Miercuri, 10 Iulie, 2019 - 09:18
Alte 23 de țări au făcut-o deja de câteva ori!

La aceeași emisiune de la TVR 1 care a declanșat, în urmă cu câteva luni, „isteria cormoranilor”, prin citarea voit eronată a unei declarații făcute de Petre Daea în plenul reuniunii AgriFish, la Bruxelles, pe care ministrul  o conducea în calitatea sa de președinte „rotativ”, acesta a intervenit, marți seară, pentru clarificarea  problemei care a suscitat atât de multe comentarii, cel mai adesea pe lângă subiect.

Joi, 20 Iunie, 2019 - 13:11
Alocuțiunea de la finalul președinției române a Consiliului AgriFish

 

Joi, 20 Iunie, 2019 - 11:51
Petre Daea către către Jari Leppä: Este un moment extraordinar, de mare responsabilitate!

Marți, 18 iunie 2019, la finalul Consiliului AgriFish de la Luxemburg, în prezența reprezentanților statelor membre și a Comisarului european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Phil Hogan, ministrul Petre Daea a predat oficial ștafeta către Jari Leppä, ministrul Agriculturii din Finlanda, țara care va prelua președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene de la 1 iulie 2019. ”Momentul predării este un moment extraordinar, de mare responsabilitate. Acum când predau această misiune mă gândesc la munca comună pe care am desfășurat-o și pentru care vreau să vă mulțumesc.

Marţi, 26 Martie, 2019 - 17:17
Numărul dosarelor rezolvate până la această dată a ajuns la 9

În data de 25 martie 2019, la ora 10.00 s-a desfășurat la Bruxelles reuniunea Comitetului Special pentru Agricultură. Pe ordinea de zi s-au aflat următoarele subiecte: adoptarea Regulamentului privind băuturile spirtoase precum și a Directivei privind practicile comerciale neloiale în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar. Totodată, au avut loc schimburi de opinii cu privire la arhitectura verde referitoare la Pachetul de reformă PAC post 2020 și la Regulamentul privind planurile strategice.

Marţi, 19 Martie, 2019 - 17:10
Prezidată de ministrul Petre Daea, în cadrul președinției rotative a Consiliului Uniunii

Pachetul de reformă a politicii agricole comune (PAC) pentru perioada post-2020

„Astăzi am realizat progrese importante în ceea ce privește conturarea poziției Consiliului cu privire la viitoarea PAC, dar sunt necesare lucrări suplimentare. Orientarea viitorului celei mai de durată și mai importante politici europene rămâne prioritatea noastră absolută”, a afirmat Petre Daea, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale din România și președinte al Consiliului

Strategia actualizată a UE în domeniul bioeconomiei

Marţi, 19 Martie, 2019 - 08:00
Corespondență din Bruxelles de la Carmen Dinu

Discuţiile din cadrul Consiliului pentru Agriculturǎ şi Pescuit (AGRI-FISH), care a avut loc luni la Bruxelles, sub coordonarea ministrului roman, Petre Daea, au pemis o serie de progrese pe cele trei dosare importante aflate pe ordinea de zi - Regulamentul privind planurile strategice în domeniul Politicii Agricole Comune (PAC), Regulamentul orizontal și Regulamentul privind organizarea comună a pieții, au informat ministrul Daea şi Comisarul european pentru agricultură Phil Hogan, în conferinţa de presǎ de la finalul reuniunii.

Luni, 18 Martie, 2019 - 18:39
Alocuțiunea ministrului Petre Daea la finalul reuniunii

Regulamentul privind planurile strategice în domeniul Politicii Agricole Comune (PAC), Regulamentul orizontal și Regulamentul privind organizarea comună a pieții sunt principalele subiecte discutate luni la Bruxelles, în cadrul reuniunii Consiliului pentru Agriculturǎ şi Pescuit, la care au participat miniștrii de resort din statele membre ale Uniunii Europene şi care a fost coordonat de ministrul roman, Petre Daea. Acesta a fost al doilea Consiliu prezidat de Romania de la preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Luni, 18 Martie, 2019 - 10:41
Corespondență specială din Bruxelles de la Carmen Dinu

Consiliul ministrilor de agricultura ai Uniunii Europene, care se reuneste azi la Bruxelles sub coordonarea ministrului roman, va examina pachetul legislativ privind reforma politicii agricole comune (PAC) post-2020 si evolutia negocierilor cu Parlamentul European pentru adoptarea acestuia in timp util pentru a putea fi aplicat de la inceputul viitorului exercitiu bugetar al Uniunii. 

Joi, 14 Martie, 2019 - 16:28

În perioada 14 -15 martie 2019 ministrul Petre Daea se va afla la Bruxelles, unde va participa la întâlniri cu reprezentanții Secretariatului General al Consiliului, în vederea pregătirii lucrărilor Consiliului, urmând ca în data de 18 martie 2019 să conducă lucrările reuniunii Consiliului Uniunii Europene (Agricultură și Pescuit), al doilea Consiliu prezidat de România de la preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Joi, 31 Ianuarie, 2019 - 12:00
Corespondență specială de la Carmen Dinu

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a oferit o recepție cu ocazia primului Consiliu AgriFish de la preluarea președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene. În cadrul acestei recepții, ce a avut loc după finalizarea lucrărilor Consiliului AgriFish prezidat de ministrul Petre Daea, la sediul Reprezentanței Permanente a României la Bruxelles, a fost organizată o expoziție cu produse agroalimentare reprezentative din țara noastră, înregistrate și certificate pe scheme de calitate europene, dar și naționale. 

Luni, 28 Ianuarie, 2019 - 17:55
Asaltul pelicanilor și cormoranilor asupra fermelor piscicole nu poate fi oprit

La inițiativa Patronatului Peștelui a avut loc astăzi o conferință de presă în cadrul căreia Mariana Munteanu, președinte, și George Ionescu, reprezentant SC FISH 99 Valea Argovei au expus câteva dintre problemele cu care se confruntă feremierii din aquacultură, pornind de la semnalul tras de ministrul Agriculturii la Bruxelles, în Comisia AGRIFISH, referitor la necesitatea protejării amenajărilor piscicole de asaltul păsărilor ihtiofage - pelicanii și cormoranii.

 

Luni, 28 Ianuarie, 2019 - 14:25
La Bruxelles

În această dimineață la Bruxelles s-au deschis lucrările Comisiei pentru Agricultură și Pescuit (AGRIFISH). Ședința este condusă de către ministrul român al Agriculturii, Petre Daea.

În sesiunea publică, după difuzarea unui film documentar dedicat Românie, ministrul Daea a prezentat prioritățile președinției române, invitând apoi asistența să participe la discuțiile pe marginea subiectelor din agenda reuniunii.

Luni, 28 Ianuarie, 2019 - 07:38

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, va participa luni, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Uniunii Europene (Agricultură şi Pescuit), primul Consiliu prezidat de România de la preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene (UE). 

Joi, 10 Ianuarie, 2019 - 15:25
Au fost demarate activitățile concrete pe grupe de lucru, la cele 29 de dosare europene

În după-amiaza zilei de 9 ianuarie 2019, ministrul Petre Daea a convocat o videoconferință cu președinții și vicepreședinții grupurilor de lucru de la Bruxelles, experți din cadrul Unității pentru Pregătirea Consiliului Președinției UE, precum și secretari de stat și directori generali din structurile implicate în procesul de exercitare a Președinției Consiliului UE.

 

Marţi, 17 Iulie, 2018 - 14:55
„Plafonarea pentru România în planul deciziei generale este de neacceptat”

Prezentam interventia Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe Politica Agricola Comuna:

Sâmbătă, 16 Iunie, 2018 - 10:03

Petre DAEA, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, va participa la reuniunea Consiliului Uniunii Europene Agricultură și Pescuit, care se va desfășura în data de 18 iunie 2018, la Luxemburg.

Discuțiile se vor concentra pe pachetul legislativ privind Politica Agricolă Comună după 2020 publicat de Comisia Europeană la 1 iunie 2018, modificarea anumitor regulamente din cadrul Politicii Comune de Pescuit și situația pieței agricole.

Subscribe to Agrifish