Marţi, 2 Iulie, 2019 - 10:38

La solicitarea Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), în baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, Ministerul Sănătăţii organizează joi, 4 iulie 2019, ora 15.00, la sediul Ministerului Sănătăţii, sala de consiliu, etaj 2, şedinţa publică de dezbatere a proiectului de Ordin privind modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 368/2017 pentru aprobarea Normelor privind modul de calcul și procedura de aprobare a prețurilor maximale ale medicamentelor de uz uman.

Miercuri, 22 Mai, 2019 - 10:08
şi biosimilare din Uniunea Europeană

Cererea mondială de medicamente a crescut enorm (ajungând la 1,1 mii de miliarde EUR în 2017). În paralel, există o tendinţă de schimbare a direcţiei către o cotă de piaţă din ce în ce mai mare pentru medicamentele generice şi biosimilare. Presupunând o rată de creştere anuală de 6,9%, în 2020 medicamentele generice şi biosimilare vor reprezenta 80% din totalul medicamentelor ca volum şi aproximativ 28% ca valoare*.

Luni, 13 Mai, 2019 - 12:18

La solicitarea ASOCIAȚIEI PRODUCĂTORILOR DE MEDICAMENTE GENERICE DIN ROMANIA (APMGR), în baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, Ministerul Sănătăţii organizează joi, 16 mai 2019, ora 11.00, la sediul Ministerului Sănătăţii, sala de consiliu, etaj 2, şedinţa publică de dezbatere a proiectului de Ordin privind modificarea anexei nr. 1 la Ordinul ministrului sănătății publice și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr.

Luni, 11 Februarie, 2019 - 13:47

APMGR solicită autorităţilor convocarea de urgenţă a grupului de lucru pentru taxa clawback: Introducerea calculului diferenţiat pentru taxa clawback reprezintă singura soluţie pentru a opri dispariţia medicamentelor ieftine de pe piaţă

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice (APMGR) solicită autorităţilor convocarea de urgenţă a grupului de lucru pentru taxa clawback şi luarea unei decizii imediate pentru introducerea calculului diferenţiat al acesteia - singura măsură care poate opri dispariţia medicamentelor ieftine de pe piaţă.

Joi, 25 Octombrie, 2018 - 08:35
şi contribuie la distrugerea industriei locale producătoare de medicamente generice

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice (APMGR) şi Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) acuză autorităţile că ignoră soluţia calculului diferenţiat al taxei clawback în ciuda dispariţiei a mii de medicamente ieftine şi a studiilor de impact care susţin validitatea acesteia. 

Subscribe to Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR)