Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 13:24

Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona, în parteneriat cu Direcția de Activități Culturale de la El Corte Inglés, organizează marți, 24 septembrie 2019, începând cu ora 18:30, colocviul „Povestiri inedite despre Constantin Brâncuși“. Evenimentul va avea loc în sala de conferințe „Âmbito Cultural“ de la El Corte Inglés din Lisabona și îi va avea ca invitați pe criticii de artă Sofia Marçal și Álvaro Lobato de Faria.

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 18:42

Ambasada României în Republica Portugheză, Institutul Cultural Român de la Lisabona şi Centrul Cultural "Alexandru Marghiloman" din Buzău organizează duminică, 23 iunie 2019, începând cu ora 15.00, la sediul Ambasadei (Rua de Sao Caetano a  Lapa, nr 5), un eveniment special dedicat Zilei Universale a Iei, piesă emblematică a portului tradiţional românesc.

Marţi, 28 Mai, 2019 - 14:50

În perioada 29 mai – 5 iunie 2019, în Lisabona și Granada, la inițiativa Lectoratelor de Limba Română din cadrul Universităţilor Granada și Lisabona, va avea loc un amplu festival dedicat copiilor, care include o serie de activități academice, precum și evenimente pentru cei mici (expoziții, ateliere interactive, teatru, film etc.). 

La Lisabona, festivalul se desfășoară în perioada 29 mai – 1 iunie 2019 și este organizat de Ambasada României în Republica Portugheză, Institutul Cultural Român de la Lisabona și Lectoratul de Limba Română. 

Luni, 8 Aprilie, 2019 - 16:39

Ambasada României în Republica Portugheză, Ambasada Republicii Moldova în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona organizează în data de 14 aprilie 2019, începând cu ora 14.30, la sediul ICR Lisabona (Rua de Barão, nr. 10), un eveniment special dedicat Sfintelor Sărbători de Paşte.

Programul cuprinde o demonstrație de încondeiere a ouălor de Paște, susținută de meșterul popular Mihaela Dragoman din Republica Moldova și un concert de muzică populară, oferit de Sergiu Nichitovschi, un apreciat naist, rezident în Portugalia.

Luni, 4 Martie, 2019 - 12:00
prin lansarea volumului "O chestiune de onoare. Tânăr pentru o zi", de Elena Dumitrescu-Nentwig

Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona organizează în data de 7 martie 2019, la ora 19.00, un eveniment special dedicat Zilei Internaționale a Femeii, în cadrul căruia va avea loc lansarea volumului de teatru în limba română „O chestiune de onoare. Tânăr pentru o zi“, al Elenei Dumitrescu-Nentwig,  apărut la Editura „Istros“ a Muzeului Brăilei „Carol I“ în 2018. Autoarea, stabilită de mai bine de un deceniu în Portugalia, s-a afirmat ca una dintre cele mai proeminente personalități culturale ale comunității românești de aici.

Joi, 14 Februarie, 2019 - 13:54

Pentru al treilea an consecutiv, Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona organizează maratonul de lectură „Portugalia citește românește“, pus de această dată sub semnul personalității lui Constantin Brâncuși (Maratona de leitura. Portugal recorda Brancusi). Evenimentul va avea loc în data de 23 februarie, între orele 10.00 – 13.00, concomitent la Lisabona (sediul ICR Lisabona, Rua de Barão, nr. 10, Alfama) și la Porto, în colaborare cu Asociația Culturală Porto d'Artes (la sediul acesteia, Rua Padre António Vieira, 76).

Luni, 21 Ianuarie, 2019 - 12:17

La data de 17 ianuarie 2019, Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona au organizat evenimentul de lansare a Președinției Române a Consiliului Uniunii Europene, printr-un concert de gală susținut de Cvartetul Bălănescu, la Palatul Național Ajuda din Lisabona, instituție culturală portugheză de prim rang. 

Subscribe to Ambasada României în Republica Portugheză