Marţi, 17 Septembrie, 2019 - 08:46
MAE contribuie la informarea cetăţenilor români din străinătate cu privire la alegerile prezidenţiale 2019

Din momentul intrării în vigoare a Legii 148/2019 prin care s-au stabilit modalităţile de exercitare a dreptului de vot în străinătate în contextul alegerilor prezidenţiale din acest an, respectiv 28 iulie 2019, Ministerul Afacerilor Externe (MAE), alături de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) şi Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, a demarat multiple acţiuni de informare a cetăţenilor din străinătate în vederea facilitării exercitării de către aceştia a dreptului de vot.

Luni, 16 Septembrie, 2019 - 10:40

Precizările preşedintelui AEP legate de utilizarea datelor cu caracter personal ale alegătorilor români din străinătate exclusiv în procesele electorale

Preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, revine asupra repetatelor asigurări pe care le-a oferit în legătură cu utilizarea datelor cu caracter personal ale alegătorilor români din străinătate şi precizează, din nou, că acestea sunt destinate exclusiv proceselor electorale.

Vineri, 13 Septembrie, 2019 - 10:26

Total subvenţie de la bugetul de stat pentru fiecare partid politic

1. Partidul Social Democrat
- Valoare subvenţie rezultată în urma aplicării algoritmului de calcul prevăzut la art. 24 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 10/2016 - 13.516.245,66 lei
- Valoare subvenţie virată de AEP în contul fiecărui partid politic, în prima decadă a lunii septembrie 2019 - 13.516.245,66 lei

Joi, 5 Septembrie, 2019 - 15:33

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că a cerut Autorităţii Electorale Permanente să extindă termenul pentru înscrierea românilor din străinătate în Registrul electoral, pentru a creşte numărul celor care pot vota prin corespondenţă.

„Îmi face o deosebită plăcere să particip la acest eveniment ce reunește români din țară și de pretutindeni, deschiși să lucreze împreună pentru a cauta soluții în sprijinul tuturor.

Joi, 5 Septembrie, 2019 - 10:20

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că a cerut Autorităţii Electorale Permanente să extindă termenul pentru înscrierea românilor din străinătate în Registrul electoral.

"Am cerut Autorităţii Electorale Permanente să extindă termenul pentru înscrierea românilor din străinătate în Registrul electoral, pentru a creşte numărul celor care pot vota prin corespondenţă", a declarat Dăncilă la deschiderea Forumului românilor de pretutindeni, eveniment ce are loc în Bucureşti. 

Miercuri, 4 Septembrie, 2019 - 17:00

Un număr de 20.040 de persoane s-au înregistrat pentru vot prin corespondenţă şi 19.430 pentru cel la secţia de votare până miercuri, la ora 13,00, în contextul alegerilor prezidenţiale, informează Autoritatea Electorală Permanentă.

Vineri, 30 August, 2019 - 11:45

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) constată că, după 33 de zile de funcţionalitate a portalului www.votstrainatate.ro, numărul cetăţenilor români care s-au înregistrat ca alegători în străinătate este "dezamăgitor de mic", în condiţiile în care mai sunt doar 13 zile pentru înscriere.

Miercuri, 28 August, 2019 - 19:42

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că miercuri a început perioada electorală pentru alegerile prezidenţiale din acest an şi precizează că, pentru prima dată la un scrutin prezidenţial, campania electorală va fi finanţată de la bugetul de stat.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informeaz, într-un comunicat remis News.ro, că astăzi, 28 august 2019, începe perioada electorală pentru alegerea Preşedintelui României, aceasta urmând a se încheia după publicarea rezultatului scrutinului în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Marţi, 20 August, 2019 - 13:56

Situaţia actualizată a înregistrărilor pe portalul www.votstrainatate.ro ale alegătorilor români aflaţi în afara ţării, precum şi precizări legate de exercitarea votului prin corespondenţă

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că numărul cetăţenilor români care s-au înregistrat online pe portalul www.votstrainatate.ro ca alegători în străinătate, până luni, 19 august, ora 23:00, a depăşit 20.000, peste 10.000 dintre aceştia accesând ca opţiune votul prin corespondenţă.

Vineri, 16 August, 2019 - 19:19

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, în doar 20 de zile de funcţionalitate a portalului www.votstrainatate.ro, numărul înregistrărilor pentru votul prin corespondenţă a ajuns astăzi, 16 august 2019, ora 16:15 la 8.890, depăşind astfel numărul total al înscrierilor pentru votul prin corespondenţă pentru alegerile parlamentare din anul 2016, de numai 8.889 pe o perioada de 5 luni pentru acelaşi demers.

Marţi, 13 August, 2019 - 08:31

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică, invită societatea civilă şi mass-media să sprijine campania de informare a alegătorilor care doresc să voteze în străinătate la alegerile prezidenţiale din acest an. 

Vineri, 9 August, 2019 - 18:30

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că astăzi, 9 august, nu a participat niciun reprezentant al celor 29 de asociaţii civice invitate de preşedintele AEP la o discuţie pe tema problemelor ridicate de acestea în scrisoarea deschisă adresată luni, 5 august 2019, atât Autorităţii, cât şi Ministerului Afacerilor Externe (MAE). 

Luni, 5 August, 2019 - 19:21

În prima săptămână de înscrieri, 7.253 de alegători români s-au înregistrat online pe portalul www.votstrainatate.ro, potrivit unui comunicat al Autorității Electorale Permanente.

Numărul celor care optează pentru votul prin corespondență este tot mai mare, spune AEP; care subliniază că această variantă are și cele mai multe avantaje, respectiv posibilitatea de a vota de acasă printr-o procedură simplă şi sigură și evitarea aglomerației din secții și costul deplasării până acolo.

Luni, 29 Iulie, 2019 - 16:35

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că de la momentul începerii înregistrărilor pe portalul www.votstrainatate.ro, şi anume 28 iulie 2019, ora 12:00, şi până în prezent, s-au înscris 1.420 de alegători români.

Dintre cele două variante disponibile, vot prin corespondenţă sau la o secţie de votare din străinătate mai aproape de domiciliu sau reşedinţă, până la acest moment cea mai accesată opţiune este cea pentru votul prin corespondenţă.

Vineri, 26 Iulie, 2019 - 13:50

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că, începând de duminică, alegătorii români din străinătate care doresc să voteze la prezidenţialele din acest an prin corespondenţă sau la o secţie din afara ţării mai aproape de domiciliul sau reşedinţa lor se pot înregistra online.

Potrivit unui comunicat al AEP, alegătorii români se pot înregistra online pe portalul www.votstrainatate.ro.

Înscrierea va începe duminică, la ora 12,00, ora României, iar formularele vor fi active până în data de 11 septembrie.

Miercuri, 24 Iulie, 2019 - 17:38

Românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidențiale între 8 și 10 noiembrie și între 22 și 24 noiembrie pentru cel de al doilea tur, iar una dintre principalele condiții pentru înființarea de secții de votare în străinătate este ca alegătorii să se preînregistreze pe platforma online a Autorității Electorale Permanente (AEP), a declarat, miercuri, președintele AEP, Constantin Mitulețu-Buică. 

Marţi, 2 Iulie, 2019 - 15:17

Președintele AEP, Constantin-Florin Mitulețu Buică, a declarat, marți, că a avut o discuție cu premierul Viorica Dăncilă, iar alegerile prezidențiale urmează să se desfășorare pe 10 noiembrie, primul tur de scrutin, și 24 noiembrie, al doilea tur. 

Președintele Autorității Electorale Permanente a precizat că a avut o discuție, luni seară, cu șeful Executivului, despre acest subiect. 

Decizia va fi luată printr-o Hotărâre de Guvern, care a fost pregătită de AEP, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) fiind co-inițiator al documentului. 

Marţi, 2 Iulie, 2019 - 13:11

Total subvenţie de la bugetul de stat pentru fiecare partid politic

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 09:25

Participarea electorală şi educaţia pentru democraţie sunt interconectate şi stimulează implicarea civică, funcţionând pe principiul vaselor comunicante şi având ca obiectiv consolidarea democraţiei. Aceasta este principala concluzie care s-a desprins, după cele două zile de dezbateri din cadrul Conferinţei internaţionale cu tema "Participarea electorală şi educaţia pentru democraţie", organizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) în parteneriat cu Reţeaua de competenţe electorale francofone (RECEF).

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 12:24

Conferinţa internaţională cu tema "Participarea electorală şi educaţia pentru democraţie", organizată de Autoritatea Electorală Permanentă în parteneriat cu Reţeaua de competenţe electorale francofone
(Sinaia, 5 - 7 iunie 2019)

În perioada 5 - 7 iunie 2019, va avea la Sinaia Conferinţa internaţională cu tema "Participarea electorală şi educaţia pentru democraţie", organizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) în parteneriat cu Reţeaua de competenţe electorale francofone (RECEF).

Joi, 30 Mai, 2019 - 15:00

Preşedintele AEP, Constantin Mituleţu-Buică, a propus înfiinţarea unui grup de lucru interinstituţional în vederea intoducerii votului electronic şi cel prin corespondenţă până la alegerile prezidenţiale.

Șeful AEP propune, de asemenea, eliminarea din secţiile de votare a listelor electorale tipărite.

Propunerea a fost iniţiată în cadrul unei întâlniri a preşedintelui AEP cu reprezentanţii instituţiilor naţionale cu atribuţii în organizarea şi desfăşurarea alegerilor.

Joi, 30 Mai, 2019 - 09:28

Comunicat de presă privind întâlnirea finală organizată de AEP cu reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii în organizarea şi desfăşurarea alegerilor, asigurarea securităţii cibernetice şi protecţia datelor cu caracter personal

Vineri, 24 Mai, 2019 - 20:00

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis faptul că sondajele de opinie realizate telefonic, prin SMS/MSM, sau exit-poll-uri la ieșirea de la urne, sunt interzise, duminică, la alegerile europarlamentare, în lipsa unei acreditări a Biroului Electoral Central (BEC):

Marţi, 21 Mai, 2019 - 09:30

La solicitarea Autorităţii Electorale Permanente (AEP), unităţile administrativ-teritoriale, subdiviziunile administrativ-teritoriale au transmis lista secţiilor de votare care îndeplinesc condiţia de accesabilitate, conform Hotărârii nr. 44/2016 a AEP privind setul de condiţii minimale pe care trebuie să le îndeplinească locaţiile în care funcţionează secţiile de votare, precum şi dotarea minimală a acestora.

Miercuri, 8 Mai, 2019 - 11:50

În data de 7 mai 2019, la sediul Autorităţii Electorale Permanente (AEP) a avut loc, sub conducerea preşedintelui Autorităţii, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, cea de-a patra întâlnire cu reprezentanţii instituţiilor naţionale cu atribuţii în organizarea şi desfăşurarea alegerilor, asigurarea securităţii cibernetice şi protecţia datelor cu caracter personal, în vederea punerii în aplicare a prevederilor Recomandării Comisiei Europene C (2018) 5.949 din 12 septembrie 2018 privind reţelele de cooperare în domeniul alegerilor, transparenţa online şi prevenţia incidentelor de securitate cibern

Vineri, 3 Mai, 2019 - 13:43

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că în data de 02.05.2019 au avut loc tragerile la sorţi computerizate pentru desemnarea operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale secţiilor de votare din ţară, precum şi a rezervelor acestora, în vederea alegerilor pentru Parlamentul European din data de 26 mai 2019.

Tragerile la sorţi computerizate au fost efectuate în şedinţă publică, în prezenţa reprezentanţilor presei, la sediul central al Autorităţii Electorale Permanente.

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 13:21

La solicitarea reprezentaților mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele: 

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 13:16

La solicitarea reprezentaților mass media, Biroul de Informare și Relații Publice al DNA este abilitat să transmită următoarele: 

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 12:46

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente Constantin Buică a declarat, miercuri, că AEP va finaliza controlul privind finanaţarea PSD până în luna noiembrie.

Miercuri, 6 Martie, 2019 - 08:18

Comunicat de presă referitor la elaborarea proiectului de hotărâre a AEP privind procedura de eliberare a adeverinţelor care atestă îndeplinirea condiţiilor prevăzute de art. 73 alin. (3) şi (4) din Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, precum şi a observatorilor externi la alegerile europarlamentare

Subscribe to Autoritatea Electorală Permanentă (AEP)