Joi, 26 Septembrie, 2019 - 11:07

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a avut miercuri, în marja Adunării Generale a ONU de la New York, o întrevedere cu omologul armean, Zohrab Mnatsakanyan.

Ministrul Mănescu a apreciat noua dinamică înregistrată în relaţiile Erevanului cu UE, evidenţiind oportunităţile create, în plan bilateral, în contextul implementării Acordului de Parteneriat Consolidat şi Cuprinzător între Uniunea Europeană şi Republica Armenia, se arată într-un comunicat al MAE.

Marţi, 17 Septembrie, 2019 - 14:00

La 16 septembrie 2019, Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion. I. Jinga, a prezentat în cadrul celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, vorbind în numele Grupului ambasadorilor francofoni de la New York, proiectul de rezoluţie intitulat "Multilingvismul".

Vineri, 28 Septembrie, 2018 - 10:09

Neprietenii președintelui fac mare caz de faptul că la New York acesta a ținut o cuvântare în fața unei săli aproape goale, la adunarea generală ONU. N-a fost o excepție. Asta este soarta celor de pe banca „rezervelor”, sălile pline fiind rezervate titularilor care marchează pe scena internațională STOP  La fel și cu întâlnirile bilaterale. Te vezi cu cine poți și nu e ocupat.

Miercuri, 26 Septembrie, 2018 - 23:10

La mijlocul săptămânii România a trebuit să se descurce și fără președinte și fără premier. Șeful statului a fost la New York, unde i-a venit rândul să țină cuvântarea națională.

Miercuri, 26 Septembrie, 2018 - 22:01
...la votul pentru un mandat de membru nepermanent al Consiliului de Securitate

Intervenția națională a Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, susținută - în cea mai bună limbă engleză vorbită de un președinte român -în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite

„Honourable President of the General Assembly,

Mr. Secretary General,

Excellencies,

Ladies and gentlemen,

 

Duminică, 5 August, 2018 - 09:54
U.N. OFFICIALS: TRUMP, ROUHANI MAY HOLD MEETING AT U.N. GENERAL ASSEMBLY

Sources said it is "Worth taking this opportunity to push toward a meeting between the two leaders."

A summit meeting between US President Donald Trump and Iranian President Hassan Rouhani may take place on the sidelines of the UN General Assembly next month, a senior diplomatic source at the UN headquarters in New York told The Jerusalem Post's sister publication, Ma'ariv. The two presidents are due to be in New York next month to attend the annual assembly and address the session.

Miercuri, 30 Mai, 2018 - 13:30

În anul 1954, Adunarea Generală a ONU a recomandat instituirea Zilei Internaționale a Copilului, serbată de atunci, an de an, la 1 iunie.

Subscribe to Adunarea Generală a ONU