Joi, 11 Iulie, 2019 - 08:56

Ministerul Finanțelor Publice și ANAF propun un nou mecanism pentru automatizarea înființãrii și ridicãrii popririlor bancare de cãtre organele fiscale, în limita sumelor înscrise în actele de executare silitã. 

Astfel, disponibilitãțile banești existente în conturile contribuabililor nu vor fi afectate peste limita sumelor înscrise în adresa de înființare a popririi bancare și, astfel, nu se vor produce sincope în activitatea desfãșuratã de aceștia. 

Joi, 4 Iulie, 2019 - 18:17

Guvernul vrea să șteargă datoriile pe care mai multe companii de stat le au către Fisc. Măsură este prevăzută într-o ordonanță de urgență aflată pe masa Executivului în ședință extraordinară de joi.

Este un proiect mai vechi la care au lucrat cei din Ministerul Finanțelor și cei din Ministerul Energiei și vizează ștergerea unor datorii pe care unele Complexuri Energetice aflate în dificultate le au din cauza sumelor restante datorate către stat.

Este așteptat avizul de la Consiliul Economic și Social.

Marţi, 2 Iulie, 2019 - 19:39

Numărul de case de marcat cu jurnal electronic instalate la firme a ajuns la circa 400.000, jumătate din totalul firmelor care ar trebui, conform estimărilor Guvernului, să aibă astfel de aparate. Stocuri la distribuitori sunt suficiente, însă ritmul noilor instalări a încetinit atât de mult, încât nu pare fezabil ca procesul să se încheie nici până la finele acestui an.

Joi, 20 Iunie, 2019 - 11:40

O țară fără granițe securizate va fi întotdeauna o țară vulnerabilă, lipsită de protecție în fața celor care vor dori să-i încalce pragul cu forța, să obțină profit fără să-i dea nimic la schimb sau pur și simplu să-i folosească pământul ca spațiu de tranzit ca și cum i s-ar cuveni. Problema frontierelor românești a fost abordată cel mai adesea din perspectiva aderării la spațiul Schengen, pierderilor bugetare cauzate de contrabandă sau migrația ilegală.

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 12:15

Actul normativ privind scoaterea Vămii din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) va fi prezentat în iunie spre dezbatere publică. 

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 12:40

Marţi, 11.06.2019, începând cu ora 10.00, la sediul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Iaşi din municipiul Iaşi, str. Anastasie PANU nr. 26, în sala de şedinţe de la etajul 1, contribuabilii persoane fizice şi juridice vor primi clarificări şi îndrumări referitoare la:

1. Noutăţi legislative;

2. Declaraţia Unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice;

3. Servicii electronice oferite de ANAF;

4. HG 807 / 2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat;

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 08:55

Mihaela Triculescu a fost înlocuită din funcţia de şef al Fiscului de Mirela Călugăreanu, prin decizii ale premierului Viorica Dăncilă publicate în Monitorul Oficial. Mirela Călugăreanu a mai fost şef al ANAF, din iulie 2017 până la numirea lui Mişa.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a spus că Mirela Călugăreanu are foarte mare experienţă, fiind "un fiscalist de excepţie". 

Vineri, 31 Mai, 2019 - 18:42

Comisia Națională de Strategie și Prognoză se va ocupa de informatizarea Fiscului. Astfel, printr-un proiect de hotărâre propune completarea listei proiectelor strategice de investiţii care urmează a fi pregătite şi atribuite în parteneriat public-privat. 

Un proiect vizează sistemul informatic pentru administrare fiscală la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). 

Luni, 20 Mai, 2019 - 19:08
Numărul fermierilor înscriși în Programul Tomate Românești 2019 este în continuă creștere

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin inspectorii din cadrul Direcțiilor pentru Agricultură Județene, se asigură în permanență, dar cu o intensitate sporită în această perioadă  datorată creșterii volumului de legume și fructe din producția autohtonă, că sunt respectate prevederile Legii nr. 145/2004 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol.

Marţi, 7 Mai, 2019 - 15:33

Fostul președinte al ANAF, Sorin Blejnar, a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Decizia Curții de Apel București este definitivă.

Fostul șef al ANAF a fost trimis în judecată la sfârșitul anului 2016, sub acuzația de trafic de influență.

Blejnar a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procent de 20 la sută din valoarea unor contracte ce urmau să fie încheiate cu instituția pe care o conducea.

Duminică, 14 Aprilie, 2019 - 15:19

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) şi inspectorii Direcţiei Generale a Vămilor (DGV) au început la nivel naţional acţiunea „Demetra”, în cadrul căreia verifică integral circuitele de comercializare a legumelor şi fructelor. Din dispoziţia ministrului Finanţelor Eugen Teodorovici şi a preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Mihaela Triculescu, inspectorii antifraudă controlează achiziţiile intracomunitare şi importurile, transporturile care tranzitează punctele de trecere a frontierei şi reţelele de vânzare en-gros şi en-detail ale acestor produse.

Vineri, 12 Aprilie, 2019 - 12:43

În contextul intensificării importurilor şi achiziţiilor intracomunitare de legume - fructe, zeci de inspectori din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor şi ai Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti desfăşoară o acţiune de verificare în Piaţa de Gros Pucheni.

Obiectivele acţiunii sunt supravegherea şi controlul comercianţilor în vederea identificării şi sancţionarii fraudelor vamale şi fiscale, verificarea calităţii şi siguranţei legumelor şi fructelor comercializate, controlul actelor de provenienţă a acestora.

Joi, 14 Martie, 2019 - 09:26

În ANAF au fost detaşaţi mai mult de 250 de ofiţeri SRI, a spus miercuri la Antena 3 ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, confirmând declaraţiile preşedintelui Sed Lex Vasile Marica.

„Categoric da, au fost ofiţeri detaşaţi în acei ani, dar nu mai sunt astăzi”, a declarat Teodorovici, care a adăugat că în prezent mai sunt detaşaţi în jur de 200 de angajaţi ANAF la Parchet. „Pe măsură ce detaşările expiră, nu se mai prelungesc, nu mai putem accepta aceste detaşări”, a punctat ministrul. 
 

Vineri, 1 Martie, 2019 - 17:17

ANAF nu va mai publica lista rușinii cu datornicii persoane fizice. Decizia a fost luată de ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, care a pus în dezbatere publică un act normativ în acest sens.

Nu scapă însă de listă persoanele juridice. Firmele care au datorii la stat vor fi centralizate în funcție de suma restantă.

Șeful Finanțelor Publice susține că își dorește un climat fiscal bazat pe încredere Reciprocă, iar autoritățile sunt interesate să își recupereze banii, dincolo de spectacolul mediatic.

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 15:40

Angajații ANAF au ieșit pe holurile instituțiilor nemulțumite de proiectului de lege privind reorganizarea structurilor regionale.

Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că reorganizarea nu va îmbunătăți activitatea ci va crea disfuncționalități, se vor pierde locuri de muncă, iar costurile pentru reînființarea direcțiilor județene vor crește. Practic Direcțiile regionale se vor desființa și vor fi înființate din nou Direcții județene. Sindicaliștii sunt nemulțumiți și de faptul că nu există transparență.

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 13:50

Duminică, 3 martie, de la ora 16:00 ne întâlnim la Cineclubul OWR pentru un ultim antrenament înainte de Festivalul One World Romania - ediţia a 12-a (15-24 martie).

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 12:57

În prima lună de la declanşarea operaţiunii Tomis (25 ianuarie - 25 februarie a.c.), în cadrul controalelor operative efectuate la 136 contribuabili, inspectorii ANAF au aplicat 61 de sancţiuni contravenţionale (amenzi şi confiscări), în valoare de peste 1,6 milioane lei. Principalele categorii de bunuri confiscate sunt îmbrăcăminte, încălţăminte şi materiale textile.

Deşi numărul operaţiunilor vamale în portul Constanţa a scăzut cu 43%, se constată o dublare a bazelor de impozitare din punct de vedere valoric, în luna de referinţă.

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 12:31

Gabriela Firea a avertizat că judecătorul sindic ar declara, miercuri, falimentul RADET şi a făcut apel, marţi, la consilierii generali să voteze înfiinţarea unei noi companii municipale.

Sâmbătă, 23 Februarie, 2019 - 08:09

De parca n-ar avea omul destul stres,a mai apărut și declarația asta.De la specialiștii care învârt Finanțele țării.Electronic.Ideea nu e rea,de a rezolva online,din casa ta,relația cu ANAF.Fara cozi la ghișee,fără pierdere de timp,fără nervi.Numai ca realizarea este dezastruoasa.Se bâjbâie.Dovada ca s-au schimbat,in mai puțin de un an,patru asemenea declarații : 220,212,600 și acum Declarația Unica.Un monument de birocrație,de prostie.

Miercuri, 20 Februarie, 2019 - 17:17

Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul ANAF desfăşoară, din 12 februarie, o inspecţie fiscală la o bancă, care are ca obiect impozitul pe profit datorat în perioada 2013 – 2017, se arată într-un răspuns al Fiscului.  

Banca a fost avizată în data de 10 ianuarie cu privire la efectuarea inspecţiei, precizează documentul.

Sâmbătă, 9 Februarie, 2019 - 10:38

Site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) va fi inaccesibil sâmbătă, timp de 12 ore, din cauza unor operațiuni de mentenanță, conform unui anunț publicat pe site-ul instituției:

„În data de 09.02.2019, între orele 09:00 şi 21:00, serviciile informatice oferite prin portalul ANAF vor fi indisponibile din cauza unor lucrări de mentenanţă. Ne cerem scuze pentru inconvenientele create şi vă mulţumim pentru înţelegere”

Sâmbătă, 9 Februarie, 2019 - 00:37

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală are o nouă conducere, Raul - Cristian Petrescu fiind numit în funcţia publică de conducere de inspector general antifraudă, iar Marius - Viorel Niţu şi Ionuţ Aurică au în funcţiile de inspector general adjunct, conform unui comunicat.

Miercuri, 6 Februarie, 2019 - 16:45

Site-ul Fiscului nu funcționează de dimineață, dar până acum circa 30 minute se puteau depune declarații. Acum pana a devenit totală. Cei care vor să intre pe site-ul www.anaf.ro ajung automat în pagina mentenanta.anaf.ro.

Nu se știe cât va dura până site-ul își va reveni, pentru că oficialii Fiscului nu au transmis nimic până la această oră.

Miercuri, 6 Februarie, 2019 - 11:13

În cadrul operaţiunii Tomis, în perioada 25.01 - 3.02.2019, inspectorii ANAF au verificat 1194 contribuabili beneficiari ai importurilor/achiziţiilor intracomunitare, atât la Biroul Vamal Constanţa Sud Agigea, cât şi la Biroul Vamal Constanţa. Pentru 65 dintre aceştia a fost dispusă măsura sigilării/înştiinţării, iar pentru 52 dintre contribuabili marfa a fost efectiv sigilată, până la prezentarea documentelor justificative necesare clarificării stării de fapt fiscale.

Marţi, 5 Februarie, 2019 - 18:38

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a făcut plângere penală împotriva lui Gelu Diaconu, fost preşedinte al instituţiei, după ce acesta a publicat pe Facebook mai multe date economice. Anunţul a fost făcut chiar de Gelu Diaconu, care afirmă că nimic din ce a publicat nu se încadrează la informaţii clasificate sau secret fiscal.

Duminică, 20 Ianuarie, 2019 - 11:10

Astăzi are loc o nouă extragere a bonurilor fiscale, la care participă bonurile emise în perioada 1 – 31 decembrie 2018, organizată de Ministerul finanțelor Publice.

Fondul de premiere este de un milion de lei, sumă din care vor fi acordate cel mult 100 de premii.

Vineri, 18 Ianuarie, 2019 - 19:25

ANAF a pus în dezbatere publică o serie de proiecte de ordin al preşedintelui ANAF care modifică uele declaraţii, formulare şi proceduri privind TVA sau raportări anuale ale unor organziaţii.

Marţi, 8 Ianuarie, 2019 - 19:59

Asta chiar e culmea: Codruța Kovesi (fata aceea care a fost șefă la DNA) a făcut plângere la CEDO că i-au fost afectate drepturile omului, când a fost dată afară.

Joi, 3 Ianuarie, 2019 - 16:00
Update: Ionuț Mișa a fost înlocuit cu Mihaela Triculescu

Ministrul de Finanțe a anunțat, joi, că i-a cerut premierului revocarea din funcția de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a predecesorului său, Ionuț Mișa, urmând că Viorica Dăncilă să ia o decizie. Teodorovici a spus că a trimis și o variantă de înlocuitor, dar fără a preciza nume.

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 14:24

Statul consumă foarte multe resurse cu verificări către companiile mici, astfel că trebuie schimbată abordarea, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, precizând că pe fiecare zonă de interesl va acționa prin ANAF.

Subscribe to ANAF