Marţi, 17 Septembrie, 2019 - 15:48

În ședința din 17 septembrie 2019, Guvernul a aprobat o Hotărâre prin care se instituie schema de „Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2019 asupra sectorului apicol”.

Duminică, 1 Septembrie, 2019 - 22:03

 ANM anunţă vreme frumoasă pentru primele zile de toamnă, în unele zone din ţară fiind aşteptate temperaturi de până la 36 de grade. Chiar dacă, spre mijlocul săptămânii viitoare, valorile vor începe să scadă uşor, vremea va fi în continuare caldă în ţară şi în Capitală.

În prima zi de toamnă, duminică, vremea va fi în continuare călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea şi numai izolat, după-amiaza şi seara, în zona de munte, vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice, informează meteorologii.

Duminică, 1 Septembrie, 2019 - 19:26

Meteorologii au emis duminică seara noi atenţionări Cod galben de ploi torenţiale şi vijelii, valabile în localităţi din judeţele Maramureş, Suceava şi Neamţ.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până la ora 19:30, în localitatea Borşa din judeţul Maramureş se vor semnala frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula local 25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, iar izolat grindină de dimensiuni mici.

Marţi, 27 August, 2019 - 08:35

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă trei zile de disconfort termic şi instabilitate atmosferică, cu temperaturi de 36 de grade, dar şi ploi, vânt şi grindină.

În zilele de marţi, miercuri şi joi disconfortul termic va fi ridicat, iar local în regiunile vestice, sudice şi sud-estice indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 şi 34 de grade în toate zonele de câmpie şi podiş, iar îndeosebi în Oltenia şi Muntenia se vor atinge valori de 35 - 36 de grade.

Sâmbătă, 17 August, 2019 - 05:37

După racirea accentuată din ultimele două zile, vremea se încălzeşte si vom avea temperaturi maxime care se vor încadra între 21 şi 30 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la munte, în vestul, sudul şi centrul ţării, transmite ANM.

 SÂMBĂTĂ - TEMPERATURI ÎN CREŞTERE

Joi, 15 August, 2019 - 10:36

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru Capitală valabilă de joi dimineaţă până vineri la ora 9:00, interval în care cerul va fi variabil, însă sunt aşteptate perioade cu averse şi descărcări electrice.

15 august. Prognoză specială pentru Capitală, emisă de ANM: Vreme instabilă, cu averse şi vânt. Temperatura maximă„Cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru fenomene specifice instabilităţii atmosferice va fi mai ridicată după-amiaza şi noaptea”, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru prognoza specială pentru Capitală.

Sâmbătă, 20 Iulie, 2019 - 11:09

Meteorologul de serviciu al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a anunțat că vremea în weekend va fi în general călduroasă, cu maxime cuprinse între 26 și 34 de grade Celsius. Cei care își petrec weekend-ul la mare vor avea parte de o vreme frumoasă, în schimb la munte vor fi și nori.

Vineri, 19 Iulie, 2019 - 12:55

Meteorologii anunaţă că mai multe localităţi din cinci judeţe se află sub cod galben de ploi, vânt şi descărcări electrice.
Localităţile vizate de codul galben sunt din judeţul Tulcea, respectiv pentru zona de munte a judeţelor Argeş, Prahova, Buzău şi Dâmboviţa.

Avertizările, în vigoare până la ora 14.00, anunţă descărcări electrice, grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului şi averse din care se vor cumula 15...30 l/mp.
 

Sâmbătă, 13 Iulie, 2019 - 13:10

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o informare meteorologică de vijelii și cantități de apă însemnate, valabilă pentru aproape toată țara și care expiră luni seara, la ora 21.00.

Meteorologii avertizează că instabilitatea atmosferică se va accentua, în după-amiaza zilei de sâmbătă în nord-vestul, vestul și local centrul țării, precum și în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică și în sud-vestul și sudul extrem al teritoriului.

Luni, 8 Iulie, 2019 - 18:46

Meteorologii au emis, luni seară, cod galben de ploi şi vijelii pentru Capitală, valabil până la ora 19:30. Sunt posibile descărcări electrice, averse şi grindină de mici dimensiuni.

Se pot semnala frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula local, mai ales în jumătatea de est a municipiului 15...20 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie, grindină de mici dimensiuni, informează meteorologii.

Duminică, 7 Iulie, 2019 - 11:41

Administrația Națională de Meterologie a transmis două avertizări meteo de furtuni.  Prima este o atenționare de cod galben în regiunile de nord-vest și nord, începând cu ora 12. Prin a doua avertizare, ANM transmite că furtunile vor cuprinde, începând cu ora 18, întreaga țară, regiunea de  sud-vest intrând sub cod portocaliu de furtuni și grindină până luni dimineață la ora 6.

Luni, 17 Iunie, 2019 - 08:46
Canicula in sud

Vremea va fi în continuare cãlduroasã, pe arii relativ extinse în regiunile sudice, estice şi local în cele centrale, cu disconfort termic ridicat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi va depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi, informează ANM.

ÎN ŢARĂ

Duminică, 16 Iunie, 2019 - 12:05
33 grade în Capitală

Aproape toata țara este sub cod galben de poli torenațiale și vijelii, până duminică seara, la ora 22.00, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

În cea mai mare parte a zonei de munte, precum și în Transilvania, în nordul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei și vestul Dobrogei, apoi și în Crișana, Banat și Maramureș, vor fi intervale în care instabilitate atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Sâmbătă, 15 Iunie, 2019 - 10:53

A fost emisă, sâmbătă, o atenționare cod galben de ploi torențiale, în cea mai mare parte a Moldovei și a Munteniei, local în Dobrogea, Oltenia, Crișana, Maramureș și la munte.

Administrația Naționale de Meteorologie (ANM),  că în cea mai mare parte a Moldovei și a Munteniei, local în Dobrogea, Oltenia, Crișana, Maramureș și la munte vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică accentuată.

Duminică, 2 Iunie, 2019 - 12:43

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben valabil duminică, de la ora 14.00 la 21.00 în zonele montane și în sudul țării, dar și avertizări cod galben și portocaliu de ploi abundente și instabilitate atmosferică pentru aproximativ jumătate din țară, valabile de duminică seară până luni la prânz. 

Sâmbătă, 1 Iunie, 2019 - 11:30

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, un Cod portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii în patru judeţe din zona Moldovei, precum şi o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în 29 de judeţe. 

Vineri, 31 Mai, 2019 - 12:26
în perioada de intensitate maximă a fenomenelor meteorologice

ANM a emis astăzi o avertizare de Cod portocaliu de averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, vijelii şi grindină pentru cea mai mare parte a Munteniei şi Dobrogei, sudul Moldovei, nordul Olteniei şi în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, valabilă în intervalul orar 31 mai, ora 15.00 - 1 iunie, ora 10.00.

De asemenea, începând de astăzi de la ora 12.00 până mâine, 1 iunie, la ora 10.00, intră în vigoare o atenţionare de cod galben de instabilitate atmosferică pentru cea mai mare parte a ţării, cu excepţia zonei de nord vest.

Duminică, 19 Mai, 2019 - 10:44

ANM informează că vremea va continua să fie instabilă, până marţi dimineaţa, în cea mai mare parte a ţării fiind prognozate ploi torenţiale, grindină şi vânt.

Potrivit informării meteorologice emise sâmbătă, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp şi pe arii restrânse 35...40 l/mp.

Marţi, 14 Mai, 2019 - 14:03

Hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundaţii valabilă de marţi seara până miercuri la ora 16.00, pentru râuri din nouă judeţe.

Avertizarea cod galben de inundaţii intră în vigoare marţi la ora 18 şi este valabilă până miercuri la ora 16.00, pentru râuri din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Hunedoara, Vâlcea, Argeş şi Olt.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele Caraş Severin, Mehedinţi şi Gorj.

Duminică, 12 Mai, 2019 - 12:16

Duminică se încălzeşte peste tot. Va domina atmosfera însorită, dar prin sud-vestul ţării, la deal şi la munte mai pot să vină câteva ploi de scurtă durată. Maximele termice pleacă de La 17 grade pe litoral şi ajung la 25 de grade în vest şi sud-vest.

Prognoza meteo pe regiuni

În Dobrogea şi Bărăgan găsim puţină ceaţă în orele dimineţii şi apoi vreme frumoasă, cu temperaturi în creştere. Prin Bărăgan se ating 24 de grade, însă la malul mării va fi mai răcoare: în jur de 17 grade.

Sâmbătă, 11 Mai, 2019 - 10:56

ANM anunță că plouă sâmbătă în nordul, centrul, sudul și sud-estul țării după-amiază și spre seară. Vor fi averse însoțite de tunete, fulgere, intensificări de vânt și izolat chiar de căderi de grindină.

Temperaturile sunt în creștere. Maximele de azi ajung până la 25 de grade prin zona Olteniei, iar mâine vor fi maxime de 26 de grade. Asta până la începutul săptămânii care urmează pentru că de marți, temperaturile vor fi în scădere și revin ploile.

Duminică, 5 Mai, 2019 - 12:12

Meteorologii au emis duminică o informare prin care anunţă ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină în toată ţara, până miercuri dimineaţă. Vremea se va răci, iar la munte va ninge şi va fi viscol.

Începând de duminică de la ora 15.00 până miercuri la ora 9.00, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină.

Sâmbătă, 4 Mai, 2019 - 18:31

Procesele biologice ale culturilor agricole se vor desfăşura, în general, normal pe aproape întreg teritoriul agricol al ţării pe durata următoarelor şapte zile, se arată în prognoza agrometeorologică valabilă pentru perioada 4 – 10 mai, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Marţi, 30 Aprilie, 2019 - 16:59

Administrația Națională de Meteorologie, a emis două atenționări COD GALBEN  valabile în perioada 30 aprilie, ora 15.00 – 01 mai, ora 10.00, de cantități de apă însemnate în Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, Transilvaniei și Crișanei și local în zona de munte, respectiv în ziua de 1 mai, între orele 10.00 –21.00, de intensificări susținute ale vântului în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum și în sudul Moldovei cu rafale de 55....65 km/h și temporar 70...75 km/h.

 

Duminică, 28 Aprilie, 2019 - 10:42

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit avertizarea meteo ce vizează manifestări de instabilitate atmosferică în toată țara în prima zi de Paște.

Informarea meteorolgică este valabilă până duminică, la ora 18.00.

În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe suprafețe mici căderi de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15-25 l/mp.

Sâmbătă, 27 Aprilie, 2019 - 19:14

Acoperișul unui bloc a căzut pe două mașini, iar câțiva copaci au fost doborâți la pământ, sâmbătă, la Timișoara, în urma unei furtuni, pompierii intervenind pentru înlăturarea lor.

Sâmbătă, 27 Aprilie, 2019 - 09:24

Meteorologii avertizează că în după-amiaza zilei de sâmbătă şi pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică, temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele de munte, Oltenia, Transilvania, Maramureş şi în nordul Crişanei.

Vor fi averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 25-30 l/mp şi punctiform 35-40 l/mp.

Duminică, 10 Martie, 2019 - 12:15

 

Vantul a provocat distrugerii in centrul tarii, iar duminica si luni va fi in vigoare o noua avertizare de rafale puternice de pana la 120 km/h.

La Brasov o bucata de tabla sta sa cada de pe cladirea Trezoreriei, aflata in Centrul Civic. Intervin reprezentantii ISU, pentru ca situatia sa nu devina periculoasa.

Vantul a desprins mai multe bucati de la acoperisul unui bloc, care au cazut pe strada Prunului, din acelasi oras.

Duminică, 10 Martie, 2019 - 08:24

ANM a emis, duminică, mai multe avertizări cod galben de vânt puternic, valabile pentru 14 judeţe. În zonele joase, vântul va sufla cu până la 70 de kilometri la oră, iar la munte rafalele vor depăşi 100 de kilometri la oră.

În judeţele Alba şi Mureş, se vor semnala intensificări ale vântului care la rafală vor atinge şi depăşi 50...70 kilometri la oră, iar la munte vor depăşi 80-90 kilometri la oră.

Vineri, 1 Martie, 2019 - 09:10

Meteorologii au emis cod galben de viscol în zonele de munte din nouă judeţe, anunţând intensificări ale vântului cu viteze de 100 de kilometri pe oră.
Prin urmare, zonele de munte din judeţele Prahova, Argeş şi Dâmboviţa se află vineri, până la ora 12.00, sub cod galben de viscol, vantul va putea ajunge la 100 de kilometri pe oră, potrivit unei avertizări emise de ANM.

De asemenea, zona joasă şi zona de munte din judeţul Suceava, judeţele Botoşani şi Iaşi, precum şi zonele de munte din Bacău, Vrancea şi Neamţ se află sub avertizare cod galben de viscol până la ora 10.00.

Subscribe to ANM