Vineri, 6 Decembrie, 2019 - 10:10

Joi, 5 decembrie 2019, a avut loc o întâlnire de lucru cu reprezentanții sectorului apicol și cu cei ai producătorilor agricoli din România, la sediul MADR la care au participat directorul general al Autorității Naționale Fitosanitare (ANF), directorul direcției tehnice de specialitate, alături de experți din cadrul MADR.

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 16:31
De la începutul anului, 161.400 lei sancțiuni contravenționale cu amendă și un număr de 286 avertismente cu planuri de remediere, conform Legii nr.270/2017

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că inspectorii din cadrul Direcțiilor pentru Agricultură Județene și a Municipiului București desfășoară verificări în toate piețele agroalimentare din București și din țară, în piețele și depozitele en-gros, precum și în hipermarket-uri. În acțiunile de verificare se pune accent pe indicarea corectă a localității de producție, a datei recoltării pentru toate produsele autohtone, a prospețimii acestora și a țării de origine și categoriei de calitate pentru produsele provenite din import sau comerț intracomunitar.

 

Joi, 22 August, 2019 - 19:00
Se urmărește, în special, ca toate cantitățile expuse spre vânzare să aibă elementele obligatorii din sistemul de etichetare

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) informează că producătorii autohtoni prezenți în toate piețele agroalimentare oferă în această perioadă legume și fructe proaspete, în gamă diversificată, de calitate și în cantitate suficientă.

Marţi, 20 August, 2019 - 16:16
ANF transmite fermierilor prin intermediul buletinelor de avertizare emise în perioada de pregătire a spațiilor protejate, ce produse pot folosi

Referitor la materialul intitulat ”O substanță chimică periculoasă continuă să fie folosită în agricultura din România” pentru dezinfecția solului, difuzat de postul Antena 3, pentru corecta informare a opiniei publice, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale face următoarele precizări:

Marţi, 25 Iunie, 2019 - 12:47

La Bruxelles s-a desfășurat ultima reuniune a Șefilor serviciilor fitosanitare din statele membre ale Uniunii Europene (COPHs), prezidată de Autoritatea Națională Fitosanitară (ANF), în contextul președinției Consiliului Uniunii Europene.

 

Luni, 20 Mai, 2019 - 16:08
la data de 17 mai 2019 au fost prelevate 54 de probe din care au fost analizate 43, fără să se identifice depășiri ale limitelor maxime

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Autoritatea Națională Fitosanitară, efectuează în această perioadă controale în piețe și la locul de producție (sere și solarii) după recoltare, în vederea prelevării de probe de roșii de la producătorii înscriși în Programul guvernamental de sprijin pentru tomate, în scopul determinării calității acestora, în special pentru a determina eventuala prezență a reziduurilor de pesticide.

 

Miercuri, 15 Mai, 2019 - 13:34
2743 controale la nivel național în perioada martie - mai

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin direcțiile și serviciile sale de specialitate, urmărește în permanență modul în care sunt aplicate reglementările și prevederile referitoare la protejarea siguranței consumatorilor de produse agroalimentare, intervenind prompt, prin măsuri adecvate atunci când se constată abateri sau situații neconforme.

Joi, 9 Mai, 2019 - 16:42
În contextul președinției române a Consiliului Uniunii

În perioada 06-08 mai, orașul Craiova, precum și localitățile Segarcea și Cezieni au fost gazdele reuniunii informale a Șefilor serviciilor fitosanitare din statele membre ale Uniunii Europene (COPHs) organizată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Autoritatea Națională Fitosanitară.

Luni, 1 Aprilie, 2019 - 14:24

Delegaţia Autorității Naționale Fitosanitare (ANF) participă în perioada 1 - 5 aprilie 2019, la Roma, Italia, la cea de a 14-a reuniune a Comisiei pentru Măsuri Fitosanitare (CPM 14) care guvernează Convenția Internațională pentru Protecția Plantelor (IPPC). Alături de Comisia Europeană, în funcție de competențe, delegația va prezenta în plen poziția statelor membre UE.

 

Joi, 14 Martie, 2019 - 16:36

În data de 18 martie 2019 o delegaţie a Autorității Naționale Fitosanitare (ANF) va prezida reuniunea grupului de lucru pentru sănătatea plantelor Roosendall, care se va desfăşura, la Bruxelles.

Grupul de lucru se întrunește periodic pentru a coordona poziția Uniunii Europene și a oferi sprijin și asistență Comisiei în negocierile cu țări terțe în ceea ce privește sectorul fitosanitar.

Vineri, 8 Martie, 2019 - 13:05
  Prin lipsa etichetelor sau etichetare incompletă

 Reprezentanți împuterniciți din cadrul MADR și Autorității Naționale Fitosanitare (ANF) desfășoară acțiuni de control mixt începând cu data de 25.02.2019, în depozite en-gross de legume-fructe din județul Ilfov și București. Au fost verificate 19 unități comerciale, cu profilul comerț en-gross legume-fructe, unde au fost constatate nereguli privind marcarea/etichetarea loturilor de legume-fructe  destinate comercializării, loturi provenite din import sau comerț intacomunitar.

Miercuri, 27 Februarie, 2019 - 11:20
Prima dintre cele două reuniuni programate în perioada Președinției române a Consiliului Uniunii Europene 

În perioada 26-27 februarie 2019, la Bruxelles, Autoritatea Națională Fitosanitară (ANF) prezidează Reuniunea IPPC/CPM Affairs (Convenția Internațională pentru Protecția Plantelor/Comisia pentru Măsuri Fitosanitare).

Duminică, 24 Februarie, 2019 - 18:21
Despre oportunitatea efectuării tratamentelor fitosanitare în perioada de repaus vegetativ

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Autoritatea Națională Fitosanitară (ANF), informează deținătorii de plantații pomicole despre oportunitatea efectuării tratamentelor fitosanitare în perioada de repaus vegetativ, pentru diminuarea rezervei biologice a bolilor și dăunătorilor specifici pomilor și arbuștilor fructiferi.

Pentru a veni în sprijinul deținătorilor de plantații pomicole se fac recomandări privind perioada de aplicare prezentând și rețete cu produse de protecția plantelor ce pot fi utilizate.

Marţi, 10 Aprilie, 2018 - 14:37
A fost depistată prezența bacteriei Ralstonia solanacearum (Putregaiul brun).

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Autoritatea Națională Fitosanitară, manifestă o exigență sporită pentru protejarea spațiului românesc privind prevenirea introducerii şi răspândirii organismelor de carantină dăunătoare plantelor sau produselor vegetale în România. Activitatea fitosanitară este îndreptată spre prevenirea introducerii de organisme dăunătoare în zone în care acestea nu sunt prezente, diminuarea arealelor de răspândire şi eradicarea organismelor dăunătoare.

Subscribe to ANF