Duminică, 3 Noiembrie, 2019 - 20:53

Mai multe organizații ecologiste, printre care Greenpeace România, Agent Green și Declic, au organizat ”Marșul pentru păduri”, un protest împotriva defrișărilor ilegale. Câteva mii de bucureșteni s-au adunat în Piața Universității de unde au plecat într-un marș spre Ministerul Apelor și Pădurilor, fiind aplaudați la scenă deschisă de trecătorii aflați pe bulevarde.

Miercuri, 11 Septembrie, 2019 - 10:33

Organizatiile de mediu Agent Green, ClientEarth si EuroNatur au inaintat o plangere oficiala catre Comisia Europeana impotriva autoritatilor din Romania pentru distrugerea sistematica si deliberata a padurilor seculare din ariile naturale protejate din Romania, ce constituie doua treimi din ultimele paduri naturale neatinse din Uniunea Europeana, in afara Scandinaviei.

Luni, 20 Mai, 2019 - 10:05

București, Palatul Parlamentului - 20 mai 2019

Protest artistic inedit cu ocazia reuniunii ministrilor mediului din UE la Palatul Parlamentului

Agent Green le cere ministrilor sa intervina pentru protejarea padurilor virgine

Artistul Stradal Irlo alături de mai bine de o sută de susținători Agent Green au început să picteze încă de ieri trotuarul dinspre parcul Izvor al Palatului Parlamentului și îi întâmpină astăzi cu bannere pe toți miniștrii mediului din UE cerându-le să preia tema arzătoare a pădurilor virgine pe agenda reuniunii care va dura până mâine.

Duminică, 3 Martie, 2019 - 09:47

Salut!

In urma cu exact 10 ani, Romania era invadata de organisme modificate genetic, de pungi cancerigene, becuri otravitoare cu mercur, iar padurile seculare erau masacrate fara sa se stie cine este in spatele dezastrului. 

Astazi, Agent Green implineste 10 ani de activitate neintrerupta chiar din prima zi de la infiintare, 3 martie 2009. Scandalul sacoselor otravitoare care erau distribuite gratuit in supermarketuri a fost prima dezvaluire, problema fiind transata cateva luni mai tarziu de catre Ministerul Mediului. 

Joi, 8 Noiembrie, 2018 - 10:21
EuroNatur și Agent Green: România se confruntă cu cea mai mare criză ecologică din Europa

Un arbore gigantic în mărime naturală a fost gravat pe clădirea Comisiei Europene de la Bruxelles. Mai multe bannere cu mesaje prin care se cere Comisiei Europene să intervină pentru protejarea pădurile virgine din România au fost afișate de activiștii din cadrul organizațiilor nonguvernamentale EuroNatur și Agent Green care au ridicat problema pădurilor virgine și a ariilor protejate din România, îngrijorate că mai puțin de 10% din pădurile virgine cunoscute în anul 2004 sunt astăzi în Catalogul Național al pădurilor virgine.

Miercuri, 6 Iunie, 2018 - 09:51

"Agent Green a identificat noi infracțiuni în mijlocul Parcului Național Semenic – Cheile Carașului, aflat în administrarea RNP-Romsilva, exploatări ilegale care justifică încă odată că administrarea acestui parc din ultimii 14 este deficitară și că se impune schimbarea administratorului de către Minsterul Mediului. Organizația a sesizat Garda Forestieră, Garda de Mediu, IPJ Caraș și Direcția Silvică Caraș", se arată într-un comunicat de presa al Agent Green.

Marţi, 6 Martie, 2018 - 09:03

București. 5 martie 2018 – Agent Green a obținut angajamentul ferm al unei părți importante din industria lemnului pentru a refuza materialul lemnos provenit din parcurile naționale și pădurile virgine din România.

Subscribe to Agent Green