Vineri, 31 August, 2018 - 12:41

Preşedintele României solicită autorităţilor guvernamentale să aducă sub control situaţia generată de răspândirea accelerată a virusului pestei porcine africane şi atrage atenţia asupra situaţiei bugetare invocate de Executiv

Vineri, 24 August, 2018 - 18:46
Primul summit organizat in România "pe datorie" (dupa cum declara presedintele Iohannis)

In perioada 17-18 septembrie a.c., la București, va avea loc a treia ediţie a Summitului „Inițiativa celor Trei Mări”, găzduit în acest an de România şi organizat de către Administrația Prezidențială.

La acest eveniment vor participa șefi de stat și reprezentanți ai acestora din 12 țări din Europa Centrală și de Est: Republica Austria, Republica Bulgaria, Republica Croația, Republica Cehă, Republica Estonia, Republica Letonia, Republica Lituania, Republica Polonă, România, Republica Slovacă, Republica Slovenia și Ungaria.

Miercuri, 15 August, 2018 - 09:08

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat marţi că a fost declanşat un control la toate structurile statului, inclusiv la Administraţia Prezidenţială, pentru a se vedea cum îşi respectă acestea angajamentele financiare, iar în urma constatărilor se vor da şi amenzi.

Marţi, 14 August, 2018 - 15:18

Update -  CCR a decis data când tranșează războiul dintre Iohannis și Dăncilă. Curtea Constituţională a României (CCR) va dezbate pe 12 septembrie sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind un conflict juridic de natură constituţională în relaţia cu prim-ministrul în legătură cu concediul luat de Viorica Dăncilă. 

Miercuri, 27 Iunie, 2018 - 10:40

Ședinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) care va avea loc miercuri are pe ordinea de zi teme precum pregătirea României pentru Summitul NATO de la Bruxelles, dar și subiectul Roșia Montana. Ședința la care vor participa premierul și o parte a membrilor Cabinetului are loc la ora 10.30, la Palatul Cotroceni, înaintea moțiunii de cenzură. 

Marţi, 26 Iunie, 2018 - 09:35

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis marţi, 26 iunie a.c., un mesaj cu prilejul Zilei Drapelului Naţional.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

"Celebrăm, de 'Ziua Drapelului Naţional', unul dintre cele mai puternice simboluri ale statalităţii, independenţei, suveranităţii şi unităţii naţionale.

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 15:19

Preşedintele Klaus Iohannis a avizat începerea urmăririi penale pe numele lui Emil (Cico) Dumitrescu pentru faptele din dosarul Revoluţiei, unde acesta este acuzat de infracţiuni contra umanităţii, informează Administraţia Prezidenţială.

Miercuri, 20 Iunie, 2018 - 13:49

Consilierul prezidenţial Elena-Simina Tănăsescu şi-a prezentat miercuri demisia din funcţie, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Vineri, 15 Iunie, 2018 - 12:42

Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis vineri, 15 iunie a.c., Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară.

Vă prezentăm textul integral al cererii:

București, 15 iunie 2018

Domnului Nicolae - Liviu Dragnea

Președintele Camerei Deputaților

 

În temeiul articolului 77 alineatul (2) din Constituția României, republicată,

formulez următoarea

 

CERERE DE REEXAMINARE

asupra

Joi, 14 Iunie, 2018 - 12:20

Klaus Iohannis îl nominalizează în funcţia de director SIE pe Gabriel Vlase, transmite Administraţia Prezidenţială. Scrisoarea de desemnare a deputatului PSD, Gabriel Vlase, a fost trimisă de şeful statului celor două camere ale Parlamentului.

Marţi, 15 Mai, 2018 - 19:00

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 16 - 17 mai a.c., la reuniunea informală a Consiliului European şi la Summitul Uniunea Europeană - Balcanii de Vest, care se vor desfășura la Sofia, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Miercuri, 9 Mai, 2018 - 15:55

Recepţia de Ziua Europei oferită de Administraţia Prezidenţială a avut loc miercuri, la Cotroceni, în contextul disputelor între Guvern şi preşedintele Klaus Iohannis, care i-a cerut de două ori premierului Viorica Dăncilă să demisioneze, pentru „a face loc unor oameni responsabili şi competenţi”. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că va merge la recepţie împreună cu premierul Viorica Dăncilă, cu miniştrii, cu primarul general, Gabriela Firea, şi cu primarii de sectoare, afirmând că decizia este de a marca Ziua Europei şi de a nu merge pe calea scandalului.

Joi, 19 Aprilie, 2018 - 16:05

Klaus Iohannis a declarat în cadrul declarației comune de presă că a avut ocazia sa discute și să aprofundeze foarte multe aspecte ale relației bilaterale.

Președintele României a  subliniat relația foarte bună pe care țara noastră o are cu Italia, în multe domenii:

Miercuri, 18 Aprilie, 2018 - 18:58

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 18 aprilie a.c., următoarele decrete:

Miercuri, 18 Aprilie, 2018 - 18:03

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind încetarea raporturilor de serviciu cu MAI ale chestorului principal de poliţie Nicolae Gheorghe, fost şef al Direcţiei Generale de Protecţie Internă (DGPI), informează Administraţia Prezidenţială.

La începutul lunii februarie a anului 2016, fostul premier Dacian Cioloş l-a demis pe Gheorghe Nicolae din funcţia de şef al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Miercuri, 18 Aprilie, 2018 - 15:58

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri un decret de rechemare a lui Ion Vîlcu din  calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Statele Unite Mexicane, Republica Nicaragua, Republica El Salvador, Republica Costa Rica, Republica Guatemala şi în Republica Honduras, arată un comunicat al Administrației prezidențiale.

Joi, 29 Martie, 2018 - 14:43

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru promulgarea Legii privind reglementarea activităţii de telemuncă. În februarie, Camera Deputaţilor a adoptat acest proiect în calitate de for decizional.

Miercuri, 28 Martie, 2018 - 18:30

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că nu crede că există un motiv de grabă în organizarea unui referendum pentru redefinirea familiei.

'Luna mai e o lună frumoasă, nu ştiu dacă şi pentru referendum. (...) Nu cred că e niciun motiv de grabă', a adăugat Iohannis. 

Miercuri, 21 Martie, 2018 - 17:45

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri o serie de decrete care au vizat promulgarea unor legi şi eliberarea din funcţie a unui judecător.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, au fost promulgate: 

* Legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 25/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal;

* Legea pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 7/2013 privind instituirea impozitului asupra veniturilor suplimentare obţinute ca urmare a dereglementării preţurilor din sectorul gazelor naturale.

Miercuri, 21 Martie, 2018 - 16:04

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, joi şi vineri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, pe agenda reuniunii se află subiecte din domeniul economic, recentele măsuri luate de Statele Unite ale Americii privind instituirea unor taxe la importurile de oţel şi aluminiu urmând să fie principala temă abordată.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 13:38

În urma afirmațiilor vehiculate recent în spațiul public referitoare la protocoale secrete încheiate între Serviciul Român de Informații și alte instituții, în baza unor Hotărâri ale Consiliului Suprem de Apărare a Țării, precum și la declasificarea acestora, se impun o serie de clarificări:

Vineri, 16 Martie, 2018 - 09:17

Preşedintele Klaus Iohannis îl felicită pe Tiberiu Uşeriu pentru performanţa de a fi câştigat, pentru a treia oară consecutiv, ultramaratonul arctic.

'Felicitări, Tiberiu Uşeriu, pentru câştigarea maratonului Arctic Ultra! Pentru a treia oară consecutiv, drapelul României este dus pe primul loc în una dintre cele mai dure competiţii sportive din lume. O astfel de performanţă se atinge doar cu determinare şi sacrificii, iar Tiberiu Uşeriu a demonstrat, din nou, că este un luptător', a scris Iohannis vineri pe Facebook.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 08:55

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru promulgarea Legii privind construirea unui monument comemorativ dedicat eroilor evrei care şi-au dat viaţa pentru România în Primul Război Mondial.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat pe 13 februarie proiectul de lege privind ridicarea unui monument dedicat eroilor evrei care şi-au dat viaţa pentru România în Primul Război Mondial.

S-au înregistrat 275 de voturi 'pentru'. Potrivit iniţiativei legislative, monumentul va fi construit în municipiul Bucureşti.

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 17:12

Preşedintele Klaus Iohannis solicită Parlamentului reexaminarea Legii pentru completarea Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative.

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 15:47

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut miercuri Parlamentului reexaminarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

''În opinia noastră, Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului cuprinde dispoziţii ce se impun a fi reanalizate de către Parlament'', se arată în cererea adresată de şeful statului preşedintelui Senatului. 

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 14:20

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa joi, 15 martie a.c., la dezbaterea 'România la Centenar', organizată de către Administraţia Prezidenţială şi găzduită la Palatul Cotroceni. La eveniment au fost invitaţi iniţiatori ai unor importante proiecte şi manifestări dedicate Centenarului, personalităţi provenind din mediul academic şi cultural, din administraţia publică locală şi societatea civilă.

Marţi, 13 Martie, 2018 - 19:19

Preşedintele Klaus Iohannis i-a primit, marţi, la Palatul Cotroceni, pe miniştrii Apărării, respectiv pe şefii delegaţiilor ministeriale ai celor nouă state membre ale Alianţei Nord-Atlantice din Flancul Estic, exprimându-şi convingerea că summitul din iulie va fi un moment de etapă semnificativ în adaptarea Alianţei la provocările şi ameninţările actuale de securitate.

Marţi, 13 Martie, 2018 - 15:45

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marţi, 13 martie a.c., următoarele decrete:

Decret privind eliberarea din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti, delegată la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a doamnei Florentina Gavadia - pensionare, la data de 15 martie 2018;

Decret privind eliberarea din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a doamnei Viorica Stoica - pensionare, la data de 2 aprilie 2018;

Luni, 12 Martie, 2018 - 19:46

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care prevede stabilirea zilei de Vinerea Mare ca sărbătoare legală nelucrătoare.

„Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor este ultima zi de vineri înaintea Paştelui şi, astfel, ultima vineri din Postul Mare. Este una dintre cele trei zile de sărbătoare religioaşă creştină numite Triduum Sacru, din care fac parte Joia Mare, Vinerea Mare şi Sâmbăta Mare”, susţin iniţiatorii proiectul de lege pentru completarea alin.(1) al art.139 din Legea nr.53/2003 - Codul Muncii.

Vineri, 9 Martie, 2018 - 15:13

În timpul vizitei în România a lui Aleksandar Vucic, preşedintelui Serbiei, de joi, Klaus Iohannis s-a arătat dispus să medieze relaţiile dintre Serbia şi Kosovo, a cărei independenţă nu a recunoscut-o. Vineri, însă, autorităţile de la Pristina au reacţionat şi au spus că oferta României nu este credibilă din moment ce nu a recunoscut independenţa statului.

Subscribe to Administraţia Prezidenţială