Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 23:10

După aproape patru ani de procese, fostul director al Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, Mircea Cornișteanu, a câștigat procesul cu ANI. Pe 12 februarie, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins recursul pe care îl formulase ANI, anulând practic incriminarea conflictului de interese de care a fost acuzat Mircea Cornișteanu.

Miercuri, 23 Octombrie, 2019 - 08:38

Raportul publicat astăzi de către Comisia Europeană cu privire la progresele înregistrate în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), arată că sistemul de prevenire a conflictelor de interese în achiziţiile publice - PREVENT - "rămâne pe deplin operaţional", acesta acţionând ca un "element important de descurajare".

Documentul remarcă faptul că în cei doi ani de funcţionare, sistemul a analizat 33.384 proceduri de achiziţie publică, emiţând 100 de avertismente de integritate privind potenţiale contracte de achiziţii publice cu o valoare totală de 243 milioane euro.

Luni, 21 Octombrie, 2019 - 11:38

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, apreciază că ar fi normal ca fiecare instituţie cu atribuţii în domeniu ar trebui să formuleze observaţii pe tema proiectului de raport MCV transmis de Comisia Europeană.

Marţi, 1 Octombrie, 2019 - 18:10

Inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI) verifică averea președintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lia Savonea, ca urmare a unei sesizări.

Luni, 30 Septembrie, 2019 - 16:43

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) verifică averea Rovanei Plumb, verificările fiind declanșate anterior scandalului din Parlamentului European privind funcția de comisar european,

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi nu sunt apți pentru funcția de comisar european.  Comisia va trimite o scrisoare către președintele PE, David Sassoli.

Miercuri, 8 Mai, 2019 - 20:31
Procedura ANI - „o aiureală la momentul respectiv”

Declarații de presă susținute de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, la finalul ședinței Biroului Executiv al Partidului Național Liberal:

Iohannis: Românii au șansa să își exprime opțiunea la aceste alegeri, au șansa să își exprime opțiunea la referendum. Ne găsim într-o perioadă complicată nu numai pentru Europa, o perioadă complicată și pentru România. Suntem după doi ani și jumătate de guvernare eșuată PSD.

Au vorbit pesediștii despre autostrăzi, spitale, școli, grădinițe. Ce s-a realizat? Nimic.

Sâmbătă, 27 Aprilie, 2019 - 17:27

Horia Georgescu, fostul preşedinte al Angenţiei Naţionale de Integritate, reacţionează la scrisoarea adresată de George Maior membrilor Comisiei parlamentare de control a activităţii SRI. După ce Maior a contestat vehement concluziile raportului Comisiei SRI prin care este acuzat de poliţie politică, Georgescu îl acuză de minciună pe fostul şef al Serviciului Român de Informaţii.

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 10:29

Raportul Comisiei de control SRI privind colaborarea dintre SRI şi ANI arată că faptele fostului şef al Serviciului, George Maior, ”se circumscriu unor acţiuni de poliţie politică”.

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 18:50

Claudiu Manda a declarat că în legătură cu relaţia SRI-ANI conţine informaţii potrivit cărora serviciul de informaţii a trimis 71 de note speciale sau simple către ANI care vizau 600 de persoane.

Joi, 12 Aprilie, 2018 - 19:55
Că era o unealtă a „mentorului” său de la SRI, Maior

Horia Georgescu, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate, acum pocăit,a declarat, după audierea în comisia parlamentară de control al SRI, că a avut o relaţie apropiată instituţională şi personală cu fostul şef al SRI, George Maior, pe care l-a considerat prieten şi mentor. Acum îşi pune semne de întrebare cu privire la această relaţie.

Miercuri, 28 Martie, 2018 - 14:23
Deși „penal”, cu un proces de incompatibilitate, Iohannis a fost făcut președinte de Livia Stanciu!

În 24 aprilie 2013, ANI anunţa că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

În 2 iulie, ANI a depus o cerere la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de strămutare a dosarului de incompatibilitate de la Curtea de Apel Alba-Iulia la o altă instanţă egală în grad. ÎCCJ a respins însă cererea.

Marţi, 27 Martie, 2018 - 11:48

Apar noi "liste negre" de la Bruxelles. De această dată este vorba despre un document care vorbește despre incompatibilitățile demnitarilor. Documentul a fost prezentat la "Sinteza Zilei", Antena 3.

Pe această listă se regăsesc nume importante precum  cele ale lui Klaus Iohannis, Victor Alistar și Mircea Diaconu.

”Cred că era un raport trimis de ANI. Unele dintre cazuri s-au soluționat definitiv. Se cerea să se vadă că în cadrul luptei anticorupție există rezultate concrete (...) Se cerea statistic ” a explicat parlamentarul PNL Iulia Scântei.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 10:52

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate şi conflict de interese de natură administrativă în cazul a trei foşti şi actuali funcţionari publici, după cum urmează: 

1. Platon - Georgiță Virginia, fost şef al Serviciului Financiar al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bistriţa - Năsăud - CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 17:12

Preşedintele Klaus Iohannis solicită Parlamentului reexaminarea Legii pentru completarea Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative.

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 15:33

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stabilit că Doina Dimulescu, fost manager al Spitalului Universitar de Urgenţă 'Elias' din Bucureşti, s-a aflat în stare de incompatibilitate.

Potrivit unui comunicat al ANI, în perioada 7 decembrie 2010 - 14 august 2014, simultan cu deţinerea funcţiei de manager al Spitalului Universitar de Urgenţă 'Elias', Doina Dimulescu a desfăşurat activităţi medicale ca persoană fizică autorizată la Clinica Academică - SC Medical Prestige SRL Bucureşti, încălcând astfel dispoziţiile art. 178, alin.(1), lit.a) din Legea 95/2006.

Luni, 5 Martie, 2018 - 10:21

Fostul şef al ANI, Horia Georgescu, a declarat, la B1 Tv, duminică seara, că a făcut parte din statul paralel, menţionând că tot ce a făcut a fost cu bună-credinţă. Georgescu spune că anumite persoane au fost sacrificate pentru binele altora, scrie corectnews.com.

Subscribe to ani