Joi, 20 Iunie, 2019 - 17:49

Ministerul Apelor și Pădurilor și Administrația Națională „Apele Române” au marcat Ziua Internațională a Dunării, la Brăila, printr-o ședință solemnă a Comitetului de Bazin Buzău - Ialomița.

Vineri, 10 Mai, 2019 - 09:12

Directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”(ANAR), Victor Sandu, l-a însoțit, joi, pe ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, într-o  vizită de lucru, în județul Brașov. Din cadrul delegației au mai făcut parte directorul Administrației Bazinale de Apă(ABA) Olt, Ștefan Prală, directorul tehnic Dezvoltare Investiții, Ștefan Pureca, directorul Sistemul de Gospodărire de Apelor(SGA) Brașov, Mihai Uță, consilierul Costică Sofronie (MAP), directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor-ROMSILVA, Gheorghe Mihăilescu și senatorul de Brașov Marius Alexandru Dunca.

Joi, 9 Mai, 2019 - 11:26

Directorul ABA Argeș – Vedea, Bogdan – Florian Gorunescu, l-a informat pe directorul general al ANAR, Victor Sandu, că acțiunea de ecologizare de pe lacul de acumulare Pitești va continua și în zilele următoare, el precizând totodată că doar miercuri au fost colectate 12 metri cubi de deșeuri plutitoare

Miercuri, 30 Ianuarie, 2019 - 17:57
Înregistrată în zona barajului Crivina

În dimineața zilei de 30 ianuarie 2019, Administrația Națională „Apele Române” (A.N.A.R.) prin Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea (A.B.A.) a fost înștiințată telefonic de către reprezentanții societății S.C. APA NOVA S.A. București că în secțiunea barajului Crivina, pe râul Argeș (de la punctul de captare), s-a înregistrat o creștere a indicatorului Amoniu până la valoarea de 1.3 mg/l (maximul prevazut de lege fiind de 1.5 mg/l). Această creștere a fost înregistrată la data de 28 ianuarie 2019, ora 20:00.

Marţi, 11 Decembrie, 2018 - 17:18

Anul acesta, mai ales în prima lui jumătate, a fost un an cu regim hidrologic excedentar, manifestat prin frecvente episoade de viituri pe majoritatea cursurilor de apă, fenomene care au produs inundații cu impact sever asupra activității socio-economice. Amploarea inundațiilor putea fi mult mai mare dacă bazinele hidrografice nu aveau amenajări complexe, iar cel mai important rol în acest sens îl au barajele, acestea  asigurând tranzitarea apelor mari sau atenuând efectele negative.

Duminică, 2 Decembrie, 2018 - 09:23
Suprafața României se extinde cu 60 ha

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (AM POIM), din Ministerul Fondurilor Europene, a transmis European Commission aplicația pentru proiectul major Reducerea eroziunii costiere Faza II (2014-2020).

Contractul pentru finanțarea acestui proiect, socotit de interes național, a fost semnat, luna trecută, între ministrul Rovana Plumb și directorul general al ANAR, Victor Sandu, în prezența prim-ministrului Viorica Dancilă.

Joi, 15 Noiembrie, 2018 - 16:15

Comisia Senatorială pentru ape, păduri, pescuit și fond cinegetic a organizat, joi, o ședință de lucru la sediul Primăriei Bușteni. La lucrări au fost invitați să participe, printre alţii, ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor, Gheorghe Mihăilescu și directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”(ANAR), Victor Sandu.

Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 19:43

Premierul Viorica Dăncilă: Vreau să ne asigurăm că până la sfârșitul anului vor fi terminate lucrările de refacere a obiectivelor de apărare împotriva inundațiilor

  Premierul Viorica Dăncilă a inspectat, astăzi, lucrările mai multor obiective de investiții pentru apărare împotriva inundațiilor, din județul Neamț.

Prim-ministrul a fost însoțit de ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, ministrul Afacerilor Internelor, Carmen Dan, și ministrul Transporturilor, Lucian Șova.

Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 19:33

Directorul general al A.N. „Apele Române”, Victor Sandu, le-a prezentat, vineri, prim-ministrului României, Viorica Dăncilă și ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, stadiul lucrărilor la obiectivul hidrotehnic Cracău, județul Neamț

 

Pe șantierul pentru „Amenajare râu Cracău la Slobozia, județul Neamț” demnitarilor le-au fost expuse stadiul execuției și caracteristicile tehnice ale acestui obiectiv.

Miercuri, 3 Octombrie, 2018 - 18:01

Administrația Națională „Apele Române”(ANAR), instituție aflată sub coordonarea Ministerului Apelor și Pădurilor, a demarat, prin Administrația Bazinală de Apă Siret(ABA), lucrările de refacere a infrastructurii hidrotehnice afectată de inundațiile care au avut loc în această vară, în localitățile Roznov, Cazaci, Borca și Ceahlău, pe cursurile de apă Cracău, Tarcău, Borca, Sabasa și Schit. Lucrările sunt finanțate din fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului, iar sumele necesare au fost alocate prin două hotărâri de guvern, HG 516/2018 și HG 582/2018.

 

Vineri, 28 Septembrie, 2018 - 17:33

Întâlnirea pentru lansarea proiectului DANUBE FLOODPLAIN stabilește cadrul pentru o intensă cooperare transfrontalieră pe o perioadă de 30 de luni, între țările aflate de-a lungul bazinului Dunării. Lansarea Proiectului DANUBE FLOODPLAIN (Reducerea riscului de inundații prin reabilitarea luncii de-a lungul fluviului Dunărea și a afluenților) a avut loc în perioada 27-28 septembrie 2018, la Hotelul Capital Plaza, București, România, cu ocazia primei întâlniri a partenerilor de proiect.

Duminică, 12 August, 2018 - 14:39
Update: A.N. „Apele Române” prin Administrația Bazinală de Apă Jiu a mobilizat echipele de intervenție pentru a interveni cu material absorbant.

În localitatea Cârcea, județul Dolj, s-a rupt un pod de cale ferată și s-au răsturnat câteva vagoane cu biodisel.

S-a intervenit cu un buldozer pentru izolare.

A.N. „Apele Române” prin Administrația Bazinală de Apă Jiu a mobilizat echipele de intervenție pentru a interveni cu material absorbant.

 

Update: 

Intervenție A.N. „Apele Române” în urma deraierii unui tren cu vagoane cisternă, în localitatea Cârcea, județul Dolj, din care se scurge biodiesel

 

Luni, 9 Iulie, 2018 - 18:00

Ministrul Ioan Deneș coordonează, la Cristian (județul Sibiu), echipele de intervenție ale ANAR

 

Ministrul Apelor și Pădurilor a ajuns luni în comuna Cristian din județul Sibiu pentru a coordona, la fața locului, echipele de intervenție ale ANAR. Totodată, în comuna Cristian se află și secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat și prefectul județului Sibiu, Adela Maria Muntean.

Luni, 9 Iulie, 2018 - 17:54

Conducerea A.N. „Apele Române” s-a deplasat, în județul Sibiu, pentru a coordona echipele de intervenție din teren

Astăzi, 09 iulie 2018, directorul general al ANAR, Victor Sandu, s-a deplasat, în județul Sibiu, pentru a coordona echipele de intervenție prezente în zona râului Cibin, a afluenților acestuia Cibin și Seliște, precum și la Acumularea Gura Râului. Totodată, ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a inspectat modul în care se intervine.

Duminică, 8 Iulie, 2018 - 21:02

Ministerul Apelor şi Pădurilor, prin A.N.„Apele Române”, monitorizează în permanență cursurile de râuri aflate sub avertizarea hidrologică de cod galben și cod portocaliu

Duminică, 8 Iulie, 2018 - 18:10

Administraţia Natională „Apele Române” prin I.N.H.G.A.

Duminică, 1 Iulie, 2018 - 10:48

​Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneș însoțit de directorul general al A.N. „Apele Române”, Victor Sandu, directorul general adjunct, Dorel – Marcel Dume, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Brașov, Mihai Uță și prefectul județului Brașov, Marian Iulian Rasaliu, s-au deplasat sâmbătă după-amiază, în localitatea Budila, pentru a vedea la fața locului situația creată de ruperea piciorului central al podului căii ferate Brașov – Întorsura Buzăului, care traversează râul Târlung.

Sâmbătă, 30 Iunie, 2018 - 19:25

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneș, se află în localitatea Băcel, jud Covasna, grav afectată de precipitaţiile căzute în ultima perioadă.

Menţionăm că în această dimineaţă s-a format o breşă în digul de pe malul stâng al pârâului Dobarlău, amonte cu 200 m de confluenţa cu pârâul Tarlung şi o altă breşă pe malul drept al pârâului Tarlung, la 1000 m aval de confluenţa cu pârâul Dobarlau.

Sâmbătă, 30 Iunie, 2018 - 19:15

În cursul acestei dimineți, ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneș s-a deplasat împreună cu directorul general al a A.N. „Apele Române”, Victor Sandu și directorul general adjunct, Dorel – Marcel Dume, în localitățile afectate de inundații din județele Brașov și Covasna.

Sâmbătă, 14 Aprilie, 2018 - 17:08

 În data de 13 aprilie 2018, la ora 12:40, s-a produs o poluare accidentală cu ulei mineral de transformator (de tip MOL Turbine 32K si MOL Turbine 46K), pe râul Mureș, aval 100 m de Termocentrala Iernut, județul Mureș. Cantitatea estimată este de cca o tonă.

Personalul specializat A.N. „Apele Române”- A.B.A. Mureș (G.M.P.R.A. și Inspecția S.G.A. Mureș) s-a deplasat la fața locului pentru investigații în teren și prelevare de probe.

S-a intervenit la sursă pentru stoparea poluării (la Termocentrala Iernut).

Marţi, 3 Aprilie, 2018 - 16:15

Acţiunea de intervenţie a specialiştilor A.N. „Apele Române” şi I.S.U. asupra acumulării Suhaia, județul Teleorman, a continuat cu mobilizarea unui număr mai mare de resurse umane şi materiale.

În data de 2 aprilie 2018, s-a reuşit punerea în funcțiune a descărcătorului de ape mari amplasat pe digul de vest al acumularii Suhaia, asigurându-se o zonă de deversare controlată a unui debit de cca. 6 mc/s, măsură care se adaugă la cele deja realizate de specialiştii A.N. „Apele Române”, cu sprijinul I.S.U. pentru menținerea în stare de siguranță a digurilor de contur ale acumulării.

Sâmbătă, 31 Martie, 2018 - 21:28

Peste 40 de oameni ai A.N. „Apele Române” împreună cu reprezentanții IJSU și IJJ au acționat pentru protecția digului de vest al lacului Suhaia, acesta fiind protejat împotriva eroziunilor pe o distanță de peste 500 m.

 

Având în vedere deversarea coronamentului digului de vest al lacului Suhaia, pe o lungime totală de aproximativ 100 m, au fost create deversoare din folie de polietilenă, material geotextil și saci umpluți cu nisip, care să protejeze corpul digului împotriva eroziunilor.

Vineri, 30 Martie, 2018 - 21:36

În intervalul 28 – 30 martie 2018 a avut loc o acţiune de verificare a stării tehnice şi funcţionale a barajului Săcele, județul Braşov şi a barajului Siriu, județul Buzău, baraje care au tranzitat şi atenuat importante volume de viitură în intervalul 13 – 16 martie 2018.

Subscribe to ANAR