Vineri, 28 August, 2020 - 11:55

 

Platile pentru pasapoarte, permise de conducere, certificate de inmatriculare si autorizatii provizorii vor putea fi achitate prin platforma Ghiseul.ro, dupa ce Executivul a adoptat o ordonanta de urgenta in acest sens.

Potrivit unui comunicat transmis  de Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei, in cadrul ultimei sedinte de Guvern a fost adoptata ordonanta de urgenta prin care au fost extinse categoriile de servicii publice a caror plata poate fi realizata prin platforma online Ghiseul.ro.

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 13:40
"3 RECREATIV" - COMPETIŢIE ON-LINE

Consideraţi că este important să reducem consumul de resurse naturale care se vor epuiza din cauza numărului mare de utilizatori? Vă gândiţi la o propunere sau deja aplicaţi diverse soluţii în domeniul protecţiei mediului sau reciclării? Consideraţi că avem nevoie, în zonele în care locuim, de un aer mai curat, de soluţii care să ne permită să reducem poluarea sau să o contracarăm? Cunoaşteţi sau doriţi să aflaţi mai multe despre aceste teme, pentru a vă exprima punctul de vedere?

Joi, 21 Mai, 2020 - 10:00

În cel mai scurt timp de la închiderea depunerii de proiecte pentru finanţarea microîntreprinderilor, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru începe contractarea cererilor depuse de mediul privat din Regiunea Centru. Un număr de 516 microîntreprinderi au proiecte eligibile, aflate în plin proces de evaluare pentru a obţine fonduri nerambursabile REGIO. Dintre acestea, aproape 100 de firme mici vor putea să-şi dezvolte afacerile în mai puţin de două luni, ca urmare a definitivării procesului de contractare şi încă mai mult de 100 vor primi resurse pentru a se dezvolta în această vară.

Vineri, 15 Mai, 2020 - 12:00

Municipiul Aiud beneficiază de un nou proiect REGIO 2014-2020, prin care va reabilitată întreaga reţea de iluminat public a oraşului, reţea a cărei lungime este de peste 72 km şi care cuprinde acum mai mult de 1700 corpuri de iluminat, al căror număr va creşte în doi ani cu aproape 20%. Prin contractul de finanţare - în valoare totală de peste 11 milioane lei, semnat de doamna primar Oana Badea şi directorul general ADR Centru, Simion Creţu - se va reduce la jumătate consumul anual de energie primară utilizat de iluminatul public în municipiul Aiud şi va creşte gradul de iluminare urbană.

Vineri, 8 Mai, 2020 - 12:56

Peste trei ani, locuitorii oraşului Sărmaşu din judeţul Mureş, vor avea încă 2 km de străzi reabilitate şi un Centru Cultural modern, realizate cu ajutorul fondurilor nerambursabile Regio. Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei din oraşul Sărmaşu, prin asigurarea unui centru cultural adecvat şi drumuri mai bune ce garantează fluidizarea traficului şi traversarea localităţii în condiţii de siguranţă, reprezintă obiectivul contractului de finanţare nerambursabilă Regio, semnat de către domnul Ioan Mocean, primarul oraşului Sărmaşu şi domnul Simion Creţu, director general ADR Centru.

Joi, 16 Aprilie, 2020 - 13:28

În zona Belvedere a municipiului Târgu Mureş se vor realiza încă două investiţii importante în domeniul învăţământului, prin care cei mai mici cetăţeni ai oraşului vor beneficia de condiţii mult mai bune de educaţie. Este vorba de construcţia unei creşe şi a unei grădiniţe, pe o suprafaţă totală de peste 2000 mp, ca urmare a contractării proiectului REGIO, depus de Primăria târgumureşeană în cadrul Axei Prioritare 4 şi finanţat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru pentru creşterea calităţii infrastructurii educaţionale.

Marţi, 10 Martie, 2020 - 09:26
dedicat comunităţii din zona Henri Coandă - Oţelarilor

Primarul Astrid Fodor şi directorul general al ADR Centru au semnat la finalul săptămânii trecute contractul de finanţare din fonduri europene pentru construcţia centrului multifuncţional dedicat comunităţii din zona Henri Coandă - Oţelarilor. Valoarea proiectului se ridică la 5,45 milioane de lei, din care 5,34 de milioane de lei reprezintă finanţarea nerambursabilă din fonduri europene acordate pe Axa 4 a Programului Operaţional Regional, prioritatea 4.3.

Marţi, 25 Februarie, 2020 - 08:15

Judeţul Mureş este următorul judeţ în care Europe Direct Regiunea Centru şi ADR Centru invită cetăţenii să participe pentru a afla mai multe informaţii despre destinaţia fondurilor europene de până acum, despre "faptele" realizate de către administraţi publică prin care direct sau indirect fiecare cetăţean beneficiază de rezultatele acestor proiecte.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 10:37

Sala mare de şedinţe a Consiliului Judeţean Sibiu a fost pur şi simplu neîncăpătoare pentru cei peste 120 de oameni care au participat în data de 18 februarie la dezbaterea privind impactul fondurilor europene în judeţul Sibiu.

Vineri, 31 Ianuarie, 2020 - 12:58

Dezvoltarea urbană a municipiului Târgu Mureş propune cetăţenilor un nou proiect dedicat unei calităţi mai bune a vieţii în comunitate. Din fonduri Regio se va amenaja în municipiu un nou parc cu spaţii de agrement, de sport şi sănătate, întins pe o suprafaţă de aproape patru hectare.

Miercuri, 29 Ianuarie, 2020 - 13:50
- vor beneficia de fonduri europene REGIO

Noi proiecte REGIO în valoare totală de peste 285 milioane euro vor intra în perioada următoare la contractare, pe baza cererilor de finanţare care au fost deja evaluate, crescând astfel gradul de îmbunătăţire al calităţii vieţii din cele şase judeţe ale Regiunii Centru: Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu. Decizia vine ca urmare a demersurilor întreprinse de Agenţiile de Dezvoltare Regională şi potenţialii beneficiari de finanţare din ţară pentru contractarea unui număr cât mai mare de proiecte depuse în cadrul axelor prioritare ale Programului REGIO 2014-2020.

Marţi, 31 Decembrie, 2019 - 10:30

În municipiul Miercurea Ciuc se vor realiza încă două investiţii importante în domeniul învăţământului, prin care atât cei mai mici cetăţeni ai oraşului, cât şi elevii de la un important grup şcolar vor beneficia de condiţii mult mai bune de educaţie. Este vorba de contractarea a două proiecte REGIO, ambele pe Axa Prioritară 4, dar pe obiective diferite, pentru creşterea calităţii infrastructurii educaţionale.

Marţi, 24 Decembrie, 2019 - 13:10

Aproape 10 milioane euro, pentru reabilitarea a 3,3 hectare de spaţii pietonale, modernizarea unei suprafeţe de peste 2300 mp piste de biciclete, realizarea de 2 hectare de spaţii verzi şi multe altele

Luni, 16 Decembrie, 2019 - 20:30

Un nou contract de finanţare va completa oferta turistică a municipiului Alba Iulia, va duce la creşterea suprafeţei spaţiilor verzi şi a serviciilor de care pot beneficia cetăţenii din localitate. Contractul a fost semnat azi, 16.12.2019 la Alba Iulia, de către domnul Paul Voicu, viceprimar cu atribuţii de primar, şi de către domnul Simion Creţu, director general al ADR Centru.

Luni, 16 Decembrie, 2019 - 20:14

Pentru municipiul Făgăraş
A FOST CONTRACTAT ŞI CEL DE-AL DOILEA PROIECT REGIO DE MOBILITATE URBANĂ

- Iniţiativa, în valoare totală de 10 milioane euro, asigură fonduri pentru modernizarea unei suprafeţe de 2,9 hectare de căi rutiere pentru transport public şi a mai mult de 1,5 hectare de spaţii pietonale şi piste de biciclete, achiziţionarea a 3 autobuze electrice şi multe alte dotări

Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 08:29

În prezenţa a 50 de invitaţi din Regiunea Centru, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru a organizat marţi, 12 noiembrie 2019, la Complexul Balnear Jasmine din Ocna Sibiului, o dezbatere pe tema nevoilor actuale şi viitoare de dezvoltare a turismului în Regiunea Centru.

Vineri, 1 Noiembrie, 2019 - 12:25

"Unde sunt fondurile europene din judeţ?" a fost întrebarea la care şi-a propus să răspundă evenimentului organizat de Centrul Europe Direct Regiunea Centru la Braşov. Peste 80 de persoane au participat la dezbaterea publică despre rezultatele fondurilor europene din judeţ şi circa 4.000 de persoane au vizualizat transmisiunea video a întâlnirii desfăşurate la Centrul Cultural "Reduta" din Braşov. Pe parcursul a trei ore s-au derulat prezentări şi s-a răspuns cu cifre şi exemple concrete de proiecte finanţate de către Uniunea Europeană, din 2007 până în prezent.

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 08:25

Peste 1,2 milioane euro fonduri nerambursabile, vor fi utilizate administraţia publică locală din comuna Remetea - Harghita - în implementarea unui proiect de modernizare a şcolii gimnaziale.

Vineri, 25 Octombrie, 2019 - 09:17

După un an şi jumătate de la semnarea contractului de finanţare pentru reabilitarea Secţiei Maternitate şi Pediatrie din cadrul Spitalului Orăşenesc Cugir, un nou contract care atrage fonduri nerambursabile în valoare de peste 2,25 milioane euro a fost semnat astăzi la sediul ADR Centru din Alba Iulia.

Miercuri, 14 August, 2019 - 09:25

O veche centrală termică dezafectată din Târgul Secuiesc se va transforma într-un incubator de afaceri nou şi modern. Este cel de-al doilea incubator de afaceri ce se va construi în Regiunea Centru cu finanţare prin Programul Operaţional Regional în perioada 2014-2020.

Luni, 22 Iulie, 2019 - 19:28

Ambulatoriul Spitalului Municipal din Blaj - dispensarul policlinic - va fi complet transformat, în decurs de doi ani, printr-un nou proiect european accesat de Primăria Municipiului. Astăzi, la sediul ADR Centru din Alba Iulia, a avut loc semnarea contractului de finanţare pentru proiectul "Extindere şi dotare Ambulatoriu Spital Municipal Blaj", în valoare totală de peste 10 milioane lei, prin care se va extinde clădirea spitalului, iar cabinetele medicale vor fi mutate în aripa extinsă a clădirii.

Vineri, 19 Iulie, 2019 - 13:55

Pe lângă investiţiile în reabilitarea de şcoli şi blocuri, în modernizarea unui centru de vârstnici şi revitalizarea Cetăţii precum şi a Observatorului astronomic din oraş, municipalitatea din Odorheiu Secuiesc obţine fonduri REGIO pentru proiectul de modernizare a infrastructurii rutiere şi de eficientizare a transportului public de călători.

Luni, 15 Iulie, 2019 - 11:33

Cu aproape 700.000 euro fonduri nerambursabile, administraţia publică locală din comuna Stremţ va derula două proiecte de modernizare a şcolilor gimnaziale. Primul dintre aceste contracte a fost semnat la începutul primăverii, pentru modernizarea şcolii din reşedinţa comunei, iar acum, primarul Traian Ştefan Popa şi directorul general ADR Centru, Simion Creţu, au semnat contractul de finanţare pentru proiectul "Modernizare şcoala gimnazială "Vasile Bologa" în satul Geoagiu de Sus, comuna Stremţ, judeţul Alba".

Marţi, 9 Iulie, 2019 - 13:34
Investiţii de aproximativ două milioane euro pentru ambulatoriul spitalului Municipal

Un nou proiect cofinanţat din fonduri europene în municipiul Gheorgheni va duce la creşterea calităţii vieţii şi la îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei. Este vorba despre cel de-al optulea proiect contractat de municipalitatea din acest oraş al judeţului Harghita, pentru cererea de finanţare cu titlul "Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului de specialitate din municipiul Gheorgheni", în valoare totală de peste 9,33 milioane lei.

Vineri, 24 Mai, 2019 - 13:56

În douăzeci de ani, firmele mici din Regiunea Centru au creat şi menţinut mai mult de 40.000 locuri de muncă, bazându-se pe sprijinul oferit de Uniunea Europeană

Joi, 7 Martie, 2019 - 09:12

Un nou contract de finanţare nerambursabilă, monitorizat la nivel regional de ADR Centru, asigură fondurile necesare pentru dotarea cu echipamente medicale pentru Spitalul Judeţean "Dr. Fogolyan KristĂłf" Sfântu Gheorghe. Fondurile sunt alocate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8, Obiectivul specific 8.2B ce finanţează dezvoltarea infrastructurii sanitare din unităţile de primiri urgenţe (UPU).

Luni, 4 Martie, 2019 - 13:36

Pentru cei 90 de elevi ce învaţă la Şcoala Gimnazială din Viişoara, Mureş, primăvara le aduce şi veşti bune. Peste trei milioane de lei fonduri nerambursabile vor fi investite pentru modernizarea şcolii, pentru săli decente de clasă şi mobilier nou. Contractul de finanţare al proiectului depus la ADR Centru a fost semnat de către primarul comunei, Ovidiu Dorel Stoica, şi de către directorul general ADR Centru, domnul Simion Creţu.

Luni, 4 Februarie, 2019 - 12:30

În termen de doi ani, cu sprijinul fondurilor REGIO 2014-2020, ELEVII ŞCOLII BETHLEN GABOR DIN ODORHEIU SECUIESC VOR AVEA O SALĂ DE SPORT COMPLET NOUĂ

Azi, 4 februarie, la Alba Iulia, primarul din Odorheiu Secuiesc Arpad Galfi şi Simion Creţu, director general ADR Centru, au semnat contractul de finanţare, în cadrul Axei Prioritare 10.1 a Programului REGIO 2014-2020, pentru proiectul "REABILITAREA, DOTAREA SĂLII DE SPORT ŞI ETAJAREA, EXTINDEREA ANEXEI SĂLII DE SPORT LA ŞCOALA GIMNAZIALĂ "BETHLEN GÁBOR" DIN ODORHEIU SECUIESC".

Miercuri, 30 Ianuarie, 2019 - 08:35

Zi importantă pentru locuitorii comunei Fîntînele din judeţul Mureş. La sediul ADR Centru din Alba Iulia a fost semnat contractul de finanţare în valoare totală de peste trei milioane lei pentru îmbunătăţirea condiţiilor de studiu în şcoala din satul Călimăneşti.

Marţi, 29 Ianuarie, 2019 - 12:16

La sediul ADR Centru din Alba Iulia, domnul Fulop Laszlo Zsolt, primarul oraşului Sovata, şi domnul Scumpu Lucian Gligor, primarul comunei Bazna, au semnat, împreună cu domnul Simion Creţu, director general ADR Centru, două contracte de finanţare în cadrul Axei Prioritare 7 a programului REGIO 2014-2020, prin care vor fi alocate sume totale cumulate de peste 23,5 milioane lei pentru investiţii dedicate dezvoltării durabile a turismului.

Subscribe to ADR Centru