Joi, 12 Martie, 2020 - 13:33

Campania va fi implementată, la nivel național, de Agenţia Naţională Antidrog (ANA), în calitatea sa de coordonator naţional al politicilor publice în domeniul reducerii cererii și ofertei de droguri, în perioada martie - decembrie 2020.

Joi, 12 Martie, 2020 - 13:25

Anul acesta, Agenţia Naţională Antidrog (ANA) a achiziţionat 144 de perechi de ochelari care simulează efectele consumului de alcool și droguri, dar şi starea de intoxicare cu acestea, ce vor deveni parte integrantă în numeroase acţiuni interactive, adecvate, in special, pentru a intra in discuţie cu tinerii şi adulţii, în scopul prevenirii consumului de substanţe psihotrope. 

Joi, 27 Februarie, 2020 - 12:50

“EU ȘI COPILUL MEU”, PROIECT DE PREVENIRE A CONSUMULUI DE DROGURI, ADRESAT PĂRINŢILOR – Agenţia Naţională Antidrog (ANA) implementează proiectul naţional de prevenire în familie ,,EU ŞI COPILUL MEU”, prin intermediul căruia îşi propune să consolideze legăturile afective dintre membrii familiei (părinte-copil, părinte-părinte, copil-copil), dar şi dintre aceştia şi şcoală.

Joi, 20 Februarie, 2020 - 11:12

În cursul anului 2019, Agenţia Naţională Antidrog (ANA) a organizat o serie de sesiuni de formare în domeniul consumului de droguri, susţinute de formatorii Agenţiei, autorizaţi de către Autoritatea Naţională pentru Calificări, sesiuni de informare şi stagii de practică pentru studenţi şi masteranzi. 

Miercuri, 12 Februarie, 2020 - 11:51

Agenția Națională Antidrog (ANA) a publicat, în Monitorul Oficial, Partea a VI-a, nr 24 din 10.02.2020, Programul anual pentru acordarea de finanţări nerambursabile, aferent Programului de Interes Național (PIN) în domeniul prevenirii și asistenței medicale, psihologice și sociale a consumatorilor de droguri pentru perioada 2015-2018, cu aplicabilitate până în anul 2020.

Joi, 6 Februarie, 2020 - 12:48

Începând cu anul 2011, Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin intermediul celor 47 de Centre de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA), în parteneriat cu structurile Ministerului Educaţiei Naţionale, a implementat anual, la nivel naţional, Proiectul “FRED GOES NET”. 

Marţi, 4 Februarie, 2020 - 12:21

În anul 2020 – Agenția Națională Antidrog (ANA) a publicat, în Monitorul Oficial, Programul anual pentru acordarea de finanţări nerambursabile pentru anul 2020, aferent Programului de Interes Național (PIN) în domeniul prevenirii și asistenței medicale, psihologice și sociale a consumatorilor de droguri pentru perioada 2015-2018, a cărui perioadă de implementare a fost prorogată prin H.G. nr. 292/2018.

Joi, 30 Ianuarie, 2020 - 15:40

"MESAJUL MEU ANTIDROG", PROIECT-CONCURS DE PREVENIRE A CONSUMULUI DE DROGURI, ADRESAT ELEVILOR DE GIMNAZIU ŞI LICEU - Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin cele 47 de Centre de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, derulează, la nivel naţional, şi în semestrul II al anului şcolar 2019 - 2020, ediţia a XVII-a a concursului "Mesajul meu antidrog", cu aceeaşi temă. Acesta este unul dintre proiectele de succes de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal şi se desfăşoară anual, încă de la înfiinţarea ANA.

Miercuri, 29 Ianuarie, 2020 - 14:25

Agenţia Naţională Antidrog (ANA), în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), continuă, şi în al doilea semestru al acestui an şcolar, implementarea cu succes a proiectului „Necenzurat”, proiect de prevenire a consumului de droguri în şcoli, destinat adolescenţilor cu vârste cuprinse între 12 si 14 ani, cunoscut ca proiectul EU-DAP ,,UNPLUGGED”. 

Joi, 16 Ianuarie, 2020 - 14:03

În scopul asigurării cadrului de colaborare inter-instituţională pentru anul 2020, a fost încheiat un protocol privind desfășurarea de activități, programe şi proiecte de reducere a cererii de droguri.

Joi, 21 Noiembrie, 2019 - 09:17

Ziua Naţională fără Tutun este marcată, în fiecare an, în a treia joi din luna noiembrie, printr-o iniţiativă menită a atrage atenţia asupra impactului pe care îl are fumatul asupra sănătăţii oamenilor.
Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin intermediul Centrelor de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, foloseşte acest prilej pentru a derula, la nivel naţional, activităţi de informare, sensibilizare şi conştientizare în mediul şcolar şi în comunitate, cu privire la riscurile consumului de tutun şi de formare de abilităţi de viaţă sănătoasă.

Joi, 24 Octombrie, 2019 - 19:00

În perioada 21 octombrie – 6 noiembrie a.c., Agenţia Naţională Antidrog (ANA) organizează, în cadrul Proiectului Național „Pinocchio”, trei sesiuni de formare profesională pentru specialiștii din cadrul Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) din București.

Luni, 9 Septembrie, 2019 - 08:39

AGENŢIA  NAŢIONALĂ ANTIDROG (ANA), ALĂTURI DE ELEVI ŞI ÎN ANUL ŞCOLAR 2019-2020 - Specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), prin cele 47 de Centre de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog de la nivel teritorial, vor desfăşura şi anul acesta, în grădiniţe, şcoli şi licee, activităţi de prevenire a consumului de droguri. 

Joi, 25 Iulie, 2019 - 11:35

Agenția Națională Antidrog (ANA) a publicat, în Monitorul Oficial, Partea a VI-a, nr 122 din 24.07.2019, Programul anual pentru acordarea de finanţări nerambursabile, aferent Programului de Interes Național (PIN) în domeniul prevenirii și asistenței medicale, psihologice și sociale a consumatorilor de droguri pentru perioada 2015-2020. 

Marţi, 23 Iulie, 2019 - 10:38

Şi în anul şcolar 2018 – 2019, Agenţia Naţională Antidrog (ANA) a continuat implementarea, la nivel naţional, o unor proiecte de prevenire a consumului de droguri în unităţile de învăţământ, pentru a creşterea nivelul de informare, educare şi conştientizare a populaţiei preşcolare şi şcolare, în vederea neînceperii sau întârzierii debutului consumului de droguri.

Miercuri, 26 Iunie, 2019 - 11:15

 Începând din 1987, în fiecare an, în data de 26 iunie, la nivelul tuturor ţărilor membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) se marchează Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, ca expresie a determinării ONU de a consolida acţiunile şi cooperarea la nivelul statelor membre, pentru atingerea obiectivului de a avea o societate internaţională fără consum abuziv de droguri. 
 

Luni, 24 Iunie, 2019 - 15:00

Proiectul urmăreşte creşterea nivelului de sensibilizare şi responsabilizare a conducătorilor auto, în vederea diminuării riscului de accidente cauzate de consumul de droguri la volan.

În acest sens, vor fi organizate acțiuni de conştientizare cu privire la efectele consumului de droguri şi dezvoltarea rolului proactiv al conducătorilor auto în trafic, în cadrul unor activităţi de informare, educare şi conştientizare, furnizate de către specialişti din domeniul prevenirii ai Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) și polițiști ai Brigăzii Autostrăzi.

Vineri, 31 Mai, 2019 - 09:34

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) se alătură Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru marcarea Zilei Mondiale fără Tutun (31 mai), prin organizarea, la nivel naţional, de activităţi de informare, sensibilizare şi conştientizare în mediul şcolar sau în comunitate, activităţi de petrecere a timpului liber şi de formare de abilităţi de viaţă sănătoasă.
 

Vineri, 24 Mai, 2019 - 17:51

Ca urmare a solicitării adresate Agenției Naționale Antidrog (ANA) de către Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport, la data de 23 mai a.c., Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul Naţional de Formare şi Documentare în domeniul Drogurilor, în colaborare cu Serviciul Reducerea Cererii de Droguri, a organizat sesiunea de informare în domeniul drogurilor.

La această activitate au participat aproximativ 120 studenți și cadre didactice universitare.

Miercuri, 15 Mai, 2019 - 17:33

Agenția Națională Antidrog (ANA), prin Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CRPECA) Constanța, a organizat miercuri, 15 mai a.c., la Teatrul „Jean Bart” din municipiul Tulcea, o amplă activitate de informare antidrog susținută în cadrul Proiectului Themis, drumul către umanitate”.

Vineri, 29 Martie, 2019 - 10:51

În contextul asigurării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019, Agenţia Naţională Antidrog (ANA) organizează în ziua de 9 aprilie a.c., începând cu ora 10.00, Reuniunea Coordonatorilor Naționali ai Uniunii Europene (UE) în domeniul Drogurilor.
Evenimentul va avea loc la Palatul Parlamentului, Sala ”Constantin Stere”, accesul în clădire realizându-se prin intrarea A1. 

Joi, 28 Martie, 2019 - 12:24

În vederea extinderii ofertei de formare în rândul instituţiilor cu atribuţii în domeniul traficului de droguri, Agenţia Naţională Antidrog (ANA) a derulat, în data de 27 martie a.c., o activitate de formare în domeniul drogurilor, destinată magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti.
Activitatea a avut drept scop familiarizarea a 15 magistraţi din cadrul Curţii de Apel Bucureşti cu noţiuni generale şi specifice din domeniul drogurilor.
Principalele teme abordate au vizat:
    prevenirea consumului de droguri;

Vineri, 22 Februarie, 2019 - 12:25

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) lansează noi stagii de practică pentru studenţii şi masteranzii din cadrul universităţilor din România. Activitatea se va derula începând cu data de 25 februarie 2019 şi va continua până la finalul anului universitar.
Scopul stagiilor de practică constă în furnizarea informaţiilor din domeniul drogurilor către studenţii practicieni, în vederea facilitării accesului acestora la un loc de muncă, contribuind astfel la participarea crescută pe piața muncii. 

Joi, 21 Februarie, 2019 - 10:22
din municipiul Alba Iulia şi Sibiu

Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin Centrele de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba şi Sibiu (CPECA), implementează, în perioada februarie - iunie 2019, proiectul regional "Şcolar cu identitate", în cadrul Şcolii Gimnaziale Avram Iancu Alba Iulia, Şcolii Gimnaziale Nr. 4 Sibiu, Şcolii Gimnaziale Nr. 10 Sibiu, Şcolii Gimnaziale nr. 21 Sibiu, Şcolii Gimnaziale nr 23 Sibiu, Şcolii Gimnaziale Şelimbăr, Şcolii Gimnaziale Veştem.

Luni, 11 Februarie, 2019 - 16:47

În perioada 4 - 8 februarie a.c., directorul Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), comisar şef de poliţie Constantin Negoiţă, a primit vizita unei delegaţii din Turcia, condusă de Erdem Koç, director al Departamentului de Combatere a Drogurilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie din Turcia.

Luni, 11 Februarie, 2019 - 14:22

Luni, 11 februarie a.c., a avut loc prezentarea activităţii derulate, în anul 2018, de Agenţia Naţională Antidrog (ANA), eveniment la care au participat general de brigadă, Gheorghe Nucu MARIN, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, directorul ANA, comisar şef de poliţie Constantin Negoiţă, şi specialiştii Agenţiei.  

Luni, 11 Februarie, 2019 - 13:55

Luni, 11 februarie a.c., a avut loc prezentarea activităţii derulate, în anul 2018, de Agenţia Naţională Antidrog (ANA), eveniment la care au participat domnul general de brigadă, Gheorghe Nucu MARIN, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, directorul ANA, comisar şef de poliţie Constantin Negoiţă, şi specialiştii Agenţiei.    

Joi, 31 Ianuarie, 2019 - 10:22

Marţi, 29 ianuarie a.c., a avut loc, la sediul Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), o întâlnire între consilierul special pentru Europa de Est și Asia Centrală al Organizației Națiunilor Unite privind SIDA (UNSAID), prof. dr. Michel Kazatchkine, doamna Carmen Radu, consilier în cadrul Ministerului Sănătății, directorul Agenției Naționale Antidrog, comisar şef de poliţie Constantin Negoiţă, și specialiști din domeniile de activitate aferente temelor de discuție propuse de reprezentatul UNSAID. 

Marţi, 22 Ianuarie, 2019 - 17:45

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) organizeaza miercuri, 23 ianuarie a.c., ora 11.00, la conferinţa de presă privind „Răspunsul Agenției Naționale Antidrog în planul politicilor publice antidrog de prevenire a consumului de droguri în mediul şcolar”, care va avea loc la Sala de conferinţe a instituţiei noastre, din Bulevardul Unirii nr. 37, Bloc A4, sector 3, Bucureşti.

Luni, 14 Ianuarie, 2019 - 11:34

Numeroasele solicitări de asigurare a serviciilor specializate pentru copiii consumatori de droguri, care să urmărească integrarea socială a acestora, au necesitat măsuri interne bine stabilite, care să asigure un răspuns instituţional coordonat şi rapid. 
Stimularea factorilor de protecție și reducerea factorilor de risc constituie obiectivul preventiv pe care orice tânăr care își dorește o viață sănătoasă ar trebuie să îl urmărească, împreună cu părinții, profesorii și în general adulții care constituie un model pentru tineri.

Subscribe to Agenţia Naţională Antidrog (ANA)