Joi, 20 Septembrie, 2018 - 15:00

În acest an, malurile pârâului Valea Copacilor, afluent de dreapta al râului Teleorman, au fost erodate din cauza viiturilor puternice. Din această cauză, în zona orașului Costești mai multe clădiri din apropierea cursului de apă au fost puse în pericol, iar cimitirul localității Costești risca să se prăbușească în albia pârâului. S-a impus astfel, realizarea unor lucrări de protecție a malurilor în regim de urgență.

Joi, 16 August, 2018 - 11:35

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat cantități importante de precipitații, în județele Suceava și  Maramureș, și punctual în județele Mureș, Sălaj și Bihor.
S-au înregistrat astfel 56,1 l/mp la SH Câmpulung Moldovenesc (râul Moldova), 54,6 l/mp la SH Horodnic (râul Pozen), 48,8 l/mp la SH Nușfalău (râul Barcău), 48 l/mp la SH Mara (râul Mara), 41 l/mp la SH Miercurea Nirajului (râul Niraj).  
Au fost emise 14 Atenționări hidrologice pentru fenomene imediate și 4 Avertizări hidrologice pentru fenomene imediate – Cod Portocaliu. 

Marţi, 14 August, 2018 - 19:43

În data de 13 august 2018, A.N. „Apele Române” prin Administrația Bazinală de Apă Siret/Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava a fost informată de către S. CONVERSMIN S.A. București - punct de lucru Vatra Dornei că, în urma precipitațiilor abundente căzute în ultima perioadă s-a constatat antrenarea de material din corpul iazului Tărnicioara, județul Suceava, prin sistemul de evacuare din canalul de subtraversare al  iazului.

Marţi, 14 August, 2018 - 18:18

În data de 12 august 2018, în urma deraierii unui tren transport marfă ale cărui vagoane transportau biodiesel pe linia C.F., magistrala București - Craiova, în zona podului C.F. din localitatea Cârcea, județul Dolj, pe sensul de deplasare spre Craiova, s-au constatat scurgeri de substanțe.

         Echipele de intervenție ale A.N. „Apele Române” prin Administrația Bazinală de Apă Jiu au întreprins următoarele acțiuni:

Vineri, 27 Iulie, 2018 - 13:45

Vineri, 27 iulie 2018, directorul A.N. „Apele Române”, Victor Sandu  l-a însoțit pe ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, într-o vizită de lucru în județul Alba. În acest context, la sediul primăriei Câmpeni are loc o întâlnire, unde participă alături de persoanele menționate și directorul Administrației Bazinale de Apă Mureș, Cristian Bratanovici, primarul orașului Câmpeni, Andreș Ioan - Călin, parlamentari, precum și autorități locale. 
       

Miercuri, 18 Iulie, 2018 - 17:00
Coordonată chiar de directorul general Apele Romane

Administrația Națională „Apele Române” a început de luni, 16 iulie 2018, acțiunile de ecologizare a unor zone ale lacului Bicaz în colaborare cu R.N.P. Romsilva, Hidroelectrica S.A., Consiliul Județean și Prefectura Județului Neamț, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț, reprezentanți ai Jandarmeriei din același judet, precum și cu alte instituții deconcentrate (Garda de Mediu și Agenția Națională pentru Protecția Mediului).

Directorul General al A.N. „Apele Române”, Victor Sandu coordonează operațiunea de la fața locului.

Miercuri, 27 Iunie, 2018 - 11:07

A.N. „Apele Române”,  prin Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, a emis o Avertizare Hidrologică de Cod Galben și Cod Portocaliu, valabilă în intervalul 27 iunie 2018, ora 06:00 – 28 iunie 2018, ora 14:00. Aceasta vizează scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE, după cum urmează:
COD GALBEN

Miercuri, 13 Iunie, 2018 - 13:34
din zonele vizate de avertizarea hidrologică

Miercuri, 13 iunie 2018, a avut loc în cadrul Ministerul Apelor și Pădurilor, ședința Comitetului Ministerial pentru Situații de Urgență generată de emiterea Avertizării hidrologice nr.30 din data de 12 iunie 2018, cod galben și cod portocaliu. Aceasta vizează scurgeri importante de pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de apărare, la nivelul Administrațiilor Bazinale de Apă Someș – Tisa, Crișuri, Mureș, Banat, Jiu, Olt, Argeș – Vedea și Buzău – Ialomița.

Luni, 16 Aprilie, 2018 - 12:16

În intervalul 14 – 15 aprilie 2018, în vederea stopării și neutralizării undei de poluare, a fost solicitat sprijinul Administrațiile Bazinale de Apă – Crișuri, Banat, Jiu, Olt și Someș-Tisa, pentru a aproviziona suplimentar echipele de intervenție cu materiale și baraje absorbante.

Subscribe to A.N. „Apele Române”