Vineri, 17 Iulie, 2020 - 16:38

Circulaţia rutieră în zona Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti se va desfăşura pe o singură bandă pe fiecare sens de circulaţie, în anumite zile începând din data de 22 iulie, ca urmare a lucrărilor de modernizare a liniei de cale ferată ce va lega zona Bucureşti Nord de aeroport, a anunţat, vineri, într-un comunicat, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Conform calendarului, lucrările vor avea loc în zilele de 22, 23, 29 şi 30 iulie, respectiv 5, 6, 12 şi 13 august, în intervalul orar 00:00 - 4:00.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 17:00

Trei minori sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare teroristă şi complicitate la ameninţare teroristă, printre ţintele vizate fiind Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti.

Vineri, 31 Ianuarie, 2020 - 13:40

Fluxurile de sosiri internaţionale ale Aeroportului Henri Coandă au fost dotate cu dispensere de gel dezinfectant pentru mâini iar zonele cu fluxuri de pasageri sunt dezinfectate o dată la patru ore, în vederea combaterii răspândirii infecţiei cu noul coronavirus, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB). De altfel, pasagerii zborurilor din China care aterizează pe aeroportul Henri Coandă trebuie să completeze o serie de chestionare.

Luni, 9 Septembrie, 2019 - 16:42

Aeronava WZZ 3652 care zbura pe ruta Luton-Iasi, a efectuat o aterizare de urgență pe aeroportul Henri Coanda luni, la ora 14.26, ca urmare a unei probleme tehnice, informează CNAB.

La bordul avionului Wizzair erau 169 de pasageri, 5 copii și echipajul format din 2 piloți și 4 însoțitori de zbor.

Conform procedurilor pentru astfel de situatii, s-a format dispozitivul pentru pista 08L. Aeronava, un Airbus A320, a aterizat fara probleme, precizează compania de aeroporturi.

Joi, 1 August, 2019 - 13:17

CN Aeroporturi Bucureşti a finalizat procesul de înlocuire, la Aeroportul Henri Coanda, a 5 echipamente de andocare automată a aeronavelor la pasarelele de debarcare (burdufe).

În acest moment, toate cele 14 poziţii de parcare a aeronavelor la burduf sunt dotate cu acelaşi tip de echipament de ultimă generaţie, produs de ADB Safegate. Astfel, se obţine o creştere a nivelului de siguranţă în exploatarea platformei aeroportului şi se creează premisele pentru dezvoltări ulterioare în aplicaţii operaţionale şi automatizări ale alocarilor aeronavelor la poziţiile de parcare.

Vineri, 19 Iulie, 2019 - 18:18

Aeroportul din Bucureşti a avut 5,4 milioane de pasageri în primele cinci luni ale acestui an, plus 8% peste medie. 

În prima parte a anului principalul aeroport al României a avut una dintre cele mai mari creşteri din regiune.

Aeroportul Henri Coandă (Otopeni), principalul aeroport al Capitalei şi cel mai mare din România, a avut în primele cinci luni ale anului un trafic de 5,47 milioane de pasageri, arată datele asociaţiei ACI Europe, care reprezintă peste 500 de aeroporturi din 45 de ţări din Europa.

Marţi, 9 Iulie, 2019 - 08:03

Un accident a avut loc, marţi dimineaţă, pe platforma Aeroportului Henri Coandă, între un autobuz fără pasageri şi un microbuz aparţinând unei firme de handling. În urma impactului, patru persoane au fost rănite şi transportate la spital.
Poliţia Transporturi efectuează cercetări pentru a stabili ce s-a întâmplat. Traficul aerian nu a fost afectat.
 

Vineri, 23 Martie, 2018 - 12:59
Autostrada A2 este închisă

Meteorologii au actualizat vineri dimineaţă avertizările cod portocaliu şi cod galben de ninsori abundente, viscol şi vreme deosebit de rece, fiind restrâns numărul judeţelor aflate sub cod portocaliu. Astfel, până la ora 15.00, sunt sunt avertizare cod portocaliu Capitala şi zece judeţe, iar de la ora 15.00 intră în vigoare o avertizare cod galben care vizează 13 judeţe.

Joi, 1 Martie, 2018 - 16:44

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA a lansat licitaţia deschisă pentru
realizarea Studiului de Fezabilitate necesar Modernizării Liniei de cale ferată
Bucureşti Nord – Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Valoarea totală estimată a contractului este de 2.700.806 lei, sursa de finanţare fiind asigurată din Fonduri
de Coeziune şi Buget de Stat, aferente cadrului financiar 2014 - 2020.

Subscribe to aeroportul henri coanda