Joi, 9 Ianuarie, 2020 - 18:06
O va face de la Sofia

Consilierul juridic rezident pentru România și Bulgaria, care va  colabora cu guvernele celor două țări pe tema combaterii corupției, crimei organizate și spălării banilor, va avea biroul la Sofia iar prima vizită la București este programată pentru sfârșitul lunii ianuarie, se arată într-un comunicat al Ambasadei Statelor Unite la București. Începând din 2016, mai mulți consilieri juridici din cadrul Departamentului Justiției al SUA au colaborat cu Guvernul României pentru a oferi asistență în domeniul justiției în vederea consolidării capacității de combatere a corupției.

Marţi, 31 Decembrie, 2019 - 16:33
Mesajul de Anul Nou al noului ambasador american

Mesajul de Anul Nou, de la ambasadorul SUA, în România. Adrian Zuckerman: Americanii sunt aici, vor rămâne aici şi, împreună cu poporul român, vor realiza lucruri extraordinare în 2020”, mai spune el.”Prieteni, după două săptămâni petrecute în această ţară frumoasă, mă bucură şi admir din plin ceea ce au realizat românii. Sunt încrezător că 2020 va aduce succese şi mai mari pentru România şi parteneriatul nostru strategic.

Sâmbătă, 14 Decembrie, 2019 - 08:46

Sâmbătă, la ora 15.00, ministrul Bogdan Aurescu îl primeşte pe noul ambasador al SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman. Acesta îşi va prezenta copiile scrisorilor de acreditare.

În 21 noiembrie, avocatul Adrian Zuckerman a primit votul Senatului american pentru postul de ambasador al SUA la Bucureşti.

Zuckerman este un avocat admis în Baroul din New York în 1984 şi este partener în cadrul firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP.

Marţi, 10 Decembrie, 2019 - 10:35
Ambasadorul american își încheie lungul și dubiosul mandat

 Klaus Iohannis il va decora pe Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti.

Potrivit decretului publicat in Monitorul Oficial, acesta va fi distins cu Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Mare Cruce, iar ceremonia va avea loc marti, la ora 13:15, la Cotroceni.

Hans Klemm si-a inceput mandatul la Bucuresti in septembrie 2015 si urmează sa fie inlocuit de Adrian Zuckerman pana la finalul anului.

Mandatul său a fost marcat de conflicte deschise cu autoritățile și cu acțiuni partizane în favoarea „statului paralel”.

Duminică, 17 Noiembrie, 2019 - 11:25
Lunga așteptare a lui Klemm ia sfârșit

Senatul american urmează să voteze luni, 18 noiembrie, pentru numirea lui Adrian Zuckerman în funcția de ambasador al Statelor Unite la București, informează site-ul oficial al instituției.

Adrian Zuckerman a primit avizul Comisiei de specialitate a Senatului american pentru a deveni noul ambasador al SUA la București.

Acesta a fost propus pentru funcția de ambasador SUA la București de către președintele american Donald Trump.

Miercuri, 2 Octombrie, 2019 - 09:23

Inscrierile in programul "Loteria vizelor" incep de miercuri, cererile putand fi transmise incepand cu ora 19:00 si pana in 5 noiembrie, la aceeasi ora, anunta Ambasada SUA la Bucuresti.

Totodata, reprezentanta diplomatica avertizeaza cu privire la eventuale fraude, precizand ca nu este perceputa nicio taxa si ca selectarea nu este anuntata prin e-mail, informatii putand fi obtinute doar pe pagina oficiala a acestui program.

Joi, 26 Septembrie, 2019 - 09:34
Noul ambasador american e născut în România

Adrian Zuckerman a primit avizul Comisiei de specialitate a Senatului american pentru a deveni noul ambasador al SUA la Bucureşti, potrivit site-ului instituţiei.

Preşedintele american Donald Trump l-a propus pe Adrian Zuckerman pentru postul de ambasador al Statelor Unite la Bucureşti, potrivit unui comunicat publicat de Casa Albă în luna iulie.

Zuckerman a fost admis în baroul din New York în anul 1984, în prezent fiind partener al firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP.

Anterior, acesta a deţinut funcţia de judecător în cadrul Real Estate Board.

Vineri, 16 August, 2019 - 10:16
În dosarul său figurează acuzații de hărțuire sexuală

Adrian Zuckerman a fost respins, pentru moment, de Senatul SUA, după ce Donald Trump l-a propus pentru funcția de Ambasador al României în SUA. Senatorul Bob Mendez, democrat de New Nersey, a cerut explicații privind acuzații de hărțuire și mediu de lucru ostil, care îl vizează pe Zuckerman, anunță Newsbeezer.com.

Discuțiile privind postul de Ambasador vor fi reluate în luna septembrie, după ce Senatul va primi explicații de la Casa Albă.

Vineri, 3 Mai, 2019 - 11:08

Declaraţia Ambasadei SUA
de Ziua Mondială a Libertăţii Presei
 
3 mai 2019
 

Vineri, 4 Ianuarie, 2019 - 18:01
Adrian Zuckermann va trebui renominalizat sau înlocuit

La aproape patru ani de când Hans Klemm a fost numit ambasador în România, SUA nu au finalizat încă procesul de numire a unui succesor. Preşedintele Donald Trump l-a nominalizat pe 25 iulie 2018 pe Adrian Zuckerman pentru postul de ambasador în România, însă Senatul SUA nu a validat încă propunerea.

Vineri, 28 Decembrie, 2018 - 13:45
Inclusiv cel pe care se află Ambasada americană! Decizia nu e definitivă

224 de hectare de teren din nordul Capitalei ar urma sa revină in proprietatea statului, potrivit unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti. Hotararea nu este definitiva.

Pe terenul care ar putea fi restituit statului s-au construit ansambluri rezidențiale, centre comerciale, dar si noul sediu al Ambasadei SUA.

Terenurile au apartinut omului de afaceri Puiu Popoviciu.

Minuta deciziei Curtii de Apel:

Admite acţiunea civilă exercitată de Statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice.

Joi, 30 August, 2018 - 09:57

Faptul că Rudolf Giuliani recunoscut public că a fost plătit pentru scrisoarea trimisă lui Iohannis nu schimbă prea mult lucrurile. Poate pentru unii să pară neobișnuit faptul că un fost procuror general este plătit de un fost șef al FBI. E ca și cum Lazăr i-ar scrie o scrisoare lui Trump pentru care primește bani de la Maior.

Miercuri, 29 August, 2018 - 10:10

Reuniunea anuală a diplomației române a avut două momente de vârf, contradictorii.

Joi, 26 Iulie, 2018 - 09:57

Anunțul schimbării sale la făcut pe ambasadorul Klemm să renunțe la participarea la evenimentul inaugurării Casei Solare EfDN Signature, unde era invitat Iohannis, trimițând în locul său pe David Schlaeffer, șeful Misiunii Diplomatice.

Joi, 26 Iulie, 2018 - 09:33

Intr-un raspuns pentru Realitatea TV, Adrian Zuckermann, propus pentru calitatea de ambasador al statelor Unite în România,  a afirmat ca este "flatat" si "onorat" de nominalizare, insa nu poate face alte comentarii pe marginea acestui subiect pana nu trece de audierea din Comisia pentru Relatii Externe a Senatului SUA.

Miercuri, 25 Iulie, 2018 - 08:52

Capitala va fi iluminată în roșu - o acțiune în sprijinul persoanelor cu dizabilități intelectuale. Principalul beneficiar ar trebui să fie guvernul. Dacă nu chiar și o bună parte din Parlament STOP   Preluarea de către statul român a șantierului naval Mangalia este considerată de către doamna Dăncilă o reușită. Poate una la fel de mare ca și privatizarea aceleiași unități, cu vreo două decenii în urmă STOP  Românii de pretutindeni pot fi liniștiți: vor avea unde să demonstreze pașnic pe 10 august.

Miercuri, 25 Iulie, 2018 - 08:25
Este un evreu emigrat din România

Preşedintele Donald Trump şi-a anunţat marţi intenţia de a nominaliza mai multe persoane în funcţii-cheie. Printre cei nominalizaţi se află şi Adrian Zuckerman, pentru funcţia de ambasador extradordinar şi plenipotenţiar în România, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Casei Albe.

Adrian Zuckerman este un avocat din New York, care a imigrat în SUA din România, alături de familia sa, când avea 10 ani. Viitorul ambasador, care va trebuie să fie validat de Senatul SUA, vorbeşte fluent limba română.

Marţi, 24 Iulie, 2018 - 12:44
Plecând de la precipitata vizită a lui Klemm, împreună cu atașatul FBI, la DNA post-Kovesi

DNA a trimis luni presei un drept la replică în care ”repară” o informație eronată: șefa interimară Anca Jurma nu a mers la sediul ambasadei SUA pentru discuții cu ambasadorul Klemm și cu atașatul FBI în România, ci ei au venit la sediul parchetului. Așa ceva se întâmpla pe vremea Codruței Kovesi. Acum lucrurile s-au schimbat!  Ne-am fi liniștit, dacă postul german Deutsche Welle nu arunca pe masă o întrebare nucleară; una pe care nimeni din România nu a îndrăznit să o pună pînă acum, scrie Inpolitics.ro.

Marţi, 26 Iunie, 2018 - 09:10

Ambasada SUA la București și Primăria Sector 3 anunță un concert de excepție al trupei militare americane Topside, miercuri, 27 iunie, ora 18:30, in parcul A.I. Cuza, la Foișorul de Piatră (la intersecția strazilor Baba Novac și Câmpia Libertății). Intrarea este liberă.

Trupa Topside a Forțelor Navale ale Statelor Unite staționate în Europa se remarcă prin inconfundabilul stil muzical “New Orleans”, cu care a încântat publicul în țări din întreaga lume.

Joi, 31 Mai, 2018 - 22:51
De data asta revocarea șefei DNA este „o problemă internă a României”

În timp ce ambasadorul Klemm nu s-a arătat dispus să-și mai reitereze susținerea pentru șefa DNA, Ambasada SUA la Bucuresti a comentat cu multă reținere decizia CCR de miercuri in cazul Kovesi, afirmand doar ca „urmareste indeaproape evenimentele pe aceasta tema”.

"Urmarim indeaproape evenimentele. Aceasta este o problema interna a Romaniei", a transmis Ambasada SUA la Bucuresti, joi,.

Curtea Constitutionala a decis, cu majoritate de voturi, ca exista un conflict institutional intre Executiv si Presedintie.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 19:14

Ambasada SUA în China a emis miercuri o alertă medicală după ce un angajat al guvernului american a fost victima unei leziuni cerebrale, incident ce aminteşte de problemele auditive suspecte ale diplomaţilor americani în Cuba, informează AFP.

Autorităţile americane şi chineze anchetează în prezent asupra cazului acestei persoane, la post în metropola Canton (sud). Ea suferă de un traumatism cranio-cerebral uşor, potrivit purtătoarei de cuvânt a ambasadei, Jinnie Lee.

Marţi, 8 Mai, 2018 - 19:23

În 2007, Departamentul de Stat al SUA a înfiinţat Premiul „Femei Curajoase din întreaga lume” pentru a le onora pe femeile care demonstrează curaj excepţional şi spirit de conducere în susţinerea drepturilor omului, egalităţii femeilor şi progresului social, asumându-şi adesea mari riscuri personale.

Joi, 3 Mai, 2018 - 17:17

Statement Of The United States Embassy On The World Press Freedom Day

Joi, 22 Martie, 2018 - 17:59

Ambasada SUA a premiat, astăzi, câștigătorii concursului de videoclipuri „Toate ființele umane se nasc libere și egale în demnitate și drepturi”.

Concursul a fost lansat în 11 decembrie 2017, de Ziua Drepturilor Omului. Ambasada a primit 61 de videoclipuri de la 29 de licee si colegii din România. Juriul american a luat în considerare eficiența în creșterea gradului de conștientizare privind protejarea drepturilor omului, originalitatea, creativitatea și calitatea video.

Luni, 19 Martie, 2018 - 18:32

Începând cu data de 2 aprilie 2018, taxa de depunere a cererii pentru paşaport va creşte de la 25 de dolari la 35 de dolari. Majorarea cu 10 dolari a taxei de depunere a cererii se aplică numai formularelor DS-11. Este vorba despre cererile depuse de persoanele care solicită primul paşaport după împlinirea vârstei de 16 ani, minorii cu vârsta sub 16 ani şi persoanele care solicită înlocuirea unui paşaport pierdut sau furat.

Miercuri, 7 Martie, 2018 - 10:38
Fonduri externe asigurate de 5 state cu scopul de a schimba “starea de fapt” din România

“Restart România”: peste o sută de mii de “soldaţi fără uniformă”, fonduri externe asigurate de 5 state cu scopul de a schimba “starea de fapt” din România. În folosul cui?

Sâmbătă, 3 Martie, 2018 - 16:09
După ce au trecut emoțiile revocării...

"Facem multe lucruri în cadrul Parteneriatului nostru strategic, iar o zonă specifică în care desfăşurăm o activitate foarte bună este în domeniul autorităţilor pentru aplicarea legilor. Procurorii români şi americani şi agenţiile pentru aplicarea legilor în general s-au bucurat de o colaborare foarte, foarte bună. Şi acest lucru ne permite ca împreună să combatem terorismul, să combatem infracţiunile din domeniul cibernetic, să combatem traficul de persoane, să combatem crima organizată şi să combatem corupţia.

Joi, 1 Martie, 2018 - 13:35

Secția Consulară a Ambasadei SUA din România anunţă extinderea programului Drop Box cu categorii suplimentare de viză, ca parte a planului  de îmbunătățire și simplificare a serviciilor de viză.

Acest program permite anumitor solicitanți cărora li s-au eliberat anterior vize să le reînnoiască fără să se prezinte la un nou interviu.

Programul Drop Box pentru reînnoirea vizelor se aplică acum următoarelor categorii de viză: B1, B1 /B2, C1, C1 / D, E2, F1, F2, H4, I1, J2, O1, O2, O3, P4 și R2. (J * Nu se aplică programului Summer Work Travel).

Subscribe to Ambasada SUA