cont de individualitatea fiecărui elev, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Luni, 15 Iulie, 2019 - 17:17

“Ca urmare a performanței extraordinare obținute la Turneul de Tenis de la Wimbledon, precum și în semn de recunoaștere și apreciere pentru întreaga activitate, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis acordarea celei mai înalte distincții a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, sportivei Simona Halep”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Președintele Klaus Iohannis îi acordă Simonei Halep Ordinul Național „Steaua României”

Miercuri, 26 Iunie, 2019 - 19:00

Preşedintele Klaus Iohannis salută includerea a trei universităţi româneşti în lista reţelelor academice care beneficiază de primul val de finanţări din cadrul iniţiativei "Universităţi europene".

"Universitatea din Bucureşti, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti şi Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti sunt instituţiile care, alături de partenerii lor europeni, vor deveni un vârf de lance al integrării europene în domeniul învăţământului superior", se arată într-un comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 12:00

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de eliberare din funcţia de procuror a lui Gheorghe Stan, procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acesta urmând să fie numit la CCR.

Joi, 30 Mai, 2019 - 10:30

Preşedintele Klaus Iohannis transmis, joi, un mesaj cu prilejul Zilei limbii şi teatrului idiş.

"Cu ocazia Zilei limbii şi teatrului idiş transmit un mesaj cald de felicitare tuturor celor care se îngrijesc ca moştenirea culturală a comunităţii evreieşti din România să se păstreze vie. Limba şi teatrul idiş îmbogăţesc patrimoniul cultural al ţării noastre, dar şi cel al umanităţii", spune şeful statului în mesaj, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.
 

Marţi, 28 Mai, 2019 - 09:25

Preşedintele Klaus Iohannis participă marţi, la Bruxelles, la summitul Partidului Popular European şi la reuniunea informală a Consiliului European.

Preşedintele va participa de la ora 14,00 (ora României) la summitul PPE şi de la ora 19,00 (ora României) la reuniunea informală a şefilor de stat sau de Guvern din ţările UE.

Vineri, 10 Mai, 2019 - 17:18

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis vineri o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 13:44

Secretarul general al PSD Codrin Ştefănescu a declarat că, prin întrebările la referendum anunţate de Administraţia Prezidenţială, preşedintele Klaus Iohannis „face pur şi simplu băşcălie de români”.

Vineri, 12 Aprilie, 2019 - 16:00

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind rechemarea lui Dan Adrian Bălănescu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Lituania şi în Republica Letonia, a informat Administraţia Prezidenţială.

Dan Bălănescu a fost acreditat ambasador al României în Letonia în 2012. În acelaşi an, el a fost trimis la post şi în Lituania.

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 15:17

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis vineri o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament, prin care îi invită la consultări joia şi vinerea viitoare, la Palatul Cotroceni, pe tema situaţiei din Justiţie, a informat Administraţia Prezidenţială.

Marţi, 2 Aprilie, 2019 - 14:20

Administraţia Prezidenţială s-a alăturat, încă din anul 2015, Campaniei "Light It Up Blue", cu prilejul Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului.

Şi în acest an, în semn de solidaritate cu persoanele afectate de tulburări de spectru autist, Palatul Cotroceni va fi iluminat în albastru în această seară, începând cu ora 20:00.

Luni, 1 Aprilie, 2019 - 13:36
Se va mai consulta și cu Parlamentul...
  • Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră de la Cotroceni: Voi consulta din nou Parlamentul

    Președintele Klaus Iohannis a declarat, la Palatul Cotroceni, că guvernarea PSD a eșuat, reproșându-le social-democraților că nu termină cu asaltul asupra justiției. Tot el a spus că nu poate accepta să existe amnistie și grațiere pentru corupți. De asemenea, Iohannis a decis să facă o reconsultare a Parlamentului pentru lărgirea ariei de cuprindere a referendumului din 26 mai.

Joi, 28 Martie, 2019 - 17:03
De 160 milioane de euro!
  • Klaus Iohannis, anunț: Este cert! Voi convoca referendum pe Justiție pe 26 mai. "Este cert voi convoca un referendum pentru data de 26 mai pentru că așa nu se mai poate, PSD continuă asaltul la adresa justiției De acest dată PSD vrea să dea OUG pin care să modifice codurile penale. Golăeala PSD a depășește orice limită", a declarat Klaus Iohannis.
  • Președintele Klaus Iohannis caracterizează guvernarea PSD drept o ”golăneală” și i-a numit pe aceștia ”un accident al istoriei”
Marţi, 5 Martie, 2019 - 13:40

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat marţi, 5 martie a.c., următoarele decrete:

* Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 16/2018 privind asigurarea măsurilor necesare organizării şi desfăşurării unor proiecte culturale, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative (PL-x 266/02.05.2018);

Vineri, 1 Martie, 2019 - 16:16

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretele de eliberare din funcţie a procurorilor Carmen Lidia Toroiman şi Nicolae Lupulescu, în urma pensionării.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat eliberarea din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a lui Carmen Lidia Toroiman şi a procurorului militar la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Parchetelor Militare, Nicolae Lupulescu.

Cei doi s-au pensionat.

Nicolae Lupulescu a candidat în 2018 pentru şefia DNA. 

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 12:07

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat marţi, 26 februarie a.c., următoarele decrete:

* Decret pentru numirea doamnei Antonia-Eleonora Constantin în funcţia de procuror-şef al Secţiei Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe o perioadă de 3 ani;

* Decret pentru numirea doamnei Iuliana Nedelcu în funcţia de procuror-şef adjunct al Secţiei Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe o perioadă de 3 ani;

Marţi, 19 Februarie, 2019 - 15:55

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, duminică şi luni, la Summitul UE - Liga Statelor Arabe, care va avea loc în Egipt, la Sharm-El-Sheikh, informează Administraţia Prezidenţială.

Acesta este primul summit care se desfăşoară cu participarea statelor membre ale UE şi ale Ligii Statelor Arabe. Reuniunea va fi prezidată de preşedintele Egiptului, Abdel Fattah El-Sisi, şi de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 14:02

Văzând sesizarea de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative în materie electorală, formulată de Preşedintele României, Plenul Curţii Constituţionale, în ziua de 12 februarie 2019, a luat în discuţie preschimbarea termenului de judecată în această cauză, stabilit pentru data de 6 martie 2019, întrucât s-a constatat că, în temeiul art.50 teza a doua din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, este necesară luarea unor măsuri pentru buna desfăşurare a activităţii Curţii.

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 17:22

Bibliotecarul Avram Iancu, cunoscut pentru recordul parcurgerii Dunării înot, fără costum de neopren, a fost decorat miercuri de președintele Klaus Iohannis cu ordinul național ”Steaua României” în grad de Cavaler. 

Miercuri, 21 Noiembrie, 2018 - 11:27

Preşedintele României, Klaus Iohannis, condamnă ferm folosirea unor teme deosebit de sensibile în scop politic. Referinţele la antisemitism şi nazism în disputa politică sunt iresponsabile şi denotă grave carenţe de educaţie, cultură, diplomaţie şi istorie. Relativizarea antisemitismului reprezintă o acţiune periculoasă care poate genera manifestări antisemite şi discriminatorii şi poate incita la ură.

Luni, 29 Octombrie, 2018 - 12:40
Din „motive obiective”. Unul s-ar putea să fie Legea Offshore...

Participarea Preşedintelui României, Klaus Iohannis, la reuniunea trilaterală la nivel de şef de stat România - Bulgaria - Austria, programată a avea loc marţi, 30 octombrie 2018, a fost anulată din motive obiective, ce ţin de partea austriacă, la solicitarea acesteia.

 

Vineri, 31 August, 2018 - 12:41

Preşedintele României solicită autorităţilor guvernamentale să aducă sub control situaţia generată de răspândirea accelerată a virusului pestei porcine africane şi atrage atenţia asupra situaţiei bugetare invocate de Executiv

Vineri, 24 August, 2018 - 18:46
Primul summit organizat in România "pe datorie" (dupa cum declara presedintele Iohannis)

In perioada 17-18 septembrie a.c., la București, va avea loc a treia ediţie a Summitului „Inițiativa celor Trei Mări”, găzduit în acest an de România şi organizat de către Administrația Prezidențială.

La acest eveniment vor participa șefi de stat și reprezentanți ai acestora din 12 țări din Europa Centrală și de Est: Republica Austria, Republica Bulgaria, Republica Croația, Republica Cehă, Republica Estonia, Republica Letonia, Republica Lituania, Republica Polonă, România, Republica Slovacă, Republica Slovenia și Ungaria.

Subscribe to Administraţia Prezidenţială