Miercuri, 8 Iulie, 2020 - 12:24

O bogată colecție de peste 100 de piese de grafică semnate de cei mai renumiți pictori moderni ai lumii - Dali, Picasso, Magritte, Matisse, Modigliani sau Chagall, reprezentanți ai fenomenului artistic cunoscut sub numele de Școala de la Paris, este scoasă la vânzare în Micul Paris pe 14 iulie, dată care marchează totodată Ziua Națională a Franței.

 

Luni, 6 Iulie, 2020 - 10:02

În centrul Bucureștiului, ieri seară, joi, 2 iulie, a avut loc cea mai bună licitație de artăcontemporană românească a anului, care a înregistrat vânzări totale de aproximativ 400.000de euro (cca. 2 milioane de lei), confirmând trendul de creștere al interesului colecționarilorpentru segmentul de artă contemporană, atât raportat la componenta ei investițională, cât și,mai ales, la deschiderea către artă a gustului noilor generații.  Licitațiile   de   artă  contemporană,   segment   în   creștere,  ne-au   obișnuit,   regulat,   lafiecare ediție, cu noi recorduri absolute de artist.

Marţi, 30 Iunie, 2020 - 13:20

Peste 200 de piese de colecție - monede rare, lingouri, bijuterii, obiecte muzeale manufacturate în celebre ateliere europene și românești sau medalii unicat, cântăresc aproximativ 200 de kg de aur și argint în licitația din 7 iulie, în timp ce prețul aurului a crescut la un maxim istoric de 15% de la începutul anului. În aceste condiții, investitorii caută în mod activ soluții de protejare a portofoliilor și găsesc în piața aurului, care a devenit cea mai dinamică în acest an, cel mai de încredere vehicul de tezaurizare.

Vineri, 19 Iunie, 2020 - 10:47

Într-o perioadă de grea încercare pentru omenire, arta a dovedit de-a lungul timpului că se comportă ca un salvator și un important pilon în susținerea unor cauze nobile. Arta contemporană ne dă curaj, prin panoul variat de abordări simbolice ale vieții contemporane sau prin explorarea unor subiecte sensibile la nivel mondial, devenind, astfel un jucător de excepție în viața comunitară. 

Marţi, 16 Iunie, 2020 - 11:53

„Vă voi vorbi despre oamenii petrolului
și despre sufletul lor negru și mai inflamabil decât petrolul…
Vă voi vorbi despre crimele lui și ale oamenilor lui…
Eu care sunt negru și urât…
eu care murdăresc și distrug tot ceea ce ating
și care asemeni petrolului sunt ticălos, pătimaș și ignorant
și nu-mi pasă de prăpădul pe care vorbele mele îl aduc pe lume”

Marţi, 5 Mai, 2020 - 13:50

Ambasadorul campaniei „Alerg pentru Autism” și pasionatul de alergare, Daniel Zamfiropol, a parcurs 100 de kilometri în 24 de ore, implicându-se într-un demers fără precedent pentru susținerea tratamentelor la distanță a copiilor cu autism care nu pot să ajungă în centrele de recuperare din cauza pandemiei de coronavirus. Inițial, proiectul urma să se desfășoare la țărmul Mării Negre unde particinații urmau să alerge la un ultramaraton de 24 de ore pe nisipul mării.

Joi, 19 Martie, 2020 - 13:15

Artmark anunță public că va dona 5% din veniturile casei de licitație aferent sesiunilor de licitație organizate în lunile martie și aprilie, pentru achiziționarea urgentă de aparatură medicală performantă și bonificarea personalului medical român suprasolicitat. Astfel, un procent semnificativ din prețul plătit pentru frumusețe – un obiect de artă sau o bijuterie – se varsă de către Artmark, în numele său și al colecționarilor săi, către fondul de solidaritate umană și medicală în fața epidemiei. 

Vineri, 28 Februarie, 2020 - 10:49

Hârtii și manuscrise vechi, de colecție, cărți cu un puternic caracter documentar ce provin din colecții prestigioase sunt scoase la licitație. Unele exemplare poartă semnătura olografă a autorilor, precum Arghezi, Nichita Stănescu, Eliade, Rebreanu sau Labiș, iar altele sunt clasate în patrimoniul național cultural. 

Luni, 24 Februarie, 2020 - 18:02

Cel mai mare diamant, ce a ieșit vreodată la vânzare în România, este scos la licitație. Briliantul de circa 8,59 carate este estimat între 45.000 și 65.000 de euro și este expus la Palatul Cesianu-Racoviță.

Prețiosului diamant i se adaugă și alte aproximativ 200 de bijuterii de colecție care depășesc valoarea totală de 2 milioane de euro.

Miercuri, 29 Ianuarie, 2020 - 12:21

În weekend-ul 11-12 februarie are loc prima licitație cu prețuri descrescătoare. Cu suport organizatoric Artmark și sub brandul Hanul cu Tei, se pune în vânzare stocul de artă românească, de artă europeană și de bijuterie al unei galerii cunoscute din București.

Data  de 11 aduce o licitație dezvelită de inhibiții! Prețurile o iau în jos!

              Nudurile lui Pallady se află printre piesele de rezistență ale licitației și au prețul de pornire mediu de 1.000 euro!

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 13:11

Litografii ale unor opere semnate de Dali, Picasso, Magritte, Matisse, Chagall sau Modigliani, cu preţuri de pornire între 150 şi 1.000 de euro, deschid, joi, 30 ianuarie, de la ora 19,00, prima licitaţie de grafică europeană a anului, organizată de Artmark.

Potrivit unui comunicat de presă la licitaţie sunt scoase litografiile celebrelor lucrări ale modernismului semnate de Picasso "Femei din Avignon", "Femei din Alger", "Cleopatra" sau "Consolare", cu preţuri de pornire între 200 şi 500 de euro.

Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 18:24

Ambasadorul Marii Britanii la București, personalități ale societății românești, alături de Artmark, susțin cauza Hospice în cadrul ultimei Licitații de Artă Contemporană din 2019.

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 10:57

Speranță ,,Pentru cei rămași”! Artmark și Asociația și Veteranilor cu Dizabilități Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, AMVVD vă provoacă la un meci în care se joacă destinul militarilor români care au luptat pentru apărarea țării. 
Tricouri legendare de fotbaliști, mingi alergate prin gazon, dar cu onoarea nepătată, mănuși de box care au marcat adevărate knockout-uri. Acestea sunt doar câteva dintre obiectele încărcate de amintiri şi de glorie ce au aparţinut personalităților sportive şi care se vor vinde la preţuri accesibile în cadrul licitaţiei Artmark. 

Miercuri, 23 Octombrie, 2019 - 19:21

Publicul român a ales arta de patrimoniu. Lucrări rare, unele dintre ele fiind expuse public pentru prima dată. Aproximativ 200 de palete au fost ridicate pentru alegerile făcute, circa 70% dintre cumpărători au fost prezenți în sala de licitație, iar 30% online sau telefon.

Cu o rată de adjudecare de 82%, alegerea colecționarilor a dus și la cea mai bună tranzacție a anului 2019 – „Lecția” lui Nicolae Tonitza adjudecată pentru suma de 190.000 de euro, artistul menținându-și, astfel, locul fruntaș în Topul 100 Mari Maeștri ai Artei Românești.  

Marţi, 24 Septembrie, 2019 - 13:44

În locul în care pe vremuri jupânii și jupânițele își găseau tihna, locul în care mai târziu elita Bucureștiului găsea oricând un obiect special de artă, fie el pictură ori obiect de design interior, în acel loc încărcat de istorie și tradiții - la Hanul cu Tei - sâmbătă și duminică s-a produs conectarea prezentului cu trecutul printr-o doză concentrată de artă.

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 12:40

O nouă formulă de abordare a pieței de artă pentru tinerii iubitori de frumos: 1/3/40/100, a casei de licitaţii dedicate artei contemporane tinere din Europa de Est, Lavacow.

Lavacow și ale sale licitații de artă Supercontemporană, precum cea din data de 10 iulie, promovează trimestrial pe artiști tineri emergenți, sub 40 de ani, de la care selectează lucrări semnificative, la prețuri de pornire foarte mici, majoritatea sub 500 de euro.

Joi, 6 Iunie, 2019 - 09:49

Pentru câteva clipe, în sufletele noastre de spectatori, azi se reface cuplul Stela – Arșinel.

La câțiva pași depărtare, astăzi, 6 iunie, au loc două importante evenimente: ziua lui Alexandru Arșinel, sărbătorită printr-o Gală a Excelenței în Teatrul de Revistă, intitulată ”Și iată, c-au trecut 80 de ani” și memoria Stelei Popescu adusă în actualitate la doi pași de Sala Savoy, la Artmark, prin  “Ultimul spectacol. Licitația colecției de artist Stela Popescu”. 

Miercuri, 5 Iunie, 2019 - 12:30
“Epoca de Aur”

Nu, nu este vorba despre celebra sintagmă creată de ideologii comuniști, ci de primul roman al lui Mark Twain, intitulat Epoca de Aur. Privind la societatea americană, la fel ca nenea Iancu al nostru, Twain avea să afirme: „Cititorule, să presupunem că ai fi idiot. Sau că ai fi parlamentar... Dar stai, că mă repet.” 

Plin de umor, Mark Twain a fost un autodidact și exponent tipic al visului american, dar și cel mai aprig critic al acestuia, dezvăluind prăpastia dintre aparențe si realitate, dintre iluzia americană și ce s-a ales de ea mai târziu.

Joi, 30 Mai, 2019 - 13:01

O operă de importanță muzeală semnată de Ștefan Luchian va fi repatriată prin intermediul Licitației Artmark din data de 11 iunie. Este vorba despre lucrarea Hanul din Moinești [1909], ce revine după o îndelungată viețuire în Cehia, într-o colecție de artă românească.

Moineștiul începutului de secol XX era un loc frecventat de turiști în special pentru băile tămăduitoare. Frumusețea locului atrage însă și pe unii artiști, cum ar fi de pildă, Ștefan Luchian. La Moineşti lucrează mai cu nerv, tuşele de culoare devin mai intense și prevestesc o etapă de vârf a artistului.

Marţi, 14 Mai, 2019 - 11:08

Siegmund Warburg considera că “bancherul ideal este acela care știe să aprecieze literatura și artele, mai degrabă decât un specialist în probleme financiare”, fapt care l-a și determinat de altfel să își creeze o frumoasă colecție de artă. 

Joi, 9 Mai, 2019 - 13:03

Licitaţia de grafică europeană, inclusive o selecție de sculpture de Salvador Dalí. Joi, 23 mai 2019, 19:00
Artmark. Palatul Cesianu-Racoviță 
Gala, Jacqueline, Jeanne, Bella… Cine au fost și ce au avut în comun toate aceste femei? 
Au fost muze pentru marii artiști ai modernității.

Gala, pe numele adevărat Elena Ivanovna Diakonova, născută în Kazan, Rusia. Fosta soție a lui Paul Éluard, eterna iubită a lui Dalí.

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 13:18

După Licitația de Artă Postbelică și Contemporană care a avut loc ieri, 17 aprilie, la Artmark, se conturează perspectiva investiției și pe termen scurt.
    
Vorbim despre cea mai reușită licitație de artă contemporană din ultimii doi ani, vânzările totale însumând cca. 450.000 de €.

A doua cea mai bine vândută lucrare de Adrian Ghenie într-o licitație din România, Landscape, a fost adjudecată pentru 85.000 de €.

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 14:27

Într-una din zilele lunii septembrie ale anului 1927 vremea s-a arătat a fi generoasă cu europenii. După 15 ore și 15 minute de înotat, Mercedes Gleitze este așteptată de sute de spectatori la Dover, pe malul Canalului Mânecii. Cade epuizată, dar îi mulțumește lui Dumnezeu că este încă în viață și conștientă. Acea zi avea să rămână de două ori în istorie. 

Joi, 7 Martie, 2019 - 11:56

Licitaţia de Primăvară, inclusiv o colecție repatriată din Cehia și o colecție retrocedată de Muzeul Național de Artă al României. 27 martie 2019, ora 19.30. Radisson Blu Hotel Bucharest

Operele celor mai cunoscuți pictori români se aflau în dimineața lui `64 pe pereții casei din strada Nicolae Iorga nr.47, când medicul Ioan Dumitrescu Popovici este arestat, condamnat și întemnițat de către regimul comunist. 

Miercuri, 20 Februarie, 2019 - 09:43

Nizami Ganjavi, cel mai renumit poet al literaturii persane, compunea în secolul al XII-lea o serie de poeme romantice strânse laolaltă sub denumirea de Khamsa (Cele cinci comori). Poemele sale au reprezentat o bogată sursă de inspirație pentru arta miniaturii, devenind probabil unele dintre cele mai ilustrate texte persane. La British Library este ținut la mare preț manuscrisul Khamsa realizat la comanda Împăratului Akbar în 1590.

Dar poemele lui Nizami Ganjavi au inspirat în aceeași măsură și pe meșterii de covoare. 

Joi, 14 Februarie, 2019 - 11:46

În 1910 Alexandru Vlahuță dedica operei lui Nicolae Grigorescu prima monografie. Pe parcursul prieteniei dintre scriitor și artist, Grigorescu îi va zugrăvi lui Vlahuță două portrete importante, al tatălui său, starețul Nectarie, și un portret al fiicei mezine, Anișoara. Același Vlahuță avea să adauge în colecția sa opera Țărăncuță, prezentă în Licitația de Artă de Mărțișor din 28 februarie, ce pleacă de la un preț de pornire de doar 25.000 euro. 

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 12:18

    
Licitația unei selecții din colecția de artă Lucrezia şi Ion Pacea. 21 februarie. Ora 19.30
Licitația colecției Dr. Anamaria Roth și Dr. Edgar Nicolau de Artă Orientală Veche. 21 februarie. Ora 20.30
Artmark, Palatul Cesianu-Racoviță

Luni, 4 Februarie, 2019 - 12:44

Licitația Artmark a primei părți a colecției de artă românească a bancherului olandez Anthony van der Heijden a avut loc în data de 31 ianuarie și a reprezentat un adevărat triumf al artei românești. Cu toate acestea, domnul Van der Heijden consideră că arta românească este încă subevaluată și, prin urmare, o investiție solidă: "Ca orice colecționar în căutare de oportunități, a trebuit să lupt împotriva dorinței de a licita personal pentru o serie de picturi."

Luni, 28 Ianuarie, 2019 - 12:32

Licitaţia de Artă Europeană, inclusiv o selecție din colecția de artă clasică a diplomatului Vasile Stoica, 5 februarie, ora 20:30
Artmark, Palatul Cesianu-Racoviță

Luni, 21 Ianuarie, 2019 - 11:38

Licitaţia de Autografe, inclusiv colecția D.P. 
Joi, 31 ianuarie 2019, ora 20:30, Artmark, Palatul Cesianu-Racoviță

6 și 9 august 1945. Hiroshima și Nagasaki dispăreau de pe fața Pământului.

Subscribe to artmark