Joi, 10 Decembrie, 2020 - 18:42

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a transmis joi o serie de sfaturi pentru românii aflați în goana după cumpărăturile pentru masa de Crăciun și Revelion.

Joi, 8 Octombrie, 2020 - 13:09

Curtea de Conturi a României a efectuat o misiune de audit al performanței la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) privind activitatea desfășurată de către entitate începând cu anul 2015. Obiectivul general al misiunii a vizat evaluarea modului în care activitatea privind protecția consumatorilor s-a desfășurat în condiții de eficiență, eficacitate și cu respectarea criteriului de economicitate.

Vineri, 14 August, 2020 - 18:30

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au dat, în acest sezon estival, amenzi în valoare de 1,8 milioane de lei în sudul litoralului, adică de la Costineşti la Vama Veche, unde au găsit mai multe nereguli, printre care mâncare expirată, camere de hotel cu igrasie şi şezlonguri murdare.

Vicepreşedintele ANPC, Valentina Veronica Mitran Piticu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că mulţi operatori economici au dat dovadă de neglijenţă şi nepăsare faţă de viaţa şi sănătatea consumatorilor.

Vineri, 29 Mai, 2020 - 11:31

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat, pe 27 mai 2020, o amplă acțiune de control menită să verifice respectarea legislației în vigoare, în cazul comercializării de produse alimentare și de jucării, în contextul apropiatei Zile Internaționale a Copilului, care va fi sărbătorită la începutul săptămânii viitoare.

Joi, 27 Februarie, 2020 - 19:00

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor derulează în această perioadă un control la nivel național privind calitatea serviciilor adiacente serviciilor medicale, prestate în cadrul unităților spitalicești, informează un comunicat.

Comisarii ANPC vor efectua controale în spitalele din toate cele 41 de județe ale României, inclusiv în Municipiul București.

Joi, 20 Februarie, 2020 - 15:19
Peste 405 kg de produse nesănătoase, confiscate

Peste 405 kilograme de produse nesănătoase, respectiv prăjituri, bomboane, acadele sau chipsuri, dar și 627 litri de sucuri și băuturi răcoritoare au fost confiscate de inspectorii ANPC, în urma mai multor controale făcute la chioșcurile și cantinele școlilor și liceelor din București.

Marţi, 18 Februarie, 2020 - 15:00

Grădiniţa '101 Dalmaţieni' şi grădiniţa afiliată Şcolii Gimnaziale 'Avram Iancu' din Sectorul 4 au primit din partea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) amendă de câte 10.000 de lei şi notificare de părăsire a spaţiului în care funcţionează temporar, a anunţat, marţi, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Joi, 13 Februarie, 2020 - 13:47

În perioada 13-14 februarie 2020, Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Eduardt Cozminschi, se află în judeţul Botoşani unde va coordona o serie de verificări care fac parte dintr-o amplă acţiune tematică de control, la nivel naţional, care se va desfăşura în unităţile de alimentaţie publică şi în saloanele ce au ca specific organizarea de evenimente, cu ocazia începutului primăverii.

Marţi, 28 Ianuarie, 2020 - 12:42

Sărbătorile au trecut, iar dacă mâncarea pe care ați preparat-o v-a provocat indigestie, vă spunem noi de ce. ANPC a făcut publice rezultatele controalelor făcute în tre 25 noiembrie şi 20 decembrie 2019, iar datele sunt îngrijorătoare.

Dintre cei 1.442 de operatori economici verificați de comisari, 945 aveau probleme, adică peste 65%.

Au fost verificate peste 93 de mii de kilograme de produse alimentare specifice sărbătorilor de iarnă, iar dintre acestea, aproape 18 mii de kilograme nu se încadrau în prevederile legale.

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 19:21

Amenzi de 713.500 de lei şi aproape 7 tone de alimente retrase de la vânzare, sunt măsurile luate de ANPC după controlul făcut la sfârşitul săptămânii trecute la Hala veche a Obor, alături de suspedarea activităţii în hală, care aparţine SC CI-CO SA, pe o perioadă de până la şase luni. 

Vineri, 9 August, 2019 - 10:10

Horia-Miron Constantinescu, şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, a fost numit, joi, preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC). 

Premierul Viorica Dăncilă l-a eliberat, joi, pe Marius Pîrvu din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) şi l-a numit pe Horia-Miron Constantinescu, care a deţinut poziţia de şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa.

 

Joi, 8 August, 2019 - 11:20

În perioada 15- 26.07.2019, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a desfăşurat o serie de controale referitoare la modul de respectare a prevederilor legale în ceea ce priveşte conformitatea, comercializarea şi modul de etichetare al produselor alimentare comercializate sub formă congelată.

La nivelul întregii ţări, au fost controlaţi 798 operatori economici, din care la un număr de 515(circa 64,5%) au fost constatate deficienţe.

Vineri, 1 Februarie, 2019 - 14:21

Asociaţia Pro Consumatori, Asociatia InfoCons și Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) îşi exprimă protestul faţă de intenţia autorităților de a completa articolul 30 din OG. nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, în sensul adăugării aliniatului 2 cu următorul conţinut:

"Asociaţiile de consumatori vor informa anual Autoritatea cu privire la activitatea desfăşurată în anul precedent, adunările generale precum şi situaţiile economice".

Luni, 21 Ianuarie, 2019 - 10:27

Având în vedere interesul manifestat în spaţiul public privind procedura insolvenţei persoanelor fizice, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) face o serie de precizări referitoare la "Criteriile generale pentru stabilirea nivelului de trai rezonabil", reglementare intrată recent în vigoare, odată cu publicarea sa în Monitorul Oficial.

Subscribe to Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC)